Hur man bryr sig om ditt husdjurs bandage

Om ditt husdjur är skadat kan det behöva bandage att läka. Vid vård av ditt husdjurs bandage måste du hantera bandaget försiktigt. Se till att det inte är för hårt och har en veterinär att ändra det regelbundet. Begränsa ditt husdjurs aktivitet för att främja läkning och hålla bandaget torrt och rent. Om du märker några komplikationer med bandaget, kontakta en veterinär.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera bandage
  1. Bild med titeln Vård för ditt husdjur
1. Leta efter svullnad. Svullnad är lättast att se i ditt husdjurs tår. Om ett husdjurs bandage inte är på benet, kan du dock märka svullnad i andra kroppsdelar runt bandaget, som nacken. Det borde inte finnas några tecken på svullnad. När tår sväller, ser det ut som om tårna sprider sig ifrån varandra. Detta kan vara ett tecken Bandaget är för hårt.
  • Om ditt husdjurs fötter är svullna, se en veterinär för att ha bandage lossat. Försök inte lossna bandagerna själv.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    2. Kontrollera för lukt. En ovanlig lukt som kommer från gjutet kan indikera en spridningsinfektion. Minst en gång om dagen, lukta runt gjutet. Om du märker en ovanlig lukt, borde du ha det här checkat ut av en veterinär.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    3. Förhindra chafing med babypulver. Casts kan orsaka chafing och obehag för ditt husdjur. För att motverka detta, damm alla områden där bandaget gnuggar ditt husdjurs hud med barnpulver. Se till att du pratar med din veterinär först för att se till att barnpulver är säkert för din specifika typ av husdjur.
  • Om du märker en utslag eller annan biverkning på barnpulvret, upphör du använda och kontakta en veterinär.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    4. Använd en vattentät täckning utanför. Det är viktigt att hålla ett bandage torrt. Din veterinär kan ge dig en vattentät täckning för att placera över gjutet när ditt husdjur går utomhus. Du kan också sätta i saran wrap eller plastpåsar runt bandaget och täta dem med tejp.
  • Se till att du tar bort plastbeläggningen så snart ditt husdjur kommer tillbaka inuti.
  • Låt aldrig ett bandaged djur utanför utan koppel och övervakning.
  • 5. Ta ditt husdjur tillbaka till veterinären om bandaget blir vått. Ett vått bandage måste bytas ut så snart som möjligt. Annars kan bandaget bli lös eller orsaka en infektion. Kontrollera bandaget regelbundet för fukt. Ta husdjuret tillbaka till veterinären så snart som möjligt om du märker ett fuktigt bandage.
  • Del 2 av 3:
    Hantera ditt husdjurs verksamhet
    1. Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    1. Begränsa ditt husdjurs övning. Om ett husdjur är skadat, bör det inte vara så fysiskt aktivt som vanligt. Begränsa ditt husdjurs övning så mycket som möjligt. Detta kommer också att begränsa skador på bandaget. Spela inte med ditt husdjur medan de är sårade. Om du har en hund, fortsätt promenader kort. För en katt kanske du vill hålla katten i ett litet område i hemmet och hålla det borta från ledningar och bord där det kan hoppa och skada sig själv.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    2. Förhindra tuggning. En speciell krage eller kon kan vara nödvändig för att stoppa ditt husdjur från att tugga sitt bandage. Om ditt husdjur har problem med tuggning, sluta med din veterinär kontor och hämta rätt utrustning. Tuggning kan orsaka infektioner och skada på bandaget, så det är viktigt att förhindra det.
  • Kontrollera bandaget varje dag för tecken på tuggning. Även om ditt husdjur inte tidigare haft en tuggningsfråga kan stress och ångest få husdjur att börja tugga senare.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    3. Undvik hala ytor. Du vill inte ha ett bandaged djur att översöka sig själv. Detta är särskilt viktigt för bandage runt benen eller fötterna. Håll ditt husdjur av trä och linoleumgolv så länge de läker från skadan.
  • Om du har många trägolv i ditt hem, lägg ner mattor i hela ditt hus för att hjälpa ditt husdjur att gå lättare.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    4. Håll ditt husdjur borta från barn och andra djur. Inte bara är ett bandaged PET i ett försvagat tillstånd, barn och andra djur kan dra i bandaget. För att hålla bandaget säkert från skador, begränsa ditt husdjurs interaktion med andra djur och små barn tills bandaget kommer av. Om du har mer än ett husdjur, behåll det bandaged husdjuret isolerat i ett rum med mat och vatten tills bandaget kommer av.
  • Om du låter unga barn interagera med husdjuret, övervaka de hela tiden.
  • Del 3 av 3:
    Konsultera din veterinär
    1. Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    1. Prata med din veterinär om att byta bandage. Din veterinär hjälper dig att räkna ut en handlingsplan för byte av bandage. Veten kommer att berätta hur ofta bandaget måste ändras. De flesta bandage måste ändras en gång i veckan, men vissa kan behöva ändras flera gånger varje vecka. Fråga din veterinär om det är lämpligt för dig att byta bandage eller om du borde ha det ändrats i en professionell inställning.
    • Se till att du ändrar ditt husdjurs bandage regelbundet. Ange ett schema i din telefon eller skriv på din kalender när du behöver ändra ditt husdjurs bandage.
    • Skriv ner några instruktioner som din veterinär ger dig. Spela in exakt vad veterinären säger så att du kan hänvisa till det när du är hemma.
    • Fråga veterinären att se vad såret eller snittet ser ut utan bandage. Detta hjälper dig att övervaka ditt husdjurs tillstånd. Om såret förvärras kan du berätta.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    2. Fråga din veterinär hur man kan ändra bandaget ordentligt. Om din veterinär ger dig okej att byta bandage själv, se till att du vet hur du ändrar bandaget korrekt innan du lämnar veterinärens kontor. Bandage ändras annorlunda beroende på deras typ och placering. Du bör bara ändra bandaget enligt dina veterinärs instruktioner.
  • Medan du är på veterinärens kontor, se till att du ställer några frågor du har angett att byta bandage. Om din veterinär ger dig okej att byta bandage själv, se till att du vet hur du ändrar bandaget korrekt innan du lämnar veterinärens kontor.
  • Bild med titeln Vård för ditt husdjur
    3. Kontakta din veterinär om du märker några problem med bandaget. Så snart du märker problem, ring din veterinär. Det är väldigt viktigt att du inte försöker lossa eller på annat sätt anpassa bandaget själv. Detta kan orsaka skada eller infektion. Ett bandage bör endast justeras av en professionell i en medicinsk miljö.
  • Frågor som du bör titta på för att vara svullna tår, rodnad runt bandage, blödning, öppna sår på toppen eller botten av bandaget, eller en dålig lukt. Kolla efter dessa problem varje dag.
  • Om du märker dessa problem, gå till en nödsituation om din veterinär kontor inte öppnas. Svullnad och en lukt kan orsaka komplikationer som en infektion. De bör behandlas omedelbart så att ditt husdjur läker så fort som möjligt.
  • Tips

    Fråga din veterinär om ditt husdjur behöver medicinering eller en speciell kost medan de läker. Om de gör det, följ dina Vets instruktioner exakt.

    Varningar

    Avmarkerade bandage kan vara farliga för ditt husdjur. Komplikationer som bakteriell infektion, lesioner, hudsår och blodförgiftning kan uppstå om såret eller stygnen lämnas okontrollerade. Se till att du är vaksam om att övervaka bandaget.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande