Hur man väljer en hypoallergen hund

En hypoallergen hund skapar mindre allergener än andra hundar. Denna typ av hund utskjuter inte sin kappa, vilket innebär att det sprider sig mindre dander i sin miljö. Om du vanligtvis är allergisk mot hundar, men du har en stark önskan att få en hund, kan en hypoallergen rasen vara rätt för dig. När du har bestämt dig för en hypoallergen hund måste du ta reda på vilken hunds ras du vill och hitta den specifika hunden som passar räkningen.

Steg

Metod 1 av 3:
Utvärdering av hypoallergena raser
1. Förstå hur hundallergier fungerar. Allergier orsakas inte främst av päls, men av den tillhörande dander, som består av skurceller och saliv. Alla hundar, oavsett kapptyp kommer att ge av dander, så alla hundar har potential att utlösa allergier i vissa människor. Därför är ingen hundrasen verkligen allergivänlig, de är bara mindre benägna att utlösa allergier. Var medveten om detta innan du väljer en hund så att du kan göra det mest ansvarsfulla beslutet.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 1
    2. Bestäm vilken storlek du vill ha. När du har bestämt dig för att få en hypoallergen hund, måste du begränsa ditt val ännu mer. Börja med detta genom att bestämma vilken storlek du vill ha.
  • Detta beslut kan baseras på enkla gillar eller ogillar, eller det kan vara baserat på logistik, till exempel om du behöver en liten ras på grund av rymdöverväganden.
  • Oavsett storlek du vill, det är förmodligen en allergivänlig hund som storleken. Det finns små raser, som Bichon Frise, Maltese och Coton de Tulear, som är hypoallergena. Det finns stora raser som är hypoallergena, som standardpudeln och afghanska hunden.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 2
    3. Ta reda på vad din hunds personlighet borde vara. Olika hundraser har väsentligt olika personligheter och energinivåer. För att hitta den perfekta hundrasen för din familj måste du behöva ta reda på om du vill ha en hund med mycket energi, en varvhund, en hund som lätt kan utbildas eller en hund som är oberoende och pigg.
  • Gör en lista över de aktiviteter du vill göra med din hund och bedöma vilken typ av hund som är bäst för dessa aktiviteter. Till exempel, om den här listan innehåller vandring och utomhusaktiviteter, behöver du en hund som är tillräckligt stor för att hålla dig på ett spår och kommer att motiveras att göra energiska aktiviteter. Om du vill ha en hund att snuggla med och gå för korta dagliga promenader med, kanske du vill ha en mindre varvhund.
  • Några hypoallergena raser som gör bra varv hundar inkluderar maltesiska och Coton de Tulear. Några hypoallergena raser som är mer aktiva inkluderar den irländska vattenspannan och den portugisiska vattenhunden.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 3
    4. Gör forskning om potentiella raser. När du har en lista över de attribut du vill ha i en hund kan du matcha den listan till potentiella raser. Gå online och göra lite forskning om vilka raser mest hypoallergeniska och vad deras andra attribut är.
  • Börja din forskning genom att titta på listor över hypoallergena raser. Dessa är tillgängliga på hundorganisationernas webbplatser, som den amerikanska kennelklubben.Då, när du hittar en ras som kan vara rätt för dig, gör lite mer riktade forskning om den specifika rasen.
  • Du kanske vill prioritera vissa attribut över andra. På det sättet, om du inte hittar en hund som passar alla dina önskningar, kan du åtminstone hitta en som passar de viktigaste attributen du letar efter.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 4
    5. Diskutera raser och ta ett beslut. När du har minskat dina val, gör det slutgiltiga beslutet. Detta beslut bör göras med din familj, om du bor med andra människor, och bör ta hänsyn till allas önskningar.
  • Det kan vara en bra idé att göra en lista över de två eller tre raserna som du skulle överväga. Detta tillåter dig fler alternativ när du söker efter din specifika hund.
  • När du gör ditt Brase-beslut kan du också välja att leta efter vissa hybridblandningar som är kända för att vara hypoallergena. Några av de mest populära av dessa blandningar är pudelblandningar, som tar på den hypoallergeniska naturen av pudelrasen.
  • Metod 2 av 3:
    Plocka en specifik hund
    1. Bild med titeln Välj en hypoallergenisk hund Steg 5
    1. Titta på ett skydd eller räddningsorganisation. Om du är orolig för PET-överbefolkning och antalet hundar som är hemlösa, letar du efter din hund på ett skydd eller genom en räddningsorganisation. De har färre renrasiga hundar, men du kommer att anta en hund som verkligen behöver ett hem.
    • Det kan vara svårare att avgöra om en räddningshund är hypoallergisk än att avgöra om en hund som kommer från en uppfödare är hypoallergen. Det sägs att det finns några hybridhundar som är hypoallergena, särskilt hundar som är pudelblandningar.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 6
    2. Kontakta en uppfödare. Om du har en specifik ras i åtanke kan du gå igenom en uppfödare för att få din hund. Ett sätt att Hitta en ansedd uppfödare är att titta på de hundrates webbplatser som fokuserar på den ras du vill ha. De borde ha listor över välrenommerade uppfödare som specialiserar sig på den ras du vill ha.
  • Diskutera uppfödarna och standarderna med dem innan de förbinder sig att köpa en hund från dem. Detta kommer att bidra till att du betalar en etisk uppfödare.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergenisk hund Steg 7
    3. Träffa potentiella hundar. När du har identifierat en uppfödare eller räddning måste du träffa potentiella hundar för att se om de är en match. Eftersom du letar efter en hypoallergen hund, är det här en bra tid att bedöma om du är allergisk mot dem eller inte. Tillbringa lite tid med hunden och bedöma om du har en allergisk reaktion.
  • Om du vill se till att du inte är allergisk mot den potentiella hunden, kan du ta med en tröja eller någon annan klädsel med dig när du träffar hunden. Gnugga kläderna på hunden och bära den en stund efter mötet. Om du har allergisk attack, kommer det sannolikt att komma från något på hunden.
  • När du träffar hunden måste du också bedöma hundens temperament. Se till att hunden har en bra personlighet och är frisk innan han godkänner det.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 8
    4. Ta med dig din nya hund. När du väl har hittat en hund som du gillar och att du inte är allergisk mot dig kan du betala några adoptionsavgifter som krävs och ta hem. Beslutet kan ha tagit lite tid men kommer att försäkra dig om att du får den rätta hypoallergena hunden för dig och din familj.
  • Det finns några saker du kan göra för att till och med ytterligare minska allergener på någon hund. Dessa inkluderar att bada och grova hunden regelbundet, städa ditt hus regelbundet och byta luftfilter i ditt hem regelbundet också.
  • Metod 3 av 3:
    Bestämning av dina hypoallergena behov
    1. Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 9
    1. Bedöm dina allergier. Om du överväger att få en hypoallergen hund är det förmodligen för att du, eller någon i din familj, är allergisk mot hundar. När du är runt hundar är dina ögon vattna eller kliande, din näsa kör, du nysar mycket, eller din hud blir ännu röd och ojämn. För att bestämma om allergin är svår att begränsa dina hundval, bör du bedöma dessa allergier och se till att de är förknippade med hundar.
    • Få allergi testning gjord av din läkare. Denna test består vanligtvis av hudpicks och tillämpning av små mängder hundallergener. Om du är allergisk, kommer din hud att reagera. Detta kommer att definitivt berätta om du är allergisk mot hundar och om du behöver överväga att anta en allergivänlig hundras.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergenisk hund Steg 10
    2. Lär dig om hypoallergena hundar. Hypoallergena hundar skiljer sig från andra hundar genom att de producerar mindre dander. Ingen hund kommer att vara 100% hypoallergen, vilket innebär att det inte producerar några allergener, men vissa raser har icke-shedding-lager som producerar drastiskt mindre dander.
  • Hypoallergena raser skjul inte lika mycket som andra raser. Medan även hypoallergena raser kommer att kasta till en låg skattesats, kommer de att behålla sin kappa mycket mer än andra raser. Det betyder att dander, som är knuten till husdjurshår, inte släpps ut i miljön så mycket som det skulle med en hund som skjuter.
  • Hypoallergena hundar kräver lite arbete för att behålla. Eftersom de inte har shedding päls, måste de vara preparerade rutinmässigt. Utan grooming kan en hypoallergen hunds hår bli övervuxen och mattad.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 11
    3. Tillbringa lite tid med en hypoallergen hund. För att så se om dina allergier är så starka att de ens kommer fram runt en hypoallergen hund, bör du spendera lite tid med en. Om du känner till en vän som har en, be om att spendera lite tid med sin hund. Du kan till och med kunna kontakta en lokal hundklubb som fokuserar på en ras av hypoallergena hundar och se om någon låter dig träffa sin hund.
  • För att verkligen se om du är allergisk mot en hypoallergen hund måste du spendera lite tid med dem inomhus. Om du bara hänger med en ute, får du inte den fulla effekt de kan ge när i ett inneboende utrymme.
  • Bild med titeln Välj en hypoallergen hund Steg 12
    4. Bestäm om en hypoallergen hund är rätt för dig. Vissa människor som bara är lite allergiska mot hundar kan så småningom anpassa sig till någon hund som de tar in sina hem. Men om du är allvarligt allergisk eller inte vill riskera att inte anpassa sig till en hund är du allergisk mot, då borde du troligen få en allergivänlig hund. Det är dock ditt beslut att väga och bestämma.
  • Om du har svårt att besluta, försök att göra en lista över fördelar och nackdelar. Denna lista kan innefatta hur bristen på allergener hjälper dig, oavsett om du gillar utseendet och temperamentet för allerga hundar, oavsett om du är villig att ta anti-allergiska läkemedel obestämt och den potentiella kostnaden för att få en specifik hundras.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande