Hur man är en visuell effekter artist

Är du intresserad av att skapa några av de fantastiska effekterna som finns i filmer eller tv-program? Som en visuell effekter är Artist (VFX artist), kommer du att vara den som lägger till dessa element för att leva actionfilmer, vilket resulterar i en fantastisk slutprodukt. För att komma in i det här fältet, börja med att hona dina färdigheter på en traditionell högskola eller studio. Öva din datorbaserade bilder genom att titta på tutorials eller ta ytterligare seminarier. När du är redo, markera en position på en studio eller satsa ut som egenföretagare och börja skapa din magi!

Steg

Metod 1 av 3:
Bygga din färdighetsuppsättning
  1. Bild med titeln vara en visuell effekt Artist Steg 1
1. Få en kandidatexamen. Det är möjligt att bli en VFX-konstnär utan högskoleexamen, men vägen är ofta lättare med en. VFX-artister vanligtvis stora i konst, datorgrafik eller animering. Välj ett högskola med ett rykte för styrka på dessa områden och ett rykte för bra jobbplacering för kandidater. Tillgängligheten av praktikplatser är en annan faktor att överväga.
  • Utan de jobb som annonseras för VFX-artister anger en majoritet vid varje given tid en kandidatexamen som ett minimikrav för sökande.
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 2
    2. Anmäl dig i ett studiobaserat program. Vissa studior erbjuder kortsiktiga program för personer som vill lära sig mer om VFX-artistry utan att sträva efter en högskoleexamen. Inskrivning i dessa program kan vara dyrt eftersom ekonomiskt stöd inte alltid erbjuds, men de brukar ha den mest avancerade tekniken för dig att lära av.
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 3
    3. Tåg på ett antal VFX-datorprogram. Även om du kan skapa några handskisser, kommer majoriteten av ditt arbete att slutföras på datorn med de mest aktuella programmen. Håll dig informerad om den senaste mjukvaruförbättringarna genom att följa VFX-bloggar och ta online datortutorials.
  • Till exempel förväntas VFX-artister vara välkända i grafik- och animationsprogram, till exempel Adobe Creative Suite och jаvascript.
  • Ange tydligt varje program som du kan arbeta med på ditt CV.
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 4
    4. Titta på online tutorials. Hoppa på YouTube eller en annan videoservice och sök efter VFX Clip Reels eller demonstrationer. Några av dessa videoklipp kommer att fokusera på en viss färdighetsuppsättning, till exempel skuggning, som du då kan träna på egen hand. Utmana dig själv för att efterlikna några av de svårare uppgifterna, eller till och med försöka förbättra de modeller som används.
  • Bild med titeln vara en visuell effekt Artist Steg 5
    5. Vårdar din konstnärliga sida. Ta så många konst- och designklasser som du kan. Eller, bara bära en skissplatta runt med dig för att arbeta med dina grundläggande animationsförmåga. När du ritar, överväga faktorer som belysning och inramning. Även geometri färdigheter kan komma till nytta när man skapar en viss typ av bakgrund eller till och med en persons ansikte.
  • Gör ett val att bli en observatör av världen runt dig. Fråga dig själv: Hur kan jag fånga bladets rörelse? Eller, i vilka situationer dyker skuggor?
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 6
    6. Var uppmärksam på filmer, tv-program och videospel. Titta på alla dessa skapelser med ett öga för detaljer. Leta efter de använda teknikerna och eventuella ursprungliga tillvägagångssätt som du ser. Forskning konstnärerna och se vad deras bakgrunder är och kontakta dem om du vill.
  • Hitta ett skott i en film eller visa som verkligen talar till dig och paus på TV: n precis vid den platsen. Använd sedan vilken utrustning du måste försöka återskapa det som sköt med en vän, med särskild uppmärksamhet på hur belysningen påverkar känslorna och atmosfären i scenen.
  • Studera dialogen själv när du tittar på scener, men också uppmärksamma hur mycket av scenen använder dialog, liksom hur ett meddelande förmedlas när ingen pratar.
  • Du kan också studera blockeringen i skott, vilket är det sätt som skådespelarna flyttar, liksom hur skottet sekvenseras, vilket är redigeringen.
  • Bildbeteckningen är en visuell effekt Artist Steg 7
    7. Utveckla en specialisering. När du får mer erfarenhet kommer du sannolikt att hitta dig själv gravitating mot en viss aspekt av design. Detta kommer att bli ditt "telefonkort" och regissörer och andra yrkesverksamma kommer att söka dig för denna typ av arbete. För att bygga din specialisering, börja välja jobb med den betoningen och delta i ytterligare träningsseminarier.
  • Till exempel, vissa VFX-specialister fokuserar på mänsklig karaktärs ansikten, djurfigurer eller stadsbakgrund.
  • Metod 2 av 3:
    Välja en karriärväg
    1. Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 8
    1. Skapa en övertygande hjul eller portfölj. Detta borde vara en kort video som visar bredden och djupet av dina färdigheter som konstnär. Vissa väljer att följa ett storylineformat medan andra cyklar genom en serie klipp. De flesta högskoleprogram kommer att ge dig tid att skapa detta arbete i yngre eller seniorår med hjälp av professionell utrustning och programvara.
    • Din hjul är också en chans för dig att visa upp alla unika färdigheter som du har, till exempel ritning eller skulptur.
    • Var inte rädd för att arbeta med andra artister för att skapa din rulle. Att visa att du kan samarbeta bra med andra är något som studior ofta letar efter när du anställer.
  • Bildbeteckningen är en visuell effekt Artist Steg 9
    2. Landa en praktikplats. Om du är inskriven i ett VFX-program, prata med dina karriärrådgivare för att se vilka möjligheter som kan vara tillgängliga. Om du utvecklar dina färdigheter själv, nå ut till studior för att se om de har några ställen för betalda eller obetalda praktikanter. Detta kommer att ge en potentiell arbetsgivare en chans att lära känna dig och kan göra det lättare för dem att anställa dig i framtiden.
  • Bildbeteckningen är en visuell effekter Artist Steg 10
    3. Överväga egenföretagande. Över hälften av VFX-artister är sina egna chefer. Att vara frilansdesigner ger dig mer kontroll över ditt schema och projektval. Men det betyder också att du måste hantera administrativa uppgifter och kan kämpa med att införa en konsekvent inkomst.
  • Om den här vägen intresserar dig, skulle det vara klokt att ta några klasser i marknadsföring och redovisning. Att bli etablerad är en hård kamp som många egenföretagare står inför.
  • Att välja dina egna projekt kan innebära att du ska etablera en specialitet snabbare än du kanske i en stor studio. Men som ger den senaste designutrustningen kan vara hård, beroende på hur framgångsrik du är.
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 11
    4. Logga in med ett designföretag eller studio. Detta är ett mer traditionellt alternativ där du godkänner full eller deltidsanställning med ett etablerat företag. Ditt arbetsschema och lön kommer mycket att bero på företagets framträdande och de typer av projekt som kommer in. Du kan dock få möjlighet att arbeta på några stora Hollywood-blockbusters eller topprankade tv-program!
  • Få din fot i dörren till större företag genom att tjäna som en junior 2d artist eller löpare. En junior artist hjälper dem med anställning genom att skapa grundläggande konturer för landskap och liknande. En löpare kör bokstavligen skisser och kommunikation mellan VFX-teamet och en regissör, ​​till exempel.
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 12
    5. Flytta upp till en handledarposition. Med tillräckligt med tid, ansträngning och tur, kan du få chansen att ta en ledarskapsställning för ett projekt. Som handledare, den slutliga produkten som publiken ser är ditt ansvar. Du tar alla de råa bilderna och gör dem fit tillsammans när du arbetar tillsammans med produktionsteamet.
  • Metod 3 av 3:
    Navigera på arbetsmiljön
    1. Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 13
    1. Gå med i ett professionellt samhälle. Nätverk är ett bra sätt att hitta nya möjligheter och utbytesidéer. Börja med att etablera ditt nätverk så snart du bestämmer dig för att bli en VFX-artist. Gå med i en branschgrupp, till exempel Visual Effects Society (VES). Om du inte helt kan gå med, följ bara deras aktiviteter och delta i händelser när du kan.
    • Ves har nästan 3 400 medlemmar spridda över hela världen. Deras arbete sträcker sig från videospel till tv.
  • Bild med titeln vara en visuell effekt Artist Steg 14
    2. Njut av att arbeta med ett lag. De flesta VFX-arbetssituationer kommer att kräva att du kommunicerar med ett antal personer när du slutför en uppgift. Du kan behöva prata med styrelseledamöter, andra VFX-artister och animatörer för att skapa en enhetlig vision för slutprodukten. Att ta kommunikationskurser på college är bara ett sätt att du kan lära dig hur du kommunicera effektivt.
  • Det betyder också att du måste hitta sätt att arbeta med konstruktiv kritik och feedback. Att ändra din slutprodukt baserad på information från det bredare produktionsteamet är ofta något som du bara behöver göra. Till exempel kan en regissör fråga dig att skära ner en scen som du har spenderat veckor som arbetar på.
  • Pitching din kreativa vision och idéer till andra är också en viktig del av processen. Om du kan göra en produkt mer minnesvärd i en annons, till exempel, vill det kreativa teamet förmodligen veta.
  • Bild med titeln vara en visuell effekter Artist Steg 15
    3. Förvänta långa arbetstimmar. De flesta VFX-artister börjar arbeta mitt på morgonen och gå till sena kvällen. Eller ditt skift kan vara en över natten som slutar tidigt på morgonen. Schemat beror väldigt mycket på de tidsfrister som hotar och hur arbetet är uppdelat över tiden. Du vill vara beredd på oförutsägbara tidslinjer som en VFX-konstnär.
  • Delvis på grund av de långa timmarna beskriver många VFX-proffs sin arbetsinställning som ganska avslappnad när det gäller klänning och till och med beteende.
  • Bildbeteckningen är en visuell effekter Artist Steg 16
    4. Tillbringa tid på en TV eller filmuppsättning. Om du funderar på att arbeta i underhållningsindustrin, försök att komma ut ur ditt kontor och borta från din dator och gå till de aktuella uppsättningarna. Detta ger dig chansen att se hur produktionsteamet arbetar tillsammans på marken. Var uppmärksam på hur varje persons jobb matar in i slutprodukten.
  • Tips

    Ett bra sätt att träna dina färdigheter är att välja en fotografering och försöka reproducera en exakt kopia eller en version av den på din dator.

    Varningar

    Försök att hålla medveten om vilka kontroverser och debatter som cirkulerar i VFX-fältet. Läs till exempel VFX-forumen online för att se om några speciella studior står inför lön eller övertidstvister.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande