Hur får du gratis kontaktlinser

Kontaktlinser kan vara dyra (ca $ 200 till $ 500 per år) beroende på varumärke och typ av lins. Det finns sätt att få gratis kontaktlinser, även om det kan ta lite extra arbete. Det är viktigt att balansera kostnadsbesparingarna med hur mycket tid och energi det tar för att spåra fria linser.

Steg

Metod 1 av 2:
Ser en optiker
  1. Bild med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 1
1. Fråga din optometrist för provlinser. Optometrists har ofta gratis testlinser som de kan ge dig efter din ögonprov. Det finns olika märken och typer av kontaktlinser (ex. Dagens, två veckors linser, etc.) och din optometrist ska kunna ge dig ett försökspar för de olika typerna / varumärkena.
  • Bild med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 2
    2. Vara kreativ. Om du fortsätter att fråga din optometrist för gratis provkontakter kan de bli misstänkta efter ett tag, så du kanske vill komma med andra anledningar till varför du behöver ett gratis par. Innan du försöker, förstå att det kräver att du ljuger för din läkare om din komfort eller vision. Att ljuga för din läkare är inte en bra idé av ett antal skäl, en är att det skapar motstridiga data som gör det svårare att vara lämplig med linser. Din optometrist kommer sannolikt att gärna ge dig några gratis kontakter för att försöka hitta den perfekta passformen för dig, och därefter bör du acceptera att du måste betala för dem. Om de är för dyra, fråga din läkare om kuponger, billigare varumärken, eller hålla fast vid glasögon. Om du bestämmer dig för att gå den här vägen är det dock några anledningar att du behöver testa nya kontaktlinser:
  • Du kan berätta för din optometrist att ditt sista försökspar inte passade ordentligt och störde dina ögon.
  • Du kan säga att dina nuvarande kontakter är benägna att rippa och tårar och du vill hitta en mer hållbar lins.
  • Du är intresserad av att testa receptbelagda färgkontaktlinser för att fräscha upp ditt utseende och vill ha ett försökspar.
  • Du hittar de dagliga kontaktlinserna du använder för närvarande lite av ett krångel och vill testa två veckors linser (eller vice versa).
  • Bild med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 3
    3. Få kopior av ditt recept. Fråga din optometrist för en kopia av ditt recept. För att få kontakter från en annan optometrist eller online måste du ha en kopia av ditt recept. Om du inte har ditt recept kan du behöva betala för en annan ögonprov. Din ögonläkare ska enkelt ge dig en kopia av ditt recept på begäran - att tillhandahålla en kopia av din kontaktlinje krävs enligt lag.
  • Bild med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 4
    4. Shoppa runt. När du har ditt recept kan du handla till olika optometriker och återförsäljare för gratis provkontaktlinser.
  • Det fungerar bäst med kontakter som är minst två veckors slitage. Tänk på det - är det verkligen värt att göra en rundrobin med sju olika optiker för ett gratis provpar av dailies?
  • Metod 2 av 2:
    Söker på nätet
    1. Bild med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 5
    1. Leta efter kuponger och kampanjer. Vissa kontaktproducenter kommer att erbjuda kuponger online för gratis provlinser. När du har skrivit ut kupongen kan du ta den till en optometrist tillsammans med ditt recept för att få gratis kontaktlinser.
    • Till exempel ger Acuvue ofta ut gratis provlinser.
  • Bild med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 6
    2. Fyll i en online-sökning efter gratis kontaktlinser. Du hittar många olika rabatter och kuponger som hjälper dig att få tillgång till gratis kontaktlinser.
  • Till exempel kommer vissa återförsäljare att erbjuda en kampanj för att köpa en och få en gratis på kontaktlinser. Även om detta kommer att kräva en betalning får du fortfarande några kontaktlinser gratis.
  • Bilden med titeln Få gratis kontaktlinser Steg 7
    3. Kontakta tillverkaren direkt. Det gör aldrig ont för att skicka ett e-postmeddelande till en viss tillverkare som begär ett försökspar av kontaktlinser. Även om du inte kan hitta en kampanj online kan du alltid försöka kontakta tillverkaren. Du vet aldrig att de kan skicka några gratis par att testa ut.
  • Kom ihåg att kontaktlinser betraktas som medicinska anordningar och måste ordineras av en licensierad läkare. Tillverkaren behöver ditt recept för att göra detta.
  • Tips

    Acuvue är den största "givare" När det gäller provpar. Ciba och Bausch och Lomb är också ganska bra. De ger ofta erbjudanden för gratis provmaterial av sina dagliga linser (men om rättegångsförsörjningen inte är i minst sju dagar är det inte värt det.)

    Varningar

    Akta dig för att kuponger för dailies får bara vara för ett par. Dessa är verkligen inte värda besväret.
  • Att ljuga för din läkare kan skada ditt förhållande med din läkare och, helt enkelt inte etiskt. Undvik det här och förstå att kontaktlinser, som de flesta saker, kostnadspengar och bör betalas för.
  • Kontaktlinser klassificeras som en medicinsk utrustning av FDA och ett recept krävs. Använd inte några kontaktlinser som förvärvas via en webbplats eller butik som inte kräver recept.
  • Saker du behöver

    • Flera kopior av din kontaktlinje recept
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande