Hur man bryr sig om en shedding orm

Ormar skjuler regelbundet under hela sitt liv för att möjliggöra tillväxt. Shedding tar vanligtvis ungefär en till två veckor. Även om detta är en helt naturlig process, finns det vissa steg som du måste ta för att ta hand om en sladd orm. Se till att du främjar en gästvänlig miljö för din orm genom att lägga till extra vatten och fuktighet till buret. Ge ormen med ett bassäng av vatten och grova material för att hjälpa det att bli av med huden. Om du märker några komplikationer, till exempel en ofullständig shedding, söker hjälp av en veterinär.

Steg

Del 1 av 3:
Hur man ger en stödjande miljö för en sladd orm
  1. Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 1
1. Lär dig de tecken som din orm är på väg att skjuta. Du vill börja förbereda för shedding-processen innan det ens börjar. För att göra det måste du hålla koll på din orm och titta på skyltarna att det är på väg att skjuta. När du börjar märka tecken, börja förbereda.
  • Titta på dina orms ögon. De kommer att ha ett tråkigt, blått vitt utseende strax innan ormen börjar kasta.
  • Du bör också notera ormens nuvarande hud. Huden börjar tråkigt strax före shedding.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 2
    2. Skapa en fuktig sheddingbox. Ormar behöver mycket fuktighet för att kasta ordentligt. Ett sätt att öka fuktigheten i din orms miljö är med en shedding box. Ta en låda, som en shoebox, och se till att den är väl ventilerad genom att poking hål hela tiden. Placera fuktiga pappershanddukar i lådan, så att ormen är en fuktig plats att kasta.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 3
    3. Dimma buret med ljummet vatten. Du kan också försöka misting buret lätt för att öka fuktigheten. Ta en sprayflaska och fyll den med ljummet vatten. Du kan också dimma din orm med vatten strax före shedding, om din orm kommer att tillåta detta.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 4
    4. Hantera burets fuktighet. Övervaka fuktigheten i din orms miljö. Du kan få en enhet på en djuraffär, eller ett varuhus, som mäter fuktighet i din orms bur. Under shedding-processen behöver ormar en bur som är mellan 50 och 70% fuktighet. Om fuktigheten i din orms bur är under den här nivån finns det flera steg du kan ta för att förbättra fuktigheten.
  • Lägg till en stor vattenrätt till buret.
  • Täcka toppen av buret. Om du har en skärmstopp på buret kan du säkert täcka hälften av toppen för att öka fuktigheten.
  • Försök använda orkidébarksubstrat, vilket avser sängkläderna som leder botten av buret. Orchid bark tenderar att hålla mer fuktighet än andra produkter.
  • Del 2 av 3:
    Hur man hjälper till med Shedding-processen
    1. Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 5
    1. Placera ett bassäng av varmt vatten i ditt orms akvarium. När din orm börjar shedding, kommer du att märka flingor av hud som börjar komma ifrån. Under denna tid, lägg till ett varmt bassäng av vatten till din orms bur. Du kan hjälpa din orm skur genom att placera ett bassäng av varmt vatten inuti dess inneslutning. Din orm kommer att kunna bada i vattnet, så att huden lätt kan komma undan.
    • Välj ett bassäng som är tillräckligt stort för att hålla din orms hela kropp.
    • Lägg till tillräckligt med vatten som din orm kan få hela kroppen våt. Men lägg inte till så mycket vatten som din orm kommer att nedsänkas under vatten när den går in i bassängen.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 6
    2. Lägg till grova material i ormens behållare. Ormar kan också gnugga huden av genom att krypa över grovt material. Ojämnt material, som trädgrenar och stenar, kan vara till stor hjälp för att kasta ormar. Du kan också använda fläckar av trädbark, tallkottar och andra grova material som du hittar utanför.
  • Om din orm gnuggar näsan mot föremål i buret, försöker den att få sin hud ute under shedding-processen. Om du märker att din orm gör det är det särskilt viktigt att du lägger till grova material i din orms bur.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 7
    3. Sätt din orm mellan flera lager pappershanddukar. Om din orm kämpar för att skjuta på egen hand, kanske du måste hjälpa. Få flera lager av pappershanddukar fuktig. Ta sedan bort din orm från sin skjul och placera den mellan handdukarna. Låt din orm krypa och squirm mellan handdukarna. Kombinationen av fuktighet och friktion bör hjälpa till att ta bort överskott.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 8
    4. Rengör buret efter shedding. När din orm fullbordar shedding, kommer du att märka överskott i hela buret. Hud kan dyka upp i små, skrynkliga högar. Det kan också vara i torrt och rör som sektioner i hela buret. Ta bort eventuellt överskott av huden från buret efter att din ormanslutning slutar.
  • Ormar oftast defecating efter shedding-processen. Använd handskar när du rengör buret, som du kanske måste hämta fecal materia också.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 9
    5. Ge extra vatten. Ormar förbrukar ofta stora mängder vatten efter shedding. Håll ett öga på din orms vattenrätt. Se till att du fyller på det ofta efter att din orm slutar shedding. Det är inte ovanligt att du kommer att hitta dig själv påfyllning av vattenrätten mer än vanligt i dagarna efter en skjul.
  • Del 3 av 3:
    Hur man hanterar komplikationer
    1. Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 10
    1. Se en veterinär i händelse av en ofullständig shedding. Trots dina bästa ansträngningar kan din orm inte kasta helt. Om din orm inte slutar shedding inom en till två veckor, se en veterinär. En veterinär kan hjälpa till att ta bort den återstående huden och undersöka din orm. Vanligtvis orsakas problem med brist på fuktighet, men du vill ha en tentamen att utesluta eventuella underliggande hälsoproblem.
    • Försök aldrig att avlägsna överflödig hud själv, särskilt inte huden runt en orms ögon eller mun.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 11
    2. Främja en stressfri miljö. Stress är en möjlig orsak till felaktig shedding. Om din orm inte skjulde korrekt, arbeta med att förbättra din orms stressnivå. Se till att ormen har en kvalitetsmiljö och begränsar hanteringen av din orm.
  • Håll fuktighetsnivån bekväm. Du bör också se till att din orm har många gömställen i sin bur. Ormar är ensamma husdjur och längtar efter tiden. Håll lådor och kapslingar i din orms bur så det kan bli ensam tid.
  • Hantera inte din orm för ofta. Ormar kan ogillar inte hanteras och, om hanteras för mycket, kan en orm lära sig att tänka på dig som rovdjur. Hantera inte din orm i mer än 30 minuter åt gången, och gör det bara några gånger per vecka.
  • Bild med titeln Vård för en Shedding Snake Steg 12
    3. Var noga med att se din veterinär. Regelbundna veterinärbesök kan hjälpa en orm skur smidigt i framtiden. I sällsynta fall är svårighetsskydd orsakad av en medicinsk oro. Om du tar din orm för regelbundna kontroller, kan en veterinär diagnostisera och korrigera problem innan de leder till problem som slängs.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Lämna din orm ensam för shedding-processen - hantering av det och trakasserar det kommer bara att göra det mer stressigt för djuret och kan orsaka att shedding sker i bitar istället för alla på en gång. Ormar kan också vara mer aggressiva när man skämtar.
  • Det kan tyckas som om din orm är sjuk - inte äter, byter färg och utseende och gömmer sig mer än vanligt, men det finns ingen anledning att ta dem till veterinären, men ändå är det normalt och måste hända för att ormen ska växa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande