Hur man utför en verkstad

Att lära sig att utföra en workshop är viktigt för lärare, företagsledare, forskare och andra yrkesverksamma. En framgångsrik workshop ger deltagarna nya färdigheter, information och en känsla av prestation. Den ideala verkstaden ger också möjligheter för deltagare att interagera och lära sig aktivt.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för verkstaden
  1. Bild med titeln Utveckla en affärsprocess Steg 3
1. Definiera verkstadsmålet. Oavsett om du lär dig en färdighet, leverera information eller ökad medvetenhet, skissera målen på din verkstad. Vad vill du att dina verkstadsdeltagare ska lära sig? Denna analys kan resultera i en lista över specifika färdigheter som du kommer att undervisa, konkreta ämnen du kommer att täcka, eller helt enkelt en känsla att du kommer att inspirera i dina deltagare. Tänk noga på vad du vill åstadkomma och varför det är viktigt. Några exempel på verkstadsmål är:
  • Lär dig hur du skriver ett övertygande brevbrev.
  • Lär dig att bryta dåliga nyheter till en patient.
  • Lär dig 5 tekniker för att få en motvillig student att prata i klassen.
  • Lär dig hur du skapar en effektiv PowerPoint-presentation.
  • Bild med titeln Set SMART mål Steg 3
    2. Bestämma vem din publik är. Kommer verkstadsdeltagarna att känna varandra eller är de främlingar? Kommer de att komma med kunskap om ditt ämne eller kommer de att vara helt okända med det? Välja de att delta i din workshop eller är det ett krav på deras yrkesutbildning? Svar på alla dessa frågor kommer att påverka hur du organiserar din workshop.
  • Till exempel, om din publik redan känner till varandra, kan du snabbt kunna starta i gruppaktiviteter. Om de är kompletta främlingar, kan du behöva schemalägga extra tid för isbrytare och introduktioner.
  • Bild med titeln Ta ditt företag till nästa nivå Steg 5
    3. Planera din workshop för morgonen eller på eftermiddagen. Det här är de tider när deltagarna är mest vakna och varna. Du vill att dina deltagare är fullt engagerade och medvetna. Om du kan, undvika schemaläggning av kvällsverkstäder efter arbetsdagen när alla är trötta och otåliga.
  • Bild med titeln Förbättra servicekvaliteten vid ditt företag Steg 13
    4. Publicera din verkstad. Passera runt flygblad, hänga upp affischer, eller kontakta lämpliga företag för att uppmuntra verkstadsdeltagande. Att ha en catchy titel hjälper, liksom en kort förklaring till varför din verkstad är viktig och nödvändig. Var noga med att inkludera bilder såväl som text i dina flygblad för att fånga människors uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Förbered dig för småföretagsskatt Steg 1
    5. Rekrytera 8-15 deltagare för din verkstad. En verkstad är inte densamma som en stor föreläsning. Du vill att din grupp ska vara liten nog att ställa alla sina frågor, öva sina färdigheter och arbeta tillsammans. Men du vill också att din verkstad ska vara tillräckligt stor för att hålla sakerna intressanta. Helst kommer en workshop att ha 8-15 deltagare.
  • Ibland har du inget val om din gruppstorlek. Om du har en mycket stor grupp, hitta kreativa sätt att se till att storleken inte blir överväldigande. Till exempel kan en grupp av 40 deltagare delas upp i 5 olika utbrottsgrupper med 8 deltagare vardera. Du kan också ta med medacilitatorer och sampresentanter att hantera grupper som är större än idealiska.
  • Bild med titeln Bli av med orealistiska mål Steg 4
    6. Förbered dina deltagare för verkstaden. Vissa workshops kräver att deltagarna fungerar bra innan verkstaden äger rum. Kanske måste de studera tidskriftsartiklar, skriva en kort historia eller läsa varandras arbete. Om dina deltagare har läxor att göra innan verkstaden sker, var noga med att dina förväntningar tydligt anges från början.
  • Var noga med att ställa in hårda tidsfrister om dina elever måste lämna in arbetet till gruppen i förväg. Var tydlig om var och hur dina elever ska skicka in sitt arbete. Kommer de att behöva ge dig hårda kopior, eller kommer du att cirkulera material via e-post?
  • Bild med titeln Set Daily Goals Steg 3
    7. Prioritera dina mål för verkstaden. De flesta verkstäder är tidsbegränsade. De kan vara så kort som 30 minuter eller så länge som tre dagar. Men oavsett vad du bara har en kort tid för att ge din kunskap till deltagarna. I stället för att täcka absolut allt på kort tid, tänk på de viktigaste färdigheterna, teknikerna och informationen du vill att din publik ska vinna. Prioritera de i din lektionsplan.
  • Bild med titeln Ange mål för livet steg 14
    8. Förbered en mängd olika undervisningshjälpmedel. Vuxna lär sig på alla slags sätt: visuellt, oralt, genom praktisk övning eller någon kombination av ovanstående. Kom ihåg att du kanske inte känner till dina deltagares inlärningsstilar i förväg, så du vill ha en mängd olika material som är förberedda. Beroende på ämnet och målet med din verkstad, kanske du vill förbereda pappersutdelningar, audiovisuella hjälpmedel, datorbaserade lektionsplaner och rollspel.
  • Bild med titeln bly små grupper Steg 4
    9. Förbered pappersutdelningar. Läsningar, fallstudier, listor över nyckelvillkor och frågesporter är alla möjliga undervisningshjälpmedel du kanske vill förbereda. Det är bäst om du förbereder dessa utdelningar långt före tiden. På det sättet kan du fånga typsnitt eller fel. Var noga med att använda en stor, lättläst typsnitt. Ge varje dokument en tydlig etikett och datum så att dina deltagare kommer att kunna använda dessa handouts i framtiden.
  • Om du har långa avläsningar, överväga att förena dessa handouts till gruppen så att de kan komma i förberedda.
  • Om du delar ut många dokument, överväga att ge dina deltagare en mapp eller bindemedel för att hålla sina papper snyggt och organiserat. Om du ger den här workshopen ofta, kan du till och med vilja kompilera dina material i en bunden bok som du ger till dina deltagare.
  • Bild med titeln Set SMART mål Steg 13
    10. Ordna dina audiovisuella material. Om du planerar att presentera ett bildspel, videoklipp eller ljudklipp måste du förbereda dessa före tiden. Testa dem hemma för att se till att de fungerar korrekt. Se till att de är i ett format som kan användas i ditt verkstadsutrymme.
  • Det är klokt att samråda med dina arenans A / V-tekniker för att se till att materialet kan presenteras ordentligt. Inte alla projektorer är kompatibla med Macintosh-datorer, till exempel. Och vissa rum kanske inte har ljudprojektion. Se till att din plats kan tillgodose vilken teknik du vill använda.
  • Bild med titeln Ta minuter steg 14
    11. Ordna dina datorbaserade material. Om dina verkstadsdeltagare förväntas slutföra en datoriserad quiz eller delta i ett online-diskussionsforum, måste du organisera dessa material i förväg. Tänk på om dina deltagare måste ta med sina egna datorer eller enheter och meddela dem om så.
  • Om dina deltagare kommer att förväntas göra aktiviteter online, var noga med att rådgöra med din platss A / V-tekniker. Du måste se till att ditt verkstadsutrymme är utrustat med trådlöst internet, och du kanske måste be om nätverkets lösenord i förväg.
  • Bild med titeln Ta minuter steg 3
    12. Rekrytera experter, högtalare och assistenter. Beroende på ämnet och storleken på din workshop kanske du vill ta med i andra lagmedlemmar för att underlätta lärandet. En expert kan ge en live demonstration av en ny medicinsk teknik - en gästhögtalare kan kunna berätta en livlig anekdot om varför ditt verkstadsämne är viktigt - och en assistent kan hjälpa dig att hantera en stor grupp. Om du behöver hjälp från någon, se till att du rekryterar dem långt före tiden. Ju mer förberedda de är desto bättre kommer din verkstad att vara.
  • Bild med titeln Ta minuter steg 10
    13. Besluta om din gruppaktiviteter. Interaktion bland en grupp deltagare sätter en workshop förutom andra sätt att lära sig. Brainstorm Educational Group Aktiviteter som är lämpliga för din verkstads mål. Tänk på att aktiviteter kan göras i par, små grupper eller som en fullständig grupp. Se till att du innehåller tillräckligt med möjligheter för varje workshop-deltagare att bidra med meningsfullt till din verkstad. Några möjliga gruppaktiviteter inkluderar:
  • Debatter. Bryt verkstaden i två grupper och har varje grupp argumenterar för sin position.
  • Tänk-par-aktier. Fråga dina deltagare en diskussionsfråga. Få dem att tänka på det på egen hand, diskutera sina tankar med en partner och dela sedan sina slutsatser med hela gruppen.
  • Fråga-och-svar sessioner. Om du har mycket information att presentera, inkludera dina deltagare i diskussionen genom att låta dem ställa frågor om materialet. Du kan svara på dessa frågor själv eller be andra workshop deltagare att svara på dem.
  • Rollspelande aktiviteter. Tilldela deltagarna roller att spela för att öva de nya teknikerna de lär sig.
  • Brainstorming sessioner. Be din workshop att skrika ut så många idéer som de kan tänka på. Skriv dem alla ner på ett tavlan eller whiteboard. Fråga sedan din workshop för att utvärdera vad de har kommit med.
  • Bild med titeln Ändra din kost för diabetes reversering steg 3
    14. Lämna tid för pauser. Människor är mer fokuserade på uppgifter när de har chansen att ta korta pauser. De är också mer benägna att komma ihåg vad de har lärt sig. Planera din verkstadsplan för att inkludera minst en 5-minuters paus per timme av din verkstad. Detta kommer att förkorta din tid med dina deltagare men gör den tiden mer värdefull.
  • Bild med titeln Ta minuter steg 17
    15. Motverka cramming. Faktiska aktiviteter kan ofta ta 10-20% mer tid än vi uppskattar. Om du tror att en Q-and-A-session kommer att vara 10 minuter, kan det mycket väl i den 12: e minuten eller längre. Bygga på tillräckligt med tid för varje större aktivitet eller ämne du vill täcka. Motstå uppmaningen att cram så mycket som möjligt: ​​dina deltagare kommer att känna sig trötta och rusade.
  • Om du är orolig att din verkstad slutar tidigt kan du alltid förbereda ett par valfria extra aktiviteter som kommer att förstärka lärandet. Om du har tid för dem, bra! Och om inte, ingen skada gjort.
  • Bild med titeln Host A Murder Mystery Party Steg 6
    16. Säkra catering. Workshops tar mycket arbete och energi. Hjälp att hålla dina deltagares energinivåer upp genom att ge hälsosamma livsmedel och drycker. Idealiskt kommer kostnaderna för dessa tilltugg att täckas genom deltagarregistreringsavgifter eller av den organisation som bad dig att leda verkstaden. Du borde inte behöva betala för snacks out-of-pocket.
  • Försök att undvika skräpmat. Ohälsosamma livsmedel kan ge korta utbrott av energi, men då kommer det att orsaka att energi kraschar mycket snart. Som kommer att lämna dina deltagare uttråkade och trötta. Syfte för att energisera friska snacks som frukt, grönsaker, hummus och fullkornsbröd.
  • Del 2 av 4:
    Ställa in verkstaden
    1. Bild med titeln Ta minuter steg 12
    1. Anlända tidigt. Lämna dig gott om tid att ställa upp utrymmet och bli bekväm i rummet. Du kanske måste träffas med A / V-tekniker, cateringfirma eller dina lagmedlemmar innan din workshop börjar också. Ge dig så mycket tid som möjligt om du måste felsöka eller göra sista minuten justeringar av din verkstadsplan.
  • Bild med titeln Ta minuter steg 13
    2. Ställ in all utrustning innan deltagarna anländer. Datorer, bärbara datorer, projektorer och högtalare måste alla vara finjusterade i förväg. När allt kommer omkring vill du att din verkstadstid ska vara produktiv: du vill inte spendera det fiddling med teknik. Om du kan, se om du kan få platsens A / V-tekniker hjälpa dig med uppställningen. Du kanske inte är bekant med rummets tekniska förmåga, och en expert kan kunna ställa in allt mer effektivt.
  • Bild med titeln Lead Små grupper Steg 2
    3. Ordna stolarna i förväg. Det sätt du ordnar stolarna kommer att bero på storleken på din grupp, storleken på rummet och de aktiviteter du har planerat. Idealiskt kommer gruppen att vara liten nog att sitta i en cirkel eller halvcirkel: Detta kommer att hjälpa till att upprätta rapport och underlätta konversationen. Om alla kommer att behöva titta på framsidan för att titta på videoklipp eller en levande demo, kanske är en halvcirkel eller raka rader av säten mer lämplig.
  • Bild med titeln Ta minuter steg 4
    4. Distribuera material. Om du har anteckningsböcker eller andra verkstadsmaterial att lämna ut, placera dem på borden eller stolarna i förväg för att spara tid under workshopen. Se till att de är i rätt ordning och att de är tydligt märkta. Andra material du kanske behöver konfigurera i ditt verkstadsutrymme inkluderar:
  • Snacks och drycker.
  • Namn-taggar och markörer.
  • Pennor och pennor.
  • Bild med titeln Host A Murder Mystery Party Steg 14
    5. Hälsar deltagarna när de anländer. Anländer tidigt låter dig ställa in, koppla av och lära känna deltagare före verkstadens början. Detta hjälper till att bygga relationer med deltagarna.
  • Del 3 av 4:
    Kör verkstaden
    1. Bild med titeln presentera dig själv Steg 11
    1. Presentera dig själv och verkstaden. När alla sitter, måste du orientera dem till din verkstad. Var noga med att berätta för dem ditt namn och vad de ska ringa dig. Ge några ord om varför du bör betraktas som en expert i ämnet och vad fick du intresserad av det. Förklara för dina deltagare vad verkstadens mål är och varför det är viktigt. Det är också en bra idé att ge en grov översikt över hur verkstaden kommer att köras så att de kan förberedas. Försök att begränsa detta segment till bara ett par minuter.
    • Även om ditt ämne är en seriös, överväg att använda humor för att lätta humöret och få alla bekväma med varandra.
    • Förklara för dina deltagare vad materialen runt rummet är och vad de borde göra med dem. Till exempel kan du be folk att fylla i namn-taggar, ta en kopp kaffe och se till att de har sina handouts. Om du hellre vill att dina deltagare inte drar ut sina avläsningar eller bärbara datorer genast, kan du berätta för dem när dessa material kommer att behövas.
  • Bild med titeln presentera dig själv steg 10
    2. Börja isbrytare. Be dina deltagare att presentera sig. Begränsa introduktionerna till några meningar genom att be alla att svara på två eller tre specifika frågor, till exempel deras namn och vad de hoppas kunna vinna från verkstaden. Du vill inte att isbrytarna ska gå på evigt, men det är viktigt att dina deltagare känner sig bekväma att prata framför gruppen.
  • Du kan också be alla att bryta isen genom att svara på en ljushjärtad fråga som "Vilken är din favoritfilm?" eller "Vad är din favorit dåliga sång?"
  • Bild med titeln bly små grupper Steg 7
    3. Utför din lektionsplan. Det här är när alla dina noggranna förberedelser kan sättas i aktion. Ha din skiss framför dig och försök hålla fast vid konturen om du kan. Känn dig fri att berätta för dina deltagare direkt vad du gör och varför. Din lektionsplan behöver inte vara en överraskning, och dina deltagare kan uppskatta att du får veta varför du har organiserat verkstaden på det sätt som du gjorde. Till exempel kan du berätta för dem:
  • "Först kommer vi att gå över våra fallstudier för att se till att vi förstår deras nyanser. Därefter kommer vi att dela upp i små grupper för att bestämma en idealisk lösning på problemet."
  • "Vi ska spendera några tidsinlärningsnycklar som är användbara för dig som du lär dig det nya datorprogrammet. När jag förklarar dessa villkor tar vi en quiz för att se till att vi är på samma sida. Därefter öppnar vi saker för diskussion."
  • "Vänligen presentera dig själv för personen som sitter bredvid dig. På några minuter kommer du rollspel en rådgivare-student interaktion med din partner."
  • Bild med titeln bly små grupper Steg 20
    4. Vara rörlig. Det är bra att ha en plan för din workshop, men var beredd att ändra din verkstads innehåll baserat på deltagarnas reaktioner och erfarenheter. Bygga lite flextid i din lektionsplan så att du kan ta itu med sina frågor, bekymmer och intressen. Du kan även erbjuda alternativ för aktiviteter som din verkstadsgrupp kan rösta på. Detta gör att du kan fokusera på det som verkligen betyder något och hoppa över överflödigt eller onödigt innehåll.
  • Bild med titeln Lead Små grupper Steg 18
    5. Använd interaktiva övningar för att förstärka informationen. Följ alltid leveransen av information med förstärkning av den informationen genom någon form av gruppaktivitet. Interaktivt grupparbete är en särskilt effektiv metod för att undervisa problemlösningsteknik. En workshop är inte samma sak som en föreläsning, och du vill hedra tankarna och åsikterna från dina verkstadsdeltagare. Låt dem lära varandra samtidigt som du lär dem. Till exempel kan du:
  • Leverera information i korta spurts och tillåta sedan deltagarna att ställa frågor.
  • Dela deltagarna i grupper för att slutföra en uppgift och be dem att rapportera tillbaka till hela gruppen.
  • Visa ett videoklipp och sedan fråga par av deltagare att diskutera sina reaktioner.
  • Ge råd om hur man hanterar en svår situation och ber sedan små grupper av deltagare att rollspel scenariot.
  • Har en expert demonstrera en teknik och fråga sedan dina elever att ta en samarbetskvot om tekniken.
  • Bild med titeln Lead Små grupper Steg 12
    6. Tala inte för mycket. Du vill inte mikromanage varje steg i verkstaden. Dina deltagare kan bli uttråkad eller irriterad.Tänk på att en workshop skiljer sig från en föreläsning eller ett typiskt möte: det är ett format som trivs på interaktion, aktivitet och grupparbete.
  • Bild med titeln bly små grupper Steg 9
    7. Hålla fast vid dina schemalagda raster. Schemaläggningsavbrott hjälper människor att assimilera informationen och reflektera. Låt deltagarna veta hur ofta de kommer att få raster och längderna av pauserna. Detta gör det möjligt för Workshop-deltagare att planera i enlighet med toalettanvändning, telefonsamtal och andra personliga behov. Hoppa inte över, även om du kör kort i tid.
  • Bild med titeln Skapa ett studieplan Steg 4
    8. Byt upp aktiviteter var 20-30 minuter. Uppmärksamhet spänner börjar ta bort efter 20 minuter av samma aktivitet. Se detta faktum som ett tillfälle för kreativitet istället för som ett problem. Ändra dina aktiviteter, fråga dina deltagare om att omorganisera sina stolar, eller planera en paus minst en gång var 20-30 minuter för att hålla alla engagerade och motiverade.
  • Bild med titeln Lead Små grupper Steg 5
    9. Lätta humöret. Även om du behandlar ett seriöst ämne kan humor vara ett bra sätt att betona information och hålla alla uppmärksamma. Tänk på sätt som du kan presentera humor på ett ansvarsfullt, etiskt sätt in i dina presentationer, diskussioner och aktiviteter. Detta kommer också att uppmuntra dina deltagare att förbli avslappnade, varna och bekväma.
  • Bild med titeln Lead Små grupper Steg 8
    10. Upprätthålla en respektfull, demokratisk atmosfär. Se till att alla dina verkstadsdeltagare behandlas lika och respektfullt. Det innebär att alla ledarroller (som gruppdiskussionsledare) ska distribueras jämnt över workshopen. Uppmuntra tysta, blygdeltagare att tala. Du vill att alla ska känna sig hörda och respekterade. På samma sätt vill du inte ha en enda deltagares röst (eller din egen röst för den delen) att dominera diskussionen.
  • Bild med titeln bly små grupper Steg 3
    11. Var beredd på det oväntade. De flesta workshops kommer att springa smidigt. Trots allt vill deltagarna förmodligen vara där och vill lära sig. Det kan dock finnas scenarier där någon är ovillig att delta eller kunna förolämpa en kollega. Var professionell oavsett vad och uppmuntra respektfullt beteende genom att modellera respektfullt beteende. Var tydlig i vad du förväntar dig av dina deltagare. Om du har en deltagare som agerar eller försöker mobba en kollega, överväga att prata privat med den personen. Betona vikten av vad du undervisar, och berätta för dem att du förväntar dig vuxen, professionellt beteende från dem.
  • Bild med titeln Lead Små grupper Steg 10
    12. Avsluta verkstaden med en sammanfattning av vad de har lärt sig. Förklara allt som dina deltagare har lärt sig under sessionen. Detta kommer att bidra till att betona hur långt de har kommit och vilka nya färdigheter de har förvärvat. Hänvisa uttryckligen till de mål du lagt fram i början av verkstaden och förklara hur du tror att deltagarna har träffat dessa mål. Gratulera din workshop för sitt hårda arbete och för deras nya kunskaper.
  • Del 4 av 4:
    Uppföljning efter verkstaden
    1. Bild med titeln Lead Små grupper Steg 11
    1. Få feedback omedelbart efter sessionen. Designa en utvärderingsformulär som dina deltagare kan fylla i de senaste minuterna av verkstaden. Var noga med att du lämnar dem med tillräckligt med tid att kommentera och överväga dina frågor noggrant. Omedelbar feedback kommer inte bara att hjälpa dig att förbättra din workshop utan också bidra till att förstärka det lärande som dina deltagare har åtagit sig.Bra frågor att fråga inkluderar:
    • Vad är det angivna målet med den här workshopen? Mötte verkstaden sitt angivna mål?
    • Vilka aktiviteter hjälpte ditt lärande mest? Det minsta?
    • Var verkstaden en lämplig längd?
    • Vilka verkstadsmaterial (handouts, avläsningar, frågesporter, etc.) var de mest användbara? Vilka var de minst användbara?
    • Hur har du lärt dig eller vuxit från den här workshopen?
    • Hur tror du att dina kollegor har lärt sig eller vuxit?
    • Hur skulle du ändra den här workshopen i framtiden? Eventuella förslag till förbättringar?
    • Finns det några ämnen som du vill ta en workshop på?
  • Bild med titeln Ring 911 Steg 6
    2. Följa upp med deltagarna några dagar eller veckor senare. Fråga Workshop-deltagare om du kan kontakta dem i framtiden för deras inmatning. Vissa människor behöver tid att reflektera tillbaka på sina verkstadsupplevelser. Följ upp med Workshop-deltagare flera dagar eller veckor senare kan avslöja nya insikter. Du kan ställa ytterligare frågor som:
  • Hur väl har du behållit den information du lärde dig i verkstaden?
  • Finns du fortfarande att du tänker på verkstaden?
  • Hur har verkstaden hjälpt dig på jobbet? Var där sätt det kunde ha hjälpt dig mer?
  • Vilka material har du funnit användbart sedan verkstaden? Vilka material har du kastat bort eller glömt?
  • Bild med titeln återkalla en borgmästare steg 10
    3. Planera en uppföljningsverkstad om det behövs. Om tillräckligt med deltagare är intresserade av mer avancerade versioner av din workshop, överväga att schemalägga en del 2. I uppföljningsverkstaden kan du adressera mer av sina frågor, gräva djupare in i ämnet eller engagera sig i mer avancerade versioner av de tekniker som lärs ut i del 1. Var noga med att din uppföljningsverkstad inte är för repetitiv och att den är lämplig för mer avancerade deltagare.
  • Tips

    Planera försiktigt, men lämna dig tillräckligt med flexibilitet för att ändra dina planer på flugan.
  • Mät dina deltagares reaktioner försiktigt vid varje steg i verkstaden. Om du inte är säker på om de svarar bra på dina aktiviteter, känner du dig fri att fråga dem och få sin feedback.
  • Var tydlig om dina mål och om hur dina aktiviteter tjänar dessa mål.
  • Tekniska verktyg är stora, men var noga med att du är bekväm med att använda dem! Om du är nervös om datoriserade presentationer, hitta en expert för att hjälpa dig eller överväga ett annat format.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande