Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser

Kommer dina glasögon i vägen för dina dagliga aktiviteter, eller förstör den underbara kostym du planerade? Kontakter är ett bra alternativ, men dina föräldrar kan vara oense. Om du vill övertyga dina föräldrar för att få dig kontakter, måste du göra lite forskning och visa hur ansvarig du är. Diskutera sedan dina alternativ med dina föräldrar på ett moget sätt och se var konversationen går!

Steg

Del 1 av 3:
Gör dig redo för kontakter
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få kontaktlinser Steg 1.jpeg
1. Gör din forskning. Titta på hur kontaktlinser arbeta och bestämma hur det kan passa in i din dagliga rutin. Hitta online recensioner av alla kontaktmärken för att få en uppfattning om eventuell felsökning som kan hända på vägen. Du bör också bekanta dig med vanliga sjukdomar i samband med kontaktlinser, såsom infektioner.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser Steg 2.jpeg
    2. spela teater ansvarsfullt. Det innebär att du gör alla dina sysslor, flitigt med dina glasögon om du har dem och avslutar din läxa Utan dina föräldrar nagging dig. Nyckeln är att bygga förtroende mellan dig och dina föräldrar eftersom du visar dem att du kan rengöra och behålla dina kontakter utan problem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få kontaktlinser Steg 3.jpeg
    3. Ta upp ämnet vid ditt nästa möte med din ögonläkare. Begäran om att få ditt recept uppdaterat och fråga din läkare om kontakter under utnämningen. Dina föräldrar kanske vill höra en professionell åsikt, och din ögonläkare kan bedöma om dina ögon är redo för kontakter.
  • Din läkare kan också ge dig en uppfattning om vilka typer av kontakter som skulle vara bäst för dina ögon om du visar dig vara en bra kandidat. Vissa kontakter kan bäras i upp till en vecka utan att behöva tas bort, medan andra bara varar för en dag och måste kastas bort hela tiden.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser steg 4
    1. Diskutera fördelarna och nackdelarna med kontakter. Berätta för dina föräldrar hur kontakter kan gynna dig. De kunde öka ditt självförtroende, eller kanske färgade kontakter kommer att slutföra en kostym du arbetade så hårt på. Lyssna tyst och lugnt till vad dina föräldrar måste säga.
    • Om du spelar en sport kan det här vara en stor försäljningsplats i övertygande dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser. Till exempel kan du berätta för dina föräldrar, "Hej pappa, jag måste ta av mina glasögon för fotbollspraxis och jag kunde inte se bollen."Detta kommer att visa dina föräldrar att kontakter är en nödvändighet för din bästa prestanda på sport.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser steg 5
    2. Fråga om du kan prova några försökslinser. Dina föräldrar kan vara mer villiga att låta dig prova dem lite innan du gör några stora åtaganden. De flesta kontaktföretag erbjuder en gratis eller rabatterad rättegång under en viss tid.
  • Inte avskräckas om en viss kontakt inte fungerar för dig. Hänvisa till din läkare för ett annat varumärke och starta en ny rättegång. Det kan ta några försök innan du hittar din idealiska passform.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser Steg 6.jpeg
    3. Visa att du ska ta hand om dina kontakter. Kunskap är makt! Visa för dina föräldrar att du har gjort din forskning och förstå hur du ska ta hand om dina kontakter och dina ögon ordentligt.
  • Skriv ut en guide från Internet för att gå igenom det med dina föräldrar. Erbjuda att lägga till mer till guiden om de har frågor som du inte kan svara. Tejp upp på kylskåpet så att de har något att se tillbaka om de har fler frågor.
  • Visa medvetenhet om bakterier och sanitära rengöring. Kontakter kan allvarligt skada dina ögon om de inte hålls rena.Detta kan vara så enkelt som att tvätta händerna mer, eller desinficera regelbundet högtrafikytor.
  • Del 3 av 3:
    Hantera ditt föräldrars svar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser Steg 7
    1. Fråga dem varför de inte vill att du ska ha kontakter.Om dina föräldrar säger nej till ditt förslag, kan du artigt fråga dem varför. Kanske finns det ett missförstånd som lätt kan lösas. Ha en mycket lugn upplevelse och fråga varför med en jämn ton av röst.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser Steg 8.jpeg
    2. Ge inte upp genast om du föräldrar säger nej. Vissa föräldrar gillar att du verkligen vill ha något innan du ger det till dig. Det betyder inte att du borde nag dina föräldrar, vänta bara ett par månader och försök igen. Om du frågar igen för något du ville ha ett tag sedan, visar det dina föräldrar att du är seriös om saken.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser Steg 9.jpeg
    3. Erbjuda att hjälpa till att betala för kontakter. Pengar kan vara den enda vägspärr till kontakter, så fråga om du kan ha kontakter om du betala (åtminstone delvis) för dem. Beroende på alla befintliga förhållanden kan kostnaden vara en stor fråga för kontaktbärare.
  • Kontakta bärare med en astigmatism i genomsnitt betala $ 60- $ 70 för en låda med sex kontaktlinser. En månads värdeslåda med dagliga kontakter kostar $ 20- $ 30, medan ett års leverans av månatliga kontakter kan kosta $ 250- $ 300.
  • Om du vill ha speciella kontakter att klä upp ibland behöver du bara en till två lådor om året. Spara upp dina pengar så att du kan få en låda med kontakter för dina nästa speciella tillfällen. Beroende på önskad effekt kan en låda med färgade linser kosta var som helst mellan $ 20- $ 200.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få kontaktlinser Steg 10.jpeg
    4. Var beredd att ha dina föräldrar tillsammans för resan. Om dina föräldrar tillåter dig att få kontakter, visa dem att du följer alla riktlinjer. Verbalt påminna dig om att ta dem ut på natten och bära ett akutpar glasögon när du lämnar huset.
  • Dina föräldrar kanske vill se dig att lära dig hur du lägger i dina kontakter, och kan ibland fråga dig hur din övergång går. Tillåta dem att vara så mycket involverade i processen som de vill undvika spänning och upprätthålla förtroende.
  • Tips

    Lagligen behöver du bara få en förälder att samtycka till optiker för att du ska ha kontakter. Detta fungerar särskilt bra om dina föräldrar är skilda eller en förälder är mer mottaglig för idén än den andra
  • Var tålmodig, det kan ta tid för dina föräldrar att överväga din förfrågan. Vissa barn övertygar omedelbart sina föräldrar, och för andra kan det ta några veckor, månader eller till och med år.
  • Om du är minst 18 år (i USA) kan du lagligen få dem på egen hand utan föräldrars samtycke, förutsatt att du har egna pengar.
  • Med hjälp av kompromisser kan vara till hjälp. Men om du vill använda dem, se till att de är praktiska. Till exempel kan du erbjuda att ta hunden på dagliga promenader om du kan ha kontakter.
  • Som en sista utväg, överväga att köpa några coola glasögon som ökar ditt självförtroende. Du kanske inte har kontakter, men komplimanger från vänner på dina trendiga nya glasögon är alltid trevligt. Det bästa är att ibland gå med dina föräldrars önskemål och fråga igen några månader på vägen.
  • Varningar

    Även om dina föräldrar låter dig få dem, kan du i slutändan inte kunna bära kontaktlinser. En mycket liten minoritet av befolkningen är fysiskt oförmögen att bära dem. Din ögonläkare kommer sannolikt att kunna bestämma detta.
  • Kom ihåg att hålla dina löften. Eventuell uppsläpp på kompromisser eller den allmänna underhållet av dina kontakter kan leda till att dina föräldrar tar bort dem.
  • Gå inte bakom dina föräldrars tillbaka för att försöka få kontaktlinser, du kan helt förstöra deras förtroende. De flesta optiker kommer inte ens att utföra provet om du är under 18 år och har inte en förälder närvarande, för att förhindra lagstiftning.
  • Låter inte som om du är peer pressad. Detta inkluderar "alla andra gör det" ursäkta. Detta visar dina föräldrar att du inte är helt investerat i kontakter, och kan sluta bära dem om de plötsligt inte längre är populära.
  • Bli aldrig upprörd eller gnälla om de säger "Nej". Om du agerar moget och ansvarsfullt efteråt, kan de ändra sig. Och även om de inte gör det kan du alltid spara lite pengar och få dem den minut du vänder 18.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande