Hur man bryr sig om brandmassor

Fire-Belly Toads är ett populärt husdjur som kan leva i tio till tolv år eller mer om det är ordentligt omhändertagna. Du måste ge din padda med rätt miljö. Ett stort akvarium med rätt ljus är viktigt. Foder din padda en diet av färska insekter. Se till att du undviker överhandlingsbrandmagor. De tenderar att vara privata djur som behöver mycket utrymme att trivas.

Steg

Del 1 av 3:
Tillhandahålla rätt habitat
  1. Bild med titeln Vård för Fire Belly Toads Steg 1
1. Få rätt storlek akvarium. I allmänhet är större bättre för brandmagador. De är aktiva djur och behöver rum för att vandra runt. Fem vuxna paddor kan passa bekvämt i ett 15-gallon akvarium som är 24 tum lång och 12 inches hög med 12 tum bred.
  • Du kan köpa ett akvarium online eller på en djuraffär.
  • Akvariet du använder bör komma med ett skärmskydd. Detta främjar ventilation, vilket är viktigt för hälsan hos eldbuken.
  • Bild med titeln Vård för Fire Belly Toads Steg 2
    2. Fyll akvariet ordentligt. Du borde ha ett land och vattenområde i ditt akvarium som brandmagador är bara halvvattens. Landområdet bör vara två tredjedelar till hälften av tanken. Du bör försöka skapa en naturliknande livsmiljö, med stenar, mark, mos, falska växter och drivved. Du kan köpa dessa leveranser online eller på en djuraffär.
  • Landområdet bör gradvis sluttas i vattenområdet. Du kan använda saker som sand, akvari grus och drivved för att skapa en lutning i vattnet.
  • Undvik att använda destillerat vatten, eftersom det inte innehåller de nödvändiga mineralerna som dina grodor behöver. I stället använd kranvatten med lämpliga kemikalier för att avlägsna klor och tungmetaller från vattnet. Du kan hitta kranvattenkonditionering online eller i en vattenbutik.
  • Bild med titeln Vård för Fire Belly Toads Steg 3
    3. Ge belysning. Om du bor i ett svalare område, eller håll tanken i ett coolt område i ditt hem, använd en liten glödlampa. Detta kan ge värme. Du bör också ge ett ljus som ger Toad UV-strålarna, vilket kommer att förhindra metabolisk bensjukdom.
  • Leta efter ultravioletta lampor som är speciellt för djur, som reptiglo.
  • Bild med titeln Vård för Fire Belly Toads Steg 4
    4. Övervaka temperaturen. Fire-mage Toads trivs vid en temperatur mellan 71 och 78 grader Fahrenheit (22 och 36 grader Celsius). Temperaturen bör inte överstiga 82 grader Fahrenheit (28 grader Celsius). På natten kan du släppa temperaturen så låg som 61 grader Fahrenheit (16 grader Celsius). Du bör övervaka temperaturen noga genom att hålla en termometer i tanken. Om det blir för varmt, flytta tanken till någonstans svalare i ditt hem, slå på luftkonditioneringen eller använd en fläkt.
  • En värmelampa kan inte vara nödvändig, eftersom brandburna paddor kan tolerera snygga temperaturer och trivas vid rumstemperatur.
  • Bild med titeln Vård för Fire Belly Toads Steg 5
    5. Spraya buret med vatten varje dag. Luftfuktighet är inte lika viktigt för brandbuken som det är för andra amfibier. Det är dock en bra idé att spritz tanken med vatten med en sprayflaska varje dag. Detta kommer att hålla tanken tillräckligt fuktig för brand-bellied toads.
  • Del 2 av 3:
    Matar dina paddlar
    1. Bild med titeln Vård för Fire Belly Toads Steg 6
    1. Foder dina paddlar kricketar och måltidsmaskar. Live crickets och måltidsmaskar, som du kan köpa på en husdjursbutik, bör vara häftklammen av din eldbukad doktor. Du bör mata dina paddlar så många crickets och maskar som de kan äta i en 15-minutersperiod.
    • Välj mindre syrsor för att undvika en kvävningsrisker.
  • Bild med titeln Care for Fire Belly Toads Steg 7
    2. Lägg till andra insekter till din Toads diet. Förutom crickets och måltidsmaskar kan eldbuken dra nytta av att ha annan mat tillgänglig. Du kan lägga till matkällor till deras vatten, som guppies och sniglar. Eftersom brandbuken är aktiva djur kan de dra nytta av att ha levande matkällor i sitt akvarium.
  • All mat bör vara levande. Fire-mage Toads känner inte igen icke-levande matkällor, och dessa kan snabbt förorena din toads tank.
  • Bild med titeln Care for Fire Belly Toads Steg 8
    3. Komplettera din toads diet med vitaminer och mineraler. Gut ladda dina crickets Innan du matar dem till din padda genom att köpa cricketmat för gjord speciellt för detta ändamål, som du kan hitta på djuraffären. Du bör också damma dina crickets med ett kalcium och vitamintillskott minst en gång i veckan.
  • Prata med din veterinär innan du erbjuder kosttillskott. Du vill se till att eventuella kosttillskott du använder är friska och säkra för dina paddor.
  • Del 3 av 3:
    Håll dina grodor friska
    1. Bild med titeln Care for Fire Belly Toads Steg 9
    1. Adress Shedding Problem. Brandmagador måste kasta för sin hälsa och välbefinnande. Var inte orolig om du ser din padda crunched upp i en slouching position. Det betyder att det är redo att skjuta. Om du ser att din toad engagerar sig i dessa beteenden är det viktigt att du hjälper sluttningsprocessen. Om din padda inte slängs korrekt, dimma paddan med vatten och försiktigt massera det tills huden glider av. När eldbuken inte är hanterade, kan det här vara stressigt.
    • Om huden fortfarande inte glider av med en mild massage, ta din toad till en exotisk veterinär. Fortsätter att massera din padda kan skada sin hud.
    • Du måste öka fuktigheten i tanken under Shedding Time. Om du märker att dina grodor hänger, och att deras övergripande energi har saktat, börja mistla buret två gånger om dagen istället för en gång om dagen.
  • Bild med titeln Care for Fire Belly Toads Steg 10
    2. Ge din paddor sekretess. Fire-mage paddor är inte så sociala. De tycker inte om att hanteras ofta och behöver en hel del privatliv. Ta bara upp dina paddlar när det behövs och var noga med att ge massor av gömställen för paddorna. Du kan köpa strukturer för paddor att gömma sig i online eller på en djuraffär.
  • Bild med titeln Care for Fire Belly Toads Steg 11
    3. Tvätta tanken regelbundet. Du måste tvätta tanken regelbundet för att hålla dina tips friska. Vattenbehållaren ska rengöras dagligen med mjukt diskmedel. Det ska då ersättas med filtrerat vatten eller de-klorerat vatten.
  • En gång varannan månad, rengör alla föremål i tanken med mildt diskmedel och torka ner i tanken med ättika och vatten (en del ättika till åtta delar vatten).
  • Var noga med att skölja alla saker noggrant innan du återvänder dem till tanken.
  • Varningar

    Fire Belly Toads är giftiga för andra djur som kanske vill äta det, inklusive husdjur som hundar eller katter. Håll din padda på ett säkert ställe, till exempel på en hög räknare, och i en behållare med ett säkert lock så att dina andra husdjur inte kan nå den.
  • Tvätta händerna efter att ha hanterat dina paddor eftersom huden kan vara mildt giftig. Du bör också avstå från att hantera dina paddor om det inte är absolut nödvändigt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande