Hur man klarar av att äga en rastlös valp

Hantera en rastlös valp kan vara svårt, men det finns många steg du kan ta för att lugna ditt nya husdjur. Först uteslutna hälsoproblem som orsak till rastlöshet genom att observera det, justera kosten och ta det till en veterinär, om det behövs. Håll din valp upptagen genom att undervisa det grundläggande kommandon, vilket ger det motion, leker med det och grooming det. Använd kasseutbildning som ett mått för att lugna din rastlösa valp, men inte straffa det.

Steg

Metod 1 av 3:
Utesluter hälsoproblem
  1. Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 1
1. Observera dina valpens vanor. Medan lite unruliness och överskottsenergi är normalt för valpar, kan rastlöshet vara ett symptom på hälsosjukdomar också. Övervaka din valpens äta, eliminera och sovmönster för att leta efter några röda flaggor. Till exempel, om din valp inte har haft en tarmrörelse på över 24 timmar, är dess rastlöshet sannolikt på grund av förstoppning.
  • För att vara organiserad, håll en journal för att spåra din valpens hälsa. Notera eventuella andra oegentligheter som kan uppstå (E.g. hudirritation).
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp Steg 2
    2. Försök ändra sin kost. Miljömässiga allergier är mycket vanliga hos hundar, men hundar kan också vara allergiska mot specifika livsmedel. Om din valp visar andra tecken på en allergi (e.g. En brist på aptit, dålig viktökning, hudirritationer), dess rastlöshet kan också vara ett symptom. Försök att byta till en annan högkvalitativ sällskapsdjursmat (utan konserveringsmedel och tillsatser) under flera dagar för att undvika chockera din valpens matsmältningssystem och se om rastlösheten sänks.
  • Introducera lite av den nya maten med din valpens vanliga mat, vilket minskar den vanliga maten i enlighet därmed. Under de närmaste dagarna, öka delen av den nya maten tills du ersätter den gamla maten helt.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp Steg 3
    3. Besök veterinären. Om din valpens rastlöshet är intensiv för att orsaka oro, ta det omedelbart till veterinären. Ovanligt eller aggressivt beteende kan vara ett tecken på allvarliga hälsosjukdomar som tumörer, parasiter eller diabetes. En veterinär kommer att kunna avgöra om den bakomliggande orsaken till din valpens rastlöshet är en fysiologisk fråga och föreslår andra alternativ om det inte är (e.g. Ändringar i kost, motion och levande miljö).
  • Metod 2 av 3:
    Hålla din valp upptagen
    1. Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 4
    1. Ge det gott om motion. Vid sin unga ålder bör din valp träna regelbundet och konsekvent, men inte för kraftigt. Övning ger mental stimulering och hjälper din hund att undvika artrit och gemensamma problem senare i livet, och kommer vanligtvis att resultera i lugnare beteende efteråt. Helst bör din hund få 5 minuter med låg effektövning för varje ålder, två gånger om dagen (i.e. En 3 månader gammal hund behöver 15 minuters träning, två gånger om dagen).
    • Lågpåverkan kan inkludera att gå i korta promenader, leka på gården, eller övervakad simning.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 5
    2. Spela spel. Din valpens rastlöshet kan bero på tristess, så försök spela spel med det för att hålla det ockuperat. Grundläggande spel som Tug of War, hämta och gömma och söka är enkla att leka med en valp. Att spela gömma och söka, till exempel, berätta för valpen att sitta och stanna, visa det en behandling, dölj sedan i ett annat rum och kalla det till dig. Spelet är beroende av och förbättrar din valpens känsla av lukt och utvecklar sin förmåga att komma när den heter.
  • Ge pussel leksaker för din valp när du inte kan ge den fulla uppmärksamhet. Dessa kommer att hålla din valp upptagen och stimulerad.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 6
    3. Lär det grundläggande kommandon. Vid omkring 12-16 veckor, försök Undervisa dina valp Basic-kommandon med hjälp av belöningsmetoden. Belöningar ska vara något som din valp tycker om (e.g. godis, favoritleksaker). Initial träning bör hända kort, 10-15 minuters sessioner och vara en trevlig process för dig och din valp.
  • Besök American Kennel Club-webbplatsen på http: // akter.Org / Innehåll / Dog-Training / Artiklar / Teach-Your-Puppy-Dessa-5-Basic-Commands / För en detaljerad guide och instruktionsvideor om hur man lär din valp fem grundläggande kommandon:"Sitta","Stanna kvar", "Ligga ner "," häl "och "Kom hit".
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp Steg 7
    4. Brudgummen din valp. Grooming din valp Från en tidig ålder är det viktigt att få det att hanteras (som det kommer att vara av veterinärer och groomers i framtiden, till exempel). Det håller också din valp ren och hjälper till att skapa ett band med sin ägare. Grooming kan innehålla bad, borstning, spik trimning och öronrengöring, och det ska hända i någon form så ofta som en gång om dagen.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 8
    5. Socialisera din valp. Socialiseringsformer och förbättrar hundens temperament och är ett positivt sätt för att det ska utöva energi och bygga förtroende och respekt för människor. Socialisering med andra hundar är lika viktigt, och dina valpens tidiga erfarenheter kommer att forma sina sociala färdigheter som en vuxen hund. Bjud in vänner över med sina husdjur för "Valpspeldatum", Och när din valp är äldre än tre månader, ta ut det för promenader i parken för att träffa nya människor och djur.
  • Att ha din rastlösa valp umgås med andra människor kan vara ett utmärkt tillfälle att ta en paus (e.g. Att ha vänner eller familj leka med det eller ta det en promenad).
  • Metod 3 av 3:
    Krisar träna din valp
    1. Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp Steg 9
    1. Köpa en kista. Crate Training arbetar med en hunds naturliga förnekande instinkt och är inte avsedd som ett straff, även om det kan bidra till att bota rastlöst eller störande beteende. Din hunds kista ska bli fristad, en plats att känna sig trygg och bekväm i och att ringa sin egen. Med detta i åtanke, köp en kista som rymmer din valp när den når vuxen storlek. Medan det fortfarande är en valp, använd en divider för att blockera en del av kassen, så att det är tillräckligt med utrymme att stå upp, ligga ner och vänd dig bekvämt i.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 10
    2. Få din valp bekväm med sin kista. Linja kistan med en filt och några leksaker och lämna den öppen för att bli utforskad på din valpens vilja. Mata det behandlar medan det är inuti och uppmuntra det att ta naps i kistan genom att leda det där när det är sömnigt. Börja mata dina valpmåltider inuti kistan för att öka sin komfort och positiva föreningar med den.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp Steg 11
    3. Stäng dörren. Börja stänga dörren med din valp inuti det i några sekunder i taget medan din valp äter. Förbli nära kistan tills din valp verkar bekväm med att vara inuti med dörren stängd (jag.e. gnäller inte för att bli släppa ut). Försök lämna rummet i några minuter medan din valp är inuti, sedan belönar den med beröm och godis när du återvänder och släpper ut det.
  • När din valp växer mer bekväm med detta händer, lämna rummet under längre perioder.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 12
    4. Lämna huset. När din valp är bekväm med att vara kvar i sin kista i upp till 30 minuter, försök lämna huset med det inuti. Crating din valp medan du är ute kan minska sin ångest om att vara på egen hand i ett stort utrymme. Crate din valp i ca 15-20 minuter innan du går ut för att undvika att den associerar kistan med dig. Håll din avgång och ankomst hem Lågnyckel för att undvika att få din hund överexcited.
  • Fortsätt crating din valp medan du är hemma, i korta perioder - bör valpar yngre än 6 månader inte lämnas i sin kista i mer än 3-4 timmar i taget eftersom de behöver lindra sig oftare än äldre hundar.
  • Bild med titeln Kope med att äga en rastlös valp steg 13
    5. Crate din valp över natten. Om din valp är äldre än 6 månader och rastlös på natten, prova crating det över natten. Börja med att hålla kistan i ditt sovrum, så att du kan låta din valp ut om den behöver lindra sig under natten. När din valp växer mer bekväm med att sova där, försök att flytta den ut ur ditt rum till en plats du föredrar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande