Effektiva sätt att utföra en online-verkstad som en proffs

Även om du är en pro på att köra personliga workshops, presenterar onlineverkstäder en hel annorlunda uppsättning utmaningar. Den goda nyheten är att du kan använda samma skicklighet för någon form av workshop. Till exempel är en sak som är konstant den beredningen är nyckeln. Och var inte rädd för att låta din personlighet skina och uppmuntra dina deltagare att göra detsamma. Du kan förmedla ditt innehåll på ett professionellt sätt och ha kul att engagera sig med din publik samtidigt.

Steg

Metod 1 av 3:
Innehållsplanering
  1. Bild med titeln Utför en online-verkstad Steg 1
1. Förbered ett skript och inkludera vilka verktyg du ska använda för varje del. Det är normalt att vara lite nervös när du leder en workshop, eller ens har bara problem med att hålla reda på all information du vill förmedla. Det bästa sättet att hålla sig organiserat och lugnt är att skriva ut en skiss av vad du vill säga i förväg. Du kan göra detta så detaljerat som du vill. Om du känner att det kommer att vara till hjälp för dig, skriv ut vad du planerar att säga ord för ord i ett skript. Om du är lite mer erfaren, kommer en allmän skiss med dina huvudpoäng förmodligen att göra tricket.
  • Gör en anteckning i skriptet för när du planerar att använda vissa verktyg. Till exempel, om du vill visa en bild på en viss nyckelpunkt, sätt det i skriptet. Om du planerar att bryta deltagarna i små diskussionsgrupper när som helst i mötet, inkludera det i ditt skript också.
  • Bild med titeln Utför en online workshop Steg 2
    2. Håll dina sessioner under 2 timmar för att förhindra tristess. En bra regel att komma ihåg är att framgångsrik workshops är vanligtvis korta och söta! Det betyder inte nödvändigtvis att du behöver erbjuda kortare workshops, det betyder bara att varje session ska vara under 2 timmar. Om du tidigare erbjudit dagslånga workshops, försök splittra det upp i mötet en gång i veckan i 2 timmar i en månad. Om det inte fungerar, prova ett annat sätt, som att träffas i 2 timmar på morgonen, 2 timmar på eftermiddagen, och så vidare för ett par dagar.
  • En av de stora sakerna om online workshops är att de tillåter lite mer flexibilitet. Eftersom ingen behöver resa för att delta, kan du sprida dem ut över flera dagar eller till och med veckor.
  • Det finns inte heller svårt och snabbt schema som du måste hålla fast vid. Det är din verkstad, så hitta en tid som passar innehållet som du har planerat.
  • Bild med titeln Utför en online workshop Steg 3
    3. Spela in information som inte passar i dina levande sessioner. När du planerar kortare sessioner kan du oroa dig för att du lämnar ut viktigt innehåll. Det finns en enkel fix för det! Du kan spela in kompletterande videor som du kan skicka ut till verkstadsdeltagarna för att se på egen hand. På det sättet får de fortfarande all information som du vill att de ska höra, men behöver inte sitta i en live online-session i timmar i slutet.
  • Försök att hålla dessa videoklipp på den kortare sidan. 10 minuter är bra, som det är de flesta människors uppmärksamhet. Du kan spela in och skicka så många som du behöver för att täcka allt innehåll.
  • Om du vill att folk ska titta på någon av dessa videoklipp före din liveverkstad, se till att de ska veta. Försök att skicka ett e-postmeddelande, "Vi kommer att diskutera informationen i video # 2, så se till att du kolla in det före vår session på onsdag."
  • Bild med titeln Utför en online workshop steg 4
    4. Tilldela aktiviteter mellan sessioner för att hålla möten korta. Var inte rädd för att be dina deltagare att vara aktiva mellan gruppmöten. Du kan be dem att göra läsningar, titta på videor, eller till och med träffa andra medlemmar i gruppen i praktiken. Detta kommer att hålla dem engagerade med materialet, men också hålla människor från att behöva sitta igenom flera timmar av en workshop i taget.
  • Till exempel kan du skicka ut ett e-postmeddelande som säger, "Möt upp med dina små gruppmedlemmar på Skype den här veckan i ca 15 minuter. Brainstorm några ämnen som du vill diskutera när vi träffas som en stor grupp i vår session nästa vecka."
  • Metod 2 av 3:
    Uppstart
    1. Bild med titeln Utför en online workshop steg 5
    1. Välj en plattform som du känner dig bekväm med att öka förtroendet. Det finns ett brett utbud av plattformar som är tillgängliga för att vara värd för din workshop. Spendera lite tid på att lära sig om alternativ som Zoom, Google Meet, eller Microsoft Teams. Prova dem för att se vilka som känns intuitivt och lättast att använda. Nyckeln till att konfidentiellt vara värd för en verkstad är att känna att du är i kontroll. Välj en plattform som låter dig göra det.
    • Du borde kunna få en gratis provning av dessa produkter för att se vilken som fungerar bäst för dig. Kolla in webbplatsen för att se vad du kan hitta.
  • Bild med titeln Utför en online-verkstad Steg 6
    2. Lägg åt sidan några timmar för att lära känna plattformen som du väljer. Du kan prova de olika funktionerna som att dela din skärm, med hjälp av breakout rum och muting och unmuting deltagare.
  • Fråga kollegor om de har en plattform som de rekommenderar. Du kanske kan samla mycket bra information på det sättet.
  • Var inte för nervös för att ha tekniska svårigheter. Det händer för alla! Rulla bara med stansarna och håll det rörligt.
  • Bild med titeln Utför en online-verkstad Steg 7
    3. Ställ in en online whiteboard för att underlätta brainstorming sessioner. En av utmaningarna av avlägsna sessioner är att de kan känna sig mindre samarbetande i naturen. Verktyg som online-whiteboards kan hjälpa till att skapa en känsla av att arbeta tillsammans. Planera att införliva en i din verkstad. Många digitala mötesplattformar inkluderar antingen det här verktyget eller du kan hitta en fristående digital whiteboard. Öva med det innan din verkstad.
  • Du kan uppmuntra människor att bidra med idéer och sedan jotera sina förslag på den virtuella whiteboardet, till exempel.
  • Några populära virtuella whiteboards är Miro, Stormboard, Limnu och Sketchboard.
  • Bild med titeln Utför en online-verkstad Steg 8
    4. Öva annotering av din skärm så att den blir mer naturlig. Dela din skärm är ett enkelt sätt att låta din publik se viktig information som grafik eller powerpoints. De flesta mötesplattformar tillåter dig att annotera din skärm, vilket innebär att du kan dra på din skärm medan du pratar. Det här är en cool funktion eftersom det låter dig lyfta fram nyckelpunkter samtidigt som du gör presentationen mer livlig för din publik.
  • Till exempel kan du ringa eller understryka en riktigt viktig statistik som du vill att deltagarna ska ägna särskild uppmärksamhet åt.
  • Använd lite försiktighet när du delar din skärm. Du vill inte att folk ska se något personligt av misstag. Innan din presentation, var noga med att stänga av personliga dokument eller öppna flikar så att du inte av misstag klickar på dem när du delar din skärm.
  • Bild med titeln Utför en online-verkstad Steg 9
    5. Kör en testpresentation för att se till att alla tekniken fungerar. Detta är ett bra sätt att komma ut i alla kistor och kontrollera att allt fungerar som det borde. Gör en komplett genomkörning av din verkstad en dag eller två innan du är inställd på att presentera. Det ger dig gott om tid att finjustera några delar av det som du vill tweak.
  • Använd alla dina verktyg, inklusive whiteboard, chatt, skärmdelning, och vad du än planerar att använda i din körning.
  • 6. Uppgradera ditt internet om det är långsamt eller opålitligt. Om din skärm fryser eller du får sparkad offline, kan det verkligen avbryta flödet av din verkstad. Om du märker några problem problem, överväga några enkla uppgraderingar till din installation. Investera i en ny router, byt till en annan kanal på din router, eller överväga att använda en Ethernet-kabel för mer stabilitet.
  • Du kan också försöka enkelt flytta din router närmare din dator. Det är ofta en lätt fix som verkligen kan öka din hastighet.
  • Kontakta din Internetleverantör och fråga dem vad de rekommenderar att hjälpa dig att få den bästa upplevelsen.
  • Bild med titeln Utför en online workshop steg 10
    7. Be några medarbetare att vara din testgrupp. Det här är en bra idé om du vill ha någon professionell feedback. Om du vill ha en mängd olika åsikter, fråga några familjemedlemmar eller vänner att sitta i din testverkstad. Om du inte kan hitta någon att hjälpa, är det okej! Kör bara det med en imaginär publik.
  • Metod 3 av 3:
    Publikens engagemang
    1. Bild med titeln Utför en online workshop Steg 11
    1. Försök att hålla din grupp till 8-12 deltagare, om möjligt. Även om du har många människor att nå, är det bäst att göra det i grupper som är ganska små. Forskning visar att människor lär sig bäst i grupper om 8-12, så försök att begränsa dina workshops till den storleken. Om du har fler personer som registrerar dig, försök att erbjuda flera sessioner på 8-12 personer.
    • Om du verkligen behöver ha många människor i din workshop, försök att få deltagarna att spendera tid i små grupper. Många mötesplattformar har breakoutrum som är utformade speciellt för att hjälpa dig att underlätta små gruppdiskussioner.
  • Bild med titeln Utför en online workshop steg 12
    2. Vara kortfattad när du talar för att stanna på ämne. Det är här ditt skript kommer verkligen att komma till nytta! När du pratar om ett ämne är du en expert i eller verkligen passionerad, det är lätt att gå på en tangent eller i berättande läge. Undvik att göra det i online-workshops. Kom ihåg att människor bara har en begränsad uppmärksamhet när du tittar på någon talar på en skärm. Hålla fast vid ditt skript och till dina huvudpunkter.
  • Det betyder inte att du inte kan personifiera ditt samtal. Känn dig fri att strö i anekdoter eller roliga små historier. Var noga med att hålla dem korta och relevanta.
  • Bild med titeln Utför en online workshop steg 13
    3. Ändra din ton av röst för att hålla folk intresserade. Ingenting är mer tråkigt än att lyssna på någon drone på i en monoton röst. Du vill definitivt inte göra det, så sträva efter att göra din ton intressant under din presentation. Variera kadensen av din röst, pratar snabbare ibland och saktar ner takten vid andra tillfällen. Du kan också kasta in dramatiska pauser för att betona din punkt.
  • Ändra volymen på din röst är ett annat sätt att rita dina lyssnare i. Försök att bli riktigt tyst när du vill betona ett sökord eller en mening. Eller höja din röst när du säger något väldigt spännande!
  • Bild med titeln Utför en online workshop steg 14
    4. Byt till en ny aktivitet flera gånger under sessionen. Studier visar att människor har kortare uppmärksamhet spänner för online-presentationer. Så för att göra din verkstad effektiv, skaka saker upp lite. Försök presentera i 10 minuter och sedan bryta in i små grupper. Eller du kan dela ditt material i 20 minuter och sedan ha en fråga och svar i 20 minuter. Nyckeln är att göra olika aktiviteter så att din publik stannar intresserad.
  • Var inte rädd för att experimentera. Om en metod inte fungerar för dig, så är det okej. Prova ett annat schema för din nästa session.
  • Bild med titeln Utför en online workshop steg 15
    5. Uppmana människor att stimulera deltagande. Människor kanske inte frivilligt talar, men de är vanligtvis glada att delta när de är frågade. Bryta upp din presentation genom att ställa frågor från dina deltagare. Du kan planera att göra detta på specifika punkter i ditt skript, eller du kan göra det spontant. Det är en bra idé att ringa på människor om det verkar vara förvirring eller som människor blir lite uttråkad eller rastlös.
  • Försök säga, "Jane, har du några frågor om vad jag bara gick över? Ibland kan det här ämnet vara mycket att ta in."
  • Vara känslig för det faktum att det kan orsaka ångest för vissa människor. Om de har sin kamera, eller verkar försöka svårt att undvika ögonkontakt, är det förmodligen en bra idé att inte ringa dem direkt.
  • Du kan också uppmuntra människor att använda chatten för att ställa frågor eller kommentera. Många människor känner sig mer bekväma "tala" upp på det sättet.
  • Bild med titeln Utför en online workshop Steg 16
    6. Kräver avancerad förberedelse så att människor är redo att engagera sig. Ett sätt att hålla dina verkstäder lite kortare är att se till att alla börjar med åtminstone en liten bakgrundsinformation. Distribuera vissa material för att läsa eller spela in videor för att titta före tid. Se till att deltagarna förstår att de ska göra sina "läxor" innan de deltar i live-sessionen. På så sätt kan du slå marken under live-sessionen.
  • Skicka ett mail som säger: "Jag ser fram emot vår workshop nästa vecka. För att göra dig redo, läs igenom det bifogade materialet. Jag har också laddat upp en introduktionsvideo till Workshops webbplats. Vänligen hitta tid att se den innan verkstaden börjar vid 9 A.m. på måndag. Vi kommer att diskutera materialet som omfattas."
  • Bild med titeln Utför en online workshop Steg 17
    7. Använd små breakoutgrupper för att uppmuntra interaktion. Små grupper är ett utmärkt sätt att få folk att prata. I en större grupp kan vissa människor känna sig för blygda för att tala upp. Att vara med bara några personer kan få dem att känna sig mer tillfreds. Använd breakout-rummen på din mötesplattform för att separera deltagarna i grupper om 3-5 personer. Ge varje grupp ett visst ämne för att diskutera och en viss tid.
  • Du kanske säger, "Ta 10 minuter att brainstorma idéer om hur vi kan arbeta för att förbättra kommunikationen på vårt team medan du arbetar på distans. Skriv ner några tankar du kommer med för att dela med hela gruppen."
  • Som ledare kan du dyka in i varje grupp i några minuter för att se om de har några frågor och stimulera diskussion.
  • Bild med titeln Utför en online workshop Steg 18
    8. Använd verktyg som chattar och omröstningar för att interagera med din publik. Online mötesplattformar har många alternativ som du kan använda för att hjälpa dina deltagare att vara inblandade i din verkstad. Utnyttja dem. Under dina sessioner, be deltagarna att utnyttja chatten för att dela idéer eller ställa frågor, höja händerna för att indikera en preferens eller delta i en omröstning. Att använda dessa verktyg bryter också upp mängden att prata att du gör och kommer att hjälpa till att hålla sakerna att känna sig fräscha.
  • Till exempel, om du pratar om olika sätt att öka försäljningen, kan du skapa en omröstning och få folk att rösta för olika alternativ.
  • Tips

    Ta en online-verkstad för att få en känsla av vad du vill och vad du inte gillar som deltagare.
  • Du behöver inte vara superformell, men kom ihåg att se och agera professionellt.
  • Refnenter

    1. https: // howspace.com / resurser / how-to-facilitate-a-virtual-workshop
    2. https: // medium.com / @ jseiden / 7-tips-för-bra-online-workshops-C13A3DFA462D
    3. https: // medium.com / @ jseiden / 7-tips-för-bra-online-workshops-C13A3DFA462D
    4. https: // medium.com / @ jseiden / 7-tips-för-bra-online-workshops-C13A3DFA462D
    5. https: // howspace.com / resurser / how-to-facilitate-a-virtual-workshop
    6. https: // howspace.com / resurser / how-to-facilitate-a-virtual-workshop
    7. https: // zapier.com / blog / bästa-online-whiteboard /
    8. https: // Harvard.Service-nu.com / ithelp?id = kb_article & sys_id = 4c3290f6db5b845430ed1dca4896197f
    9. https: // greenbiz.com / artikel / 10-tips-framgångsrik-online-möte-or-workshop
    10. https: // trådbundet.com / story / how-to-make-your-wifi-bättre-snabbare /
    11. https: // greenbiz.com / artikel / 10-tips-framgångsrik-online-möte-or-workshop
    12. https: // ctb.ku.EDU / EN / TABLE-OF-INNEHÅLL / STRUKTUR / TEKNISK OCH TEKNISK ASSIERCE / WORKSHOPS / MAIN
    13. https: // greenbiz.com / artikel / 10-tips-framgångsrik-online-möte-or-workshop
    14. https: // greenbiz.com / artikel / 10-tips-framgångsrik-online-möte-or-workshop
    15. https: // howspace.com / resurser / how-to-facilitate-a-virtual-workshop
    16. https: // greenbiz.com / artikel / 10-tips-framgångsrik-online-möte-or-workshop
    17. https: // greenbiz.com / artikel / 10-tips-framgångsrik-online-möte-or-workshop
    18. https: // howspace.com / resurser / how-to-facilitate-a-virtual-workshop
    19. https: // blogg.zoom.US / Best-Practices-för-hosting-A-Digital-Event /
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande