Hur man svarar gemensamma ateister frågor om kristendomen

Frågor uppstår i någons sinne. Oavsett om en ateist eller en annan eller något annat, bra, dåligt, gud och ont kan intrigera någon. Ateister kan utgöra några frågor om kristendomen som ofta går obesvarat, inte för att det finns något fel med kristendomen, men för att kristendomen är tro. Kristna litar ofta på Bibeln utan att ha en oro för uppenbara problem som är förvirrande, oklart, verkar trotsa logik och kan vara till synes motsägelsefulla.

Vissa förfrågningar kan skada dina känslor. Men du måste svara på dem med ett tydligt sinne. Som Colossians 3:13 säger, "Bär med varandra och, om man har ett klagomål mot en annan, förlåtande av varandra - som Herren har förlåtit dig, så måste du också förlåta"- Du bör också förlåta och ta itu med sina frågor objektivt. Så här är hur du kan lära dig och svara på några vanliga frågor om kristendomen.

Steg

Del 1 av 3:
Svara på ondskanStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Svar Beteende Intervju Frågor Steg 9
1. Svara på frågan om Guds vilja. Har Gud fri vilja? Kunde han välja att göra ont? Innan du förklarar det för dem, försök att förstå skillnaden mellan Guds natur och lag. Gud är definitionen av renhet och godhet. Det finns inget ont i Gud. Gud är god. Han skapade begreppet fri vilja. Gud har också fri vilja. Men med avseende på de vanliga frågorna om vad han kan eller inte kan göra måste man veta att Gud inte har några begränsningar. Gud skapade makten. Gud kan inte vara fel eftersom han är ren och inte hatlig. Människor kan ligga, dö och upphöra att existera. Eftersom lögn gör en ofullkomlig, och färgning beror på svaghet över frestelser. Därför är upphörande att existera, vår maktlöshet över lagen. Gud har inga begränsningar som inte heller måste dömas.
  • Bild med titeln Svar Vad är ditt arbetsetik Steg 6
    2. Ge detaljer om den första synden ur fri vilja. Gud visste att Adam skulle bli lurad och falla, och från början planerade han en frälsningsräddning av människor som antyds i hela Bibeln, främst genom Bibelns profetior som talar om Messias som är Jesus. Ren kärlek visas mycket tydligt i kaos och smärta. Därför är döden och synden ett alternativ för människor att välja, medan Jesus, himmel och kärlek är det andra alternativet för människor. Guds kärlek är så kraftfull att om du avvisar ondska, väljer Gud och himmel, kommer du att ha besegrad frestelse på den tiden.
  • Att hitta Gud är en kamp, ​​vilket bara orsakar de som verkligen vill ha det, att hitta den. "När du söker mig med hela ditt hjärta hittar du mig" (Jeremia 29:13).
  • Bild med titeln Få någon som hatar dig att tycka om dig Steg 6
    3. Förklara döden på grund av naturkatastrof. Du kan bli ombedd, "Om mänskligt ont existerar eftersom vi har fri vilja, varför skapade Gud också naturkatastrofer, som översvämning och epidemier?" Gud skapade inte ondska. Fri vilja hos människor har ont existerar tillsammans med gott. Djur byte på varandra som vi kallar livscykel. Regn och översvämningar är en del av vattencykeln. Men när människor skapar byggnader i floder eller spelar med flödet av vatten, orsakar de naturen att förändra sin kurs, plötsligt. Skära ner träd orsakade den gröna huseffekten, vilket ledde till smältningen av isen. Sådana åtgärder hade varit emot naturen, ledde även djur för att förlora sin livsmiljö och dödade många. Det orsakar en obalans i det ekologiska systemet.
  • Översvämning och sjukdomar är inte alltid ett straff, de är naturliga och är ett resultat av orsak och effekt. Noas översvämning var slutet på mänskligheten när människor vände mot Gud utom Noah. Guds översvämning är en orsak till människans långsiktiga olydnad och oaktsamhet till hans nåd. Inte alla översvämningar och vulkanutbrott skickas av Gud, men som han är alla kraftfulla kan han förhindra dem. Han väljer att inte, allt är Guds vilja.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 2
    4. Förstå naturen och orsaken till lidande. (1 Peter 3:17) För det är bättre, om Guds vilja är så, att du lider för det, än för ondska. Lidande kan ske två huvudorsaker: lidande av Guds anhängare och lidande på grund av felaktighet. Man kan göra något ont, eftersom mannen har fått fri vilja. Han kan välja att gå utöver hans gränser. Mannen är ofullkomlig och därför begränsad. Jorden är inte himlen, så man kan inte förvänta sig att ha varken smärta eller lidande så länge som mannen fattar beslut och tar handlingar som är syndiga. Gud gör inte människor att bestämma sig för att välja någonting, inte ens honom.
  • Alla ges att välja mellan gott och ont. Att välja ingenting är lika med att välja Satan, för att Gud utformade livet för att få utmaningar som leder dig att fatta beslut. Hindren är inte onda, men utmaningar.
  • Misstag och olyckor är inte onda utan en del av handling och resultat. Bara de som uthärdar och är lämpliga för Guds rike, kommer att göra det till himlen. "Ingen som lägger en hand till plogen och ser tillbaka är lämplig för service i Guds rike"(Lukas 9:62).
  • Bild med titeln Deal med din flickvän ignorerar dig Steg 13
    5. Förstå att död är inte ont, mordet är. Mord är hat och därför självisk. I det vilda dödar djur och byte att överleva. De mordar inte med ondska eller hämnd. Dödning kan göras för självförsvar. Laget i samhället när de passerar order att döda, döda en brottsling som kommer att äventyra en annan om det inte stannat eller har redan gjort det. Denna lag tillämpas som är ren. För många är definitionen av ondska allt som orsakar smärta, missnöje, sorg, berövande eller död.
  • Orena tankar, hat, oärlighet, själviskhet, etc. är allt ont eftersom de orsakar onda handlingar och tankar.
  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 11
    6. Svar om de troende som dog före Kristus. Gjorde alla de människor som bodde före Jesu tiden till helvetet? Baserat på noggrann studie av Bibeln, var alla inklusive de profeter som dog, hölls i en innehavsplats nära himlen som heter "Abrahams Bosm". När Jesus dog på korset åkte han dit i Ande, att tala med Abraham och alla människor höll sina förklara sin frälsning (de tre dagarna han var död i graven). När han steg igen öppnade detta himmelens portar för första gången.
  • Sedan Jesus är bron tillbaka till Gud, gick alla som var trogen mot Gud till himlen. Lazarus var också där efter hans död som sagt i Lukas 16:23, "I Hades, där han var i plåga, tittade han upp och såg Abraham långt bort, med Lazarus vid hans sida". De var tröstade och lämnade inte bort.
  • Bild med titeln Gör dina föräldrar lyckliga steg 4
    7. Svara på frågor om syndens straff. Vilket brott förtjänar en evighet av straff? "Syndens lön är döden" (Romarna 6:23). Läs liknelse av den oförsonliga gäldenären i Matteus 18: 21-35 som förklarar Om du inte har barmhärtighet på andra som du har blivit barmhärtighet, kommer du inte att ärva Guds rike. "Då ringde kungen i mannen han hade förlåtit och sagt, "du ond tjänare! Jag förlåter dig den enorma gäldenären eftersom du bad om mig. Borde du inte ha barmhärtighet på din medarbetare, precis som jag hade barmhärtighet på dig?"Då skickade den arga kungen mannen till fängelse för att torteras tills han hade betalat hela sin skuld" (Matteus 18: 32-34).
  • Bild med titeln Deal med en svartsjuk person Steg 5
    8. Förklara vem som får förlåtelse och vem gör det inte. Psalm 103: 10-14 säger, "Han har inte straffat oss när vi förtjänar för alla våra synder, för hans nåd mot dem som fruktar och ära honom är lika stor som höjden på himlen ovanför jorden. Han har tagit bort våra synder så långt ifrån oss, eftersom öst är från väst. Han är som en far till oss, ömt och sympatisk för dem som vördade honom. För han vet att vi är bara damm." Synden är något som deger godhet och renhet eller bryter Guds lag. Evil vill förstöra allt, medan bra kan bygga och läka. Mannen har gott om tid att bestämma om de vill göra gott eller ont. Fri vilja ges till mannen. Utan fri vilja skulle Gud ha valt ditt öde, inte du - han skulle styra dina handlingar som en kontrollerad enhet.
  • Att misslyckas med en tentamen är inte ett straff som ges av din lärare. Det är ett resultat av din prestation. Din prestation är baserad på din insats. Du kan utföra dåligt eftersom du inte studerade eller studerade men inte behåller ämnet. Läraren kommer att misslyckas med dig inte för att det är ett straff bara menat för dig.
  • Om du studerade ännu glömt, kan du inte be om en bättre betyg. Men Gud som ser allt kommer att ha barmhärtighet om du frågar när du faller på din väg till följer hans kommandon. Lukas 23:34 säger att han som Jesus hängde på korset, sa han, "Fader, förlåt dem, för de vet inte vad de gör."
  • Del 2 av 3:
    Besvara bönrelaterade frågorStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Gör ett Daniel snabbt steg 6
    1. Klargöra effekterna av bönen att gå till himlen. Om bön kan hjälpa någon att komma in i himlen, betyder det att någon som gick till helvetet kunde ha blivit rädd om någon hade bett för dem? (Hebreerbrevet 4:12) klargör, "För Guds ord är snabb, och kraftfull, och skarpare än något tvåkantigt svärd, piercing även till dividering av själ och ande, och av lederna och margen, och är en urskiljare av tankens tankar och ändamål." Gud dömer alla i sitt hjärta, deras sanna avsikter som kanske inte uttrycks i ord. Detta är ett helt rättvist sätt att bestämma vem som går till himlen eller helvetet. Om en person föddes fattig och de stal för att få mat, och de bad i hängivenhet och höll sin tro på Gud, och så småningom dog av hunger, skulle Gud inleda honom i himlen med öppna armar. Å andra sidan, om en kristen som var snäll och kärleksfull, men var stolt och bad till Gud i stolthet, tackade honom för att inte göra honom fattig och en tjuv som mannen som dog hungrig, skulle Gud se sina sanna avsikter i sitt hjärta.
    • Läs lök av fariseen och skattekollektorn i Lukas 18: 9-14, "Jag säger att den här mannen, snarare än den andra, gick hem motiverad för Gud. För alla som som upphöjer sig kommer att bli ödmjukade, och de som ödmjuka sig kommer att bli upphöjda."
    • Kristna kan gå till helvetet, precis som syndare kan gå till himlen. Det handlar om tro, ditt hjärta och hur du leder ditt liv. "Men du, herre allsmäktige, som bedömer rättfärdigt och testa hjärtat och sinne, låt mig se din hämnd på dem, för dig har jag begått min sak" (Jeremia 11:20).
  • Bild med titeln förbättrar betyg nära slutet av terminen Steg 11
    2. Förstå sanna böner. Bön i sig gör ingenting om de är tomma ord som har yttrats, utan hängivenhet. Det är inte en flyktväg för människor. Bönen av Gud som fruktar hörs och svaras. Om du tjänstgjorde Gud genom att betjäna sitt folk och ha tro att din bön kommer att besvaras, så är det när det besvaras. Eftersom de som uttrycker några ord bara för att bli förlåtna och hitta sig tillbaka till hat och brottslighet är inte värdiga för förlåtelse eller Guds rike. Bön är viktig, men motivet och mannen är vad Gud tittar på. Om du undrar om de luras av en demon, bör de få veta att deras demoner är deras egen skapelse ut ur sin girighet och frestelse.
  • Demoner av oförlåtelse, avundsjuka, bedrägeri, ondska, allt arbete som våra fiender när vi står för att be. Eller Gud sätter det helt klart i Mark 11:25,"Och när du står förbi, förlåt, om du har något emot någon, så att din far också är i himlen kan förlåta dina trespasses."
  • Bild med titeln Tala med Strangers Steg 13
    3. Förklara Guds svar på böner. Om du ber, hur vet du när Gud svarar? Det finns flera sätt som Gud svarar bön. Men din bön måste bli bad med avsikten med något positivt och något som är relaterat till Gud. Själviska böner besvaras också med ett nej. Gud använder sitt ord, Bibeln att svara, där du av misstag kör in i en bibelvers som direkt hänvisar till ditt nuvarande problem. Gud sade "Hans ord kommer inte att återvända till honom" (Jesaja 55:11). Om han sa att han kommer att svara dig när du ringer till honom, kommer han. Du måste tro på ditt hjärta och han kommer att. Hans ord kommer också att göra smärta i glädje. "Istället för tornet ska det komma upp Cypress-trädet, och istället för brizen ska komma upp i myrten-trädet - och det ska vara till Herren för ett namn, för ett evigt tecken som inte ska avskuras" (Jesaja 55:13).
  • Du måste be genom Jesus till Gud. Bara Jesus kan skicka din bön till Gud. De som ber om tvivel, bör inte förvänta sig något (James 1: 7).
  • Gud är allmäktig. Han kommer inte att låta Satan störa en bön som skulle lura dig med ett felaktigt svar, speciellt om du ber med hela ditt hjärta och uppriktigt hängivenhet för ett svar från honom.
  • Bild med titeln Tala med Strangers Steg 15
    4. Klargöra sanningen om sammanträffanden. Hur kan du berätta skillnaden mellan en bön som har besvarats av Gud och en slump som händer med dina uppfyllda önskningar? Gud svarar alla böner. Hans svar och resultaten du hittar är inte en slump. Allt händer av en anledning, beroende på sina planer och hans handlingar. Du vet bara inte vad det är eller varför, tills senare när du når ett visst avstånd vid en viss uppgift. Gud arbetar i hela ditt liv. Sarah bad för en son och hon hade sina böner svarade när hon var 90 år gammal! Gud hör dig, men det är inte alltid helt i ditt grepp eller tidsram. Han känner dig även när du inte är fullt medveten om sitt arbete.
  • Gud kommer inte att förvirra dig när han svarar på dig, du kommer att veta att du är välsignade med ett svar. 1 Korinthierna 14:33 Förtydligar, "Gud är inte en Guds förvirring utan av fred."
  • Del 3 av 3:
    Beskriver sanningar om kristendomenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln gör det rätta steget 6
    1. Förklara behovet av en väg för människor till Gud. Är jesus och fadern samma gud? Jesus eller Yehoshua som är Guds son föddes i mänsklig form att följa och lära sig lagen som inte blev klar då. Människor kan inte nå Gud på egen hand, men de kan bara genom Jesus. Efesierna 4: 31-32 säger, "Bli av med all bitterhet, raseri och ilska, brawling och förtal, tillsammans med alla former av ondska. Var snäll mot varandra, Tenderhearted, förlåtande varandra, som Gud i Kristus förlåt dig." En fromma efterföljare av Jesus när tvekar att förlåta eller vara snäll, synder. De behöver hjälp från Jesus för när de inser om sina synder och deras ofullständiga hängivenhet. Jesus kom för de otroende och drivande följare av Gud. Gud skickar sina predikanter och profeter efter behov.
    • I uppenbarelse nämns att Gud är en "förbrukande eld" (Hebreerbrevet 12:29) Och ingen kan se Gud och leva (Exodus 33:20). Synd separerade människor från förmågan att känna Gud. Jesus kan vara en medlare mellan Gud och mannen. Jesus har kopplat till människor, vilket gör en bro mellan Gud och människor.
    • Jesus har barmhärtighet på dem som söker sin nåd med en kontrent ande. Men den skrymmande, även om de gör utarbetade böner, saknar andan för att nå Gud.
  • Bild med titeln Handtag hoppar över ett steg 4
    2. Förklara den Helige Ande och den heliga treenigheten. Du kan vara frågade frågor så här, "Vad betyder det när du säger att fadern, Jesus och den Helige Ande är en Gud?" Det finns en gud. Gud är inte en person utan en kraft, livets källa och skaparen av alla. Gud kan visas i någon form. Så han verkar som en ande som heter den Helige Ande. Den Helige Ande hjälper människor när vi avvisar Jesus på grund av våra synder. Så, den Helige Ande hjälper oss att tro på Jesus. Ingen kommer till Jesus utom av den Helige Ande. Jesus och den Helige Anden är Guds delar som vänster och Guds högra hand.
  • Bild med titeln Få någon som hatar dig att tycka om dig Steg 15
    3. Skilja mellan de övernaturliga och oupptäckta världarna av existens. Dagens upptäckt var gårdagens mysterium. Mannen har utvecklats men inte förstått varje detalj om jord och existens. Endast cirka 30% av vattenvärlden upptäcks än. Resten är fortfarande okänd. Men bara för att någon inte har förstått det betyder det inte att det inte är en del av Guds skapelse.
  • Droppe. Oz sprang en show på nära dödsupplevelser. Dessa var tidigare ateister och skeptiker till Andens rike.
  • Bild med titeln Ge emotionellt stöd Steg 4
    4. Skur ljus på olika religioner. Hur kan du berätta för falska och sanna religioner från varandra? Var kommer falska religioner inklusive falska kristna sekter från? Det finns många religioner. Ett ordstäv säger, "Om det finns en förfalskning måste deras autentisk". Tidiga människor vet inte riktigt om många saker. De lärde sig att en vattenkälla behövs för överlevnad. Och därmed började de dyrka regn. De skapade eld och skyddade sig från djur med den. Så de dyrkade eld. Dyrkan är för skaparen och inte för skapandet.
  • Det finns tre sätt att förklara om kristendomen. Först, för att berätta för kristendomen bortsett från andra religioner, måste du dela den kristendomen säger att Gud söker efter oss. För det andra kan Bibeln stödjas vetenskapligt, arkeologiskt och historiskt genom att använda alla fynd som scrolls, reliker, upptäckta gravar, Turinskylten och många sådana bevis. För det tredje är kristendomen den enda religionen där människors liv blir förändrade från den rena undervisningen i enlighet med Guds Ord.
  • Bild med titeln Ge emotionellt stöd Steg 3
    5. Klargöra frågor om kristna valörer. En kristen är någon som känner Gud (andligt och passionerat), tror att han existerar genom tro och accepterar att de är syndare men vill vara perfekta (heliga) och försöka leva livet på det sättet dagligen, till en dag gå till himlen. Där två personer i en tro har olika tankar och behöver följa det enligt dem väljer de att bilda en sekt. Gud sa inte det. Mannen valde sina divisioner och människor fann sina sekter eller valörer. Deras representation kanske inte är eftersom det är rötter, men människor är kvar för att välja vad de känner sig dras till. Jesus är Messias som blev lovad i Torah. Jesu anhängare, bildade kristendomen eftersom det fanns några som inte trodde på Jesus som deras Messias som skrivet i Torah.
  • Det finns andra religioner som är baserade på bibliska övertygelser men har gjort det möjligt att tolka delar av Bibeln för att passa idéer om existensen eller ingenexistensen av den heliga treenigheten. Alla som tror på Jesus Kristus är alla kristna jag.e. Följare av Kristus.
  • Bild med titeln Deal med en svartsjuk person Steg 3
    6. Klargöra om de gamla testamentet straff. Om Gud berättade för att döda ett barn, som han gjorde med Abraham, skulle du göra det? Om Gud berättade för någon att döda ett barn, skulle du störa? Gud kan inte synda, och han frestar inte någon annan att synda. "Och kom ihåg, när du är frestad, säg inte, Gud är frestande mig. Gud är aldrig frestad att göra fel, och han frestar aldrig någon annan"(James 1:13). Gud slutade Abraham från att göra något nära att döda sin son. Han fick bara Abraham att gå så långt som möjligt, vilket var fullständigt överlämnande, till Guds bud. Vissa barn dör på grund av ondska. Det fanns dödsfall av barn (inte nödvändigtvis unga barn) som nämnts i deuteronomy 21: 18-21.
  • I det gamla testamentet gjordes straff för att de inte hade poliser och fängelser som de gör nu. När hotet om död gjordes, gick väldigt få barn rogue. Bara de riktigt dåliga barnen dödades och det var vanligtvis den sista av den sista utväg som det är idag med ungdomar. Eftersom det inte fanns någon brottsbekämpning då, speciellt när du reser genom öknar och öppna slätter, var det det enda sättet att kontrollera ett ondskraft utbrott från att ta emot sina läger.
  • Innan en stening ägde rum krävdes flera vittnen för en övertygelse. "Om vittnesbörd om två eller tre vittnen är en person att dödas, men ingen ska dödas på vittnesbörd om bara ett vittne" (Deuteronomy 17: 6).
  • Liksom många samhällen hade Israel ett patriarkaliskt samhälle. Faderns ord i familjen var lag. På grund av denna lag i deuteronomi, var en far som var missnöjd med sin son - om rättvist eller orättvist - inte bara döda honom själv. Tidigare verser hade redan gjort det omöjligt att designa en ogynnsam son (deuteronomy 21: 15-17), och nu garanterade dessa vers i grunden rättsprocessen för att skydda en "anklagad son."
  • Försöket skulle hållas i den anklagade staden, där föräldrarnas trovärdighet och sons egen karaktär skulle vara välkända. Eftersom kapitalbrott krävde vittnesbörd om två eller tre vittnen för en övertygelse, skulle faderns ord vara otillräckligt.
  • Bild med titeln Ta anteckningar på en bok Steg 18
    7. Dela med dem någon sanning om mirakel. Varför är inte ampute någonsin mirakulöst härdade? Amputees har rapporterats ha blivit läkt. Inte många, och de flesta blir inte dokumenterade. Det har varit människors tummar att få mirakulöst läkt, återställda ögon (personer utan ögonbollar), och personer med halvlärare läkt med fulla lever. Tyvärr fick de flesta av dem inte före och efter bilder. Många är i tredje världsländerna. Men det finns andra sjukdomar som har blivit läkt som är ännu mer omöjliga att bli läkt som har dokumenterats. Delores Winder hade stor smärta och hade en perkutan cordotomi, där de gick in i hjärnan och brände nerverna till den nedre delen av hennes kropp för att stoppa smärtan. Detta är permanent och kan inte återställas på något sätt. Hon var läkt och är för närvarande den enda personen i historien för att någonsin bli läkt från denna operation. Det har dokumenterats i medicinska tidskrifter. Hon skrev en bok om det och gick på en show som pratar med människor som har haft mirakel så här.
  • Miracle är genom Gud och är sant på grund av tro och hängivenhet. Moderna mirakel är också desamma. Jesus sade att hans lärjungar kommer att göra samma eller större mirakel än han gjorde i Johannes 14:12, "Mycket verkligen jag berättar för dig, den som tror på mig kommer att göra de verk jag har gjort, och de kommer att göra ännu större saker än dessa, för jag ska till Fadern". Många har hänt i de flesta länder och böcker har skrivits av missionärer som har dokumenterats, några också med bilder.
  • Detalj på kristendomens inverkan på människor. Ateister har blivit kristna, härdade brottslingar blev lagstiftande medborgare, healing mirakel (ingen annan religion hävdar att göra mirakelläkning) och många andra starka vittnesmål från fientliga vittnen (personer som var emot kristendomen som vittnar om att det är sant nu) registreras.
  • Bild med titeln Tala med Strangers Steg 11
    8. Utvärdera skillnaden mellan tvivelaktig tro och tro baserad på bevis. Vad som än tar för troende att tro på Gud, bygger den över tiden och föder tro. Gud älskar tro. Ibland hjälper han det falska sinnen som en kärleksfull far till sina barn. Tvivel är i mänsklig natur. Thomas i det nya testamentet behövde se Jesu sår för att tro att han steg från de döda och det är Jesus som är framför honom. Medan Abraham hade obetroende utan ett behov av ett bevis eller ett tecken. I det gamla testamentet där en röst han aldrig hört tidigare berättade för honom att lämna sitt hemland, och så småningom döda sin son som ett test av sin tro.
  • Oavsett hur du väljer, är du fortfarande den himmelska herdens flock och han är villig att ta tillbaka sitt förlorade får och ta hand om de troende.
  • Bild med titeln Behandla ett Skorpionsteg 5
    9. Hjälpa dem att förstå det omedvetna ödet. Kan människor som aldrig hört om Jesus gå till himlen? Ja, det är baserat på ditt hjärta. En man korsfäst på korset med Jesus bekräftade sin tro på Jesus under korset. Flyttade av sin tro på sin sista timme, Jesus gav honom ett ord som han kommer att vara med honom i paradiset samma dag med sin far. "Då sa han, Jesus, kom ihåg mig när du kommer in i ditt rike. Jesus svarade honom, jag berättar verkligen, idag kommer du att vara med mig i paradiset" (Lukas 23: 42-43). Det är tro som är viktigt. Om det finns någon som verkligen ville veta Gud men aldrig hört evangeliet, skulle de få en chans.
  • Gud skulle döma sitt hjärta precis som Jesus mycket värderade den milda donationen av en fattig kvinna som gjorde det trots fattigdom jämfört med de rika donationerna som hade råd med att ge lite för välgörenhet. Guds nåd skulle ta över, vilket ger honom att förstås. Detta gäller också för barn.
  • Bild med titeln Deal med religiösa människor om du är en ateist Steg 1
    10. Förklara om man sparas av Guds nåd eller människans handlingar. Frihet är en form av kärlek. Gud älskar dig och låter dig leva och lära dig. Om du efter lärandet väljer att ha din väg och del från Jesus, du gör ett val. Det valet tar dig bort eller får dig närmare Gud. Dina handlingar vänder dig och justerar var du ska gå. Helt enkelt för att något orsakar smärta betyder inte att det är ont. När någon dör, hade sin timme kommit. Men när de är från kroppen är du närvarande med Gud. 2 Korintierna 5: 8 öppnar till sanningen som säger, "Vi är övertygade, jag säger, och villig snarare vara frånvarande från kroppen och att vara närvarande med Herren." Adam och Eva valde att äta kunskapens frukt. Att vara på jorden bort från Edens trädgård var en följd av olydnad. Gud älskar dig fortfarande och gör frälsning tillgänglig med hjälp av pence och bekännelse.
  • Jordiskt liv utgör många val och vissa har två onda att välja mellan. Liksom att dyrka är Gud bra men dyrka Guds Graven-bild är en synd mot det andra budet. Så, säger han i Efesierna 2: 8, "För det är av nåd har du blivit rädd, genom tro - och det här är inte från er själva Guds gåva".
  • Bild med titeln känner igen ett manipulerande eller kontrollerande förhållande Steg 5
    11. Förklara hur Gud har befogenhet alla. Om Gud gav intelligens, skulle han inte vilja att människor skulle undersöka sin tro med anledning? Gud har gett tillräckligt med bevis för att bevisa sin existens för dem som har drivit bort från honom. "Himlen förklarar sin ära" (Psalm 19). Bibeln är hans ord, att han talade och logiken bakom allt han har gjort. Gud tillåter också alternativa trossystem att uppstå så det blir ett öppet val. Hans val kan aldrig övervaka valet av fel för att inte störa fri vilja. Han vill att människor ska välja mellan flera val. Vi måste logiskt dra av vilket Tro-systemet är sant. Även trossystem har viss sanning, men bara ett trossystem är den sanna förklaringen till denna verklighet. Tyvärr, nu en dag, det finns mycket lögner masquerading som sanning, lura många människor. Bara några hittar någonsin den sanna troen genom att gå så djupt som de kan i deras resonemang och logik.
  • Tips

    Alltid vara snäll och motsätta sig deras påståenden med lugn. I slutändan, om de är övertygade, hjälp dem med mer om de vill. Tvärtom, om de inte är, låt dem vara med sin åsikt.
  • Försök att svara på den starkaste delen av sin fråga.
  • Varningar

    Om de frågar dig grymma frågor bara för att skada dina känslor, fråga frågorna om sin tro och låt inte ateisten bara fokusera på kristendomen. En sådan ateist är sannolikt ologisk och har motsägelsefull motivering som sällan är ifrågasatt av kristna.
  • Fortsätt aldrig ett uppvärmt argument med en ateist som inte är villig att överväga olika åsikter. När du börjar "kasta" svar på varandra, det kan bli en match av "Vem kan krossa den andra", snarare än att nå sanningen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande