Hur man delar upp tillgångar i skilsmässa

När du och din make maka gör beslutet att skilja, måste du börja tänka på hur du delar fast egendomen du samlat under ditt äktenskap. Det kan vara så enkelt som personliga föremål och hushållsartiklar, eller som komplicerat som fastigheter, investeringar och pensionskonton. Du och din make har ett val. Du kan skapa en mässa och amicable fastighetsdelningsavveckling eller du kan leva med vad domaren bestämmer.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att dela upp dina tillgångar
  1. Bild med titeln Förbered dig på fil för skilsmässa Steg 1
1. Förstå begreppet rättvis fördelning. De flesta stater följer lagen om rättvis fördelning. Det betyder inte att delas ner i mitten. Det betyder rättvist, baserat på faktorer, inklusive vinstkraften hos varje make, bidrag under äktenskapet, ålder och hälsa och framtida ekonomiska behov hos varje person.Om du skapar ett fastighetsavtal med dessa krav i åtanke, ökar du chanserna att domaren kommer att acceptera det utan ändring.
  • I Kalifornien, Texas, Arizona, Idaho, Louisiana, New Mexico, Nevada, Wisconsin och Washington, är standarden gemenskapens egendom. I dessa stater finns det ett antagande att det kommer att finnas en jämn del av all egendom som ägs eller hålls i båda makarnas namn. Domstolen kommer fortfarande att titta på grundläggande rättvisa, men presumtionen är att det kommer att finnas en 50/50 split av tillgångarna.
  • Bild med titeln Dela tillgångar i skilsmässa Steg 5
    2. Tänk på vad som är separat egendom och vad är äktenskaplig egendom. Äktenskaplig egendom, ofta kallad gemenskapens egendom, är tillgångar som förvärvades under äktenskapets gång. Oavsett om det är konkreta saker som möbler eller immateriella tillgångar, som investeringar eller pensionskonton, är all äktenskaplig egendom föremål för rättvis fördelning eller division som gemenskapens egendom.Omvänt inkluderar separat fastighet tillgångar som var helägda av varje part före äktenskapet. Detta kan innehålla fastigheter, fordon, arv och arv. I allmänhet, om det inte är samband, går separat egendom till ägaren utan krav från den andra makan.
  • Linjerna suddas när par har delat sin separata egendom. Till exempel, när en make använder ärvda pengar för att göra förbättringar på huset som ägs enbart av den andra parten. Om du har blandat upp och mingled din enskilda egendom och inte kan komma överens om hur man delar upp det, bör du överväga att samråda med en advokat för att hjälpa till med ett avvecklingsavtal.
  • Bild med titeln Uppskattningsdatum för befruktning Steg 3
    3. Besluta om tillgångsdatum för tillgångsvärderingsdatum. Du och din make måste bestämma om ett datum där du kommer att åtgärda värdet på din egendom. Detta är särskilt viktigt för volatila tillgångar som aktier.
  • Få en uppdaterad balans på pensionskonton och räntebärande finansiella konton som besparingar, cd-skivor och penningmarknadskonton.
  • Beräkna eget kapital i fastigheten för utövar eller tillgångshandelsändamål. En bra dag att anbringa ett värde till huset är uttalandet datum för hypotekslån. Du behöver en bedömning och betalningsbeloppet för att beräkna eget kapitalet.
  • Del 2 av 4:
    Dela den materiella egenskapen
    1. Bild med titeln bryta upp med din live-i pojkvän eller flickvän steg 5
    1. Hävda din personliga egendom. Börja med de enkla bitarna som kläder och personliga tillbehör. Det borde inte finnas något argument om dessa föremål. Om du inte håller med om denna tidpunkt kan du behöva hjälp av en advokat eller medlare att fortsätta.
  • Bild med titeln Förbättra ditt äktenskap Steg 25
    2. Fördela hushållsvarorna. Denna kategori kan delas jämnt, som i varje sida tar ett visst antal platsinställningar av Kina, eller handlas av. Till exempel kan en part vilja ha de små apparaterna i köket och den andra vill ha sportutrustning. Nyckeln är att vara rimlig och väga det monetära värdet av objekten mot stressen i en oenighet.
  • Bild med titeln Gör ditt rum se boho eller bohemiska steg 4
    3. Separera möblerna och inredningen. Den äktenskapliga bostaden kan innefatta en blandning av separata och gemensamt förvärvade bitar. Även om båda parter använde ett föremål, säger eget kapital att arving bör återgå till den ursprungliga ägaren som separat egendom. Men så länge det är rättvist och rimligt, kan du och din make dividera möblerna som fungerar bäst för dig. Barnmöbler borde stanna hos makan som har primär bostadsvar.
  • Bild med titeln Köp en begagnad bil med kontant steg 5
    4. Tilldela fordonen. Beroende på hur de köptes och titeln kan fordon vara antingen äktenskaplig eller separat egendom. Låt eget kapital och rättvisa diktera ditt beslut. Till exempel, om du har två bilar, även om de båda är titlade gemensamt, vet att domstolen kommer att tilldela en till varje part. Vanligtvis kommer varje part att hålla fordonet de kör oftast. Var och en bör förvänta sig att hålla någon låneskuld i samband med fordonet och anta betalningarna.
  • Bild med titeln Gör ett vackert fotoalbum
    5. Tänk på de sentimentella föremålen. Dessa bör delas ganska och jämnt. Varje part har rätt till andel av familjebilder, minnesor, souvenirer och samlarobjekt. Gör kopior av bilder och dokument för varje part som behövs.
  • Bild med titeln Förbered dig på fil för skilsmässa Steg 3
    6. Håll en löpande lager. Som du och din make besluta om division av din personliga egendom, bör du hålla en snyggt skriven eller typad lista och varje parti inledde det när du går. Detta kan hjälpa till att avskräcka argument senare. Denna inventering kan bifogas avvecklingsavtalet om det behövs. Det är också ett bevis för domstolen att fastighetsavdelningen var ömsesidig och hanterad rättvist.
  • Del 3 av 4:
    Dividing fastigheter
    1. Bild med titeln Förbered dig på fil för skilsmässa Steg 11
    1. Bestäm om fastigheter kommer att säljas eller delas. Om båda parter är överens om en försäljning av gemensamt ägd egendom, bör du kontakta en fastighetsmäklare så snart som möjligt och börja processen med bedömningar, värdering och staging den till salu.
  • Bild med titeln Flip ett nytt hus Steg 8
    2. Tänk på om en överföring av eget kapital är det bästa alternativet. I en egenkapitalöverföring håller en make innehav av fastigheten, refinansierar inteckning och tar över fullt ägande. Om du planerar på en Equity Buy-Out, Den andra parten kan ta en kontantbetalning eller en större andel av en annan tillgång i utbyte mot eget kapital.
  • Bild med titeln Flip ett nytt hus Steg 1
    3. Bestäm hur man kan hantera separat fastigheter. Om fastigheter ägdes av en part före äktenskapet, kan det anses att personens exklusiva egendom. Men om båda parter delas i användningen och fördelen, till exempel, bodde i den som den äktenskapliga bostads- eller samlade hyrorna, kan fastigheten betraktas som mogen för rättvis fördelning eller gemenskapens egendom.
  • Makan som förde fastigheten till äktenskapet kan cede andra tillgångar till den andra parten eller stå fast. Om du och din partner inte kan hålla med, överväga att söka rättshjälp för att bestämma dina rättigheter och alternativ. Om du inte kan hålla med, kommer domaren att vara den som fattar beslutet.
  • Del 4 av 4:
    Distribuera pensionskonton
    1. Bild med titeln Konsolidera finansiella rapporter Steg 8
    1. Identifiera pensionskonton. Det kan finnas både arbetsgivarbaserade och privata medel. Pensionskonton inkluderar 401k planer, IRA, Roth IRA, pensioner och förtroende som mognar vid pensionsåldern, typiskt 65 år. Du behöver uttalanden för varje redogörelse för båda parter som är aktuella från det ömsesidigt överenskomna värderingsdatumet.
    • Om dina pensionsplaner är enkla, till exempel, har varje part en plan från sin arbetsgivare, du kan komma överens om att var och en kommer att behålla sin egen plan utan distribution till den andra. Om det finns en betydande skillnad i saldon, kan andra tillgångar ceded för att kompensera skillnaden.
  • Bild med titeln Konsolidera finansiella rapporter Steg 1
    2. Bestäm vilken lag som omfattar varje typ av plan. Om du har en mängd olika pensionsplaner, måste du veta vilken federal lag som avser distributionen. Underlåtenhet att korrekt kategorisera dina pensionstillgångar kan leda till inte bara komplikationer i skilsmässan utan också skattekonsekvenser. Söka hjälp av en advokat eller revisor om du är osäker på hur man hanterar olika konton.
  • A "kvalificerad plan" är upprättad av din arbetsgivare och du får skatteavbrott för dina bidrag. Detta inkluderar pensioner och 401 (k) planer.
  • Kvalificerade planer är uppdelade med hjälp av en kvalificerad inhemsk relationsbeställning (QDRO.) En QDRO är en domstolsbeslut som instruerar planadministratören att utlöpa en del av balansen till den mottagande maken. Beloppet är typiskt 50 procent av värdet av tillgångarna som dateras från tidpunkten för äktenskapet till skilsmässa. Den mottagande makan ansvarar för alla skatter och påföljder av denna distribution. En qdro är ett mycket specifikt dokument som måste innehålla viss information som ska vara giltig.
  • IRA och andra privata pensionskonton är uppdelade med hjälp av ett förfarande som heter "Överföring av skilsmässa." En fastighetsuppgörelse kan utse enskilda pensionskonton, delvis eller i sin helhet, till en make / maka. Finansinstitutet kommer antingen att behandla det som en övergång eller en distribution beroende på hur dekretet är formulerat.
  • Dåligt formulerade Qdros och IRA-överföringar kan utlösa betydande skatter och påföljder. Om överföringen inte är godkänd av domstolen kan IRS kräva ändrad avkastning. Det rekommenderas inte att du skriver din egen qdro eller överföring om du inte har betydande juridiska eller ekonomiska erfarenheter. En advokat eller konto kan förbereda dessa dokument för att bifoga din fastighetsuppgörelse.
  • Bild med titeln Köp bankägda avskärmning Steg 1
    3. Utvärdera uppdelning av militära fördelar. Få ämnen är mer komplicerade och kämpade så hårt i skilsmässor som militära pensioner och överlevande fördelar. Även i de mest vänliga av skilsmässorna bör diskussioner om militära fördelar genomföras med en jurister som är kompetent i de uniformerade tjänsterna tidigare makarnas skyddslag (USFSPA.)
  • Det finns flera överväganden i att dela militära fördelar. Upplämningsdatumet är antingen datumet för äktenskapet eller datumet för inträde i tjänst, beroende på vilket som är senare.
  • Äktenskapet måste ha varat minst tio år och överlappad tid i tjänst med minst tio år. Detta kallas 10/10-regeln.
  • Ordern måste ange om beräkningar är baserade på brutto pensionslön eller engångsspensionslön och ta hänsyn till levnadsförhöjningar.
  • Om en make är aktiv i tjänst under skilsmässan måste kraven på tjänstemedlemmens civilrättsliga handling ha blivit uppfyllda.
  • Den icke-militära maken bör överväga att anmäla sig till efterlevande förmånsplan.
  • Efter skilsmässan kan icke-militära ex-makar gälla för militären via Form DD 2293 för att börja betala. Du måste skicka in en certifierad kopia av dekretet som visar fastighetsuppgörelsen som beställer division av militära pensionsförmåner.
  • Juridiskt bistånd för aktiva tjänstesoldater och pensionärer kan vara tillgängliga från generaladvokatens generaladvokat (JAG). Kontrollera dock att advokaten har den specialiserade utbildningen och erfarenheterna vid hantering av känsliga finansiella frågor som rör skilsmässa.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande