Hur man väljer en hårballformel för din katt

Om din katt ofta kräker hårbollar, bör du skapa ett möte med din veterinär. När din veterinär undersöker din katt kan du arbeta tillsammans för att hitta en lösning för behandling av hårbullar. Matar din katt En kattmat formulerad för hårbullar kan hjälpa några katter, medan andra kan få lättnad från en kornfri diet.

Steg

Metod 1 av 2:
Behandla hårbullar säkert
  1. Bild med titeln Välj en hårbollsformel för din kattsteg 1
1. Besök din veterinär. Innan du väljer en hårbollsmedel för din katt, borde du göra ett möte med din veterinär. Katter som kräks ofta kan ha underliggande hälsoproblem som också måste adresseras, som inflammatorisk tarmsjukdom.
  • Var beredd att prata med din veterinär om din kattens medicinska historia och diet.
  • Se till att du pratar med din veterinär om några symtom i samband med kräkningar, såsom gastrointestinal nöd.
  • Några andra hälsoproblem som kan orsaka hårbollar inkluderar: bakterieinfektioner, kostfrågor, intestinala parasiter, pankreatit, mage eller intestinala främmande kroppar, toxinintag och virusinfektioner.
  • Bild med titeln Välj en hårbollsformel för din kattsteg 2
    2. Reconsider Petroleumbaserade produkter. Det finns många geler, pastor och kosttillskott som marknadsförs för att ta bort hårbollar. Petroleumbaserade produkter, som de som innehåller mineralolja, bör endast användas efter en diskussion med din veterinär. Dessa produkter kan orsaka inflammation i kattens lever, mjälte och interna lymfkörtlar.
  • Bild med titeln Välj en Hairball Formula för din katt Steg 3
    3. Förstå att alla katter är unika. Det finns flera alternativ för att ta itu med hårbollar i katter. Inte varje lösning kommer att fungera för varje katt. Om du försöker en metod utan resultat, var öppen för en annan lösning. Se till att du arbetar med samarbetande med din veterinär för att ta reda på vad som fungerar för din katt.
  • Din veterinär kan föreslå att du gör dietförändringar, testning för allergier, vilket gör blodarbete och möjligen gör röntgenbilder i ett försök att identifiera problemet och hitta en lösning.
  • Metod 2 av 2:
    Ändra din katt kost
    1. Bild med titeln Välj en hårballformel för din kattsteg 4
    1. Tänk på en hårballformel. Många kommersiella kattmat innehåller ingredienser för att hjälpa håret att passera genom kattens matsmältningssystem. Några andra ingredienser i dessa formler kan bidra till att stärka huden och / eller håret för att minska shedding eller klåda, vilket tenderar att göra katter slicka mer. Dessa hårballkontrolldieter kan vara effektiva i vissa katter, men de är inte garanterade att lösa varje katts hårbollsproblem. Du kan köpa Hairball Care Foods på din livsmedelsbutik, Vet eller Pet Store.
  • Bild med titeln Välj en hårballformel för din kattsteg 5
    2. Prova en kornfri hårballformel. I naturen konsumerar katterna knappast några korn alls. Vissa veterinärer och kattägare tycker att en kornfri diet är lösningen för katter som ofta kräkade hårbollar. Detta kan särskilt vara fallet för katter som har en kornallergi eller intolerans. Prova en hårballformel som är fri från alla korn, inklusive vete, ris och majs.
  • Matintoleranser kan ibland leda till hudproblem hos katter. Detta kan öka shedding och / eller slickning, vilket orsakar fler hårbollar.
  • Bild med titeln Välj en Hairball Formula för din katt Steg 6
    3. Välj en hårballformel som är hög i fiber. Att ge din kattformel som innehåller vegetabilisk fiber kan hjälpa till att flytta hårbollarna ur sitt system och låta dem smälta innehållet i magen mer effektivt. De flesta kommersiella kattmatar har bara ett fiberinnehåll på en till två procent. Välj en hårballformel som innehåller mellan fem och åtta procent fiber.
  • Bild med titeln Välj en hårbollsformel för din kattsteg 7
    4. Tänk på en hårbollsformel som innehåller betor och cellulosa. En hårbollsformel som innehåller betesmassa och cellulosa kan hjälpa till att eliminera kattens hårbollsproblem. När de kombineras kan dessa två ingredienser effektivt eliminera hår från din katts matsmältningsorgan.
  • Bild med titeln Välj en Hairball Formula för din katt Steg 8
    5. Håll din katt hydratiserad. Det är viktigt att din katt är hydratiserad medan du ändrar sin kost. Detta är särskilt viktigt om du matar din katt en högfibermat. Din katt kropp behöver mer vätska än normalt eftersom matsmältningsorganet behandlar den extra fibern. Se till att din katt har tillgång till rent, kallt vatten dygnet runt.
  • Tips

    För detaljerade instruktioner om att bestämma hur du kanske kan hjälpa en katt när det hostar en hårboll, se Hur man hjälper en katt som hostar upp en hårboll.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande