Hur man bryr sig om ett hus gecko

House Geckos, även kända som Medelhavet Geckos, är bra reptiler för nybörjare och erfarna reptilägare eftersom de är billiga att köpa och lätt att ta hand om. Dessa hardy lilla ödlor är uppkallade efter sin benägenhet att dölja och leva inomhus, vilket gör dem idealiska husdjur för ett hölje i ditt hem. House Geckos lever i genomsnitt fem till tio år, men du kan ta steg för att ta hand om din gecko ordentligt och se till att hon har ett långt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Bostäder din gecko
  1. Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 1
1. Ge minst en 20 US Gal (76 l) Tank för din gecko. Ett enda hus gecko behöver inte mycket utrymme för att vara lycklig och frisk. En djupare tank, med höga väggar, är idealisk för en gecko. Använd en glasbehållare med ett skärmslock så att gecko får tillräckligt med ventilation i sin tank.
  • Hus aldrig mer än en man i samma tank som de kan slåss. Också, om du bestämmer dig för att hålla kvinnliga och manliga geckor tillsammans, vara förberedda för dem att odla och producera baby geckos. Du kan behöva flytta din expanderande befolkning av geckos till en större tank för att se till att det finns tillräckligt med utrymme för vuxna och baby geckos.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 2
    2. Se till att tanken har en värmegenient. Om en reptil har för mycket värme kan de överhettas och bli sjuka eller dö. Ditt hus Gecko tanken ska ha en värmegenient, med en värmelampa i ena änden av tanken. Detta gör det möjligt för din gecko att bli värme under dagen och mindre värme på natten, när du stänger av värmelampan.
  • Tankens totala temperatur ska vara runt 85ºF-90ºF (29ºC-32ºC) vid den varma änden och ca 78ºF-80ºF (25ºC-27ºC) vid den kalla änden. Nattemperaturer bör ligga runt 78ºF-80ºF (25ºC-27ºC). Se till att du ger en cool och en varm ände i höljet för att hjälpa till med termisk reglering.
  • Lämpliga temperaturer kan uppnås genom att använda en liten värmelampa med låg watt på ena änden av tanken. Du kan också använda en sida eller under tankvärmare för din tank. Håll värmelampan på 12 timmar om dagen och stäng sedan av den på natten. Du kan också använda en blå värmelampa kan kontrollera natttemperaturer.
  • Använd inte en värmekrock som de är föråldrade och kan orsaka allvarliga brännskador och till och med döden. Du behöver inte använda UV-belysning för House Geckos som de är nattliga.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 3
    3. Sätt substrat i botten av tanken. Substrat i botten av tanken hjälper till att hålla miljön fuktig och varm, hur din gecko gillar det. Du kan använda ett enkelt och lågt underhållsalternativ för substrat, till exempel pappershanddukar eller tidning. Du kan också splurge för ett mer naturligt utseende, som ekologisk pottmark, cypress mulch, bark eller bladskräp.
  • Substratet ska vara minst 3 tum (7.6 cm) Deep som geckos skapar vanligtvis en liten divot eller burrow för sina ägg.
  • Använd inte sand eller pebbles som substrat för tanken, som du kan sluta försöka äta det och bli sjuk.
  • Ändra pappersubstratet två till tre gånger i veckan. Om du använder partikelformigt substrat, som mulch eller bark, rengör du dem en gång om dagen och byt ut allt substrat en gång i månaden.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 4
    4. Lägg till i växter och gömställen. Levande växter och konstgjorda växter ger massor av klättringsplatser för din gecko. Levande växter bidrar också till att öka tankens fuktighet, en idealisk miljö för att din gecko ska trivas in.
  • Eftersom hus geckos är nattliga, behöver de en plats att sova och gömma på natten. Du kan köpa gömställe, ofta gjorda av kork, från din lokala djuraffär. Köp två gömställe och placera en på den kalla sidan av tanken och en på den varma sidan. Detta ger din gecko möjlighet att kyla ner eller värma upp. Försök att ha minst två hudar per gecko.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 5
    5. Dimma tanken en gång om dagen för att hålla fuktigheten upp. House Geckos är tropiska arter och de svarar bra på en fuktig miljö, ca 70% - 90% fuktighet. Du kan se till att tanken blir fuktig genom att misting tanken med vatten en gång till två gånger om dagen. Använd en ren mistingflaska och färskt klorfritt vatten. Sikta flaskan vid tankens sidor för att säkerställa att den är fuktad.
  • Du kan också skapa en automatisk mister i din tank som släpper ut en vattenspray på en daglig basis. Leta efter automatiska misstag på din lokala djuraffär.
  • Del 2 av 3:
    Matar din gecko
    1. Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 6
    1. Ge ditt gecko färskvatten varje dag. Ge en liten, grundvattenskål för din gecko och fyll den med färskt, klorfritt vatten en gång om dagen. Vattenrätten ska gå på den kalla sidan av tanken. Din gecko kan dricka från det och / eller använd det som en plats att bada. De flesta geckos dricker vattendroppar från daglig misting, snarare än från deras vattenskål.
    • Ge alltid ditt Gecko de-klorerade vatten, eftersom destillerat vatten kan orsaka medicinska problem för din gecko på grund av sin brist på näringsämnen och mineraler. Undvik att ge ditt gecko obehandlat kranvatten, eftersom det kan vara ohälsosamt för din gecko.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 7
    2. Mata dina gecko-proteinrika måltider. En baby gecko, eller ung gecko, måste matas fem till sex gånger i veckan. En vuxen gecko måste matas ca 3 gånger i veckan. Din gecko ska ha en diet som är hög i protein, bestående av crickets, måltidsmaskar, vaxmaskar, silkesmaskar och roaches. Insekterna ska inte vara längre än bredden på ditt geckos huvud för att säkerställa att han kan mage dem. Om några uneaten insekter överlever, på något sätt och roaming runt i tanken, ta bort dem, eftersom de kan sluta tugga på din geckos hud och ögon.
  • Du bör ta bort insekterna, mata dem en näringsrik kost ca 24 timmar innan du erbjuder dem till din gecko. Då, ge de tarmade insekterna till din gecko. Ge inte dina gecko vilda fångade insekter, eftersom de kan bära sjukdomar.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 8
    3. Lägg till kosttillskott till din gecko mat. Du borde damma din gecko mat med ett kalciumtillskott innan du ger det till honom. En växande gecko bör dammas oftare än en vuxen gecko. Du kan fråga din veterinär för exakta instruktioner om hur mycket komplettering du ska damm på din gecko mat för att undvika att överkomma maten.
  • Välj ett kalciumtillskott befäst med vitamin D3 och damm det på två till tre gånger i veckan. Använd inte ett kalciumtillskott med tillsatt fosfor, om inte specifikerat av din veterinär.
  • Del 3 av 3:
    Hantera din gecko
    1. Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 9
    1. Hantera din gecko när den har nått vuxen ålder. De flesta växande huset Geckos tycker inte om att bli upptagen och hålls. Hantera din gecko kan också hindra honom från att bli van vid sin nya miljö. House Geckos är bräckliga och om du drar på svansen, kan de förlora sin svans eller bli skadad.
    • Du kanske vill vänta tills din gecko är en vuxen att hantera honom utanför hans bur. Även då bör du vara försiktig när han hanterar honom och försöker att inte låta honom ut ur dina händer, eftersom House Geckos kan flytta väldigt snabbt och tenderar att gömma sig i svårt att nå platser när de är ute av sina tankar.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 10
    2. Ta aldrig upp din gecko från hans underbelly. Att lyfta din gecko från hans underbelly kommer att spöke honom och få honom att hoppa ut ur dina händer. Se till att du hämtar honom från toppen av hans kropp och får ett bra grepp på honom innan du lyfter honom ur sin tank. Du kan sedan koppa honom i dina händer för att säkerställa att han inte går iväg.
  • I allmänhet bör du bara hantera din gecko om du behöver ta bort honom för att rengöra tanken. Tvätta händerna före och efter hantering av din gecko, eftersom du kan ha bakterier på dina händer som kan orsaka sjukdom.
  • Bild med titeln Vård för ett hus Gecko Steg 11
    3. Låt din gecko kasta sin hud på egen hand. Ditt hus gecko kommer att kasta sin hud i fläckar var fjärde till sex veckor. Han kan göra en tråkig färg och huden över ögonlocken kan dyka upp när han skjuter sin hud. Även om shedding kan se obekväma, försök inte att avlägsna huden från honom eftersom det här kan vara smärtsamt och farligt för din gecko. Om tankförhållandena är fuktiga, ska din gecko kunna kasta sin hud på egen hand och han kan till och med äta sin egen skjuled hud.
  • Under shedding-processen kommer din gecko att växa ett nytt skikt av hud och det kommer att skilja sig från det gamla skiktet, vilket skapar en vätska mellan de två skikten. Om din geckos hölje är för torr, kommer vätskan inte att bildas ordentligt och göra det svårare för att din gecko ska kasta sin gamla hud. Om din Gecko gamla hud inte verkar vara på egen hand, kan du behöva justera tankens fuktighet genom att misting tanken två gånger om dagen. Du kan också ge en fuktig låda i sin tank, till exempel en plastbehållare fylld med fuktig reptil terrariummossa. Skär en dörr i behållarens sida och placera locket på behållaren. Detta gör det möjligt för din gecko att gå in i lådan på sin vilja.
  • Om din gecko har problem med att få gammal hud från tårna, svansen eller huvudet, kan du hjälpa honom genom att spruta området med vatten och försiktigt massera huden tills den skjuter av sig själv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Glasbehållare med ett säkert skärmslock
    • En värmelampa
    • Substrat
    • Levande och konstgjorda växter
    • Döljes
    • Mistingflaska eller automatisk mister
    • De-klorerat vatten
    • Roaches
    • Kricketar
    • Vaxmaskar
    • Kalciumtillskott
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande