Hur man hanterar en orm i huset

Det kan vara ganska överraskning om du stöter på en orm i ditt hus! Även om de definitivt kan ge dig en skräck, kom ihåg att ormar inte kommer in i att skada dig. Håll dig lugn medan du räknar ut vad du ska göra och undvika att provocera ormen. Inte alla ormar är dödliga, men det är bäst att alltid fel på sidan av försiktighet. Vi har sammanställt några frågor och svar för att hjälpa dig att hantera ormar i ditt hem och på din egendom.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad gör du om du ser en orm i ditt hus?
  1. Bild med titeln Deal med en orm i huset Steg 1
1. Klara djur eller små barn från området. På grund av sin storlek är dina husdjur och barn mer i fara om biten än en fullvuxen vuxen. Deras rörelser tenderar också att vara mer oförutsägbara och de är mer benägna att agitera ormen. Lugnt flytta dem bort från området, så du kan säkert hantera ormen på egen hand.
  • Om du har ett barn som blir biten, ring nödtjänster omedelbart. Även om ormen inte är giftig, är det bättre att vara säker än förlåt.
  • Om du misstänker att ditt husdjur har blivit bett, ta dem till din lokala veterinär eller ringa giftkontroll. Det kan finnas lite rodnad, svullnad eller blåmärken på ditt djur. Om så är fallet bör du agera snabbt, eftersom de kan vara i riskzonen för ytterligare skada eller till och med döden.
  • 2. Förbli lugn och provocera inte ormen. En orm kommer normalt inte attackera dig om det inte känns hotat av dig, så håll din coola. Försök inte attackera en orm med en kvast eller något annat objekt eller riskerar du att prova det. Du är en större rovdjur och ormen ska hålla sig själv om du inte stör det.
  • Om du ser att ormen har spolat sig upp och öppnade sin mun bred, vet du att det ser dig som ett hot. Steg bort långsamt för att undvika ytterligare risk.
  • Kom ihåg att ormar hjälper till att styra gnagare och insektspopulationer. Så, medan det inte är tröst att se en i ditt hem, vill du verkligen inte döda det, eftersom det hjälper till att kontrollera skadedjurpopulationer i ditt område.
  • Fråga 2 av 6:
    Hur blir du av med ormar i ett hus?
    1. Bild med titeln Deal med en orm i huset Steg 3
    1. Skapa ett säkert avstånd mellan dig och ormen. Även om du har den minsta misstanken att du har en giftig orm på din egendom, undvik att komma för nära. Du kanske inte vill lämna ormen helt ensam, eftersom det kan gå till en annan plats i ditt hem utan att du vet var, men håll ditt avstånd. Om ormen är mobil, och du oroar dig för att din närvaro kan provocera den, evakuera området och ringa djurkontroll.
    • Om ormen fortfarande är och spolas kan du sakta en upp och ner hink eller låda över den för att hålla den från att gå någonstans. Du kan också barrikera ett område med brädor eller lådor för att begränsa sin rörelse.
  • 2. Öppna dörren och styra ormen ut med en kvast. Ta bara denna risk om du är säker på att ormen inte är giftig. Du borde inte försöka driva ormen med kvasten. Öppna bara dörren och försök att styra den ut mjukt. Eftersom ormens närvaro i ditt hem är mest sannolikt helt oavsiktlig, kan det försöka komma ut sig själv!
  • Om ormen är i ett område med flera dörrar till utsidan, till exempel ett garage, försök öppna alla dörrarna. Ormen kan till och med hitta sin egen väg ut när den ser en närliggande flyktväg.
  • 3. Ring djurkontroll och be dem att skicka en expert för att samla ormen. Gör detta om du inte kan styra ormen ut på egen hand, om du verkligen inte vill gå nära det, eller om du tror att det kan vara giftigt. Experterna från djurkontroll kan säkert fånga och släppa den långt ifrån din egendom, så du behöver inte gå för nära eller hantera det på något sätt.
  • Du kan också ringa ett professionellt skadedjurskontrollföretag som kommer att hantera ormen om det inte finns någon djurkontroll i ditt område.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur berättar jag om en orm är giftig?
    1. Bild med titeln Deal med en orm i huset Steg 6
    1. Tyvärr är det faktiskt en myt som du kan berätta om en orm är giftig eller inte baserad på sina färger. Du kan dock undersöka egenskaperna hos ormar som är vanliga i ditt område så att du kan känna igen giftiga arter från icke-giftiga. Alltid förbli försiktig om du stöter på en orm i ditt hus eftersom det kan vara svårt att positivt identifiera vissa arter.
    • Du kan leta upp egenskaperna hos olika ormslag i ditt område på en lokal miljötjänster eller Wildlife Services webbplats.
    Fråga 4 av 6:
    Var gömmer ormar i ett hus?
    1. Bild med titeln Deal med en orm i huset Steg 7
    1. Ormar gillar att gömma sig i svala, fuktiga och mörka platser. Till exempel kan de hitta sig in i en källare eller en crawlspace. Så, försegla några ingångar till din källare eller crawlspace med diametrar som är större än /4 i (0.64 cm) för att stoppa ormar från att komma in i ditt hem på jakt efter en trevlig plats att dölja!
    • Ormar kan också komma in genom lösa fönsterramar eller dörr svep, så se till att de är ordentligt fastsatta.
    • Täcka några ventiler eller avlopp som leder in i ditt hem med nätskärmning, så att ormar och andra skadedjur inte kan passera igenom. Till exempel finner critters ibland sin väg till upptäckta torktumlare.
    Fråga 5 av 6:
    Vad lockar ormar till ditt hus?
    1. Bild med titeln Deal med en orm i huset Steg 8
    1. Matkällor som gnagare och fåglar gör din egendom tilltalande till ormar. För att börja med, ta bort fågelmatare som lockar både fåglar och gnagare till din gård om du har problem med ormar. Detta minskar antalet små djur som kommer till din egendom som söker mat, vilket i sin tur kan locka ormar som byter på dem.
    • Om du har ett mus eller råtta problem, döda dem med fällor eller ringa ett skadedjurskontrollföretag som kommer att hantera angreppet för att bli av med rikliga matkällor för ormar.
    • Att lämna sällskapsdjur ute kan också locka gnagare. Täcka upp din husdjursmat när de inte äter eller tar maten inuti där skadedjur inte kan komma till det.
    • Att lämna skräp utanför är en annan sak som lockar skadedjur. Ta ut papperskorgen så nära samlingstiden som möjligt och håll den i väl förseglade behållare för att undvika detta.
    Fråga 6 av 6:
    Hur kan du hålla ormar från din egendom?
    1. Bild med titeln Deal med en orm i huset Steg 9
    1. Försök att eliminera gömställen från din gård. Håll ditt gräs trimmad och din landskapsarkitektur hålls för att minska överklagandet av din egendom till ormar. Använd mortared stenar för bergväggar istället för fritt staplade stenar, eftersom ormar kan gömma sig i luckor i väggarna. Försök också att inte hålla stora högar av trä eller gårdsskräp där ormar kan gömma sig på din egendom.
    • Du kan också förhindra att ormar kommer in i din gård genom att bygga ett ormstaket. Stretch plastväv eller stålnät mellan staketstolpar för att skapa en yta som ormar inte kan klättra.
    • Om du är bekymrad över dina barn eller husdjur kan du bygga ett litet inhägnad område för att de ska spela in, vilket minimerar risken för att de kommer över en orm.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande