Hur man antar en rottweiler

Det finns många rottweilers av alla åldrar tillgängliga för adoption från räddningscentra, pund, skydd och fosterhem över hela landet. Rotties, som de ofta kallas, är underbara följeslagare. Många av dem gör även stora husdjur för familjer med barn. För att göra adoptionsprocessen, överväga att anta en vuxen över en valp, ge fullständiga detaljer om ditt hem och familj för adoptioncenter och göra ditt hem-färdiga för din nya rottie.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja mellan en valp och en vuxen hund
  1. Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 1
1. Välj en vuxen Rottweiler över en valp om du har barn. Många tror felaktigt att det är bättre att anta en Rottweiler valp om du redan har barn. Rationalen är att valpen kommer att anpassa sig till barnen och deras lekfullhet bättre än en vuxen hund.
  • Rottweiler valpar och barn kan vara en svår mix. Valparna har massor av energi och ständigt nippar och biter på saker. Detta kan skapa problem när valpen oavsiktligt biter en av barnen eller tuggar upp barnens favoritleksaker.
  • Den andra utmaningen med att anta en valp är att du inte har någon aning om hur hunden kommer att uppträda som en vuxen. Det kan utveckla en svår disposition som kolliderar med din familj.
  • En vuxen Rottweilers personlighet och temperament är redan utvecklade, vilket gör det lättare att observera hur en viss Rottie kommer att interagera med och svara på dina barn. Med en vuxen hund är det lättare att välja en som är en bra passform för din familj.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 2
    2. Undvik att anta en Rottweiler valp om du inte vill hantera tuggning. Precis som alla andra valp, njuter Rottweiler Pups tuggning medan tandvård och under lektid. De kan sluta förstöra möbler, filtar, skor och andra välskötta föremål. De flesta vuxna rotties kommer redan att ha odlat detta beteende så det är mindre risk för att dina saker tuggas upp.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 3
    3. Anta en vuxen Rottweiler om du inte har tid att hyra en valp. Medan alla valpar måste vara utbildade är Rottweilers extremt energiska och kan enkelt skapa kaos i ditt hem. Förutom att bli undervisad att gå på badrummet utanför, måste valpar också lära sig att spela på lämpligt sätt inuti. Annars kommer din nya valp sannolikt att hoppa på möblerna, slå saker över, och till och med förstöra saker. Om du inte kan vara hemma under dagen för att träna en Rottweiler valp, är din bästa satsning att anta en vuxen.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 4
    4. Välj en vuxen om du vill spara en hund. Äldre Rottweilers som hamnar i bostäder eller med räddningsorganisationer kan ha försummat eller missbrukats innan de räddas. Tyvärr kan vuxna Rottweilers missa adoption eftersom många bara vill anta eller köpa valpar bara. Att anta en vuxen Rottie är ett bra sätt att rädda en hund som annars skulle sakna ett bra hem.
  • Metod 2 av 4:
    Anta från djurhem och räddningsgrupper
    1. Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 5
    1. Välj ett skydd eller räddningsgrupp för adoptionsprocessen. Medan Rottweilers kan köpas från uppfödare eller husdjursaffärer, så många väntar på adoption från ett djurskydd eller räddningsorganisation. Du kan ge en av dessa fantastiska hundar en välbehövlig andra chans till lycka.
    • När du antar en Rottweiler från ett fosterhem kan fosterfamiljen berätta om hunden är bra med barn eller andra husdjur.
    • Många vuxna rottweilers tillgängliga för adoption är husbrutna och har redan utbildats.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 6
    2. Ha pengarna att anta en rottweiler. Många bostäder och räddningscenter tar ut en adoptionsavgift, som kan sträcka sig från några dollar till några hundra.
  • Ytterligare kostnader för hundägande inkluderar saker som mat, vandringsleveranser, leksaker, grooming leveranser, vanliga veterinära kontroller, boosterskott och oväntade kostnader.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 7
    3. Forskning Rottweilers grundligt innan du antar en. Rottweilers är smarta hundar, men de är också stora och starka. Deras storlek och styrka kan vara problematisk om de har ett svårt temperament eller inte har blivit uppriktigt och utbildat. Utbilda dig själv om rasen innan du tar hem en rottie.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 8
    4. Ta dig tid att välja rätt Rottweiler. I spänningen att anta en ny rottie är det lätt att ta bort och vill ha den första du ser. Ta dig tid för att garantera en bra passform för både dig och hunden.
  • Antagande personal är utbildad för att utvärdera temperament och personlighet hos varje hund för att matcha dem med rätt familj.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 9
    5. Var beredd att svara på frågor när de antar. Det finns en process att anta en Rottweiler som innehåller kriterier du och ditt hem måste mötas för antagandet att godkännas. Du kommer att fråga flera frågor om dig själv, ditt hem och din familj. Dina svar hjälper till att adoptionspersonal placera Rottweilers i fasta hem med kärleksfulla familjer som är en bra passform för varandra.
  • Personalen kommer förmodligen att fråga om du har andra husdjur och om alla i hemmet ser fram emot antagandet.
  • Metod 3 av 4:
    Förberedelser för att anta en Rottweiler
    1. Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler steg 10
    1. Bedöm ditt dagliga schema. Hundar kräver mycket tid och uppmärksamhet. Rottweilers är inget undantag. Var noga med att du har tid att ägna åt en ny hund innan du tar med ett hem. Detta inkluderar tid för promenader, lek och besök på veterinären.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 11
    2. Kontrollera med din hyresvärd först om du hyr ditt hem. Många hyresvärdar tillåter inte hundar eller andra husdjur. Även om de gör det, kan de inte tillåta specifika hundraser, som Rottweilers. Om du hyr ditt hem, granska ditt leasingavtal eller kolla med din hyresvärd innan du tar hem en ny hund.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler steg 12
    3. Kontakta ditt försäkringsbolag. Vissa försäkringsbolag kommer inte att försäkra bostäder med Rottweilers och andra stora hundraser. Din husägare eller hyresgästens försäkring kan avbrytas om det är fallet. Granska din policy eller kolla med ditt försäkringsbolag för att få en Rottweiler inte ett problem.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 13
    4. Staket i din gård om det inte redan är. Rottweilers behöver utrymme att springa och leka utomhus. En inhägnad gård är det bästa sättet att hålla din hund säker och säker. Staketet kommer också att hålla människor och andra djur ur ditt Rotties utrymme.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler steg 14
    5. Hitta en veterinär. Att ta din Rottweiler till Vet för regelbundna kontroller är det bästa sättet att hålla din nya hund frisk. Din veterinär kommer att se till att din hund är aktuell med alla skott och kan ta itu med några specifika hälsoproblem som kan komma upp i framtiden.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler steg 15
    6. Fråga om hundens historia. Att veta om din rottie du vill anta lidit något misshandel eller missbruk av en tidigare ägare, hjälper dig att bättre förbereda dig för att hantera hundens behov.
  • Vissa hushåll kanske inte är en bra passform för hundar med en historia av missbruk.
  • Metod 4 av 4:
    Föra ett Rottweiler hem
    1. Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 16
    1. Stäng av några rum Du vill inte ha din nyligen antagna Rottweiler att gå in. Innan du tar med ditt nya Rottie Home, bestäm om han kommer att få tillgång till hela huset. Om inte, var noga med att hålla dörrarna stängda eller ställa in babyportar för att hålla hunden ur begränsade områden.
    • Även om hunden kommer att ha full körning av huset, kan det vara en bra idé att begränsa vissa områden tills din hund är van vid sitt nya hem och har inte några badrumsolyckor inuti.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 17
    2. Skapa ett mellanslag i hemmet som är bara för din Rottweiler. Ställ upp en hundbädd eller kista där din nya rottie kan ta bort från alla när han behöver det. Det kan ta hundar som antagits från bostäder upp till två månader för att helt anpassa sig till sitt nya hem. Se till att din Rottie har sitt eget utrymme.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 18
    3. Skapa en rutin och hålla fast vid den. Rutiner fungerar bra för många olika typer av hundar, och arbetar särskilt bra med Rottweilers. Genom att skapa en rutin kommer din nya Rottie att lära sig vad som ska förvänta sig hela dagen, vilket kommer att hjälpa honom att anpassa sig till sitt nya hem snabbare. Rutinen bör också hjälpa din rottie känsla säkrare i sin nya omgivning.
  • Mata din Rottweiler vid samma tider varje dag.
  • Ta ut honom för att använda badrummet runt samma tider varje dag. Även om han indikerar att han behöver gå, ta honom ut direkt, även om det inte är den vanliga tiden.
  • Gå din Rottweiler eller ta honom ut för att spela runt samma tider varje dag. Till exempel, om du planerar att gå din hund första på morgonen, vara förenlig med det dagligen.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 19
    4. Ge tid för daglig träning. Rottweilers är extremt energiska och kräver regelbunden motion för att utgöra allt den energin. Schema dagligen utomhus lektid för att ge din rottie nog motion. Om du inte har egen gård, försök ta din hund till en närliggande park där han kan sträcka ut och springa runt.
  • Aktiviteter Din Rottie kommer sannolikt att njuta av att ta promenader, jogga med dig, spela hämtning, och även simma.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 20
    5. Berätta för besökare att låta din Rottweiler närma sig dem när han är redo. Precis som din nya Rottie behöver tid att anpassa sig till dig och din familj, måste han också vänja sig vid besökare som du har. När vänner, familj eller grannar slutar, introducera dem för din hund, så få dem att ge hunden utrymme. De kanske vill älska eller leka med din rottie direkt, men be dem att vänta. Din Rottweiler kommer att närma sig dem när han är redo att lära känna dem.
  • Bild med titeln Adoptera ett Rottweiler Steg 21
    6. Belöna din hund för gott beteende. Det bästa sättet att få din nya Rottweiler att fortsätta uppträda som du vill är att erbjuda en belöning. Låt din nya Rottweiler veta när han har gjort något positivt genom att verka honom, petting honom, eller ge honom en behandling. Belönar din hund en behandling direkt efter det önskade beteendet, låter honom veta att han borde göra det igen i framtiden.
  • Tips

    Var beredd att svara på flera frågor om ditt hem och familj när du försöker anta en Rottweiler från ett skydd eller räddningsorganisation. Dessa frågor hjälper till att placera rottiesna i bästa möjliga hem för varje hund.
  • Var inte rädd för att fråga dina egna frågor när du antar. Att göra det hjälper dig att hitta rätt Rottweiler för dig och / eller din familj.
  • Det finns många Rottweiler Rescue-grupper i hela USA så kolla efter en som serverar ditt område.
  • Du kan även söka online för en Rottweiler att anta med hjälp av databaser av organisationer som ASPCA, PETFINDER.com eller adopt-a-husdjur.com.
  • Var ärlig medan du svarar på de frågor som djurskyddet frågar vid screening för att anta en Rottweiler.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande