Hur man får hund hår från möbler

Hundhår har ett sätt att klibba envis till klädsel, men med lite tålamod kan du enkelt ta bort det med hushållsprodukter. Du kan vakuumhår från möbler, du kan använda en lintrull eller tejp, du kan använda en våt tvättduk eller ett par fuktiga gummihandskar, och du kan frigöra några envisa hår med en gammal tandborste. Om du har ett bestående problem med hundhår på dina möbler, försök att hålla hunden hår från möblerna i första hand. Groom din hund mer regelbundet, träna det för att inte klättra på möblerna, täcka dina möbler med ett ark eller handduk, eller kontakta en veterinär om hårförlustmedicin som kan mildra problemet.

Steg

Metod 1 av 2:
Få hund hår från möbler
  1. Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 1
1. Använd en lintrulle. Du kan rulla den här enheten över ytan av dina möbler för att hämta hundhår. Du kan hitta en luddvals på alla drog- eller mataffär. Du kan använda en luddvals på möbler, kläder och även din hund. Limet är inte tillräckligt starkt för att skada hud, möbler eller kläder.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 2
    2. Använd tejp. Placera en sektion av klibbig tejp mot möblerna, låt det sitta i några ögonblick och skala bort det för att ta bort envis hundhår. Använd breda avsnitt av tejp för att göra processen snabbare. Kanaltape och maskeringstejp är bra val. Du kan behöva göra det många gånger för att få allt håret av.
  • Överväg att göra dig själv en provisorisk lintrulle med hjälp av tejp, helst maskering eller kanalband. Rip av en generös tejp och lägg den runt din hand så att den klibbiga sidan är vänd utåt.Sedan klappa möblerna där håret är så att håret kommer av med tejpen. Du kan använda flera bitar av tejp beroende på hur mycket hår det finns.
  • Var försiktig med hjälp av kanaltape (och andra speciellt starka typer av tejp) på möbler som är belagda i färg eller en annan tunnfaner. Om du använder kanaltape, lämna inte den i mer än några sekunder. Starka lim kan skala bort färg från dina möbler.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 3
    3. Använd en fuktig tvättduk. Att ta bort husdjurshår från någon tygyta är lätt om du använder en fuktig tvättduk. Torka kuddar eller kläder i en riktning bara och håret kommer att lyfta av. Du kan också prova en fuktig svampmop för att ta bort husdjurshår från dina mattor. Torka igen i en enda riktning, och håret kommer att stapla upp och lätt kan hämtas för hand.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 4
    4. Vakuum möblerna. Använd den avtagbara slangen av en dammsugare, använd ett litet handhållet vakuum eller lyft ett vakuum på ytan av en soffa eller stol. Beroende på vilken typ av möbler, dammsugning kan eller kanske inte fungera.
  • För att göra det lättare att dammsuga dina möbler, använd ett fönster squeegee för att samla det mesta av pälsen på en plats. Kör helt enkelt squeegee över möblerna på samma sätt som du skulle ha ett fönster.Tryck hela pälsen på en plats på soffan och sedan vakuum upp det.
  • Om det finns en mycket stor mängd päls, vakuum inte det. Detta kan täppa upp vakuumet eller ens skada det.
  • Överväg att använda en schampo dammsugare för tyger. Se till att din Pet Shampoo-produkt är säker att använda på möbler.
  • I framtiden, överväga att borsta din hund oftare eller täcka hundens favoritmöbler med filtar för att förhindra överdriven shedding.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 5
    5. Använd en tandborste. För bara några klibbiga hår, försök använda en gammal tandborste. Hundhår är svårt att rengöra från mellan borstborst, så använd inte en tandborste som du planerar att använda för något annat.
  • För ett lättare alternativ, leta efter en pälsbeläggningsborste, som är större än en tandborste. Det är speciellt utformat för att samla lös päls. Du kan hitta en pälsavlägsnande borste på din lokala djuraffär eller online.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 6
    6. Låt inte ditt hem bli för torrt. Statisk elektricitet och låg luftfuktighet gör redan irriterande sällskapsdjur som mycket värre. Mildra dessa två faktorer, och päls kommer att förbli mer vän än fiende.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 7
    7. Ta bort husdjurshår från klädsel och tyg med gummihandskar. Bära ett par engångsgummihandskar och dämpa dem med vatten så att håret kommer att hålla fast. Kör handen över ytan för att locka håret. Skölj bara av handsken när den är täckt med hår och upprepa efter behov. Om du inte har gummihandskar, försök en något våt svamp istället. Denna metod använder inte upp massor av tejp.
  • Som ett annat alternativ, använd en Pet Grooming eller Deshedding Glove, om du har en. Dessa handskar är mycket effektiva för att samla päls.
  • Du kan också spruta en blandning av vatten och tygmjukmedel på dina stoppade möbler, torka sedan av håret.
  • För att ta bort PET-hår från trämöbler, använd en mjuk trasa och möbelpolsk eller antistatisk dammsugningsspray. Sprayen kommer att eliminera den elektriska laddningen, vilket gör borttagningen lättare och minska sannolikheten för att håret kommer att sticka om.
  • Metod 2 av 2:
    Förhindra att du slänger på möbler
    1. Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 8
    1. Täck dina möbler. Många använder plastplåt för att bevara sina möbler. Emellertid betraktas denna metod ofta som meningslös eller obekvämt på grund av buller, obehag och opacitet av plasten.
    • Du kan också överväga att sprida en gammal handduk eller filt där din hund gillar att lägga sig. Du kan tvätta handduken när du vill, och du kan lägga bort den när gästerna kommer att besöka.
    • Om din hund tenderar att klättra på en viss möbel och ligga på samma plats, kanske du kan hålla håret av de möblerna genom att skydda platsen. Vissa husdjursbutiker säljer möbler täcker speciellt för hundar.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 9
    2. Brudgummen din hund. Tänk på att borsta din hund oftare, vilket ger den hårklippningar och ger det bad. Använd en grooming borste för att kamma bort lös hår.
  • Borsta din hund Omkring två dagar i veckan sänks dramatiskt ner på mängden päls tumbleweeds som rullar genom ditt vardagsrum.
  • Ge din hund en frisyr en gång i månaden. Det kan sluta shedding så mycket päls om du tar kontroll över processen.
  • Ge din hund ett bad en eller två gånger i månaden, eller så ofta som du vill. Efter badet, låt det stanna ute i ungefär en timme att torka av.
  • Överväg att lägga en strumpor eller en tunn strump över vakuumslangen och sedan dammsuga din hund. Du kanske inte kan få honom eller henne att stå stilla.
  • Bild med titeln Få hund hår från möbler Steg 10
    3
    Lär din hund att inte klättra på möblerna. Om din hund inte slutar klättra över hela sängen eller soffa, försök träna ditt husdjur att sova på golvet istället. Skäll din hund när den klättrar på möblerna och klargör att det är fel. Om du är fast och ihållande, kan du omskola din hund och hålla håret av dina möbler helt och hållet. Tänk på att om din hund skedjer mycket, kan du fortfarande vakuum ofta för att hålla hunden hår från golvet.
  • 4. Kontakta din veterinär. Om du tror att din hund kan förlora håret av medicinsk anledning, kontakta en veterinär för hjälp. Din veterinär kan ordinera hårförlustmedicin, eller kan kunna identifiera något annat behandlingsbart tillstånd som orsakar hårfallet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Gör det ungefär en gång i veckan eller minst två gånger i månaden, det tar inte så länge varje gång.
  • Detta fungerar också för att ta bort husdjurshår från kläder.
  • Om du försöker få päls av trämöbler, spraya först möblerna med en antistatisk dammsugningsspray. Detta kommer att neutralisera den elektriska laddningen på möblerna, vilket gör det lättare att ta bort pälsen.
  • Som ett annat alternativ kan du använda en ballong för att plocka upp pälsen från din soffa. Blås upp ballongen och skjut den sedan över ytan av soffan. Den statiska på ballongen kommer att dra upp pälsen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande