Hur man botar myopi

Myopi, eller närsynthet, är ett vanligt visionsproblem som uppstår när ögonen har problem med att fokusera på avlägsna föremål. Medan det inte finns någon sann botemedel finns det en mängd olika sätt att korrigera närsynthet. Bär receptbelagda glasögon är den enklaste och vanligaste metoden. Andra alternativ inkluderar kontaktlinser och laser ögonkirurgi. Dessutom, från att äta hälsosamt för att vila dina ögon, det finns enkla steg du kan ta för att hjälpa sakta progressionen av myopi.

Steg

Metod 1 av 4:
Få receptglas
  1. Bild med titeln Cure Myopia Steg 1
1. Planera ett möte med en optiker. Få dina ögon kontrollerade om du har problem med att se avlägsna objekt eller uppleva några andra problem med din vision. Fråga vänner, släktingar, eller din primära läkare för en hänvisning, eller kontrollera din försäkringsgivarens katalog för en ögonspecialist i ditt nätverk.
  • Läkaren testar din distansvision och djupuppfattning och kolla dina ögon med speciella instrument. De kommer också att använda ögondroppar för att utvidga dina elever så att de kan undersöka dina ögon. För några timmar efter ögonkontrollen kan du vara lite mer känslig för ljuset.
  • En optiker leder ögonprovet och skriver receptet för korrigerande linser. En optiker, antingen på doktorns kontor eller i en optisk butik, hjälper dig att välja dina linser och fyller ditt recept.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 2
    2. Få en kopia av din lins recept från din läkare. Efter att ha undersökt dina ögon kommer din läkare att ge dig recept som listar exakt typ av linser du behöver. De är skyldiga att ge dig en tryckt kopia av receptet, och du behöver inte köpa glasögon från dem.
  • Läkare får inte debitera extra avgifter för receptet eller på annat sätt kräva att patienter köper linser genom sitt kontor. Om du är på en budget, är det ofta mycket billigt att köpa från en doktors kontor.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 3
    3
    Köp glasögon Från din läkare om du har försäkring. Om du har visningstäckning är det enklaste alternativet att köpa glasögon genom din ögonläkare. Du får mycket mer personlig uppmärksamhet, och du behöver inte göra så mycket forskning på egen hand.
  • Om du inte har försäkringar, bör du fortfarande kontrollera priserna på din läkares kontor. Glasögon är typiskt billigare på optiska kedjor och stora återförsäljare. Men du kanske tycker att din läkare erbjuder konkurrenskraftiga priser.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 4
    4. Handla för erbjudanden online och på stora återförsäljare om du är på en budget. Försök på ramar på din läkares kontor eller walk-in-optiska butiker och notera varumärkena och modellnummer för dina bästa val. Sök sedan på nätet för att jämföra priser som erbjuds av online-återförsäljare, optiska kedjor och stora merchandisers.
  • Var försiktig när du köper glasögon online, och undvik att köpa ramar utan att först kontrollera passformen och stilen personligen. Var noga med att skriva in dina receptfria specifikationer till orderformulär, och se till att det finns en returpolicy om du har några problem.
  • Dricks: Om du behöver hjälp med att betala för ögonvård, hitta finansiella biståndsresurser på https: // nei.nit.GOV / Lärning-OM-EYE-Hälsa / Hälsosam-Vision / Get-Help-Paying-Eye-Care.

  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 5
    5. Bär dina glasögon enligt din läkares instruktioner. Fråga din läkare hur ofta du behöver bära dina glasögon. Beroende på hur dålig din distansvision är, kan du bara behöva bära glasögon för vissa aktiviteter, till exempel körning. Alternativt kan du alltid behöva bära dina glasögon.
  • Din läkare kan ge råd om att bära dina glasögon medan du läser eller arbetar på en dator. Beroende på dina linser, titta på nära objekt medan du bär glasögon för närsynthet kan vara dåligt för dina ögon.
  • När du inte har på dig glasögon, Håll dem i ett hårt fall för att förhindra att de blir skadade.
  • Metod 2 av 4:
    Korrigera myopi med kontaktlinser
    1. Bild med titeln Cure Myopia Steg 6
    1. Planera en passande med din optometrist om du vill ha kontakter. Fråga din läkare om kontaktlinser skulle vara en bra lösning för ditt specifika tillstånd. Du kan behöva delta i flera möten för att få dina ögon utrustade för kontaktlinser. När din passform är klar kommer din läkare att ge dig recept som anger de exakta linserna du behöver.
    • Vid monteringen kommer läkaren att använda ett instrument som kallas en keratometer för att mäta dina ögons kurvor. De kommer också att mäta storlekarna på dina elever och iris, eller de färgade delarna av dina ögon. Monteringen är helt smärtfri, så det är inte nödvändigt att vara nervös!
    • Var noga med att din läkare ger dig en kopia av receptet. Kom ihåg att de inte kan ta ut en extra avgift för receptet eller tvinga dig att köpa linser genom deras kontor.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 7
    2. Jämför priser för att spara pengar på kontaktlinser. Liksom att shoppa för glasögon är doktorns kontor det enklaste alternativet om du har försäkring. Om kontaktlinser inte är täckta och din budget är begränsad, jämför priser på Big Box-butiker, optiska kedjor och online-återförsäljare.
  • När du handlar om kontakter online, var noga med att ange dina receptfria specifikationer.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 8
    3. Gå med mjuka kontaktlinser för det mest prisvärda alternativet. Dagligen bär mjuka kontakter är det mest populära och billigaste alternativet. De måste tas ut och städas varje natt, och borde inte bäras medan du sover.
  • Du kan också hitta Extended Wear Soft Contacts, som kan bäras i en vecka eller mer.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 9
    4. Välj hårda, permeabla kontakter om du har problem med torra ögon. Om du har provat mjuka linser och uppleva torra ögon är hårda kontakter ett mer andningsbart alternativ. De är dyrare men med rättvård kan de vara 2 till 3 år.
  • Hårda kontakter är inte det bästa alternativet om ditt recept ändras ofta.
  • Det kan ta lite tid att vänja sig på att ha på sig hårda kontakter.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 10
    5. Tvätta händerna och kontrollera efter grit innan lägga in dina kontakter. Tvätta upp i minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten. Tipsa sedan din rätt kontakt på din cupped palm och leta efter något grit eller rips. Sätt det på ditt finger med konkav, eller cupped, sida vänd upp, håll ögonlocken öppna, kolla upp och lägg linsen på vitt av ditt öga.
  • Titta ner och blinka för att sätta linsen på plats och upprepa stegen på ditt andra öga. Det är klokt att alltid börja med samma öga så att du inte glömmer vilken lins som går i vilket ögat.
  • Om du ser något grit, skölj linsen med din kontaktrengöringslösning. Använd inte en kontakt om du ser några rips eller andra tecken på skador.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 11
    6. Öva hälsosam hygien för att förhindra ögoninfektioner. Även om du använder utökade slitkontakter är det bäst att ta ut dem när du sover, dusch eller simma. Rengör aldrig dina kontakter eller kontakter med vatten eller saliv, använd alltid rengöringslösning märkt för kontaktlinser.

    Varning: Korrekt vård och hälsosam hygien är nödvändiga. Underlåtenhet att bära, rena och lagra kontaktlinser korrekt kan leda till allvarliga ögoninfektioner.

  • Metod 3 av 4:
    Genomgår laser ögonkirurgi
    1. Bild med titeln Cure Myopia Steg 12
    1. Fråga din läkare om du är en kandidat för laser ögonkirurgi. För att bestämma om laserkirurgi är rätt för dig, diskutera riskerna och nytta av din läkare. Fråga om dina ögon är friska nog för operation och se till att ditt lens recept är stabilt, eller har inte förändrats i minst 2 år i följd.
    • Du måste vanligtvis vara minst 18 för att ha denna operation, eftersom din brytning måste vara stabil - vilket inte kommer att hända om du fortfarande växer.
    • Det finns flera typer av laseroperation, och din läkare kommer att förklara vilken metod som är rätt för dig.
    • Innan du genomgår laser ögonkirurgi måste din läkare förklara de potentiella riskerna och biverkningarna, som inkluderar infektion, ärrbildning, permanenta synförändringar, torra ögon och känslighet för bländning eller ljus. Du måste skriva ett formulär som verifierar att du förstår riskerna med operationen.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 13
    2. Följ din läkares preoperativa instruktioner. Om du bär kontaktlinser måste du byta till glasögon i 2 till 4 veckor före din första tentamen och igen innan du genomgår proceduren. Dessutom, använd inte smink, lotioner, krämer eller parfymer nära dina ögon minst 24 timmar före operationen.
  • Följ alla andra instruktioner från din läkare.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 14
    3. Gå till laserkirurgens kontor för att genomgå proceduren. Använd bekväma kläder till ditt möte och håll dig hydratiserad för att se till att din cirkulation är stabil. Laser ögonkirurgi tar bara ca 10 till 15 minuter. Dina ögon kommer att numreras under proceduren, men du kan känna smärta, klåda eller brinna under de första 6 timmarna efter operationen.
  • Laserkirurgi är ett in-office-procedur. Du kommer förmodligen bara att spendera ungefär en och en halv timme på kontoret.
  • Dricks: Innan proceduren, be någon att köra dig hem och hjälpa dig att bli bosatt. Efter proceduren kommer din vision att bli suddig, och du måste hålla ögonen stängd så mycket som möjligt.

  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 15
    4. Bära en ögonsköld och undvik gnugga dina ögon efter operationen. Dina ögon kommer att läka snabbt, men det är klokt att ta några dagar från jobbet för att vila. Håll ögonskölden på plats i minst 24 timmar efter operationen. Fortsätt att bära en plåster eller sköld medan du sover i 4 veckor, eller så länge som din läkare rekommenderar.
  • Mest troligt kommer du att ha en uppföljningsexamen dagen efter proceduren. Vid denna tid kommer doktorn att ta bort din ögonsköld och se till att du läker ordentligt.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 16
    5. Använd antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel enligt anvisningarna. Din läkare kommer att ge dig medicinerad ögondroppar För att förhindra infektion, lindra smärta och hantera svullnad. För att applicera ögondroppar, tvätta händerna, luta huvudet tillbaka och dra försiktigt ner ditt nedre ögonlock. Titta upp, pressa 1 droppe vätska i fickan i ditt nedre ögonlocket, håll ögonen stängt i 30 sekunder.
  • Håll ögonlocken öppna försiktigt, gnugga inte ögonen och ta hand om att inte röra droppens spets i ögonen. Följ din läkares specifika instruktioner om hur du använder din medicinering.
  • Din läkare kan också ordinera en oral smärta reliever eller ge dig råd att ta en över-the counter medicinering för att hantera smärta. Ta med läkemedel enligt din läkares instruktioner.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 17
    6. Undvik kontaktsport, simning och bär smink i 2 till 4 veckor. Försök hålla fast vid ljusa aktiviteter i 3 dagar efter proceduren. I 2 veckor efter operationen, använd inte ögonmakeup eller applicera lotioner eller krämer nära dina ögon. Styra av ansträngda aktiviteter och kontaktsporter i 4 veckor, och undvik simning i 8 veckor.
  • Vidare, undvik bubbelbadkar och bubbelpooler i 8 veckor efter proceduren.
  • Metod 4 av 4:
    Saktar uppkomsten av myopi
    1. Bild med titeln Cure Myopia Steg 18
    1. Ät gott om frukter, grönsaker och fisk. Ät minst 2 1/2 till 3 koppar (ca 375 till 450 g) grönsaker och 2 koppar (ca 300 g) frukt per dag. Varje vecka, försök att äta minst 2 koppar (ca 300 g) lövgröna, som kale och spenat. Fettfisk, som lax och öring, är också bra för ögonen, så försök att äta minst 2 till 3 portioner per vecka.
    • Specifika frukter och grönsaker som främjar ögonhälsa inkluderar sötpotatis, morötter, broccoli, jordgubbar, citrusfrukter (som apelsiner och grapefrukt) och bär.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 19
    2. Spendera mer tid utomhus, speciellt om du är ett barn eller ung vuxen. Försök att gå för dagliga promenader och ta upp aktiviteter som vandring eller cykling. Barn, tonåringar och unga vuxna som spenderar mer tid ute har en lägre risk att bli närsynt. När du är inomhus är du mer benägna att titta på saker närbild, men utomhus måste du ofta titta på saker som är långt borta.
  • Även om det finns starka bevis på att vara utanför hjälper till att förhindra närsynthet, kom ihåg det är mindre bevis på att det saktar progressionen när myopi utvecklas.
  • Dricks: Använd solglasögon när du är ute för att skydda dina ögon från solen.

  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 20
    3. Vila dina ögon var 20: e minut när du arbetar. Att läsa och titta på skärmar kan spänna dina ögon och öka risken för att utveckla myopi. Följ 20-20-20-regeln: Minst en gång var 20: e minut, titta bort från vad du läser eller skriver. Fokusera ögonen på något minst 20 meter (6.1 m) bort i 20 sekunder.
  • Blink några gånger som du gör det här.
  • Bild med titeln Cure Myopia Steg 21
    4. Fråga din läkare om atropin om du snabbt utvecklar myopi. Lågdos atropin ögondroppar kan vara till hjälp för snabbt framstegsfall, särskilt hos barn. Eftersom det orsakar känslighet för ljus, är det bäst att begränsa din exponering för direkt solljus och bära polariserade solglasögon när du går ut.
  • Atropin är medicinen som används för att utvidga eleverna under en ögonprov. Tänk på att det inte är rutinmässigt brukar hantera myopi, och rekommenderas för närvarande endast i speciella fall.
  • Tips

    Investera i ett extra par glasögon bara om du förlorar eller bryter ditt primära par.
  • Om du är närsynt eller har några andra visionsproblem, se en ögonläkare var 6 till 12 månader för rutinmässiga kontroller.
  • Varningar

    Laser ögonkirurgi är ett vanligt förfarande med en hög framgångsgrad. Men som med någon operation finns det risker och potentiella komplikationer. Se till att du förstår riskerna och fördelarna innan du genomgår operation.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande