Hur uppmuntrar din tonåring att få ett jobb

Att få ett första gången jobb är en viktig passage för tonåringar och en som kan hjälpa till att förbereda dem för att möta sin framtid som vuxna. Tonåringar går redan en fin linje mellan att bli behandlad mer som vuxna och behöver fortfarande din vägledning. Föräldrar kan tro att pengar är det perfekta sättet att få sin tonåring och ut ur huset, men det är definitivt ett bättre, mer positivt sätt att hjälpa till med denna kritiska tid.

Steg

Del 1 av 3:
Få din tonåring motiverad
  1. Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 1
1. Få din tonåring upphetsad om tanken på att få jobb. Innan du ens kan börja motivera eller uppmuntra dina tonåringar att få ett jobb måste du få dem upphetsade om idén. De flesta tonåringar kommer att ifrågasätta orsaken till allt tills de är nöjda med svaret.
  • Vanligtvis är det inte att tonåren är "lat" eller att han inte vill göra det som ställs om honom, det är snarare att han behöver ha en personlig koppling till motivationen, en anledning till varför han kommer till gör det eller varför han blir ombedd att göra det.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 2
    2. Tänk på några idéer för att motivera din tonåring. För tonåring kan motiverande skäl att få ett jobb att inkludera:
  • Chansen att få värdefull arbetslivserfarenhet.
  • Chansen att förbättra interpersonella färdigheter.
  • Chansen att lära sig nya färdigheter som tidshantering och mer.
  • Friheten att ha spendera pengar som undervisar ytterligare färdigheter som ansvar och budgetering.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 3
    3. Försök att förstå några bekymmer eller bekymmer din tonåring kan ha. Tonåren som inte har visat något intresse för att få ett jobb kanske inte är lat men kan hanteras med andra problem.
  • Tonåringar som spelar sport eller försöker excel i skolan realistiskt kanske inte ha tillräckligt med ledig tid att driva ett lågt betalande, deltidsjobb och kanske inte vill att de tidigare åtagandena ska lida. Över schemalagda barn är ofta överväldigade och får inte se ett sätt att lägga till något annat till hans redan alltför upptagna schema.
  • Ett annat problem kan vara en känsla av låg självkänsla. Tonåren vill inte försöka få ett jobb eftersom han redan känner som om ingen vill ha honom ändå. För denna tonåring kommer förberedelsen att vara avgörande eftersom avslag kan skicka honom till en farlig spiral av depression och förtvivlan.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 4
    4. Hjälp din tonåring att hantera någon rädsla. De flesta barn kommer att ha viss känsla av rädsla för att det här är en ny process för dem. Som förälder är det viktigt att separera normal rädsla och ångest från latskapet och fortsätta i enlighet därmed.
  • Del 2 av 3:
    Hjälper din tonåring att hitta ett jobb
    1. Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 5
    1. Forskning Barnarbete lagar i ditt tillstånd. Om din tonåring är under åldern (18 i de flesta stater) hjälper honom att undersöka barnens arbetslagar i ditt tillstånd så att du kommer att få en uppfattning om hur många timmar han kan arbeta, vilka tider kommer han att vara begränsad till att arbeta och annan juridisk information Liksom löner, helgdagar och mer.
    • Detta hjälper dig inte bara att veta när din tonåring kommer att fungera men kan hjälpa honom att bli bättre förberedd för intervjuprocessen.
    • Du kan också behöva ta reda på om han behöver ett arbetstillstånd innan du börjar jobba.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 6
    2. Få din tonåring att ta reda på vilka platser som anställer. De flesta ställen har applikationer online men andra kräver att du kommer in och ber om en. Fråga din tonåring om han skulle vilja att du ska gå med honom för att göra det - han kan få dig att vänta i bilen eller han kanske vill göra det på egen hand.
  • Sätta ett rimligt mål med honom och se till att han följer målet. Att fråga honom att få fem applikationer för en dag frågar inte för mycket.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 7
    3. Låt honom fylla i själva applikationerna. Nu är den tuffa delen. Tonåren måste fylla i ansökan för sig själv. Svara på frågor och klargöra saker om han är fast men står inte över honom medan han gör det och inte erbjuder att fylla dem för honom. Som undergräver hela processen.
  • Kom ihåg att du inte är den som försöker få ett jobb. Låt honom slå upp information för sig själv, men ge honom några tips om var du ska hitta den.
  • Om han inte känner till sitt personnummer med hjärtat, kan du till exempel berätta att det är i din babybok och låt honom gå och få det.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 8
    4. Hjälpa honom att få sitt CV i ordning. De flesta tonårs återupptagna kommer att ha nästan ingenting på dem bortom sin skolinformation men det är bra. Nyckeln är att lära honom processen att skapa och sedan uppdatera ett CV.
  • Om du inte redan har gjort det, använd ett CV-program eller en mall för att göra processen enklare (de flesta ordbehandlingsprogram har många inbyggda).
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 9
    5. Prata med din tonåring om möjligheten till avslag. Innan din tonåring tar några av ansökningarna tillbaka för att sätta in, prata med honom om avslag. Påminna honom om att nästan ingen får jobb på hans första försök att han sannolikt kommer att överföras för många de jobb som han ansöker om. Så småningom kommer han att bli kallad en intervju.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 10
    6. Erbjuda att hjälpa honom att förbereda sig för sin intervju. När din tonåring får ett samtal om en intervju, måste du springa genom grunderna i intervjuprocessen med honom. Gå över tips för vad du ska bära men inte mikromanage. Erbjuda att göra mock intervjuer med din tonåring så att han får en känsla för vad man kan förvänta sig.
  • Ställ honom frågor som han sannolikt kommer att stöta på under intervjun och låt honom svara när han ser ft. Efter att Mock-intervjun är klar gå över det med honom. Gick det bra i sin åsikt? Vad tror han kunde ha varit bättre?
  • Medan det kan vara frestande att rätta varje sak som du hittade "fel" vänta på att han skulle fråga innan du erbjuder råd. En del av processen lär sig att misslyckas med nåd och värdighet. Dina tonåringar kommer aldrig att lära sig att om de vet att du alltid kommer att sväva in och fixa allt för dem.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 11
    7. Var uppmuntrande men realistisk om sina chanser. Det är viktigt att vara positivt om din tonårs chanser att få ett jobb men inte alltför det. Var realistisk men försök att inte göra det hela ljudet hopplöst och dour.
  • Din tonåring behöver veta verkligheten av det han står inför: vuxna som kan arbeta mer timmar på samma arbetsplats, barn med bättre penmanship, ett bättre utseende eller bättre intervjuande färdigheter.
  • Påminna honom om att de flesta av dessa saker är saker som han kan arbeta på - han kan inte ändra konkurrens på arbetsplatsen, men han kan vara det bästa han kan vara och det är tillräckligt bra.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 12
    8. Straffa inte din tonåring om han inte kan hitta ett jobb. Påminna din tonåring av målet som de ställer för sig själva och vad de arbetar för, men inte hålla tillbaka ersättningar eller avskärma alla pengar att tänka på att det här blir nyckeln.
  • Detta kan återfyra ​​och få dem att tro att din kärlek är villkorad av en mycket kritisk tid i sin utveckling. Detta kan påverka deras självkänsla och kan få dem att sluta försöka.
  • Ditt jobb som förälder är att ha friska, glada och välrunda barn som gör det till vuxenlivet med det mesta av sin glädje och positiv energi fortfarande på plats.
  • Del 3 av 3:
    Hantera motvilliga tonåringar
    1. Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 13
    1. Ställ in några grundregler för svåra tonåringar. Vissa tonåringar kommer att motstå någon ansträngning och kommer att göra det med mycket ögonvals, ryggsamtal och till och med direkt respektlöshet.
    • Det viktigaste är att påminna dem om att även om de är nästan vuxna, lever de fortfarande i ditt hem och de måste följa de regler som är etablerade där och bidra till hushållet.
    • Ställ in ett möte med din tonåring och upprätta en agenda. Ta ett fast men kärleksfullt tillvägagångssätt och berätta för dem att det inte kommer att finnas mer av deras beteende och att de kommer att följa igenom på en arbetsplan
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 14
    2. Ge din tonåring en tidsram för att skriva upp sin arbetsplan.Till exempel: "Jag ska leta efter 5 jobb att ansöka om i slutet av denna vecka. Jag kommer att följa upp på 2 jobb i slutet av nästa vecka." Kritisera inte sin plan om det inte är uppenbart att de inte ens försöker.
  • Bild med titeln Uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 15
    3. Låt din tonåring veta om konsekvenserna. Vid denna tidpunkt kommer några av experternas ord att behöva gå till vad som fungerar. Om du inte kan motivera ditt barn ut ur en känsla av stolthet eller ansvar, slå honom där det kommer att skada.
  • Till exempel kan du berätta för din tonåring "Om du misslyckas med att uppfylla dina mål, kommer din mobilräkning inte att betalas för månaden." Vissa familjeplaner kommer att låta dig vända siffrorna för korta perioder - så om du behöver göra det kan du göra det utan straff.
  • När tonåren måste använda telefonen för sociala eller skolrelaterade saker, kan han vara uppmärksam på vad du försöker säga.
  • Bild med titeln uppmuntra din tonåring att få ett jobb steg 16
    4. Håll din tonåring upptagen hemma. Om du bara låter din tonårskål på soffan medan han är hemma och inte tjäna hans behåll, skickar du blandade signaler.
  • Ge honom sysslor utöver vad han normalt gör och berätta för honom att om han kommer att bo där utan ett jobb så måste han lägga in mer.
  • Ibland är en vecka att göra några av de mer menialhusuppgifterna mer än tillräckligt för att få även den mest motståndskraftiga tonåren och ut genom dörren.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vissa tonåringar behöver lite för ingen uppmuntran eller vägledning. De har redan kartlagt sin framtid och vet att den del av den planen kommer att innebära att man får ett jobb. De vet också att de behöver ett jobb för att hjälpa till att betala för extrafunktionerna.

    Varningar

    Som förälder är det viktigt att du inte inbjuder tron ​​att allt arbete bara handlar om lönecheck. Det handlar också om att få nya färdigheter och erfarenheter och bli oberoende.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande