Hur man bär en valp

Det är en bra idé att umgås din valp genom att bära dem när de är ute i allmänhet och i ditt eget hem. Men valpar kan också vara squirmy små buntar. För att korrekt bära din valp kommer du att vilja komma ner lågt, säkra ett handhåll och lyft det långsamt. Du kan också använda en korg eller ryggsäck för att hålla valpen när du flyttar. Det är viktigt att vara lugn när du håller en valp eftersom det kommer att ta sina beteendediffror från dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Slutföra en framgångsrik hämtning och bära
  1. Bild med titeln Bär en valp steg 1
1. Böj ner till valpens nivå. Närma sig valpen från sidan av kroppen, så att du inte utgör ett hot-till-huvudhot. Böj långsamt knäna till marken eller sänk dig till en squat när du är nära valpen. Håll några ögonblick i denna position med din hand utsträckt för att låta valpen sniffa dig lite.
  • Om valpen agiteras vid denna tidpunkt genom att gräva eller försöka bita, kanske du vill vänta några minuter och sedan närma sig igen.
  • 2. Placera 1 hand under valpens botten. Skjut försiktigt en hand runt bakre området och under valpens svans. Du vill att valpen är bakom att vila fast på underarm och hand. Det är viktigt att du placerar båda händerna på valpen samtidigt. Flytta på ett avsiktligt och effektivt sätt.
  • 3. Placera 1 hand under valpens bröstkorg. Samtidigt, skjut din andra hand över valpens bröstkorg för att stödja sin rygg och framkropp. Om valpen är squirming lite kan du också flytta din hand i utrymmet mellan dess framben och använd din underarm för att hjälpa till med innehavet också. Om du gör det, skjut din andra arm längre bakom baksidan för att ge en motvikt på utsidan av valpens kropp.
  • De flesta föredrar att bära med sin dominerande arm och hand för att hålla den främre delen av valpen. Detta kan ge dig bättre kontroll över huvudområdet också.
  • 4. Stiga upp långsamt till en stående position. Tryck upp från knäna i en snigels takt. Att flytta för fort vid denna punkt kan skryta valpen. När din uppgång, dra din valpens kropp mot dig tills det inte finns något utrymme mellan dig. Cradling det mot din kropp kommer att få effekten att lägga till ännu mer stabilitet (och en känsla av komfort för valpen också).
  • När du börjar gå, håll platsen långsam och försök att inte multitask medan du håller valpen. Du vill inte riskera att släppa den medan du är distraherad.
  • 5. Tala i lugnande toner och verbalt beröm valpen. Det kan vara till hjälp att säga positiva, lugnande uttalanden i en lugnande ton under hela processen. Hundar och valpar svarar ofta positivt till sin ägares röst, i synnerhet. Du kanske säger, "Bra tjej" eller, "Var lugn."
  • Bild med titeln bära en valp steg 6
    6. Undvik att plocka upp valpen upp vid scruffen. Tidigare skulle många hämta en valp genom att ta tag i ett handhåll av nacke-scruff och lyfta. Denna övning har gått vid vägen eftersom det kan vara potentiellt skadligt för en valp. Skaka inte "eller" Alpha Roll "din valp med deras scruff för att säkerställa inlämning, eftersom du kan skada valpen eller det kan bita dig. Detta skadar också det djur-mänskliga bindningen mellan er två.
  • Välj inte din valp upp av förelegarna heller. Detta ger ingen ryggradsstöd och kan bidra till en mängd hälsoproblem för de raser som lider av genetiska gemensamma problem.
  • Bild med titeln bära en valp steg 7
    7. Förvänta valpen att gå limp. När du lyfter och bär din valp kan du observera att det går nästan helt limp, avkopplande kroppen mot din. Det här är en bra sak och är en del av den naturliga processen. Valpen kan anta att du skyddar den på något sätt och vill inte hämma dina framsteg genom att squirming.
  • 8. Släpp valpen om du känner motstånd. Om motsatsen inträffar och dina valp verkar agiterade försök lugna det i några sekunder och sedan försiktigt böja ner mot golvet. När du är nära golvnivån sätter du långsamt valpen så att den står upprätt.
  • Metod 2 av 3:
    Bär med en behållare
    1. Bild med titeln Bär en valp Steg 9
    1. Placera valpen i en liten korg för turer eller promenader. Många människor kommer att använda en modifierad korg för att bära sina valpar när de cyklar eller tar en kort promenad. Se bara till att korgen inte är för stor och att valpen kan nå huvudet ut för luft och att titta runt. Öva med din valp hemma innan du tar korg-ridning allmänhet.
    • Det är bäst om du köper en korg som är speciellt utformad för att bära ett djur. Dessa kommer ofta att komma med någon form av säkerhetsleash eller instruktioner om säker användning.
  • Bild med titeln Bär en valp steg 10
    2. Sätt valpen i en hund sling för att hålla den nära dig. Detta är en bit av tyg som du lägger och lindrar över din kropp. Du lägger sedan valpen i tyget framför dig med huvudet kikar ut. Det sätt du slår på tyget runt din kropp ger en täthet som då kommer att tjäna för att stödja och hålla resten av valpens kropp.
  • Dessa kan köpas i husdjursaffärer och se väldigt mycket ut som slingar som används för att hålla spädbarn. Faktum är att vissa människor säger att du kan använda babyslingar för att hålla valpar - bara var försiktig med att titta på huvudklarering.
  • Bild med titeln resväska för hundar px3zkd3
    3. Använd en hund ryggsäck för att bära valpen på ryggen. En hund ryggsäck är precis vad det låter som, även om de kan komma med en mängd olika ändringar. Leta efter en ryggsäck som är den mest bekväma för dig båda. Det måste vara justerbart så att du valpar inte sjunker ner i den och förlorar luftrummet. Det bör också vara åtminstone delvis maskin tvättbar.
  • En nackdel med att använda en hund ryggsäck är att du förlorar synligheten av din valp medan de är på ryggen. Du kan åtgärda detta genom att ha på sig ryggsäcken på bröstet istället. Eller du kan vänta tills din valp är tillräckligt stor för att se om du vänder huvudet runt medan du bär ryggsäcken.
  • Bild med titeln Två burar med valpar i stammen av en bil Dog D J2FM6KY.00_00_00_00.still002
    4. Placera valpen i en resehållare på långa resor. Om du kommer att bära din valp på ett plan, tåg eller annat rörligt fordon kanske du vill använda en mjuksidig resehållare. Denna bärare kommer att ge din valp lite rum samtidigt som du skyddar.
  • Kontrollera flygbolagets webbplats för exakta storlekskrav och begränsningar avseende djurbärande fall.
  • Bild med titeln Bär en valp steg 13
    5. Undvik att använda provisorisk bärare för att förhindra skador. Om du har en liten valp kan det vara frestande att helt enkelt placera det i din handväska och gå, men det kan vara ganska farligt. Din valp kan kväva eller ta bort farliga material medan du sitter i din handväska. Valpar kan också helt enkelt falla (eller hoppa) ut ur provisoriska bärare.
  • Bild med titeln Bär en valp steg 14
    6. Göra tid för vanliga badrumsbrott. Om du väljer att bära din valp i en bärare, var medveten om att det bara är en fråga om tid innan det kommer att behöva använda toaletten. Du kan få en allmän uppskattning om hur länge din valp kan vänta genom att lägga till en 1 på sin ålder. Så, en 4-månaders gammal valp kan förmodligen vänta i fem timmar, även om en snabbare paus skulle bli bättre.
  • Metod 3 av 3:
    Med tanke på fördelarna med att bära
    1. Bild med titeln Bär en valp steg 15
    1. Uppfylla föräldrarollen genom att bära din valp. Medan din hund är liten, kommer den att förvänta sig att ägarna ska ta rollen som "mamma."Det betyder att ge kärlek och disciplin, men också skydd. När en valp är upptagen antar det ofta att en fara är i närheten och att du tar det till en säkrare plats. Så, plocka upp och bära din valp är en förväntad och viktig del av deras utveckling.
  • 2. Förbättra din valps socialisering genom beröring och bär. Att hålla din valp är också ett bra sätt att öka sin förmåga att tolerera och njuta av sociala interaktioner. Valpar har ett fönster för social utveckling som stänger när de blir 14 veckor gamla, så det är kritiskt att de hanteras en hel del tidigt i sina liv. Valpar som inte socialiseras ordentligt kan bli aggressiva och rädda vuxna hundar.
  • För att dra nytta av socialisering måste du dock hantera valpen försiktigt och skapa ett positivt minne om mänsklig interaktion.
  • Att få en valp som brukade transporteras kommer att göra processen mjukare och mindre stressig i händelse av en nödsituation där du måste hämta hunden.
  • Bild med titeln Bär en valp Steg 17
    3. Skydda din valp från sjukdom. Att bära din valp är också ett sätt att ta det till allmänheten i början av sitt liv innan det är helt skyddat med vaccinationer. Många veterinärer kommer att föreslå att du antingen håller din valp inomhus före vaccinationer eller din bär den överallt. Anledningen till detta, delvis, är att virus, som parvovirus, kan hämtas på marken av intet ont anande valpar.
  • Parvovirus sprids ofta genom kontakt med avföring från ett infekterat djur, vilket en valp kan stöta på när man spelar på marken på olika platser.
  • 4. Förhindra att valpen blir utmattad. Valpar behöver helt enkelt inte utövas som vuxna hundar gör. Att göra en valp promenad längre än 5 minuter eller så kan faktiskt vara skadlig för utvecklingen av sina ben. Om du vill gå runt i närheten, bära din valp åtminstone en del av vägen.
  • Bild med titeln Bär en valp Steg 19
    5. Använd transporter som ett valpvalverktyg. Det är mycket kontroversiellt, men vissa uppfödare och hundägare använder fortfarande en valpens reaktion på olika hållpositioner för att bestämma deras sista temperament. Du kan ofta döma om en valp är mer avslappnad av hur de svarar på dina bärande försök, men med våld som en hund att titta på tecken på acceptans (även känt som "cradling test") är inte en bra idé. Det kan förstöra förtroendet mellan en valp och ägare och göra en valp rädd.
  • Tips

    Om du vill att din valp utsatts för en rad olika transfer, kan du bjuda in människor över till ditt hem för en "valpfest" där de kommer att ta en tur som socialiserar och håller din pup.

    Varningar

    Var försiktig när du håller din valp och ser till att ditt håll är inte för hårt.
  • Låt inte unga barn hålla och interagera med din valp på ett oövervänt sätt. Detta kan leda till din valpens skada eller till och med döden. Din valp kan också bita eller skrapa ett barn ur rädsla.
  • När du går runt med att bära din valp, ställ aldrig ner den på en hög plats, till exempel ett bord, även för ett ögonblick. Valpen kunde av misstag falla av och bryta ett ben eller värre.
  • Straffa inte din valp om de squirm medan du håller dem eller om de motstår ditt håll helt. Straff kan umgås en valp att vara våldsam. Använd istället positiv förstärkning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande