Hur man matar en orm

Ormar är naturliga jägare, och i fångenskap är deras hälsosammaste matkällor råttor eller möss. Dessa kan matas till din orm antingen leva eller frusna sedan tinas. Du kan höja ditt eget byte för din orm eller köpa den från en djuraffär. Var noga med att välja den storlek som är rätt för din ormens ålder och art.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt mat
  1. Bild med titeln mata ett ormsteg 1
1. Köpa möss eller råttor. I det vilda, äter de flesta ormar möss, råttor eller andra små gnagare. Dessa djur uppfyller alla ormarnas näringsbehov, så en möss eller all-råtta är helt tillräcklig för att hålla din orm frisk och glad. Om du bara har en orm för att mata, kan du köpa möss eller råttor från en lokal djuraffär. Om du har ett stort antal ormar kan du överväga avelsmus eller råttor för utfodringsändamål.
  • Var noga med att köpa möss från ett företag du litar på. Se till att mössen matades ordentligt och inte behandlades med kemikalier.
  • Om du inte vill mata dina orms råttor eller möss, måste du ta ut det eller få någon annan att mata ormen. Alla stora ormar behöver råttor eller möss och massor av mindre gör det också.
  • Medan vissa ormar kan leva av insekter, kommer de aldrig att vara lyckliga eller mycket friska på alla insekter diet. Foder alltid gnagare till din orm.
  • Foder inte en orm live crickets, eftersom crickets kan äta sina skalor och skada ormen.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 2
    2. Välj mellan levande eller frusna. Som orms popularitet som husdjur har stigit, har mer matproduktalternativ blivit tillgängliga i husdjursaffärer. Många husägare väljer att köpa live-möss eller råttor för att mata sina ormar, men få frysta råttor som du serverar tinas och värmt är ett livskraftigt, bekvämt och säkrare alternativ. Gör lite forskning och bestämma vilken metod som är rätt för dig och behoven hos din orm.
  • Om du väljer att erbjuda levande möss, kan du mer exakt replikera ormens matvanor i det vilda. Men med hjälp av levande möss skapar behovet av mycket extra ansträngning från din sida. Du måste antingen rasmus eller springa till affären för att få mer några dagar. Och om du lägger en levande mus i buret när ormen inte är i humör att äta måste du ta tillbaka den och förvara den tills du kan försöka igen.
  • Många finner att med frysta och tinade möss eller råttor är bekvämare och säkrare för ormen att äta. Nackdelen är att eftersom det inte är hur ormar förvärvar mat i naturen, kan det ta lite tid innan ormen är bekväm att äta en död slaktkropp istället för att fånga maten live-men, men kom ihåg att utfodra fördödad gnagare kommer att förhindra Din orm kommer att skadas eller ens i vissa fall dödas av sitt byte om de skulle slåss tillbaka.
  • Många ormar börjar med levande möss som spädbarn och sedan kan man arbeta mot frysta möss som de blir äldre.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 3
    3. Få rätt storlek mat för din orm. Möss och råttor säljs enligt deras storlek. Baby ormar och små ormar behöver mindre byte än större ormar, som föredrar stora möss eller råttor. När din orm växer måste du ge större byte, men byte som är för stort kan vara svårt på en orms matsmältningssystem. En bra tumregel är att välja mat som är samma omkrets som den största delen av din orms kropp. De olika storlekarna av tillgängliga livsmedel är följande:
  • Pinkies: det här är babymöss, kallas "pinkies" Eftersom de ännu inte har blivit päls. Pinkies är bra för baby ormar och små vuxna. För de minsta baby ormarna är pinky delar tillgängliga.
  • Fuzzies: Det här är baby-möss som just har förvärvat sina första tecken på päls. De är lite större, så de är bäst för antingen stora baby ormar, som boas, råttor ormar, mjölk ormar eller medelstora vuxna ormar.
  • Hoppers: Dessa är vuxna möss, tillräckliga för babyboll pythons (som är ganska stora) och de flesta vuxna ormar.
  • Råttvalar och fullstora råttor: Detta är det största bytet som är tillgängligt, och bör reserveras för stora vuxna ormar.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 4
    4. Ge sig också vatten. En skål med vatten stor och djupt nog för ormen att helt nedsänka sig är bra. Ormar dricker inte ofta, men de behöver nedsänka sina kroppar i vatten från tid till annan för att vara frisk och främja ren shedding.
  • Se till att skålen är ren. Det bör desinficeras några veckor för att döda bakteriell tillväxt.
  • Metod 2 av 3:
    Matar ormen
    1. Bild med titeln mata ett ormsteg 5
    1. Förbered maten. Om du använder levande mat är ingen förberedelse nödvändig så länge maten höjdes i sanitära förhållanden. Fryst mat måste emellertid tinas ordentligt och upphettas till en temperatur som gör det mer tilltalande för en orm. Om du använder frysta pinkies, fuzzies, behållare eller råttor, följ den här metoden för upptining och förberedelse av maten:
    • Lägg den frusna maten på en pappershandduk och ställ det nära en fläkt. Den lilla kroppen kommer snabbt att tina. Eventuellt kan du lägga maten i en plastpåse och sedan nedsänka den i varmt vatten. Upptining kan ta var som helst från 10 minuter till några timmar beroende på metod och storlek på mat. Kolla alla så ofta för att se till att maten är ordentligt tinas. Tina bara så mycket som du behöver för en utfodring.
    • Värma maten. Många ormar kommer inte att äta om de inte kan känna rätt temperatur som efterliknar en levande mat. Du kan värma maten i en väska med varmt vatten eller använda en hårtork i ungefär tio minuter. Använd aldrig en mikrovågsugn eller ugn eftersom det kan orsaka att maten exploderar.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 6
    2. Erbjuder tinas byte till ormen. Du måste lära känna din orm innan du landar på det bästa sättet att erbjuda mat. Vissa ormar föredrar att ha maten i buret så att de kan hitta den för sig själva, medan andra föredrar att det danglas i buret, lockas av rörelsen detta skapar. Prova båda metoderna för att ta reda på vad som fungerar bäst för din orm.
  • När du erbjuder mat genom att placera den i buret, kan du lägga den på en liten tallrik eller i en grundskål som kommer att hålla den skild från ormens sängkläder. En orm kan sällan svälja sitt sängkläder.
  • När du erbjuder mat genom att dangla den i buret, använd ett par pincett eller tångar. Vissa använder sina händer, men det rekommenderas inte. Ormar med ett starkt utfodringsvar kan oavsiktligt bita du förvirrar din hands värme eller blandad lukt med maten.
  • Vilken metod du väljer, ger ormtiden att bestämma sig för att äta. Forskning din orms art. Vissa kan mata inom några minuter, men andra (som bollpytoner) kan kräva att den tinas maten i över natten. För de flesta fall, om ormen inte äter maten under en kort period, kan det vara fryst för senare användning om det fortfarande är friskt och inte bortskämd.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 7
    3. Ta bort levande byte snabbt. Låt ormen matas i ungefär tio minuter, ta sedan bort maten. Lämna aldrig din orm obevakad med en live-matare. Om ormen inte är hungrig och bytet stannar i buret, kan det försöka bita eller skrapa ormen, i ett försök att rädda sig själv. Placera bytet tillbaka i en hållarbehållare och försök igen nästa schemalagd matning.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 8
    4. Skapa ett ålders- och storleksbaserat utfodringschema, baserat på din orms art. I allmänhet behöver baby ormar i allmänhet bara mat om en gång i veckan. När de blir större och äldre måste ormar matas mindre ofta (med tanke på mataren blir större). Var noga med att kolla in några vårdblad och göra din forskning för att se hur ofta och på vilka storlekar du ska mata din orm.
  • När du byter utfodringsschema, kom ihåg att du inte ska försöka tvinga en orm att äta. Erbjuda maten, ta bort den om det inte är önskat.
  • Titta på de vanliga utfodringsintervallen för din typ av orm. Vissa ormar kan äta en gång i veckan, andra kan äta bara äta en gång i månaden eller några gånger om året.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera en picky eater
    1. Bild med titeln mata ett ormsteg 9
    1. Se till att maten är varm nog. Om du serverar frusna och tinade möss är det viktigt att värma dem tillräckligt så att de verkar som om de fortfarande lever eller blev nyligen dödade. Detta är särskilt viktigt för Boas och Pythons, som har receptorer i sina ansikten som kan känna värme som kommer från deras byte, utlösa ett matningssvar.
    • Försök hålla bytet mot en varm glödlampa för några ögonblick innan du erbjuder det.
    • Värm inte möss i mikrovågsugnen om du inte har en reserverad för det specifika ändamålet. Om du använder en mikrovågsugn, använd mycket låg ströminställning.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 10
    2. Tänk på hjärntekniken. Punkterande Prey`s Bray släpper ut en doft som kan hjälpa det att verka mer attraktivt för en orm. Denna teknik kan användas på döda möss, men det är inte lätt att göra om du är squeamish. Om du vill prova den här metoden, använd följande steg:
  • Sätt in en skarp kniv eller skalpell i musens frontlobe, längst upp på huvudet.
  • Sätt in en tandpetare i skulle och dra ut hjärnämnet.
  • Smörj hjärnan på musens näsa.
  • Bild med titeln mata ett ormsteg 11
    3. Försök att gnugga det med en ödla. Det låter konstigt, men du kan göra en död mus mer aptitretande till en orm om du gnuggar den med en ödla kropp. Köp en död Anole, Swift eller Fence Lizard från djuraffären och applicera doften till musens kropp. Medan den här metoden inte är mycket möjlig att använda varje gång du behöver mata ormen, är det ett bra sätt att få ormen som används för att äta maten du erbjuder.
  • Detta är en särskilt bra metod att använda när du introducerar en orm som används för att äta levande möss till frusen mat. Det kan ta några försök att få ormen som används för att äta mat som redan har dödats.
  • Andra metoder för att hjälpa en picky eater inkluderar att ändra matarstorlek eller färg. Försök också ändra typer av matare (dvs. Om du försökte en råtta, prova något annat som en mus, Gerbil mm.). Försök att stänga av lamporna. Några ormar, som bollpythoner, är nattliga är mer aktiva under kvällen eller på natten. Du kan också försöka doppa mataren i kycklingbuljong. Försök att gnugga doften av ett annat djur på din matare (dvs. Begagnade sängkläder från Gerbils / hamstrar / etc.).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Nödvändigheten att utfodra utanför höljet är en myt. Ormar för att inte associera en viss plats med bara äta. Flytta din orm före / efter matning kan orsaka dem stress, och därför för att de ska gå av foder (eller om, efter att ha ätit, för att de ska kunna regurgitate maten).
  • F / t matar mot live matning är en stor debatt. Båda har sina fördelar och nackdelar. Var noga med att göra din egen forskning om vilken metod som är bäst för dig och din orm. Saker att komma ihåg är: Pris (F / T är billigare på lång sikt när du köper i bulk, speciellt om du köper på en reptilexpo), tillgänglighet (butiker nära dig kanske inte erbjuder f / t eller en viss art), Går av foder (vad ska du göra med en levande matare om din orm inte behöver det), etc. Levande matning tenderar att vara mer framgångsrik, men har chansen att orsaka din ormskada. F / T är säkrare och billigare, men ibland kan det vara svårt att få din orm övergång från live till f / t. Gör din forskning innan du köper en orm, varje art är annorlunda och unik på sina egna sätt!
  • Boll pythons är nattliga och brukar äta på gryning eller skymning.
  • Det är inte ovanligt att en orm inte äter i några veckor, men övervaka alltid din orms vikt och vara medveten om potentiella problem som skulle få din orm att inte vilja äta. Shedding, felaktig uppfödning (dvs. Felaktiga temperaturer, inte tillräckligt med gömställen, etc.), hålla för mycket, försök att mata för ofta mm. kan stressa, och orsaka att din orm går ut.
  • Du kan titta på om du vill eller bara stänger rutan. Vissa kan vara blyg, men inte att äta om det ses.
  • Varningar

    Det är olagligt att mata levande byte på vissa områden på grund av faran för rovdjur samt det onödiga lidandet som orsakats av bytet. Så innan du bor Feed, fråga din uppfödare om de matar sina ormar tinas innan du försöker leva byte.
  • Det förkortar en ormar livslängd genom att mata dem levande möss istället för frusen. Detta beror på att när det är attackerat, endorfin och tiaminivåer av musen eller råttan verkligen ökar och tiaminhalten kan vara skadliga för ormar. När en mus eller råtta dödas mänskligt, blir de medvetslös innan kroppen går i chock och skapar dessa kemikalier så att ormen inte smälter på skadliga nivåer av dessa toxiner.
  • Var medveten om att utfodring av levande byte till din orm är farligt för ormen. Byte kan och kommer att kämpa tillbaka för att skydda sig som potentiellt kommer att orsaka allvarlig skada på din orm. Ibland om ormen inte är hungrig kommer den att ignorera musen, men musen kommer att gnaga eller bita på den och orsaka allvarliga skador. Lämna aldrig din orm obevakad med en live-matare!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande