Hur man väljer en hund

Hundar gör underbara följeslagare och ger glädje åt många hushåll. Men du måste se till att du väljer rätt hund för din familj och livsstil. Det finns ett brett utbud i personlighet, temperament och träningsbehov bland de olika raserna av hunden. Du måste ta hänsyn till alla dessa överväganden när du väljer en hund för att gå med i din familj.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om du ska få en hund
  1. Bild med titeln Välj en hund Steg 1
1. Se till att du kan hålla en hund i ditt hem. Om du hyr från en hyresvärd, kontrollera ditt hyresavtal för att se till att du får ha en hund. Du vill inte hamna i en situation där du antingen måste flytta eller flytta ditt husdjur på grund av en leasingstörning. Försök inte "smyga" i en hund - de är omöjliga att gömma, och du kan hitta dig själv i varmt vatten med hyresvärden. Tänk på att du kanske måste betala en extra husdjursavgift eller städavgift för att få en hund till en hyresenhet.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 2
    2. Forskningsrasbegränsningar. Vissa områden - städer, län, eller stater - förbjuda specifika raser av hund, och du måste vara medveten om vad som är eller inte är tillåtet i din region. Slå upp "rasspecifik lagstiftning" eller "farliga hundförordningar" i ditt tillstånd för att ta reda på om det finns några begränsningar av vilka typer av hundar du kan ta med i ditt hem. Till exempel, staden Fitzgerald, Georgia, tillåter befintliga gropstjurar att stanna kvar i staden, men har förbjudna ägare från att få nya gropstjurar i området. Kontakta ditt försäkringsbolag, för att se om de får dig att köpa ytterligare försäkring för att få specifika raser i ditt hem. Vanligen svartlistade raser inkluderar:
  • Pit Bull Terriers
  • Staffordshire Terriers
  • Rottweilers
  • Tyska herdar
  • Presa Canarios
  • Chows chows
  • Doberman Pinschers
  • Akitas
  • Varghybrider
  • Mastiff
  • Cane Corsos
  • Stora danar
  • Alaskan Malamutes
  • Sibiriska huskies
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 3
    3. Ta med dina housemates. Tänk på folket och andra husdjur som du redan bor med. Om du har en rumskompis eller familjemedlem som är allergisk mot hundar, tycker inte om dem, eller helt enkelt inte vill ha en, måste detta problem lösas. På samma sätt, om du har andra husdjur som inte är kompatibla med hundar, kanske du inte kan ge ett bra hem för en. Ta inte med en hund i ett hem där det kan mötas med rädsla eller fientlighet.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 4
    4. Tänk på hur mycket tid och energi du kan ägna åt en hund. Om du arbetar långa timmar med en lång pendling, kommer du sannolikt inte att ha tillräckligt med tid att spendera med en hund. Om hundar inte får tillräckligt med uppmärksamhet från deras mänskliga "pack" -medlemmar, kan de bli destruktiva eller väldigt olyckliga. Uppmärksamhet betyder mer än bara kärlek och tillgivenhet.
  • Kan du ge en hund tillräckligt med övning för att hålla den mentalt och fysiskt glad?
  • Är du villig att vakna tidigt för att låta hunden ut för att lindra sig själv?
  • Har ditt arbete eller livsstil mycket att resa som skulle ta dig tillbaka från hunden?
  • Om så är fallet, har du råd med ombordstigningskostnader? Har du en vän eller släkting villig att titta på din hund medan du är borta?
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 5
    5. Se till att du har råd med en hund. Beroende på den ras du väljer kan din hund bo var som helst från 5 till 15 år. Du måste spendera pengar för att ta hand om ditt husdjur under hela sitt liv, så se till att du har råd med investeringen innan du tar en hund i ditt hem.
  • ASPCA uppskattar att i det första året att anta en valp, kommer ägare av små raser att spendera cirka $ 1,314, medelstorägare runt $ 1,580 och storödare ägare runt $ 1,843. Dessa kostnader inkluderar en gång initial veterinärvård som vacciner och spaying / neutering, och inköp av utrustning som lådor, bärväskor och leasingavtal mm.
  • Efter det första året går priset ner. Eftersom du bara betalar för regelbundna veterinärbesök, mat, leksaker och licensiering, ägare av små hundar, kommer att betala cirka $ 580 per år, medelstora hundar om $ 695 och stora hundar om $ 875.
  • Del 2 av 3:
    Välja en ras
    1. Bild med titeln Välj en hund Steg 6
    1. Bestäm vilken storlek du vill ha. När du har gjort din första forskning och bestämde dig burk Få en hund, du måste bestämma vilken storlek av hunden är bäst för dig. Om du bara har en liten mängd utrymme, kanske du inte vill få en mycket stor hund. I vissa fall, även lägenheter som tillåter hundar sätta en keps på hundens storlek. Tänk på vad du vill - en liten varvhund att curl upp på benen, eller en stor hund för att skrämma bort potentiella inkräktare?
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 7
    2. Bekanta dig med breedningsbehov. Eftersom hundar har blivit uppfödda för olika olika ändamål under många århundraden, har de mycket olika träningsbehov. I allmänhet behöver häckdjur (Collies, tyska herdar), arbetsraser (dobermans, huskies) och jaktraser (labradorer, pekare) mycket motion och rum. Även de minsta hundarna som maltesiska och chihuahuas behöver lite daglig träning. Det finns naturligtvis kända för sina låga träningsbehov, inklusive stora hundar som napolitanska mastiffer och små hundar som Pomeranians.
  • Om du har en aktiv livsstil kanske du vill välja en aktiv ras att gå på långa joggar eller vandringar med dig.
  • Om du föredrar att curl upp på soffan med en film, välj en ras som kommer att innehålla din avslappnade livsstil.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 8
    3. Tänk på ras temperament. En hundras ras kan få en betydande inverkan på sin personlighet. Vissa raser, som Weimaraners, är helt enkelt för stora och hög energi att ha runt små barn - de kan spela för hårt. Andra, som Akitas, har korta tempers och kan bita excitable barn som inte vet hur man ska interagera med dem. Forskning Temperamenten för alla raser du funderar på att ta reda på om de skulle göra en bra match för din familj. Använd den amerikanska kennelklubben eller ett annat rasegistry för att få en uppfattning om varje rasens särskilda egenskaper.
    Expertips
    David levin

    David levin

    Professionell hund Walker & Trainerdavid Levin är ägare till medborgarehound, en professionell hund gångavstånd baserad i San Francisco Bay Area. Med över 9 års professionell hundvandring och träningserfarenhet har Davids verksamhet röstats "Bästa hund walker sf" av Beast of the Bay för 2019, 2018 och 2017. Citizen Hound har också rankats # 1 hund Walker av SF Examiner och A-lista 2017, 2016, 2015. Citizen Hound är stolt över sin kundservice, vård, skicklighet och rykte.
    David levin
    David levin
    Professionell hund Walker & Trainer

    Forskning utbudet av temperament för varje ras. Varje hundras har ett sortiment. Golden Retrievers har till exempel en energisk skala som sträcker sig från mycket aktiv till låg energi. När du har minskat de raser du är intresserad av, ta reda på vilken ände av temperamentområdet fungerar bäst för dig.

  • Bild med titeln Välj en hund Steg 9
    4. Forskning varje rasens hälsobehov. Varje hundras kommer med sin egen uppsättning kända hälsoproblem.Till exempel, för att de har blivit uppfödda för att ha mycket plana ansikten och bulging ögon, är pugs kända för att ha frekventa ögonskador och kronisk irritation och smärta. Den stora danskens enorma storlek och djup bröst orsakar ofta smärtsam uppblåsthet och vridning i magen som behöver omedelbar sjukvård. De lider också av höft och armbåge dysplasi. Du måste bestämma om en given rasens hälsorisker är acceptabla för dig.
  • Eftersom "mutter" har mer genetisk variation, tenderar de att vara friskare än renrasiga hundar. Om du inte vill hantera en hög risk för genetiska problem, överväga att undvika renrasiga hundar.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 10
    5. Tänk på hur mycket underhåll du kan hantera. Långhåriga raser som Collies kan vara vackra, men de kräver frekvent daglig borstning för att hålla håret fritt från tangles och snarls. Tangles är inte bara fula - de kan bli smärtsamma hårmattor som orsakar smärta, irritation och till och med blödning och infektion. Korthåriga raser behöver bara sällsynta borstningar, och kan vara ett bättre val för en ägare som inte vill spendera mycket tid på grooming.
  • Tänk också på, om du är villig att städa upp hela skuren päls från en långhårig hund.
  • Pudeln anses vara en icke-shedding hund. Det är dock en hund som behöver frekventa möten på Groomers för att hålla sitt hår från matt.
  • Andra raser behöver också professionell brudgum för att upprätthålla en riktig kappa.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 11
    6. Bestäm om du vill ha en renrasig eller en hybrid "mutt." En renrasig hund ger dig en bättre känsla av vad deras temperament kommer att vara, eftersom hundar ofta tar efter sina föräldrar. Om du köper en hund från en uppfödare, har du också bättre tillgång till hundens släktforskning och medicinsk historia, som hjälper dig att förutse hälsoproblem. Men om du inte är kär i en specifik ras, överväga att anta en hund. De flesta av hundarna i djurräddningsskydd är hybrider, eller "mutter." Att få en hund från ett skydd tillåter dig att hjälpa ditt samhälle genom att ta ansvar för en oönskad eller stridig hund.
  • Personal på räddning / humana samhälle kommer vanligtvis att kunna berätta om temperament och beteenden hos enskilda hundar i sin omsorg. Även utan rasegenskaper borde du kunna få en bra känsla av en hunds personlighet.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 12
    7. Välj en hund i rätt ålder. Den sista faktorn att tänka på innan du letar efter en hund är om du vill ha en valp, en vuxen hund eller en äldre hund. Det finns olika fördelar och nackdelar till var och en.
  • Valpar är bedårande, och kan växa tillsammans med barn för att bilda minnen och långvariga vänskap. De är också mycket arbete först och kräver noggrann träning för att se till att de är säkra att ha runt huset när de växer upp. Du måste ta itu med olyckor och hög energi, precis som med någon annan baby.
  • En vuxendog kan vara svår att bryta av gamla dåliga vanor, men de kan också komma förhandsutbildade! De är också lugnare än valpar, och behöver inte så mycket tillsyn.
  • Äldre hundar kommer sannolikt att ha hälsoproblem, men de kan göra underbara, kärleksfulla följeslagare för äldre eller de med en stillasittande livsstil. Dessa hundar är minst sannolikt att antas, vilket ger ett hem till en äldre hund vara en bra tjänst till ett djur i nöd.
  • Del 3 av 3:
    Möte och välja din hund
    1. Bild med titeln Välj en hund Steg 13
    1. Träffa potentiella hundar. När du har gjort din forskning kommer du att vilja träffa den hund du överväger att anta. Ställ in ett möte med uppfödaren eller skydd för att lära känna alla de hundar du funderar på. Försök att mäta varje hunds personlighet genom att leka med det, gå med det och hantera det. För att öka din förståelse av sin personlighet, spendera så mycket tid med hunden som möjligt. Anta inte en hund som inte känner som en bra passform. Var tålmodig och fortsätt - du hittar rätt hund för dig!
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 14
    2. Ta reda på ägarens kriterier för att göra hundar tillgängliga för adoption. I de flesta stater måste valpar vara minst 8 veckor gamla innan de kan säljas eller antas, men vissa tillåter adoptioner på 7 veckor. Om en uppfödare eller skydd erbjuder en valp under 7 eller 8 veckor, är de sannolikt inte en välrenommerad källa för ett husdjur, och bör undvikas. Om du antar från ett skydd, se till att personalen har utfört en temperamentsutvärdering innan du erbjuder en hund för adoption.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 15
    3. Fråga om varje hunds beteende. Uppfödare och skyddskötare spenderar mycket tid med djuren i sin omsorg. De kommer att kunna berätta om den enskilda hundens personlighet och beteende. Fråga om hunden är vänlig eller tolererar mindre hund, katter eller andra djur. Ta det du lär dig av hundens vårdare och kombinera det med dina observationer av hunden: spelar det bra, eller är det aggressivt mot andra hundar?
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 16
    4. Göra en första utvärdering av alla hundar som är tillgängliga för adoption. Du kan vara frestad att stoppa och interagera med hundarna först, men gör dig själv observera hundarna från ett avstånd och tar anteckningar där de står ut till dig. På ditt andra pass, besök med de hundar som verkade som goda passar på ditt första pass.
  • Lägg din hand upp till buret och se hur hunden reagerar. Det borde vara ivrigt att närma dig och sniffa din hand.
  • Flytta din hand långsamt fram och tillbaka. Om hunden inte följer din hand, kanske det inte är väl socialiserat.
  • Undvik hundar som bark i ditt ansikte, hoppa eller lunge på dig.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 17
    5. Introducera hunden till alla hushålls medlemmar. Om du bor med andra - även en signifikant annan som besöker mycket - måste du se till att hunden svarar bra på alla kommer det att komma i kontakt med. När du besöker hunden, ta med andra medlemmar i hushållet och se hur de interagerar med det. Verkar någon avstängd av hundens personlighet? Rädd för det? Alla medlemmar i ditt lilla "pack" bör vara upphetsad över utsikterna att leva tillsammans.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 18
    6. Var särskilt försiktig för att kontrollera hundens beteende med barn. Detta är särskilt viktigt om du redan har små barn i ditt hushåll, men också avgörande om du planerar att ha barn i framtiden. Kom ihåg att en hund kan vara med dig i 15 år eller mer - Antag inte att alla hundar helt enkelt kan anpassa sig till introduktionen av ett barn. Om du inte har barn, fråga en vän att ta med sina barn tillsammans med dig när du besöker.
  • Observera att ansvarsfullt hundägande innebär att undervisa barn hur man ska interagera säkert med hundar. Det är ditt jobb att förhindra att barn drar på svansar och öron eller blir för nära en hunds mun.
  • Observera dock om hunden är överväldigad av ett barns höga ljud eller snabba rörelser. Om inte överväldigad, kan en hunds instinkter fortfarande utlösas på ett oönskat sätt. Till exempel raser hädringar ibland nip på att köra barnens klackar, skrämmande dem om de inte skadar dem.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 19
    7. Fråga om hundens föräldrar. Om du får en hund från en uppfödare, kan de faktiskt äga föräldrarna och låta dig träffa dem. De flesta uppfödare kommer att förstå och tillgodose en sådan begäran. Att interagera med föräldrarna kommer att ge dig ett sätt att mäta vad din hund kommer att agera som den växer upp eftersom hundar ofta ärver sina föräldrars personlighetsdrag.
  • Bild med titeln Välj en hund Steg 20
    8. Ställ in en tillfällig fosterläge om det behövs. Om du är osäker på om en hund är rätt för dig, be om att ställa in en tillfällig bostadssituation. Det kan vara lättare om du antar från ett skydd än om du köper från en uppfödare. Ett skydd kan tillåta dig att främja en hund, eller till och med flera hundar under en lång tid. Detta ger dig tid att lära känna ditt potentiella husdjur och ta reda på om det är en bra passform för ditt hem, familj och livsstil.
  • Du bör också välja ett skydd med en rimlig returpolicy, om du inte kan hålla den hund du antar.
  • Förvänta dig inte att få din adoptionsavgift tillbaka om du återvänder hunden, men skyddet ska inte vägra återvända direkt. Att vägra att acceptera returhundar föreslår att ett skydd inte bryr sig tillräckligt om sina djurs liv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Undvik "Backyard" uppfödare, som ofta har mycket ohälsosamma, försummade djur.
  • Var försiktig med att köpa hundar över internet. Se till att du träffar hunden och säljaren innan du köper.
  • Köp aldrig en hund på ett infall. De är ett stort, långsiktigt engagemang och bör noggrant övervägas.
  • Husstränta djur är mycket svårt. Ge inte upp!
  • Se till att du är medveten om huruvida en valp har haft sina skott eller inte.
  • Saker du behöver

    • Spjällåda
    • Mat och vattenrätter
    • Mat och vatten
    • Leksaker
    • Spay / Neuter (Valfritt)
    • Små raser behöver ibland kläder (tröjor, booties mm.)
    • Större raser behöver ibland en bilskydd för säkerheten hos husdjuret och föraren.
    • Korrekt monteringskrage
    • Korrekt passande koppel och sele
    • Behandla
    • Doghouse
    • Hundsäng
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande