Hur man bryr sig om en border collie

Border Collies är en energisk ras som är känd för sina kättkunskaper och framgång i hundsporter som testar smidighet. Men på grund av sin naturliga energi behöver de särskild vård. Border Collies kan vara lojala och roliga följeslagare som håller sina ägare på tårna. Men du måste vara medveten om deras behov av motion och aktivitet i sitt dagliga liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Tillhandahålla din collie
  1. Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 1
1. Köpa nödvändigheterna. Det finns en hel del grundläggande väsentligheter som du behöver köpa för din Border Collie så att det kommer att ha allt det behöver i ditt hem. Du borde köpa en koppel, krage, hundmat, mat och vattenrätter, leksaker, en kista och en hund hårborste.
  • Lashen ska vara en lämplig längd för din Border Collie, och bekväm för dig och din hund. Det betyder att det ska vara tillräckligt länge för att tillåta din energiska collie någon rörelsefrihet, men kort nog att fortfarande behålla kontrollen över din hund.
  • Undvik utdragbara kopplingar eftersom dessa kan uppmuntra din hund att dra. Istället väljer du en lång rad koppel medan du tränar din collie och lära känna deras personlighet bättre.
  • Kragen måste ha en ID-tagg med ditt telefonnummer och / eller adress på den.
  • Mat och vattenrätter ska vara rostfritt stål om möjligt.
  • Inköp "oförstörbar" hundleksaker som Kong varumärkesleksaker. Eftersom Collies tenderar att kraftigt tugga sina leksaker, kommer denna typ att vara längre (även om de flesta kommer att förstöras så småningom) än fyllda leksaker eller dainty gummi squeaky leksaker.
  • Om du vill kista träna din Border Collie, var noga med att få en kista som är tillräckligt stor för din valp. Den rekommenderade crate storleken är typiskt 36 i (91 cm) x 30 i (76 cm).
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 2
    2. Brudgummen din collie. Border Collies har långa, vackra kappor som kräver lite underhåll. Du måste borsta dem regelbundet (minst en gång i veckan) och ge dem ett bad varje 4-8 veckor för att hålla kappan ren och frisk.
  • Var noga med att köpa grooming tools, särskilt de som är lämpliga för långhåriga hundar. Detta inkluderar en hundhårborste, hårkam och nagelklippare.
  • Trimma sina naglar en gång var 4-6 veckor.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 3
    3. Se till att din hund får gott om motion. På grund av Border Collies "enorma mängder energi är minst en timmes träning varje dag ett krav. En daglig promenad är nödvändig. Och det är föredraget att låta din kollie springa fritt om du har en stor inhägnad gård.
  • Du kan också bränna av energi på mer engagerande sätt som att konkurrera i hundsporter som smidighet eller flygboll, vandring, simning eller besökande hundparker.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 4
    4. Ge din Border Collie Quality veterinär- vård. Även om det kan tyckas dyrt att ta din collie till veterinären, är det verkligen i sitt bästa och det kommer att spara pengar på vägen. Ge dina valpvaccinationer. Dessa är absolut nödvändiga för sin hälsa - kontakta din veterinär för information om nödvändiga vaccinationer och lämpliga åldrar för att ge dem.
  • Du bör också ta din Border Collie in för årliga veterinärskontroller när de når vuxen ålder.
  • Några vanliga medicinska förhållanden Border Collies lider av inkluderar höftdysplasi och flera ögon / hornhinnor.
  • Fixa (spay eller neuter) din hund. Detta är en relativt enkel operation som hjälper till att stoppa eller förhindra dåligt beteende, oavsiktliga kullar och vissa hälsoproblem.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 5
    5. Köp en mikrochip för din hund. En mikrochip är en mycket liten enhet som lagrar din kontaktinformation så att om din Collie flyr, kan skyddet eller en annan veterinär skanna det och kontakta dig för att återförena dig med ditt förlorade husdjur. På grund av Border Collies `intelligens och smidighet är chanserna att din hund flyr sig tillräckligt hög för att en mikrochip är en användbar försiktighet.
  • Mikrochips är relativt billiga och kan implanteras av din veterinär.
  • Värderna föredrar vanligtvis att implantat mikrochips samtidigt som ett annat procedur (som spaying eller neutralisering) för att döda två fåglar med en sten och undvika att sätta ditt husdjur genom ytterligare obehag.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 6
    6. Välj kvalitetsmat. Undvik billig eller "förhandla" Livsmedel - Dessa kan leda till hälsoproblem längs vägen som fetma, tandproblem eller till och med njursjukdom. God mat är en nödvändighet för din hund, särskilt en hög energi hund som en gräns collie.
  • Välj inte billiga matvarumärken med kornbiprodukter (majs, majsmjöl, vete, etc.) som den första listade ingrediensen.
  • Istället, mata din hund högkvalitativa livsmedel med kött som huvudingrediens. Leta efter mat som innehåller kött, fjäderfä eller näve som den första listade ingrediensen.
  • Använd de serverbara storlekarna som beskrivs på matpaketet som en riktlinje för hur mycket att mata din hund. Kontrollera din hunds kropp varje vecka, och justera lite mängden mat du tillhandahåller om du märker dem ohälsosamt eller att gå ner i vikt.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 7
    7. Ha kul med din gränscollie. Det kan behöva en timme och en halv övning varje dag, strimla dina dyra skor, besatta grannskapsbarnen, eller på annat sätt göra ett hot av sig själv, men en sak är förvisso: om du är en ansvarsfull och utbildad ägare, din gräns Collie blir din bästa vän.
  • Border Collies är vanligtvis bra runt barn och andra husdjur, speciellt om de har tagits upp runt dem. De kan vara lite tveksamma kring främlingar.
  • Metod 2 av 3:
    Träning Din collie
    1. Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 8
    1. Försök träna hunden själv. Det är viktigt att börja träna din hund tidigt så att de förstår vad du vill ha från dem från början. Börja med att visa dem vilken typ av beteende du vill ha och sedan förstärka detta beteende med godis och beröm.
    • Även om du kan börja undervisa enkla koncept (e.g., HouseBreaking, sova i kista, inte hoppar / biter / dominerande människor) till unga valpar med positiv förstärkning, Träning mer avancerad lydnad rekommenderas bara för valpar fyra månader och äldre.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 9
    2. Ta din Collie till en professionell tränare. För en hög energi som en collie är lydnadsträning väsentlig. Det kommer inte bara att ge väsentlig stimulans för din BC, det kommer också att göra ditt liv med en extremt energisk, ondskanlig hund något lättare. En professionell tränare kommer att kunna din hund med lydnadsträning så att det blir lättare för dig att fortsätta träningen hemma.
  • Border Collies är intelligenta hundar och svarar ofta bäst på träningstekniker där de kan tänka sig för sig själva, såsom klickutbildning.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 10
    3. Utöka din utbildning. Läs böcker på Border Collies, gå med i en lydnad / Agility Group, eller prata med erfarna BC-ägare. Gör någonting för att lära dig mer om din älskade valp och vad du kan göra för att göra sitt liv friskare och lyckligare. Lär dig om hundnäring och hur viktigt träning är för din hunds välbefinnande.
  • Kontakta din veterinär om du har frågor om din Border Collie.
  • Metod 3 av 3:
    Välja Din Border Collie
    1. Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 11
    1. Tänk noga. Border Collies (även kända som BCS) överstiger nästan alla andra hundras i intelligens och energi, och är endast Bra matcher för ansvariga, dedikerade, informerade och erfarna hundägare. Köp aldrig en Border Collie på grund av sitt söta utseende, eller för att din vän har en riktigt trevlig. Och ägna alltid en stor mängd forskningstid innan du köper eller antar en collie.
    • Border Collies är hög energi och kräver mycket motion och rum att vandra fritt. De gör inte bra i lägenheter eller begränsade utrymmen. De behöver verkligen en stor gård eller något land att vandra runt.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 12
    2. Välj var du ska köpa din Border Collie. Ansvariga uppfödare är den bästa källan för dem som önskar en show eller tävlingshund - Men om du är intresserad av ett kvalitetsdjur, överväga att anta från en specialiserad rasräddning. Detta gör det möjligt för dig att ge ett hem till en hund i nöd medan du fortfarande får den ras du vill ha.
  • Du kan ibland köpa en Border Collie från en djuraffär. Men det här rekommenderas verkligen inte, eftersom du i allmänhet inte har någon aning om valpens hälsa, avel eller historia, och kommer sannolikt att stödja en valpkvarn.
  • Du kan också överväga att köpa från a "bakgård," eller avslappnad, uppfödare. Detta är också oundvikt för bristen på information du får om hunden.
  • Överväga att anta från ett skydd. Detta är en föredragen väg för dem som vill hjälpa hundar i nöd. Men det här är ofta oundvikt på grund av bristen på information och eftersom skydd är ofta oförmögen att tillhandahålla gränsen Collies speciella behov, vilket resulterar i en dåligt uppförd hund. Att anta från en rasspecifik räddning är dock ett rimligt och snällt sätt att förvärva din hund.
  • Bild med titeln Vård för en Border Collie Steg 13
    3. Interagera med många hundar innan du gör ett val. När du har hittat några Border Collies, träffa dem och se om du gillar någon av dem. Kom ihåg att detta är ett stort beslut och du borde inte göra det lätt.
  • Anta aldrig en hundsyn osynlig, oavsett hur söt det kan tyckas i bilder. Du måste interagera med hunden personligen och se till att det finns en koppling mellan dig två. Du måste också se till att hunden verkar frisk.
  • Överväg att föra dina andra familjemedlemmar att möta din potentiella nya hund. Det är viktigt att mäta hur hunden kommer att interagera med hela familjen.
  • Du kanske också vill ta med några befintliga husdjur för att se till att de kommer att komma överens. Du vill inte av misstag skapa en situation där inget av dina djur kan samekstera ihop.
  • Varningar

    Aldrig, under några omständigheter, köpa en Border Collie utan att grundligt undersöka rasen. Denna hundras är högkörning och är inte under några omständigheter som passar hem som inte är helt hängivna.
  • Border Collies ska aldrig vara kedjade eller lämnas ensam i timmar i taget var som helst. Ge en robust kennel om det behövs, men undvik detta när det är möjligt. Border Collies är idealiska utanför gårdar och om du är närvarande på din gård varje dag kan hunden vara och borde vara ute för att göra sitt jobb. Faren lämnar hunden ensam och frustrerad utan att arbeta för att ockupera sitt sinne och det kan leda till destruktivt och negativt beteende. Border Collies behöver interagera dagligen med sina hanterare och behöver multitask. Helst behöver hunden positiv förstärkning av lydnadsträning och något till besättning eller stadig träning i smidighet, flyball och / eller frisbee.
  • Detta är inte hunden för pendlaren, eller lägenhet dweller. Border Collies behöver en konsekvent, daglig hanterare och är idealiska för aktivt kamratskap och service med tillräckligt med utrymme att springa fritt.
  • Border Collies tenderar att vara en av de mest känsliga hundraserna, så försök att begränsa straff så mycket som möjligt.
  • Saker du behöver

    • Hundmat
    • Vatten och matskålar, företrädesvis rostfritt stål
    • Borste och nagelklippare
    • Spjällåda
    • Leksaker kunna klara sig starka tuggning
    • Koppel och krage med ID-tagg
    • Erfaren veterinär
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande