Hur man kontrollerar hundhår i ditt hus

Hundar kan berika ditt liv på så många sätt, men deras shedding tenderar att skapa en olägenhet i hemmet. Lyckligtvis kan vanlig grooming och tillfällig rengöring hålla ditt hem från att överskridas med hundhår. Borsta din hund varje 1-2 veckor, bada din hund ibland och ta dem till en groomer när de behöver en frisyr. Du kan också få slipcovers för att skydda möbler, eller köpa ett robotvakuum för att ta bort håret för dig. Tänk på, överdriven shedding kan vara ett symptom på ett medicinskt tillstånd, så ta din hundvän till en veterinär om du märker att de slår ett onormalt monter.

Steg

Metod 1 av 3:
Borsta och städa din hund regelbundet
  1. Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 1
1. Borsta din hunds päls en gång var 1-2 veckor baserat på deras ras. Använd din grooming borste för att brudga din hund regelbundet. Börjar i nacken, borsta försiktigt bort från huvudet och mot svansen. Täcka varje område 3-4 gånger för att säkerställa att du lyfter ut några lösa pälsar. Borsta försiktigt toppen av huvudet och runt deras bakkvart. Om din hund har en tjock kappa på magen, borsta försiktigt från nackens botten mot baksidan av deras underbelly.
  • Håll en soptunna eller plastpåse i närheten så att du kan tömma din pensel när den ackumulerar en stor mängd päls.
  • Om du har en långhårig ras, borsta din hunds kappa en gång var 4-7 dagar. Korthåriga raser tenderar att göra bara bra med en tvåfaldig grooming.
  • Det kan tyckas som om du gör det slutliga problemet värre om du borstar din hunds kappa och har inte gjort det ett tag. Hålla fast vid det. Med tiden märker du mindre hår som flyter runt i ditt hem.
  • Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 2
    2. Använd en borstborste på korthåriga raser. Den typ av borste du använder är viktigt för att uppnå positiva resultat när du borstar din valp. En borstborste fungerar bäst för att ta bort tunnare hår utan att skicka det flyger överallt. När du borstar, de styva borstarna med plocka upp lösa hår och mindre hårklumpor.
  • Använd en borstborste utformad speciellt för hundar. En mänsklig hårborste tenderar att vara för styv och borsten tenderar att vara för korta för de flesta hundar.
  • Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 3
    3. Välj en slickerborste för medium eller långa rockar. En slickerborste har tunna, flexibla borstar med pärlor i slutet för att samla stora hårklumpor. Detta gör det idealiskt för raser med längre hår sedan pärlorna längst ner på varje borstmassage hårets rötter när du borstar din hund. En slicker borste är också idealisk för raser med trådtråd eller mjukt hår.
  • För blandade hundar och mutter, bedöma håret på egen hand genom att köra fingrarna genom det. Längden kommer att berätta om din hund har länge eller kort hår. Texturen kommer att låta dig veta om det är WIRY, silkeslen eller standard.
  • Om din handled blir trött av hela borstningen, få en handhållen hundkam med samma typ av borst som din normala borste. Dessa kamar slingrar runt handen med ett band och gör det lättare att behålla kontrollen medan du kam.
  • Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 4
    4
    Bada din hund En gång var 2-4 månader. Ett periodiskt valpbad gör underverk för shedding, eftersom vattnet och schampo stärker hundens hår medan de tvättar döda strängar. Ta din hund till badkaret en gång var 2-4 månader och använd en hundschampo för att skumma deras kropps päls. Använd varmt vatten för att tvätta din hund för hand eller använd en svamp. Skölj och torka din hund noggrant. En gång torr, borsta håret för att ta bort eventuella kvarvarande strängar av löst päls.
  • Håll vattnet av hundens ansikte och ut ur ögonen. Inte bara kommer att vatten i ansiktet misslyckas med att städa dem, det kan irritera de känsligaste funktionerna på deras kropp.
  • Om din hund hatar bad, belöna dem med godis för att komma in i badkaret, sitter stilla och torkar av. Över tiden, som de blir vana vid bad, tappa långsamt av dina behandlar tills de är bekväma med bad.
  • Om du märker att din hunds hud börjar torka ut, se dem att skrapa oftare än de normalt gör, eller det känns som att deras päls är tunnare än det borde vara, skära tillbaka på badet. Överdriven badning kan torka en hunds hud ut.
  • Varning: Använd inte mänskligt schampo på en hund. Mänskligt schampo har fel pH-balans och använder doftkemikalier som inte är säkra för hundar. Mänskligt schampo är mer benägna att orsaka allergisk reaktion eller torka din hunds hud ut. Stick med schampon som är speciellt utformade för hundar.

  • Bild med titeln Control Dog Hair i huset Steg 5
    5. Ta din hund till en groomer för en trim var 3-6 månader. Om du har råd med regelbundna resor till groomer, tar din hund att rengöras, trimmas och badas ett bra sätt att se till att de inte är mycket hemma. En professionell groomer kommer att göra ett fenomenalt jobb att bli av med överskott av päls och förhindra att långa hår faller ut inom en snar framtid genom att trimma dem tillbaka.
  • Priset på en hund Groomers tjänster varierar beroende på deras status och de tjänster du begär. Större hundar med tjockare hår kostar också mer till brudgummen än mindre hundar med tunnare kappor.
  • Om pengar inte är ett problem, tar din hund för att bli preparerad en gång var 4-6 veckor är det perfekta sättet att undvika att kasta i huset.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort håret effektivt
    1. Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 6
    1. Ta bort hår från möbler och kläder med en lintrulle. Så snart du ser hundhår fast på dina möbler eller kläder, använd en luddrulle för att dra upp det. Att använda en luddvals, avlägsna det gamla arket genom att rippa den från den perforerade kanten. Rulla sedan cylindern i slutet av handtaget i den smutsiga ytan genom att dra den fram och tillbaka som om du dammsätter.
    • Shedding-situationen i ditt hem kommer snabbt att gå ur hand om du låter håret upp över tiden.
    • Det finns överdimensionerade rullar med större kuddar på dem för större ytor. Få en av dessa om du ofta använder rullen på stora soffor eller tunga jackor.

    Dricks: Lintrullar är inte särskilt dyra. Köp dem i bulk och lagra dem i din ingång eller garderob så att du alltid har en extra redo att gå.

  • Bild med titeln Control Dog Hair i huset Steg 7
    2. Sopa regelbundet och välj en specialiserad päls kvast om du behöver en. Sopa dina golv förhindrar stora högar av hår från att samla i hörn och under möbler. Använd en kvast för att sopa dina golv minst en gång i veckan. Om shedding kommer ut ur handen även med regelbunden svepning, köp en speciell päls kvast. Dessa kvastar har gummistår som naturligt fånga hundpäls, och gör det lättare för dig att hålla strid pälsar från att falla ut ur borsten när du soper.
  • Bild med titeln Control Dog Hair i huset Steg 8
    3. Vakuum din mattor regelbundet med en stark dammsugare. Även om du inte ser något husdjurshår på din mattor, är det förmodligen en stor mängd päls som är inbäddad i mattan fibrer om du inte vakuum ofta. Få ett högkvalitativt vakuum och rengör dina mattor noggrant minst en gång i veckan för att du ska ta bort hår som fångas i dina mattor.
  • Flytta möbler som behövs för att du ska ta bort håret som har byggt upp under några tabeller eller stolar.
  • Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 9
    4. Täcka möbler i tvättbara slipkovers för att skydda det från håret. En slipcover är en tygplatta som täcker möbler för att skydda den från slitage. Köp egna slipcovers för dina möbler från en möbelaffär eller köpa några allmänna slipcovers från en stor box butik. Täcka de möbler som din hund gillar att umgås och tvätta slipcover en gång i veckan för att hålla den pälsen.
  • De allmänna slipkofterna som du köper från en stor box butik draper över en stor del av dina möbler, men de kommer inte att täcka det helt. De är i grunden utformade för att hålla möblerna säkra från husdjur.
  • Metod 3 av 3:
    Få kreativitet
    1. Bild med titeln Control Dog Hair i huset Steg 10
    1. Håll tvättbara filtar över hundens populära napspots. Om din hund har en favorit napp-plats i ditt hem, lägg en liten filt eller handduk över platsen. Efter varje 2-3 napping sessioner, kasta filten eller handduken i tvättmaskinen och byt ut den med en ny filt eller handduk. Detta är ett bra sätt att skära ner på mängden lös hår i en viss del av ditt hem.
    • Det finns specialiserade husdjurshårmärken på marknaden som lockar loss hår och håller dem fångade i filten. Det här är ett bra alternativ om du inte har något emot att köpa en.
  • Bild med titeln Control Hund Hair i huset Steg 11
    2. Köp ett robotvakuum för att ta bort hundhår utan mycket ansträngning. Ett robotvakuum är en motoriserad skiva med en sensor som automatiskt rengör dina golv för dig. De är ett utmärkt verktyg för rengöring av hundhår och du kan helt enkelt slå på det medan du arbetar, titta på TV, eller ta en tupplur och låt roboten rensa dina golv. Köp ett robotvakuum från en hemförsörjning eller online.

    Dricks: Din hund kan ha en alltför entusiastisk eller biverkning på en liten skiva som rör sig runt på marken och gör ljud. Om din pup inte kan styra sig runt vakuumet, kassera dem eller ta dem på en promenad medan roboten rensar ditt hem.

  • Bild med titeln Control Dog Hair i huset Steg 12
    3. Ändra hundens kost för att se om det begränsar sin shedding. En hälsosam kappa kräver en hälsosam kost. Inspektera din hundmat för att se om den innehåller 16-20% protein och 10-15% fett. Om din mat är högre eller lägre än den i protein och fett, försök ändra ditt märke av hundmat för att se om din hund slutar kasta så mycket. För raser som naturligtvis kasta mycket, förändras kosten inte riktigt, men om din hund är shedding mer än de borde vara, är det här en bra lösning.
  • När du ändrar din hunds kost, få ditt husdjur som används till den nya maten genom att långsamt introducera det över tiden. Börja med att göra den nya maten 10% av varje matskål du ger dem. Därefter, flytta upp till 20% nästa dag. Fortsätt att flytta upp tills du har helt ersatt sin mat.
  • Tips

    Om du tänker på att få en hund och är orolig över hur du kommer att hålla håret från att komma överallt, titta på raser med en låg tendens att kasta. Bichon Firses, Schnauzers, malteser och pudlar är kända för att kasta mycket lite.

    Varningar

    Ta din hund till en licensierad veterinär om de slänger ett onormalt belopp. Överskott av shedding kan vara ett tecken på sköldkörtelstörningar, undernäring och diabetes.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande