Hur man diffunderar ljus

Diffusionsljus betyder att mjuka det genom att minska bländning och hårda skuggor. I diffus belysning verkar ämnen ha skuggor med mycket mjuka kanter eller inga kanter alls. Diffuserat ljus kan ta fram det bästa i dina fotografier genom att minimera fläckar och rynkor. Det kan också användas för att skapa ett mycket mjukt, filmiskt utseende. Det finns ett antal sätt att diffusa ljus. Du kan köpa professionell fotograferingsutrustning för att mjuka ljuset, men det finns många sätt att improvisera, med hjälp av objekt du redan har runt, för att få en liknande effekter.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda professionella diffusorer
  1. Bild med titeln diffus ljus steg 1
1. Få en flashdiffusor på kamera. Det här är bra att använda på plats när du vet att du kommer att ta Flash Shots. Diffusorer på kameran bifogar helt enkelt på kameran, som täcker blixten med något slags material för att mildra ljuset. Det finns många olika modeller och typer, som alla ger ett något annat sätt att diffundera ljuset. Till exempel, något arbete genom att stänga av taket och rikta resten rakt mot motivet genom tyget.
  • Andra återspeglar blinkningen av en panel i diffusorn på kameran innan du riktar den genom tyget i motivet.
  • Bild med titeln diffus ljus steg 2
    2. Prova en mängd olika softboxes för olika effekter. Softboxes, även kallade Lightbanks, är rektangulära inneslutningar som du placerar över ljuskällan (vanligtvis din flash) för att mjuka den. Dessa mångsidiga verktyg skapar diffunderat, riktigt ljus, som det slag som skulle strömma in genom ett fönster. Mjuka lådor finns i många olika storlekar. I allmänhet kommer den större softboxen, mjukaren och mer diffunderat ljuset att vara.
  • De flesta softboxar arbetar med hjälp av ett reflekterande materialfoder som studsar ljuset genom det rena tyget.
  • Om du använder en softbox, se till att den kan hantera ljusets watt du använder. Använda fel softbox kan skapa brandfara.
  • Bild med titeln diffus ljus steg 3
    3. Använd ett paraply för att producera bred och diffus belysning. Fotografiska paraplyer är lättanvända verktyg som diffunderar ljusa två olika sätt - genom att slå ljuset av sin yta eller genom att diffundera ljuset genom det. Liknande en softbox är ett paraply fäst vid ljuskällan. De är vanligtvis gjorda av vit trasa eller ett metalliskt silvermaterial. Båda typerna diffunderar ljus effektivt och är mycket prisvärda (vissa kostar mindre än tolv dollar).
  • För att diffusa ljus genom att studsa, rikta ljuskällan på ett silver eller ett vitt paraply, vilket bör rikta sig mot ljuset från ämnet.
  • För att diffundera ljuset genom ett paraply, använd en gjord av ren material. Syfta ljuskällan mot motivet, placera paraplyet framför ljuskällan.
  • Metod 2 av 3:
    Försöker andra tekniker
    1. Bild med titeln diffus ljus steg 4
    1. Mjuka ljuset subtilt med diffusionspapper. Diffusionspapper kläms fast på "Barndörrarna" av det ljus du använder. Dessa papper skapar ett jämnt fält av mjukt ljus och de används bäst för att lätta upp det övergripande utseendet på ett skott. De säljs med olika finish för att skapa olika ljuseffekter och ser mycket ut som spårpapper.
    • Dessa ljusdiffusionsmaterial är ganska överkomliga, men om du är tvungen att improvisera, försök använda vaxpapper istället. En liknande effekt kan uppnås.
    • Vaxpapper bör endast användas för att diffusa LED-belysning. Undvik att använda vaxpapper med volframlampor, eftersom papperet eventuellt kan fånga i brand.
  • Bild med titeln diffus ljus steg 5
    2. Häng en professionell silke mellan ljuskällan och ditt ämne. Professionella silke kommer i många olika storlekar och hänger vanligtvis på en metallram. När den placeras mellan ljuskällan och ditt ämne kan en silke mycket effektivt diffundera ljus. Om du är på en budget kan en liknande effekt uppnås genom att använda en ren bit av tyg som du redan har runt, som en vit lakan eller klart dusch gardinfodral.
  • Även om detta tillvägagångssätt inte ger dig samma resultat som en mer professionell diffusor kommer, tjänar den att mildra ljuset och minska hårda övergångar och skuggor.
  • Du kan använda vilken typ av ljusfärgad ren tyg som en diffusor. I en nypa kan du även använda en vävnad som en diffusor.
  • Bild med titeln diffus ljus steg 6
    3. Experimentera med kinesiska papperslyktor. Kinesiska papperslyktor, ibland kallade Kina bollar, kostar mycket lite och kan skapa mycket jämn, mjuk belysning. De kan diffusa ljus i nästan alla riktningar samtidigt, vilket gör dem väldigt mångsidiga. Kinesiska lyktor finns i många olika storlekar och färger. De vita vita är bäst för att diffundera ljus på ett typiskt sätt. Experimentera med färgade lyktor om du försöker skapa ovanliga belysningseffekter.
  • Du kan köpa China Balls Online, i de flesta heminredningsbutiker och på asiatiska marknader.
  • För att få en uppfattning om hur Kina bollar kan användas - kan du hänga flera av dem från taket för att mjukt ljusa upp en scen, eller du kan använda en enda lykta för att tända ett mer intimt skott, till exempel en middagsamtal i en restaurang.
  • Metod 3 av 3:
    Improvisera att diffusa ljus
    1. Bild med titeln diffus ljussteg 7
    1. Sätt bubbla wrap runt din blixt. Bubble Wrap är ett plastförpackningsmaterial som skapar en kudde med massor av små, luftfyllda "bubblor."Du kan diffundera ljus med bubbla omslag genom att skära en två fot lång remsa av den och omsluta den runt blixten på din kamera. Fäst den på blixten med kardborreband, gafferband eller ett gummiband. Efter att ha förpackat bubbelmaterialet runt blixten, var noga med att lämna gott om utrymme över toppen.
    • Du kan skapa en jämn mjukare belysningseffekt genom att använda två lager bubbla wrap.
  • Bild med titeln diffus ljus steg 8
    2. Bounce Light med någon halvreflekterande vit yta. Vit affischbräda, whiteboards, och även vita väggar / tak kan användas effektivt för att studsa mjukt ljus. För att diffusa ljus genom att studsa, rikta din ljuskälla vid den halvreflekterande vita ytan av ditt val. Ljuset reflekterar, eller studsar, av den ytan och skapar en sekundär ljuskälla, som kommer att belysa ditt ämne med diffusat ljus.
  • Se till att du riktar in ljuskällan från ämnet så att endast det studsade ljuset - inte direktljus - används.
  • Bild med titeln diffus ljus steg 9
    3. Experimentera med olika tyger och material för att skapa DIY-silke. Professionella silke är tyger placerade mellan ljuskällan och är föremål för diffus ljus. Vita lakan och klara dusch gardin liners kan användas ganska effektivt, men i en nypa kan du få ännu mer kreativ och fortfarande uppnå lite trevligt, mjukt ljus.
  • Experimentera med en mängd olika material och föremål för att få en känsla för diffusionsmöjligheterna.
  • Försök använda saker som badlakan, Visqueen, pappershanddukar, vita t-shirts eller klänningar, skrivarpapper och till och med ogenomskinlig tupperware.
  • Expertips
    Vlad horol

    Vlad Horol

    Professionell Photographlad Horol är en professionell fotograf och medgrundaren av Yofi Photography, hans porträttfotografi baserad i Chicago, Illinois. Han och hans fru Rachel specialiserar sig på att fånga moderskap, nyfödda och familjebilder. Han har övat fotografering heltid i över fem år. Hans arbete har presenterats i Voyagechicago och Hello Kära Fotograf.
    Vlad Horol
    Vlad Horol
    Professionell fotograf

    Visste du? Platt, diffus ljus är utmärkt för familj, nyfödd och moderskapsfotografi, eftersom det skapar ett mjukt utseende. Men ofiltrerat ljus kommer att skapa drama och känslor i dina bilder - det finns ingen rätt eller fel, så experimentera med båda.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande