Hur man tar upp en mild och trevlig hund

Hundar kan göra underbara och medkännande husdjur, speciellt när de är välskötta. Medan vissa hundägare föredrar en hög energi, hög underhållsras eller till och med en aggressiv hund som är jägare eller vakt - andra njuter av en mer docile och mild hund. Om du vill att en mild hund ska fungera som en trevlig följeslagare, måste du titta på en lämplig ras innan du antar eller köper en hund. Du borde också träna din hund till inte grovhus eller bita. Om du hellre inte vill träna dig själv, kan du betala en professionell tränare för att lära din hund. Ge alltid din hund gott om kärleksfull och positiv förstärkning när det uppför sig väl.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en mild hund
  1. Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 1
1. Forskningshundar som har milda dispositioner. Även om någon hundras kan ha en slags disposition och vara benägen mot mildhet, har olika raser olika beteendemässiga dispositioner på grund av avel och genetiska drag. Forskningsraser online eller genom att prata med informerade individer på husdjursaffärer eller veterinärkliniker i ditt område. Hundraser som har mjuka dispositioner inkluderar: stora danar, beagles, newfoundlands och pugs.
  • Tänk på vad du vill ha i en hund: Vill du föredra ett lat, mjukt husdjur, eller en hund som är atletisk och hög energi?
  • Om du är inställd på att få ett renrasigt djur, kolla in rasens historia. Om du letar efter ett mjukt husdjur, undvik hundar som har blivit uppfödda för våldsamma aktiviteter som bevakning eller djurjakt.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 2
    2. Välj en vänlig ras. För att säkerställa att du hittar en mild och trevlig hund, välj en hund vars ras anses vara vänlig och lättillgänglig. Raser som är kända för att vara högsträckta, eller som kräver överdriven träning eller högt underhåll, kanske inte utvecklas till den mjuka hunden du letar efter. Några utåtriktade, roliga faror är: irländska setters, beagles, boxare och walisiska corgis.
  • Rasar som vanligtvis anses vara tillgivna inkluderar: Golden Retrievers, Labrador Retrievers, Irländska Wolfhounds, Collies, Engelska Bulldogs och Great Danes.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 3
    3. Leta efter en tillgiven hund. Bortsett från rasegenskaper vill du göra allt för att säkerställa att din specifika hund är ett tillgivna, mildt och trevligt husdjur. Om möjligt, spendera lite tid med ett potentiellt husdjur innan du tar med det hem. Detta är särskilt viktigt om du antar ett vuxet djur från ett husdjurshem, eftersom vuxna hundar kommer att vara mindre benägna att förändra sitt beteende i ett nytt hem.
  • Se till att du får din hund från en välrenommerad uppfödare eller räddning som korrekt socialiserat det. Hundar som inte socialiseras är mer benägna att ha beteendeproblem.
  • Om du tar hem en valp, bör du fortfarande försöka spendera tid med det innan du antagit för att se till att det är mildt.
  • Om du har ditt val av ett antal valpar (till exempel en hel kull), spendera tid med valparna och välj en som verkar utåtriktad och personlig.
  • Del 2 av 3:
    Föra upp en lydig hund
    1. Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 4
    1. Träna din hund med positiv förstärkning. Snarare än att straffa din hund för misstag de har gjort, vilket kommer att lära din hund att frukta dig, positivt förstärka sina goda beteenden. När din hund obeys ett kommando eller fyller en uppgift korrekt, beröm din hund och ge dem en behandling eller mat.
    • Att ta din hund till en lydnadskurs är ett bra sätt att få din hund utbildad snabbt och effektivt. Se till att träningsinstruktörerna själva använder positiv förstärkning och andra mjuka träningsmetoder.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 5
    2. Socialisera din hund tidigt och ofta. För att säkerställa att din hund kommer att bli bra med andra hundar och andra människor (hundens ägare) och kommer att ha en trevlig disposition, undvik att se din hund. Efter ungefär en månad att lära sig din hunds beteende, låt det interagera med andra djur och människor ofta i säkra utrymmen där din hund inte kommer att känna sig hotad eller obekväma. Dessa interaktioner hjälper din hund att utveckla sociala relationer och friska interaktioner med människor och andra hundar.
  • Ett sätt att umgås en ny hund - speciellt en valp-är att ha en "valpfest."Bjud in olika vänner, särskilt människor som är lugna och njuter av att vara runt hundar.
  • Du kan också bjuda in andra hundägare för att få sina hundar över för att möta din, eller godkänna att träffas på en hundpark för att låta hundarna springa ihop. Din hund ska njuta av sig under dessa interaktioner - om det verkar stressat, kan det faktiskt bli mer ängsligt. Bjud inte så många hundar över att din hund blir överväldigad.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 6
    3. Lär din hund hur man går på en koppel. Hundar kan vara anmärkningsvärt obehagliga när de går felaktigt i koppel och vägrar att gå med sin ägare, eller dra sin ägare längs med dem. Gör promenad promenad vid din sida, och låt det inte dra på koppel.
  • När du går din hund och du passerar en annan hund, sluta och låt de två interagera i ca 3 sekunder innan du går vidare. Detta kan hjälpa det att bli mer bekväm runt andra.
  • Om din hund blir upphetsad eller aggressiv när en annan hund är nära, fortsätt din promenad. Om du ger in och låt din hund närma sig den underliga hunden, är din hund med detta beteende acceptabelt.
  • Del 3 av 3:
    Avskräckande negativt beteende
    1. Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 7
    1. Förhindra din hund från lekbit. Även om roughousing och play-biting kan verka söt och tillgiven när din hund är en valp, som hunden mognar, blir detta beteende obehagligt och kan till och med vara smärtsamt. Förhindra att din hund biter genom att dra tillbaka eller skrika "ouch!"När det spelar biter. Flytta dig från din valp i ett par minuter. När du återvänder, återuppta försiktigt spela.
    • Detta beteende efterliknar hur valparna lär sig att tussle och leka med varandra i sina kullar.
    • Förhindra din hund från att bita kommer att låta det veta hur man beter sig försiktigt.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 8
    2. Teas inte din hund när du spelar spel. Om du spelar en spelhämtning, till exempel - och upprepade gånger retar din hund, riskerar du att undervisa det att speltid är obehagligt och bör undvikas. Detta kan minska bindningen mellan hund och ägare, och kommer att resultera i en mindre mild vuxenhund.
  • Undvik att spela andra grova spel med din hund. Även ett spel som Tug-of-War kan lära din hund att det är ok att ta bort saker från människor, och att rippa föremål ur din grepp är lämplig.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund Steg 9
    3. Straffa inte din hund efter att den har missgynnat. Efter-faktum straff har visat sig fungera ineffektivt. Till exempel är det inte till hjälp att skrika på din hund efter att den har brutit ett hushållsobjekt eller gått till badrummet inuti, om du inte får det i misshandeln. I stället använd träning och positiv förstärkning för att lära din hund korrekt inomhusbeteende. Då, när hunden gör något bra, beröm det med en behandling och genom att visa det.
  • Straffa din hund efter misshandel kan vara kontraproduktiv, eftersom många hundar kommer att uppmärksamma dem som ett positivt tecken. Hundar känner ofta som om någon uppmärksamhet är god uppmärksamhet, och kan vara mer benägna att misshandla om de tror att det kommer att få din uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Ta upp en mild och trevlig hund steg 10
    4. Lär din hund bra inomhus manners. En välutbildad, välskött hund blir en trevlig och mild följeslagare och vän. Lär hunden att uppträda bra inuti huset från en tidig ålder, och du får färre instanser av olydnad och obehagligt beteende. Om din hund klart känner till dina beteendeförväntningar, kommer det att uppträda bra och vara ett trevligt husdjur.
  • Låt inte din hund hoppa upp på vänner eller besökare.
  • När du matar hunden, ge den mat efter att du redan har ätit.Om hunden ber och whining medan du förbereder sin måltid, säg något som "lämna mig ensam" i en fast röst.När hunden lämnar dig ensam och måltiden är beredd, kan du mata den.
  • Tips

    Behandla din hund försiktigt och med kärlek och förtroende, och din hund kommer att lära sig att vara lojal, mild och tillgiven.

    Varningar

    Släpp aldrig eller sparka din hund. Denna typ av beteende är missbrukande, och din hund kommer att lära sig att frukta dig. Detta kan leda till en aggressiv hund, speciellt om hunden anser att det måste försvara sig från dina attacker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande