Hur man utvecklar dina fotografiska färdigheter

Fotografi är en fantastisk konst. Det kan vara en passion, yrke och fritidsaktivitet. Om du har behärskat Grunderna för inramning, skytte och ta ett fotografi, Försök ta det vidare. Gör det till en hobby, eller kanske till och med en karriär, snarare än att ta bara den vanliga semestern, husdjur och barns ögonblicksbilder. Det är dags att börja göra fantastisk, snarare än helt enkelt acceptabel, fotografier. Följ den beskrivna resan för att utveckla dina fotografiska färdigheter.

Steg

  1. Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 1
1. Hitta någon som kan hjälpa dig att köpa en bra användbar kamera. Kanske din pappa eller en fotograf vän har en redundant film SLR sparkar runt. Om du inte har en kamera, låna en tills du kan köpa en. Nästan någon digitalkamera från det senaste decenniet, och nästan alla filmkamera någonsin gjort, kommer att vara tillräckligt bra för att få dig bra skott. Att ha din egen kamera kommer att bli en enorm hjälp.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 2
    2. Lära sig grunderna, om du inte redan har det. Grunderna i fotografering inkluderar sammansättning, som i huvudsak är placeringen av ett ämne inom ramen för ett fotografi, belysning, och din kamera grundläggande arbete. Ser Hur man tar bättre fotografier För något introduktionsmaterial.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 3
    3. Var redo.Minst hälften av tiden är skillnaden mellan ett bra fotografi och en medioker på rätt plats vid rätt tidpunkt, med en kamera i handen. Bära din kamera med dig så ofta du kan. Se till att du ofta använder kameran. Bara bär det runt gör det inte bra.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 4
    4. Var där. Varelse "redo" är inte tillräckligt. Som Ken Rockwell säger om sin tidiga erfarenhet, Fångade du spoilerordet i min logik, "allt som presenterade sig själv?" Jag var en åskådare. Jag trodde att fotograferingen innebar att ta bilder av saker som kom med. NEJ! Du måste komma dit och hitta saker. Att hitta och se är den svåra delen...Ta en bild av vad du hittar är den triviala delen.
  • gå upp, kom dit och ta bilder. Gå ut på varje dag, varje dag och leta efter saker. Vänta inte på rätt tillfälle att komma med (men var beredd om det gör det!) - Gå ut och hitta dem. Leta efter möjligheter överallt du går (oavsett om du är på köpcentret eller på andra sidan världen) och gå till platser för att leta efter möjligheter. Om du kan se något i ditt sinne är chansen att du kan ställa upp det och skjuta den!
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 5
    5. Sluta leta efter ämnen att fotografera och lära sig att se.
  • Leta efter färger. Eller gör motsatsen: Leta efter en total frånvaro av färg, eller skjut i svartvitt.
  • Leta efter repetition och rytm. Eller gör motsatsen och leta efter något helt isolerat från sakerna runt det.
  • Leta efter belysning, och bristen på sådant. Ta fotografier av skuggor, eller av reflektioner, eller av ljusströmmande genom något, eller av saker i totalt mörker. Många människor hittar "Golden Hour" (de senaste två timmarna) för att vara de perfekta ljusförhållandena för fotografier. Detta beror på det riktade ljuset som det skapar, vilket kan skapa djup i ett foto när det används ordentligt. Men det betyder inte att man inte kan fotografera under mitten av dagen och fortfarande hitta bra ljus. Solen direkt över huvudet kan ses som hård, leta efter dimmiga förhållanden eller öppen nyans för att hitta gott mjukt ljus. Men reglerna är gjorda för att brytas, ta inte dessa riktlinjer för bokstavligen!
  • Leta efter känslor och gest om du fotograferar människor. Visar de lycka? Olycka? Sorg? Ser de eftertänksamma? Eller ser de bara ut som en annan person mildt irriterad att ha en kamera pekad på dem?
  • Leta efter textur, former och mönster. Stora svartvita fotografier är fantastiska eftersom svartvita tvingar fotografen att leta efter dessa saker.
  • Leta efter kontraster. Leta efter något som sticker ut från resten av skottet. I din komposition, använd den breda änden av din zoom (eller en vidvinkel) och komma närmare och göra det så. Leta efter kontrast av alla saker ovan: färg mitt i tråkighet, ljus bland mörkret, och så vidare. Om du fotograferar människor, försök att sätta (eller hitta) ditt ämne i ett sammanhang där de sticker ut. Leta efter lycka på oväntade platser. Leta efter en person i en omgivande där de verkar utanför platsen. Eller ignorera detta och ta dem helt borta från deras sammanhang genom att öppna din lins hela vägen för att suddas bakgrunden. Kortfattat...
  • Leta efter allt som kommer att hålla en tittarens intresse som är inte en traditionell "ämne". När du hittar din nisch, kommer du förmodligen att hitta att du slutar gå tillbaka för att ta bilder av ämnen igen. Det här är okej. Letar efter saker som är inte Ämnen kommer att förbättra din fotografering utan slut - du kommer snart att se en annan värld helt och hållet.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 6
    6. Håll dina foton så enkelt som möjligt. Få så nära ditt ämne som möjligt. Använd dina fötter, och använd din zoomobjektiv (om du har en) att finjustera din komposition. Bli av med allt som inte ger något viktigt sammanhang för att förstå ditt foto helt.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter Steg 7
    7. Skjuta film. Om du redan skjuter film, skjuter du dig så bra. Både film och digitalkameror har sin plats i lärande fotografens arsenal. De har båda sina fördelar och nackdelar, och båda kommer att lära dig en annan uppsättning vanor. De värsta vanorna i digitala, balanseras av de bättre vanorna av film och vice versa.
  • Digitalkameror ger dig omedelbar feedback om vad du gör rätt och vad du gör fel. De minskar också kostnaden för experiment till noll. Båda dessa saker är ovärderliga för den nya fotografen. Men nollkostnaden för digital gör det alltför lätt att falla i vana med "Spruta och böja" och hoppas ett bra foto kommer ut i slutet av det.
  • Filmkameror tvingar dig att vara mer försiktig med vad du tar. Även en miljonär skulle vara ovilliga att sitta på sin yacht som tar trettiotvå fotografier av sin badhandduk på film. Det ekonomiska incitamentet att göra mer av de skott du tar kan leda till mindre experiment (vilket är dåligt), men det får dig att tänka hårdare innan du tar bilder (vilket kan vara bra, om du har en bra uppfattning om vad du ska göra innan tar bilden). Vad är mer, film fortfarande Har en utseende, och du kan hämta professionell kvalitet filmutrustning löjligt billigt också.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 8
    8. Visa det bästa av ditt arbete till andra människor. Vilket är att säga, Hitta det bästa av ditt arbete och visa bara det för andra människor. Även de största fotograferna tar inte superb skott varje gång - de är bara mycket selektiva om vad de visar för andra.
  • Vara Brutal om det. Om de inte är bra Skott till dig då Visa aldrig dem. Dina standarder kommer att öka över tiden, och även de som du kanske har haft var acceptabla kommer förmodligen att se ganska lama till dig några månader nerför linjen. Om det betyder att allt du hade för en dags värd att skjuta var en eller två bilder, då är det okej. Det betyder faktiskt förmodligen att du är bara hård nog.
  • Titta inte på bilder full storlek. Ken pekar ut att de viktigaste delarna av en bild är de som kan ses när bilden ses på miniatyrstorlek. Det finns människor där ute som kommer att välja på brister som de bara kan se i 100% grödor av dina foton. Det är okej, för att de inte är värda att lyssna på. Känn dig fri att gå över någonting Det ser inte bra ut när det tar en fjärdedel av din skärm (eller mindre).
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter Steg 9
    9. Söka och lyssna på andras kritik. Falla inte i fällan att skicka in "kritik mina bilder"-Typgängor på Internet-Dessa är vanligtvis fulla av de ovan nämnda pixelpeeparna. Det är fortfarande bra att Sök ut konstruktiv kritik, Så länge du är försiktig med vem du lyssnar på.
  • Lyssna på artister. Om någon har något bra konstnärligt arbete att visa - bilder, målningar, musik eller något annat-då är det anledning att ta dem på allvar, eftersom andra artister instinktivt förstår visceral påverkan, oavsett om det är i deras fält eller inte (och om ditt foto inte är " t gör en inverkan, det är nog bättre raderat). De flesta icke-artister gör också, även om de inte är lika välplacerade för att berätta vad du gör rätt (och de är mer benägna att vara trevliga för dig att undvika att skada dina känslor).
  • Ignorera någon som kritiserar dina foton hårt och har ingen fantastisk fotografering att visa. Deras åsikter är helt enkelt inte värda att lyssna på.
  • Ta reda på vad du gör rätt och vad du gör fel. Om någon gillade ett fotografi, Vad gjorde dem som det? Om de inte gjorde det, Vad gjorde du fel? Som sagt ovan, andra konstnärer kommer förmodligen att kunna berätta för dig dessa saker.
  • Inte var blygsam Om någon gillar ditt arbete. Det är okej, fotografer älskar att vara komplimangerad på sina mästerverk så mycket som någon annan gör.Försök att inte vara kockig, men.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 10
    10. Leta efter arbete som inspirerar dig. Det betyder inte bara tekniskt oklanderlig, vilken som helst (mycket rik) clown kan hålla en 400mm f / 2.8 lins på en $ 3000 digital SLR, få ett välutsatt, super-skarpt fotografi av en fågel, och det fortfarande kommer inte att göra dem Steve Cirone. Snarare, leta efter arbete som får dig att le, skratta, gråta eller känna något, och inte fungerar som får dig att tänka "väl utsatta och fokuserade". Om du är i människors foton, kolla på arbetet med Steve McCurry (Fotograf av Afghansk tjej), eller studioarbetet av Annie Leibowitz.

    Om du är på Flickr eller någon annan fotodelningswebbplats, håll koll på de personer som inspirerar dig (men slutar inte spendera så mycket tid på din dator att du inte tar bilder).
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 11
    11. Lär dig lite teknisk trivia. Nej, det här är inte den viktigaste delen om att ta bilder. Det är faktiskt en av de minst viktiga, varför det är hela vägen här - ett bra foto taget av en punkt-och-shooter okunnig av dessa saker, är långt mer intressant än ett tråkigt foto perfekt fokuserat och exponerat. Det är också oändligt bättre än den som inte togs alls eftersom någon var för upptagen med att oroa sig för den här typen av trivia.
  • Ändå är det praktiskt att ha en fungerande kunskap om slutartid, bländare, brännvidd, etc., och vilka effekter de kommer att ha på din bild. Inget av detta kommer att göra ett dåligt foto i en bra, men det kan ibland hålla dig från att förlora ett bra foto till ett tekniskt problem och kan göra bra bilder ännu bättre.
  • Bild med titeln Utveckla dina fotografiska färdigheter steg 12
    12. Hitta din nisch. Det kan hända att du är en bra nog kommunikatör för att fotografera människor. Du kan upptäcka att du tycker om Att vara ute i alla väder tillräckligt att du kan göra landskapsfotografering. Du kan ha stora telefoto-linser och njut av motorescing nog att du tycker att du har kul att fotografera dem. Prova alla dessa saker! Hitta något du tycker om, och att du är bra på, men begränsa dig inte med det.
  • Bild med titeln Använd sociala medier för att hjälpa ett organdonörsökning Steg 1
    13. Organisera program och vara socialt.
  • Du kan vara social genom att öppna ett konto på Instagram, Twitter, Facebook eller andra sociala webbplatser. Du kan gå med i Getty Images.
  • Du kan organisera en utställning för din närhet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Nästan någon digitalkamera från det senaste decenniet, och nästan vilken filmkamera som någonsin gjorts, kommer att vara tillräckligt bra för att få dig bra skott. Oroa dig inte för redskap tills du har grunderna nere. Ännu bättre, gör det inte oroa om redskap, någonsin.
  • Göra en koncentrerad ansträngning för att göra varje skotträkning. Vanligtvis kan ett skott i tjugo vara en målvakt, en i ett hundra är bra, en av tusen är en "Wow" foto, och om du har tur kan du få skottet av en livstid över ditt liv som alla kan uppskatta.
  • Bli inte avskräckt.Om dina foton fortfarande inte visar några framsteg efter några dagar eller veckor, behåll det!Fotografi handlar också om tålamod och engagemang.
  • Skriva ut dina bästa bilder i ett relativt stort format.
  • Lita inte på teknisk och efterbehandling tricks som HDR För att göra dina foton intressanta. Om det är tråkigt rakt ut ur kameran, ta bort det eller släng det bort.
  • Köp en modern bok på fotografering. Spara pengar och köp en begagnad bok så länge det är relativt aktuellt. Prov och titta på många fotografiska böcker innan du köper. Se också på en mängd olika tidskrifter (musik, människor, hem, trädgårdar, arkitektur, spädbarn - oavsett intressen dig). Hur ser bilderna ut? Vad gör fotograferna?
  • Det bidrar också till att titta igenom andra bilder, eller bilderna i en fotograferingstidning. Kritisera bilderna. Lista två positiva saker och två saker som du skulle försöka ändra på bilderna.
  • Ta dina egna bilder och få någon annan att undersöka ditt arbete.
  • Ge dig själv en handledning. Om du äger en kamera och har sin manual, Läs bruksanvisningen och spela med de alternativ som du läser. Läs på en plats där du inte kommer distraherad.
  • Automatisering finns för en anledning - det låter dig koncentrera dig på att få bra bilder snarare än på teknisk trivia, du borde inte behöva bry sig om. Använd kamerans "Program" läge, om det har en, och använd programskiftet för att välja olika kombinationer av öppningar och slutartid. Om du bara kan få bra resultat i "Manuell", Använd det, men låtsas att du är på 50-talet och saknar någon form av automatisering gör dig inte "proffs".
  • Det finns alltid tidskrifter tillgängliga överallt du går. De är inte lika eftersom i publikationsbilder alltid ändras för att se sitt bästa, men du kan åtminstone hitta exempel på färger och former i en 2-dimensionell plats.
  • När det gäller kameraval måste du vara försiktig. Bara för att du köper en $ 700-kamera betyder inte att du ska göra omedelbart bra. Om du köper en dyrare kamera, var försiktig med att lära dig om varje funktion.
  • Betala inte för namnet. En $ 200 nybörjare Nikon, till exempel, har många av samma egenskaper (e.g. Optisk, 4X ZOOM.) som en (vanligtvis billigare) nybörjarkamera med ett annat varumärke.
  • Justera din bakgrund perfekt. Det är signatur av en fotograf.
  • Justera bakgrundsbelysningar.
  • Varningar

    När du tar foto av människor i allmänheten, försök alltid vara snäll och kom ihåg om du tar ett foto av en viss person eller personer i ett porträtt, för att fråga dem om det är okej först. Kom ihåg att säga tack och också visa dem fotot, det kan vara sociala eller religiösa skäl varför någon inte vill att deras fotografera tagits. Det finns också modellutgåvor att överväga om du använder personbilderna för monetära vinster eller företagsvinster.

    Saker du behöver

    • En kamera. Få minst två, om du kan: en film, en digital (se ovan).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande