Hur man väljer mellan en katt och en hund

Har du alltid haft en dröm om att äga ett djur, men omständigheterna var aldrig rätt? Tror du att du äntligen nått en punkt i ditt liv där du har tid och energi att ge till något annat? Det här är den perfekta tiden att överväga att lägga till ett husdjur i ditt liv. Men efter det här första beslutet uppstår en annan komplicerad möjlighet: vilket husdjur att få. Om du är osäker på om en hund eller katt är bäst för dig, finns det några faktorer som du kan ta hänsyn till för att hjälpa dig att bestämma.

Steg

Metod 1 av 3:
Med tanke på din livsstil
  1. Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 1
1. Utvärdera hur upptagen du är. Om du inte är hemma mycket ofta och är ofta upptagna med jobbet, kan en katt vara ett bättre alternativ för dig. De flesta katter är inte beroende av dig så mycket för kamratskap och är bra med ensam tid. Plus, de använder en kullkorg, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att de bråkar upp huset när du inte är hemma.
  • Hundar kräver mer tid. Hundar behöver 30 till 60 minuters träning dagligen. Om inte, kommer de att lära sig dåliga vanor som överdriven skällande, destruktiva tendenser, hyperaktivitet, repor eller bitande. De måste också tas ut några gånger om dagen.
  • Det betyder inte att du borde få en katt om du bara är hemma för att sova. Detta skulle vara grymt för din katt, som behöver någon interaktion och vård från dig, som färskvatten dagligen och nagel och päls. De är bara mer låga underhåll på daglig basis än hundar.
  • Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 2
    2. Tänk på din fritid. Om du har mycket ledig tid och vill spendera det med ett djur, är en hund ett bättre alternativ. Faktum är att de flesta hundar kräver uppmärksamhet och gillar inte att vara ensam för länge. Om du vill ha ett husdjur som du kan gå ut och springa med, gå med, eller bara en som är mer äventyrlig, få en hund.
  • Om du föredrar en mer stillasittande livsstil, tänk på en liten varvhund som är mindre benägen för överdriven motion. Denna typ av livsstil är också bra för en katt.
  • Om du reser hemifrån, måste du ordna för sällskapsdjur. Om du lämnar din hund hemma, behöver hon en djurvaktare att komma till ditt hem minst två gånger om dagen för att släppa ut henne och mata henne. En katt kan dock gå en dag eller två utan att kontrolleras så länge han har tillräckligt med mat och vatten tillgängligt för honom.
  • Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 3
    3. Titta på din ekonomi. Hundar och katter är inte billiga. Båda husdjur behöver grundläggande saker, till exempel mat, vatten och konsekvent veterinär. Katter behöver kull, en kullkorg, repor och leksaker att förbli glada, friska husdjur. Hundar behöver mer mat, leksaker och bärare för att resa. Det är i allmänhet lättare att ta en katt med dig eller hitta en kattitter, men ofta måste hundar vara kenneled, vilket är en extra kostnad.
  • Vissa katter, särskilt de med lång eller tjock päls, kommer att behöva regelbundet grooming eller en daglig borstning. Du kan betala för att få det gjort, eller du kanske måste ta tid att göra det själv.
  • Den genomsnittliga katten kostar $ 1035 det första året att äga. För hundar, en liten hund i genomsnitt $ 1314 under det första året och en stor hund i genomsnitt $ 1843. Detta inkluderar daglig vård samt vaccinationer och neuter eller spaying. Detta tar inte hänsyn till någon akutvård.
  • Metod 2 av 3:
    Titta på dina levnadsarrangemang
    1. Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 4
    1. Tänk på storleken på ditt hem. Där du bor kan också påverka vilket djur du har. Katter gör det bra i de flesta miljöer, oavsett om du bor i ett litet hus eller en herrgård med en stor gård. Hundar, beroende på hur stor de är, kräver mer utrymme. Det hjälper också att ha en gård om du har en hund, vilket innebär att du bara kan låta henne spela och göra sin verksamhet i bakgården ibland.
    • Om du bor i en lägenhet, tänk på en liten hund eller en katt. I dessa fall kommer många hyresvärdar att kräva en extra deposition för att täcka eventuella skador som görs på deras egendom av ditt husdjur.
  • Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 5
    2. Tänk på de som bor med dig. När du bestämmer om du vill ha ett husdjur måste du tänka på de människor som bor med dig. Om folket är din familj eller din betydande andra, kommer beslutet att få ett husdjur sannolikt att vara en du tillsammans. Du måste räkna ut allas preferenser och vad de känner för de olika typerna av katter och hundar.
  • Om du bor med en rumskamrat måste du ta hänsyn till deras behov och önskemål om att få ett husdjur. Kan de hantera en rambunctious valp, en roaming katt, eller en stor hund i ditt hem? Du måste överväga deras livskvalitet när du bestämmer dig för att få ett husdjur.
  • Du måste också fastställa om folket i ditt hus är villiga att hjälpa till att ta hand om djuret medan du är borta på jobbet, skolan eller resan.
  • Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 6
    3. Leta efter allergier. Innan du får ett husdjur måste du kontrollera om dina familjemedlemmar eller rumskamrater har katt eller hundallergier. Du vill inte att en rumskamrat eller familjemedlem är eländig eller att bifogas ett husdjur som du inte kan hålla. För att kontrollera innan du får ett husdjur, besök vänner eller familj som har katter och hundar separat, så du kan bestämma vilken en person som kan vara allergisk mot.
  • Om du inte har vänner med husdjur, besök det humana samhället att leka med sina djur.
  • Ingenting är mer hjärtskärande än att behöva ge upp ett älskat husdjur eftersom någon i familjen har allergier, så alltid vara säker innan du antar eller köper ett husdjur.
  • Metod 3 av 3:
    Plocka den typ av husdjur
    1. Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 7
    1. Forskning olika raser. Innan du kan få ett husdjur, måste du hitta den högra rasen av djur för dig. Tänk på de typer av raser du tror du vill och sedan undersöka dem. Du kan göra det här online, genom din veterinär, eller genom att prata med kunniga människor.
    • Detta gäller för båda arten. Vissa katter behöver mer uppmärksamhet än andra. Vissa hundar är mer vokal än andra. Vissa raser tenderar att ha sämre temporer än andra. Alla dessa detaljer är viktiga om du vill hitta ett husdjur som passar dig.
    • Om du inte är säker, prova den amerikanska kennelklubbens online hundrasväljare eller det amerikanska humana samhällets online checklista på CAT-rasen.
  • Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 8
    2. Kontrollera temperamentet. Den typ av djur du vill ha kan bero på deras temperament eller fysiska förmågor. Du kanske vill ha en rambunctious valp som kommer att bli en stor hund som behöver mycket motion, speciellt om du är en mycket aktiv person. Om du är mer en promenad i parken typ av person, överväga en liten hundras som åtnjuter långsammare aktivitet.
  • Katt kan vara väldigt temperamentsfull. Om du vill ha ett husdjur att hålla, husdjur och snuggle med hela tiden när du vill, kan du behöva få en liten hund. Om du vill ha ett djur som kommer att snuggla med dig och älska på dig när han vill, men inte hela tiden, kan en katt fungera bättre för dig.
  • Bild med titeln Välj mellan en katt och en hund Steg 9
    3. Få ett husdjur. När du har granskat alla faktorer och vet att du kan hantera ett husdjur, leva på rätt plats för ett husdjur, och vet vilken typ du vill, måste du välja ett husdjur. Spendera tidssökning efter det perfekta husdjuret för dig. Sök på internet eller klassificerade avsnitt för att hitta husdjur för försäljning. Detta är en bra metod om du vill ha ett visst renrasigt djur. Besök också ditt lokala humana eller räddningssamhälle för att överväga att anta ett bra, hälsosamt husdjur.
  • Om du hittar en du vill, kontakta ägaren eller skyddsfolk för att låta dem veta att du är intresserad av djuret. Sedan återvänd till platsen varje dag i några dagar för att spendera tid med djuret. Detta hjälper dig både att anpassa dig innan du tar sitt hem.
  • Vissa skydd och ägare kommer att låta dig ta djuret som ett fosterdjur för ett tag tills du blir bekant med vad hon är och bestämmer att du vill behålla henne.
  • Tips

    Tillbringa din tid att tänka igenom ditt beslut att anta ett husdjur. Detta är lång tid, livslångt för djuret, engagemanget. Ta inte beslutet lätt eller gå ut på ett infall.
  • Om du inte har råd med ett husdjur, volontär på ditt lokala djurräddning eller humana samhälle för att komma runt djur. Plus, du gör en värdefull service för de husdjur utan ägare.
  • Renrasiga djur har en högre potential för hälsoproblem än en mutt. Gör din forskning om eventuella hälsoproblem för den ras du väljer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande