Hur man bryr sig om en majs orm

Corn ormar rekommenderas starkt för någon ormälskare eftersom de gör stora husdjur för människor i alla åldrar. Infödd till USA och Mexiko, de är lätta, hårda, attraktiva och är lätta att ta hand om.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in livsmiljön
  1. Bild med titeln Vård för en Corn Snake Steg 1
1. Få rätt size-tank för din orm.Corn orm vuxna kan komma så stora som 5 meter (1.4m) lång.Du kanske inte behöver en 20 gallon (75.7 l) Inkapsling för en hatchling, men så småningom kommer du.Höljet kan vara antingen en tank eller vivarium.När ormen är liten är det ok att starta ditt husdjur i en mindre tank som ett levande världsfaunarium eller liknande produkt.För en stor orm bör vivarium vara cirka 30-50 tum (76.2-127.0 cm) Lång men det finns ingen riktig gräns på storlek, bara se till att det är tillräckligt stor för ormen.

Dricks: Längden på buret måste vara minst 2/3 av din ormens fulla längd när den är utökad. När din orm växer, kommer du sannolikt att behöva uppgradera din tank.

  • Bild med titeln Vård för en majs orm Steg 2
    2. Ge din majs orm tillräckligt med värme. Ge en baskeringslampa som täcker ca 1/3 av tanken för att ge en riktig värmegenskaper. Placera glödlampan över ena sidan av tanken för att få en gradienttemperatur. Temperaturerna bör vara ca 75-85 grader F, 23-29 grader C, med den högre temperaturen på tankens varma yta på ena sidan.
  • Du kan också använda en värmematta, men det kan sätta din orm med risk för en brännskada. Om du använder en värmematta, måste den vara termostatstyrd eftersom de når över 250 graderf (121 grader c) som kommer att brinna ormen. Placera mattan under 1/3 av buret.
  • Hot Rocks är aldrig lämpliga för något husdjur eftersom de ger en lokaliserad värmekälla som är för varm. En kall orm kan krulla runt den, bränna sig allvarligt.
  • Bild med titeln Vård för en majs orm Steg 3
    3. Ge din orm några gömställen: Du bör ge några ställen för dig orm att gömma sig för att känna sig trygg. Sätt minst 1 gömställe i det varma området och 1 i det kalla området. Om du vill, är det okej att lägga till ytterligare gömställen om livsmiljön är tillräckligt stor. Döljer kan vara allt från butiksköpta till Lego Pieces. Var kreativ här men se till att materialet är giftfria, inte ätbara och inte intag.
  • 4. Ge din orm med en gren för klättring. Din orm vill utforska sin livsmiljö, så inkludera minst 1 filial för att slither up. Leta efter en robust gren, som kan lagras. Säkert installera filialen i tanken så att din orm kan säkert krypa upp och ner den.
  • Kontrollera efter klättringsgrenar på en lokal djuraffär eller online.
  • Om du hittar en gren i naturen, rengör det bra och se till att det är gratis från buggar innan du lägger det i din orms livsmiljö.
  • Bild med titeln Vård för en Corn Snake Steg 4
    5. Täck din tank eller vivarium med substrat. Det finns många, många olika golvbeläggningar kommersiellt tillgängliga för majs ormar men dina bästa alternativ är reptikarpet, cypresschips, vanliga pappershanddukar och tidning. Tidningen är bäst som det är mycket absorberande och lätt att ersätta.
  • Medan praktiken är tidningen inte mycket estetiskt tilltalande.
  • Om du vill ha ett dekorativt substrat, använd bark eller cypress mulch. Använd inte Cedar Shavings i en orm livsmiljö, eftersom det är giftigt för reptiler.
  • Bild med titeln Vård för en majs orm Steg 7
    6
    Aldrig fånga en vild majs orm. Corn ormar blir allt lättare att få, men det betyder inte att du borde söka dem. Vilda justerar inte bra till fångenskap och har en låg överlevnad. Captive Bredes har varit i fångenskap i många generationer och har blivit mycket tämjt. Hitta en bra uppfödare, antingen genom ett forum eller annan källa. Djuraffärer är inte bra eftersom du inte kan vara säker på om ormen kommer från en välrenommerad källa.
  • När du har din orm, lämna den 5 dagar innan du matar eller hanterar det så det kan bosätta sig i.
  • Del 2 av 3:
    Ta hand om din ormdag till dag
    1. Bild med titeln Vård för en Corn Snake Steg 5
    1. Ge din orm tillräckligt med vatten. Du bör ge en skål med vatten för din orm, tillräckligt stor för att den ska suga om det önskar. Byt vattnet två gånger i veckan. Skålen kan vara på den kalla eller varma sidan.Var medveten om att en skål på den varma sidan ökar fuktigheten.

    Dricks: För att ytterligare öka fukten i tanken, placera fuktig spaghnummos i tankens varma område. Våt och vrida mossen dagligen för att hålla den fuktig. När mossen avdunstar, kommer det att lägga till fuktighet till luften. Dessutom placerar mossen nära en sten eller trägren som din orm kan gnugga mot kommer att hjälpa till med shedding.

  • Bild med titeln Bygg en reptilbur steg 11
    2. Ge adekvat belysning. Du bör ge ormen en naturlig ljuscykel (12 timmars ljus och 12 timmar mörk).Du behöver inte UV-lampor eller kalciumtillskott som du gör i andra reptiler som äter insekter. Ormar brukar använda UV för att syntetisera vitamin D3 men i fångenskap behöver de inte det eftersom de får vitamin D3 från de möss som de äter.De får också kalcium också. Vitamin D är i lever av möss och kalcium är i benen.
  • Bild med titeln Vård för en majs orm Steg 6
    3. Undvik att hålla ett par majs ormar tillsammans om möjligt. Corn ormar är en ensam art och föredrar sitt eget territorium. Att hålla två ormar tillsammans kan öka sin stress. Corn ormar i fångenskap (särskilt hatchlings) har varit kända ibland att äta varandra, med båda ormarna som är involverade.
  • Det viktigaste undantaget är ett avelspar. Om du vill odla, kontrollera att din kvinna är 300g, 3 fot (0.9 m) lång och 3 år gammal (333 regel) och kontakta en bra bok. Kom inte samla ditt avelspar tills du vet att de och du är redo. Hyr inte dem tillsammans. Forskningsuppfödning grundligt, avel kan orsaka komplikationer med kvinnan. Inaveding undviks bäst.
  • Det är möjligt att hålla två majs ormar tillsammans om du introducerar dem noggrant och ger ett tillräckligt stort vivarium med extra tillbehör, men ta bort nykomlingen så snart du märker mobbningsbeteende. Håll de två ormarna i separata vivarium eller fråga en expert på det bästa sättet att hålla två majs ormar tillsammans.
  • 4. Få rätt storlek på frusna möss för din orm. Det är bäst att mata din orm på frusna / tinade möss eftersom de inte kommer att skada din orm och det är mycket mer humant. Det är säkert att lagra frysta möss i din frys i upp till 6 månader. Ge dina Corn Snake-möss som inte är större än den bredaste delen av kroppen. Baby corn ormar startas på pinkie storlek möss och utvecklas upp storleken på pinkie möss, fuzzy möss, små möss (behållare), medium möss (avvänjd), stora möss (vuxen) och extra stora (jumbo vuxen) som de växer. Här är en grov guide för vad du ska mata en orm:
  • Snake: 4-15g - Mus: Pinkie-
  • Snake: 16-30g - Mus: Pinkie x2-
  • Orm: 30-50g - Fuzzy-
  • Snake: 51-90g - Mus: Hopper / liten-
  • Orm: 90-170g - mus: avvänjad / medium-
  • Snake: 170-400g - Mus: Vuxen / Stor-
  • Snake: 400g + - Mus: Jumbo Vuxen / Stor.
  • Dricks: Var försiktig när du ökar musens storlek, som matar din orm en mus som är för stor kan skada den. Din orm kan drabbas avbrutna revben eller kan ha problem med att smälta maten.

  • Bild med titeln Vård för en majs orm steg 8
    5. Foder din orm en mus per vecka. Vuxna behöver bara matas en gång var 10-14 dagar. Foder din orm inuti dess inneslutning. För att mata, håll bytet i pincett och wiggle det framför din orm. Det kommer att slå och eventuellt stärka då svälja sin mat helhet.
  • Cage aggression är en myt och kommer inte att hända med konsekvent hantering.
  • Matning utanför tanken kan orsaka upprepning (vilket är mycket dåligt) och stress.
  • Du kan använda en matningshölje som du kan placera inuti tanken om du inte vill hantera din orm.
  • Hantera inte din orm efter ett foder, eftersom det kan regurgitate sin måltid.Vänta 48 timmar innan du håller din orm igen!
  • Bild med titeln Vård för en Corn Snake Steg 11
    6. Håll din orm glad i sitt hem. Snake droppings är inte så stora, så burrengöring behöver inte hända ofta. Det måste rengöras om varje 3 eller så veckor men skopa ut färskt excrement där det är möjligt. Foder din orm varje vecka och ge den en förändring av scenen en gång i taget och det blir lyckligt i sitt nya hem.
  • Du kan till exempel byta ut höljesobjekten för en förändring av landskap, lägga till klättringsartiklar, sätt i knoppar eller pinnar, eller placera föremål doftande som byte djur inuti buret för din orm för att undersöka.
  • Del 3 av 3:
    Hantering och shedding
    1. Bild med titeln Vård för en Corn Snake Steg 9
    1. Hantera din orm med omsorg. Välj din orm upp i mitten av kroppen och stödja den med båda händerna. När du håller din orm, håll den borta från ditt ansikte. Sällskapsdjur i hur vågorna går - de gillar det inte tvärtom.Hantera inte en orm när den är ätit i 48 timmar. Tvätta händerna efter att ha hanterat din orm.
  • Bild med titeln Vård för en majs orm steg 10
    2. Vet när ormar skjul. När din orms ögon glas över är det dags för det att skjuta. Din orm ska inte hanteras på detta stadium - som de kan tillgripa självförsvar, vänta tills efter skuren.
  • Corn ormar kräver inte misting eller en fuktig gömma att ha en bra shed. Men om de fastnar skjul eller de inte kasta i ett stycke är det bäst att dimma och ge en fuktig dölja då.
  • Efter några dagar kommer dina ormens ögon att återvända till normala och några dagar efter det att skuren kommer att hända. Du kanske vill mäta och laminera skjulet som en post.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta inte ögonen av din orm när du spelar med det utanför sitt vivarium. De älskar att gömma sig.
  • Värmmattor kommer att stiga till över 120 ° F.En termostat är aldrig, aldrig valfri!Det är viktigt för överlevnaden av din majs. Placera termostaten ca 1 tum (2.5 cm) ovanför substratet där din orm spenderar mest tid. Leta efter en digital termometer eller hygrometer som görs för att mäta tanktemperaturer.
  • Köp en sprayflaska för att spruta vatten i din ormar tank när de kommer upp till en skjul. Det kommer att bidra till att öka fuktigheten.
  • Röra inte med din orm i färdighetsprocessen eftersom det kommer att göra din orm stress ut.
  • Definitivt gå med ett välrenommerat forum och luta sig på råd och erfarenhet av dem som har hållit majs ormar i årtionden.
  • Om din majs orm kommer ut, kolla in alla små mörka platser - Corns älskar att vara i täta utrymmen.
  • Nykläckta majs ormar ska matas var 4 till 5 dagar, inte en gång i veckan. Titta upp Munson-planen för ett bra, om lite för aggressiv, matningsplan.
  • Om det någonsin finns några hälsoproblem med din majs orm, gå omedelbart till en herpetologisk / exotisk veterinär.
  • ALDRIG plocka upp din majs orm med huvudet, nacke eller svans.
  • Varningar

    Vissa människor kommer att ge råd att mata din majs orm mer eller oftare kommer att få det att växa snabbare. Medan sant kommer det sannolikt att orsaka att din orm dör 25% -75% tidigare.
  • Om du inte kan hitta din majs orm, titta under substratet. Corns är burrowers.
  • Var försiktig! Reptilbark kan vara dödlig om den intas.
  • Om din orm andas genom munnen eller hänger upp och ner vid väggen kan den ha andningsproblem!
  • När en orm vibrerar sin svans och positionerar sig i en "s form, är den upprörd och kan slå till.
  • Håll din orm bort från andra husdjur, som hundar, så det kommer inte att stressas eller bli aggressivt!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande