Hur man bryr sig om doberman pinschers

Doberman Pinscher är en stor, kraftfullt byggd hundras som härrörde från 1800-talet Tyskland. Det verkar som om Doberman utvecklades från raser som Rottweiler, tyska Pinscher och Black & Tan Terrier för att få en kombination av styrka, atleticism och fasthet.Rasen utvecklades som en vakthund och detta arv är fortfarande uppenbart idag i deras starka bevakningsinstinkt och territoriellt beteende.

Steg

Del 1 av 6:
Beslutar att få en doberman
  1. Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 1
1. Bestäm om du gillar temperamentet på en doberman. Den amerikanska kennelklubben (AKC) beskriver Dobermans temperament som energisk, bestämd, vaksam, lojal och orädd. Detta går något sätt att beskriva Dobermans uppmärksamma intelligens. När du kanaliseras korrekt genom god träning, gör deras energi och uppdrag dem en potent arbetande hund och ett bra husdjur.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 2
    2. Förstå behovet av grundlig och konsekvent träning med en doberman. På grund av Dobermans storlek och kraft, om handlaren inte är kunnig och självsäker, har hunden potential att bli farlig. Doberman är inte en lämplig ras för en första ägare. Faktum är att den idealiska ägaren ska vara en erfaren hundägare som är beredd att ägna tid och uppmärksamhet åt rätt träning och utövande (båda psykiska och fysiska) av sin hund. Om detta händer så är en doberman sannolikt att vara en underbar, uppmärksam och lojal följeslagare som ägnas åt sin ägare.
  • I de felaktiga händerna kan en doberman (utan eget fel) bli antingen rädsla (och därför aggressiv för att skydda sig mot uppfattade hot) eller territoriellt aggressiv. Det är inte heller ett önskvärt scenario, en out of control doberman är en fara för livet och lemmen.
  • En välutbildad doberman kan göra en stor familjedjur, men övervakning är viktigt kring små barn, eftersom den här hunden är mycket energisk och om ett litet barn kommer i vägen, kan hunden trycka på dem.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 3
    3. Bestäm om ditt hem och gård är tillräckligt stora för en stor hund. Att vara en stor hund, och en atletisk på det, behöver Dobermans adekvat utrymme att flytta runt. Lägenhet Living är inte ett bra alternativ för en hund den här aktiva och stora om du inte ger det tillräckligt med träning för din hund att spilla ut all sin energi. Och självklart, se till att din land Herre tillåter hund, försök inte att dölja en hund, någonsin!
  • I själva verket behöver Doberman också tillgång till en anständig stor gård, för att sträcka benen mellan promenader. Denna gård bör också vara inhägnad, eftersom en doberman kan bli defensiv om en främling vandrar över sitt territorium - kom ihåg att dessa hundar var specifikt uppfödda för att skydda.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 4
    4. Göra ett betydande tidsåtagande. Du borde vara beredd att ägna minst 2 timmar om dagen för att utöva din Doberman, en timme på morgonen och igen på kvällen. Deras arbetet eller atleticism betyder att de har ett högt krav på motion.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 5
    5. Beräkna kostnaden för att äga en doberman. Du borde väga kostnaderna för att hålla någon stor hund. Du måste ge en god mat, eftersom billiga mat som bulks upp med spannmål kan fermentera i hundens tarm och predisponera det att blåsa. Uppenbarligen god kvalitet är dyrare än den billiga maten, och kostnaden för att mata det erforderliga beloppet kan övervägas.
  • Dessutom kommer deworming och anti-parasitbehandlingar att kosta mer än för en liten hund.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 6
    6. Förstå vad en fullvuxen doberman kommer att se ut. Doberman borde stå omkring 24 - 28 tum lång på axlarna, med män som är högre än kvinnor. Den klassiska färgen är svart med solbränna markeringar, men röd, blå och fawn är också tillåtna av AKC. Doberman väger 60 - 80 kg och den genomsnittliga livslängden är 10-13 år.
  • I USA är öronen vanligtvis beskurna, medan i Storbritannien anses denna procedur som en kosmetisk lembindning och frowned på.
  • Del 2 av 6:
    Välja en Doberman
    1. Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 7
    1. Bestäm mellan att anta en vuxen hund från ett skydd eller köpa en valp från en uppfödare. Det finns för och nackdelar med båda. Det finns massor av hundar i skydd som behöver hem. Dessa hundar kan vara bra följeslagare, men de är mindre benägna att vara rena uppfödda hundar.
    • En perk att få en valp från en uppfödare är att du får mögel den i en mogen vuxen. Om du är skyldig att grundligt träna en hund, kan en valp vara idealisk.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 8
    2. Välj din uppfödare försiktigt. Aldrig, någonsin köpa en valp från en valpkvarn. En kardinalskyltar på en valpfabrik är uppfödaren gör en ursäkt för varför moderhunden inte är tillgänglig för att visa. Detta beror på att i verkligheten är moderhundarna förmodligen hundratals miles bort, väntar på att bli uppfödda för att producera ännu fler valpar. Under tiden tas hennes kull bort alltför unga och transporterade stora avstånd till platser till salu.
  • Denna handel är oetisk och omoralisk, och bör inte uppmuntras genom att köpa dessa valpar och skapa en efterfrågan.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 9
    3. Var medveten om hur viktigt socialiseringen är. En bra uppfödare kommer att se till att umgås hans eller hennes hundar för att garantera att de växer till självsäkert väljusterade vuxna hundar. Detta är särskilt viktigt för Doberman, som kan vara utsatt för ångest eller territoriellt beteende. Korrekt socialisering som en valp hjälper till att göra ungaren att acceptera främlingar, snarare än misstänksam. Detta gör det mindre angeläget och därför bättre anpassat till livet med människor.
  • Uppfödaren bör göra ansträngningar för så många olika människor som möjligt för att möta valparna från cirka 3 - 4 veckors ålder, så de unga hundarna är vana vid människor med olika höjder, framträdanden och toner av röst. Valparna bör inte uteslutas uteslutande i en kennel, eftersom detta isolerar dem från de normala sevärdheterna, ljuden och aktiviteterna hos ett hus, och de kommer att finna det svårare att anpassa sig till familjelivet.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 10
    4. Kontrollera familjehistoria av en hund som du överväger att anta. Doberman är benägen för ett antal genetiska hälsoproblem, varav som föräldrarna kan testas för och några inte. Till exempel är Dobermans benägna att höja dysplasi och von Willebrands sjukdom. Ansvarig uppfödare kommer att skärma moderhundarna för hip dysplasi och ha certifiering för att visa vad deras poäng är (desto lägre desto bättre.)
  • En låg hip-poäng är ingen garanti Valparna kommer inte att ha dålig höftanatomi, men det minskar risken för att detta händer.
  • Det finns också ett blodprov för von Willebrands sjukdom, så det är helst är det bra att känna föräldrarna är negativa.
  • Del 3 av 6:
    Ta hand om din Dobermans hälsa
    1. Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 11
    1. Var medveten om de potentiella genetiska hälsoproblemen en doberman kan ha. Dobermans ras är benägen för ett antal genetiska hälsoproblem. Dessa inkluderar höftdysplasi, von Willebrands sjukdom (en störning som påverkar blodkoagulering), kardiomyopati, cervikal spondylopati (kompression av ryggmärgen i nackdelen) och bilateral flankalopeci.
    • Den kloka Doberman-ägaren tar ut en husdjursförsäkring om deras hund behöver vård. Det finns till exempel några utmärkta läkemedel som kan förlänga livet för en doberman som lider av kardiomyopati (sjukdom i hjärtmuskeln) men de är kostsamma, särskilt med tanke på hundens storlek.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 12
    2. Få din hundvaccinerad. När det gäller rutinmässig vård, behöver din valp vaccinera mot olika hundsinfektionssjukdomar. Exakt vilka sjukdomar beror på vilka infektioner som är utbrett i ditt område. Din veterinär bör ge dig råd om vilka vaccinationer din hund ska få.
  • Eventuella vaccinationer som din veterinär kan föreslå inkluderar: Distemper, parvovirus, hundens adenovirus, leptospiros, infektiös hundhepatit, parainfluenza-virus och Lyme-sjukdom. Dessutom är en vaccination mot rabies obligatorisk i många stater och du kommer att bryta lagen om att inte följa.
  • Olika vacciner ges i olika åldrar. Typiskt ges rabiesvaccinet som en enda dos efter 12 veckors ålder, upprepas var 1 till 3 år (beroende på tillverkaren) eller om det ges tidigare (vissa märken kan ges från 4 veckors ålder), måste en andra dos vara ges vid eller efter 12 veckors ålder.
  • Många andra vacciner ges i tre doser, 3 - 4 veckor, med den slutliga dosen som alltid faller omkring 16 veckors ålder. Detta är så valpen får skydd mot vaccinet i ung ålder, men inte så tidigt att det inte gynnas av de antikroppar som tillhandahålls av sin mamma.
  • Din Doberman ska få årliga boosterinjektioner enligt protokollet som rekommenderas av din veterinär. Veten kommer att välja dessa sjukdomar med är vanliga i området (kärna) och de mindre vanliga (icke-kärnan) och diskutera som är mest lämpliga för din hund.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 13
    3. Få din hund dewormed och behandlad för parasiter. Dobermans kommer sannolikt att spendera mycket tid utomhus, så deworming och parasitbehandling är avgörande. Deworming mediciner kommer i tabletter, orala vätskor, orala granuler och plats på behandlingar. Varje produkt är något annorlunda, så diskutera med din veterinär som en är bäst för ditt husdjur.
  • Du bör ge din hundmedicinering för rundmaskar (månadsvis) och en kvartalsvis bredspektrumdewormer, som stannar whipworms och bandmaskar.
  • Behandling mot hjärtmask är också tillrådligt, antingen som en sex månaders injektion, eller en månatlig spot-on behandling hemma.
  • Din hund bör också behandlas för loppor och fästingar. Förebyggande är bättre än botemedel, så det innebär att man använder en produkt som är effektiv mot loppor och fästingar, såsom Fipronil (Frontline eller Effipro) eller Seresto-kragen. Du bör också kolla din hund varje dag för fästingar och ta bort dem med en fästkrok.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 14
    4. Överväg att deseXing din hund. Den uppenbara fördelen med neutralisering är att det förhindrar oschemalagd uppfödning. Det kan också skydda den kvinnliga hunden mot bröstcancer, om operationen utförs före tikens andra värme.
  • Neutering eller spaying bör diskuteras med din veterinär. Det är vanligt att fungera på kvinnor från 4 - 6 månader och män runt 6 -10 månaders ålder, men det varierar beroende på den enskilda veterinärkliniken.
  • Del 4 av 6:
    Matar din doberman
    1. Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 15
    1. Ge din Doberman en god mat. Titta på etiketten på påsen och se till att ett namnet kött är den första och andra ingrediensen på påsen. Aldrig frestas att ekonomisera genom att mata din doberman på en billigare mat som är bulked med soja eller spannmål. Dessa ingredienser tenderar att jäsas i tarmen och producera gas.
    • Tyvärr är Doberman känt för att lida av ett allvarligt tillstånd som kallas bloat, där gas bygger upp i magen som sedan vänder på sig själv. Detta tillstånd kan döda hunden. Den extra gas som genereras av en spannmålrik diet är något som ska undvikas.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 16
    2. Utöva aldrig din hund omedelbart efter att ha ätit. Vänta i minst 90 minuter efter att ha matat din hund innan du utövar den. Att träna för snabbt kan få hundens mage att vända om och bli vridna. Detta är ett livshotande tillstånd som kallas bloat.
  • Tecken på bloat inkluderar icke-produktiv retching och rastlöshet eller omröring. Om din hund försöker kasta upp men ta med ingenting, ta det till veterinären omedelbart.
  • Matning från en förhöjd skål sägs också öka risken för att blåsa, så placera hundens matskålar på golvet.
  • Äta snabbt och gulping ner mat gör hunden sannolikt att svälja luft. Om hunden är girig överväga strategier för att sakta sin äta. Du kan köpa kommersiella långsam matare, eller överväga att sätta stora stenar (se till att de är för stora för att svälja) i matningsskålen så att hunden måste äta runt dem och sakta ner den.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 17
    3. Mata din hund rätt mängd mat. Börja med att följa de delstorlekar som rekommenderas på förpackningen. Men väger regelbundet din doberman för att se till att det inte är för mycket vikt.
  • Var noga med att veta vad en hälsosam kroppsform är för din hund. Om du känner till det perfekta, kan du bedöma om din hund är under, över eller bara rätt vikt.
  • Del 5 av 6:
    Grooming din Doberman
    1. Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 18
    1. Borsta din Doberman en gång i ett tag för att binda med det och få det vanligt. Doberman är korthårig och dess kappa kräver faktiskt minimal grooming uppmärksamhet. Men bränna kappan med ett gummi Mitt hjälper till att lägga till glans och förhållanden huden.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 19
    2. Kontrollera regelbundet din Dobermans kropp. Var noga med att kolla in det för fästingar och awns efter varje promenad. Om du hittar några, ta bort dem.
  • Kontrollera din hunds kropp regelbundet hjälper dig att bestämma när det är något fel med det. Om du känner till dess form och funktion när hunden är frisk, kommer du att kunna identifiera problem snabbare.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 20
    3. Ta hand om din hunds tänder. Få vana med regelbunden tandborstning. Använd en speciell hund tandborste eller ett finger mitt och hund tandkräm.
  • För att få din hund som används för processen, våt borsten med vatten och gnid det försiktigt på tändernas yttre ytor. När hunden är nöjd med detta kan du introducera en blob av hund tandkräm på borsten. Dessa pastor är välsmakande till hundar, behöver inte skölja och är fria från ämnen som är skadliga för hundar vid förtäring, såsom fluorid.
  • Del 6 av 6:
    Träna din hund
    1. Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 21
    1. Använd en positiv förstärkningsutbildningsmetod. Dobermans svarar bra på Clicker Training. Tanken med denna träningsmetod är att ha hunden associerar klick-clack ljudet på klickaren med en belöning. Klickaren används för att markera det exakta ögonblicket hunden visar ett önskat beteende, så att det förstår det är vad du vill att det ska göra och det kommer att tjäna en belöning för att upprepa beteendet.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 22
    2. Träna din hund för att svara på grundläggande kommandon. Bra grundläggande kommandon att börja med är sitta, stanna och återkalla. När din hund har behärskat dem kan du bygga upp till mer komplexa lydnadsträning och tricks.
  • Med tanke på Dobermans possessiva natur är det också användbart att lära dem att hämta, bära och släppa objekt. Det betyder att hunden lär sig att avstå från föremål till dig, och det är också ett användbart sätt att uppta hundens mun (dvs. genom att hålla något) om det är i en stressig situation och du är orolig för hunden som skäller eller snappar på människor.
  • Bild med titeln Vård för Doberman Pincshers Steg 23
    3. Träna din Doberman regelbundet. Börja med två 10 - 20 minuters sessioner per dag, beroende på din hunds uppmärksamhet. Om din hund har mycket energi och har svårt att koncentrera sig, ta den en kort promenad före en träningspass. Håll träningen roligt och roligt för hunden. Om hunden har svårt med ett kommando, och du vill avsluta sessionen, gå tillbaka till ett kommando de är bra att göra innan du slutar sessionen. Detta kommer att sluta saker på en positiv anteckning och få hunden lyckligare att återvända till träning senare.
  • Undvik att använda hårda reprimanden eller straff med din Doberman, eftersom det är onödigt och kan driva oönskade beteenden under jord.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande