Hur man bryr sig om en australiensisk terrier

Australiska terrier, som namnet antyder, först uppföddes under, ursprungligen som arbetande hundar för att hålla ner skadedjur. Människor runt om i världen älskar dem eftersom de är spännande och anpassningsbara husdjur som kan ta till något klimat. Liten, robust och kärleksfull, dessa hög-energinhundar har prickiga öron och särskiljande wiryrockar med mjuka ruffar. Om du förstår deras specifika behov och egenskaper, kan de göra idealiska husdjur. Aussies kommer att trivas i något hem om du ger dem rätt vård och övervakning.

Steg

Metod 1 av 4:
Se till att din Aussie är frisk
  1. Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 1
1. Ta reda på din Aussie Historia. Innan du köper en australiensisk Terrier, har uppfödaren att ge dig självständigt certifierade hälso-screenings för båda hundens föräldrar som verifierar att de är fria från några ärftliga sjukdomar eller störningar som kan vidarebefordras till ditt husdjur. Uppfödaren bör också förse en hälsoe garanti för din hund (med angivande av att de kan returneras om veterinären finner några omedelbara defekter) som en del av försäljningskontraktet.
  • Ansvarig uppfödare kommer att registrera föräldrarna till sina kullar i databasen Canine Health Information Center. Du kan söka i databasen för sina poster, som bör innehålla utvärderingar för varje Aussies ögon, sköldkörtel och knän. Kontrollera dem för att säkerställa att din hunds damm inte har några genetiska sjukdomar som är svåra att behandla.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 2
    2. Ta din Aussie till veterinären för regelbundna kontroller. Registrera din terrier omedelbart med en lokal veterinärpraxis. Aussies är en allmänt frisk ras med få genetiska sjukdomar, men de kräver fortfarande regelbundna besök på veterinären för att fånga några problem som kan komma upp och se till att de är aktuella med vaccinationer och parasitkontrollbehandlingar.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 3
    3. Var uppmärksam på potentiella gemensamma förhållanden. Australiska terrier, som många små raser, är mottagliga för benstörningar. Om din hund blir alltmer lame eller att ha konsekvent problem att röra sig på ett naturligt sätt på alla fyra benen, gör ett möte för en veterinärundersökning.
  • De vanligaste förhållandena för australiensiska terrier är Legg-perthes-sjukdom, vilket orsakar degenerering i höftföreningar och luxating patellas, vilket orsakar knäledarna att glida ur plats. Båda kan slå Aussies från en mycket ung ålder, så tidigt som fem månader gammal.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 4
    4. Se upp för matallergier. Aussies är benägna att mata intoleranser och allergier. Om du märker att de har några återkommande symtom, som att repor ofta, kräkas eller ha konsekvent lösa tarmar, gå till veterinären för att få dem att testa och konsultera om nödvändiga kostförändringar.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 5
    5. Vara vaksam om loppkontroll. Australian Terriers blir särskilt dåliga (och ibland till och med allergiska) reaktioner på loppor. Konsultera med din veterinär om de bästa metoderna för loppkontroll för ditt husdjur (från kragen till aktuella behandlingar), och var noga med att hålla dem uppdaterade.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 6
    6. Mata din hund en hälsosam kost. En hälsosam kost för din terrier börjar med en högkvalitativ torrhundmat som är formulerad speciellt för de små rasernas näringsbehov (som i allmänhet har högre metabolism än stora). Aussies är inte noga eaters, så du vill bara se till att de får en "komplett och balanserad" kibble som är befäst med vitaminer, mineraler och antioxidanter.
  • Antioxidanter är viktiga för australiensiska terriers eftersom de har en längre än genomsnittlig livslängd på 12-15 år.
  • Var noga med att välja en mat som är lämplig för sitt livsstadium (valp eller vuxen) och följ anvisningarna på paketet med avseende på hur mycket du ska mata dem enligt deras ålder, vikt och aktivitetsnivå. Håll din hund frisk och trim genom att mäta varje måltid och aldrig överskrida den rekommenderade portionen.
  • Om du stumpas om vilket märke av mat som ska gå med, fråga din veterinär för rekommendationer.
  • Bild med titeln Vård för ett australiskt Terrier Steg 7
    7. Ge din hund tillgång till färskt vatten hela tiden. En välhydrerad australiensisk terrier är en hälsosam terrier eftersom vatten är viktigt för deras matsmältning, näring och gemensam hälsa. Ser till att rent vatten är ständigt tillgängligt, även på natten.
  • Metod 2 av 4:
    Skapa en säker miljö för din Aussie
    1. Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 8
    1. Håll dem i välslutna utrymmen. Aussies blev uppfödda för att vara jägare, så de är skyldiga att jaga efter något litet djur som korsar sin väg. Denna galna strävan kan vara särskilt farlig om du bor nära en väg. För att hindra dem från att gå vilse eller springa i trafik, se till att de alltid är i ett begränsat område.
    • Alla utomhusområden där du låter dem förlora ska ha en inhägnad gräns utan luckor eller hål. Var noga med att ständigt kontrollera din inhägnad gård för hål som din hund kan ha grävt sedan australiensiska terrier har en riktig förkärlek för att gräva.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 9
    2. House din Aussie inomhus med dig. Australiska terrier är lojala hushundar som älskar att vara runt sina människor. Håll inte dem utomhus eller hålla dem utanför obevakade under långa perioder.
  • Aussies är särskilt sociala och ägna sig åt sina ägare. Få inte en om du inte planerar att vara oftare än inte.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 10
    3. Få din terrier en kista. Aussies gillar att ha sin egen na, så det rekommenderas att du har en kista där de kan vila och sova. Se till att det är en utformad för små raser och bara tillräckligt stor för att de ska stå upp, ligga ner och vända sig om. Sätt mjuka, rena sängkläder i botten för att göra det till ett bekvämt hem för dig pooch.
  • Eftersom australiensiska terrier som att gräva och tugga, kan kasser också ge ett bra ställe att hålla hundar under omslag när du behöver gå ut. Var noga med att lämna dem med leksaker, vatten och godis, och håll aldrig dem där i mer än några timmar i taget.
  • Metod 3 av 4:
    Tar ansvar av ditt Aussies beteende
    1. Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 11
    1
    Socialisera din hund. Australiska terrier tenderar att vara aggressiva mot andra hundar, så det är viktigt att umgås. Ta tid tidigt på att ta med dem till en mängd nya miljöer där de kan träffa nya människor och hundar. Om du gradvis utökar sin kunskap om omvärlden, kommer ditt husdjur att vara mindre benägna att aggressivt eller rädsla motiverat beteende.
    • Försök att göra dessa introduktioner så positiva som möjligt. Börja inte med att ta din terrier i mitten av en trångt hundpark eftersom det kommer att vara alarmerande och sätta upp dem för att misslyckas. Istället börja med att ta dem till ett fält där det finns några hundar som är närvarande i avstånd och arbeta dig upp till närmare möten.
    • Om din hund reagerar negativt på en plats eller hund, är det troligtvis av rädsla. Det bästa svaret är inte skult. Istället ge dem lugna trygghet och tillgivenhet tills de är mer tillfreds.
    • Se till att de är säkert utsatta för andra hundar genom att föra dem till valpklasser där de kan interagera med andra hundar i en kontrollerad miljö med en utbildare närvarande.
  • Bild med titeln Vård för ett australiskt Terrier Steg 12
    2
    Träna din hund. Aussies kan vara envis och dominerande, så det är viktigt att ta dem till lydnadsträning för att minimera dessa egenskaper och se till att de är bra medlemmar i familjen. Börja med att gå till klasser med en erfaren professionell tränare, och håll sedan lektionerna hemma.
  • Australiska terrier är intelligenta arbetande hundar som i allmänhet svarar bra på träning. Men deras intelligens betyder också att de lätt kan bli uttråkad med repetition. Träna dem i korta sessioner med utmanande aktiviteter med höga belöningar för att hålla dem engagerade och uppmärksamma.
  • Använd alltid positiva, belöbaserade träningsmetoder med din Aussie och söker en tränare som gör detsamma. De svarar bra på konsistens och fasthet men inte till aggression.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 13
    3. Utöva ditt husdjur i en timme varje dag. Eftersom australiensiska terrier föddes som arbetshundar, har de en hel del energi och måste utövas dagligen för att hålla dem mentalt och fysiskt sund. Ta ut dem på en promenad i minst en timme varje dag.
  • Var noga med att hålla dem i ett koppel för att hålla dem från att springa bort efter de små djuren de har en instinkt att jaga.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 14
    4. Plocka upp efter din Aussie. Var en ansvarig hundägare genom att säkerställa att ditt husdjur lämnar inget spår. Det betyder att du omedelbart ska hämta sina avföring med en väska och kassera dem för att hålla offentliga utrymmen rena och förhindra spridning av sjukdom. Det betyder också att du bör vara medveten om och ta itu med eventuella skador som din terrier kan orsaka i de allmänna utrymmena.
  • Australiska terrier har en stark grävningsinstinkt. Var säker på att du tittar på och fyller i några hål när du tar dem på promenader. Om du försöker odla en välskött trädgård, låt inte din Aussie lossa i det.
  • Metod 4 av 4:
    Grooming din Aussie
    1. Bild med titeln Vård för ett australiskt Terrier Steg 15
    1. Borsta din australiensiska terrier varje vecka. Aussies är lågt underhåll när det gäller grooming eftersom de har en wiry, väderbeständig och smuts-korrektrock som gör mycket av arbetet för dig. Kamma sina rockar minst en gång i veckan för att styra shedding och se till att de naturliga oljorna från huden är fördelade under hela sin päls.
    • Använd en borste borste, stiftborste och / eller en metallkam för att borsta din Terrier`s Coat i riktning mot hårväxt. Hålla fast vid det ... Försök inte tränga in i sin underbeläggning.
  • Bild med titeln Vård för ett australiskt Terrier Steg 16
    2. Ge din Aussie en trim efter behov. Det fjädrande håret runt din hunds ansikte och extremiteter bör hållas kort för att hålla dem bekväma och förhindra matt.
  • Använd en sax för att hålla det mjuka, spikiga håret runt ögonen, öron, svans och tassar kort så att de bekvämt kan se och inte samla smuts.
  • Om du är orolig för att använda saxar runt ditt terrier ansikte och öron, få en elektrisk rakapparat utformad för små raser. Var alltid säker på att raka i samma riktning som deras hårväxt.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 17
    3
    Bada din hund sällsynt. Tre till fyra gånger om året borde göra tricket. Aussies har känslig hud, så frekvent badning kan lämna dem med kliar och utslag medan de äventyrar den naturliga väderleksäkerheten av sina rockar.
  • Bada dem bara vid behov med ett mildt, hypoallergeniskt hundschampo. Skum dem upp från nacken ner (för att undvika att få tvål i ögonen eller öronen) och skölj dem med varmt vatten.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 18
    4. Rengör öronen en gång i veckan. Australiska terrier har prickiga öron som är mottagliga för infektioner. Håll dem borta från vax och smuts genom att försiktigt torka dem ut med en bomullsboll doppad i en mild hundsångare.
  • Medan du är på det, var på utkik efter några tecken på infektion, som rodnad, utslag, svullnad, urladdning eller fula luktar. Om du märker något av dessa symtom, ta din hund till veterinären.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 19
    5
    Borsta sina tänder minst två gånger i veckan. Att göra det kommer att hålla din hund från dålig andedräkt, tartaruppbyggnad och bakterieinfektioner. Lyft bara dina Aussies läppar för att avslöja tänderna och borsta dem som din egen.
  • Var noga med att använda en vinklad borste och tandkräm som är speciellt för hundar. Mänsklig tandkräm, speciellt de som innehåller fluorid, kan vara giftiga mot hundar.
  • Bild med titeln Vård för en australiensisk Terrier Steg 20
    6
    Klipp deras naglar en gång i månaden. För att undvika sprickbildning eller överflödig tillväxt, använd en liten clipper speciellt utformad för hundar för att trimma dina australiensiska Terriers tånaglar regelbundet. Börjar med sina främre tassar, gå en tass och spik i taget. Var noga med att din hund står stilla medan du gör det.
  • Kontrollera alltid undersidan av din hunds tånagel innan du trimmer den för att se var nerven i det slutar. Du bör bara skära av den bit som sträcker sig bortom nerven. Spela det säkert genom att erhålla på sidan av att lämna för mycket istället för att smärtsamt klippa ditt husdjurs nerver.
  • Tips

    Om du letar efter en Aussie valp är Australian Terrier Club of America ett bra ställe att börja leta efter en välrenommerad uppfödare. Deras webbplats har en hänvisningslista där du kan spåra uppfödare och tillgängliga valpar i ditt område. Varje registrerad uppfödare har undertecknat på klubbens etiska kod för att säkerställa att de följer med praxis som är bäst för valpar och rasen.
  • Bekanta dig med AKC: s rasstandard för australiensiska terrier, som identifierar sina ideala egenskaper, utseende och temperament, för att utvärdera kvaliteten på varje valp.
  • Om du letar efter en vuxen hund, försök att kontakta Australian Terrier Rescue för att hitta husdjur som behöver rehomed.
  • Varningar

    Australiska terrier är hög-energi och mycket hängivna hundar. Förplikta inte att äga ett om du inte är redo att göra ett engagemang för sin livslångt vård.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande