Hur man blir sjuksköterska i kanada

Nursing är ett mycket in-demand-fält i Kanada, så det är en bra karriärväg att gå ner. Processen för att bli sjuksköterska i Kanada varierar beroende på provins eller territorium där du planerar att arbeta, men alla har ungefär samma riktlinjer. Vi har svarat på dina frågor om att bli sjuksköterska i Kanada så att du kan komma igång med att få ditt drömjobb idag.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vilken typ av utbildning behöver du?
  1. Bild med titeln Bli en sjuksköterska i Kanada Steg 1
1. En kandidatexamen i omvårdnad. De flesta provinsiella och territoriella sjuksköterskor föreningar i Kanada kräver potentiella sjuksköterskor att ha en kandidatexamen i omvårdnad. Som det första steget i din resa till att bli sjuksköterska, kolla med din provins eller territoriums sjuksköterskor och regelverk för en lista över godkända vårdskolor och program i ditt område. Du kan också ladda ner en aktuell lista över program som är ackrediterade av den kanadensiska samföringen av skolor av omvårdnad här: https: // casn.CA / Accreditation / Accredited-Canadian-Nursing-Education-Program /.
  • 2. Ett diplom av kollegialstudierprogram om du bor i Quebec. Quebec kräver inte en universitetsexamen i omvårdnad, men kräver att du åtminstone fyller ett 3-årigt diplom för kollegialstudier (eller dec) i omvårdnad. Om du föredrar en universitetsexamen är ett annat alternativ att få en 3-årig kandidatexamen (BAC) grad i omvårdnad.
  • Fråga 2 av 6:
    Hur får du ditt vårdlicens i Kanada?
    1. Bild med titeln Bli en sjuksköterska i Kanada Steg 3
    1. Ansök om din Provincial Nurses `Association för bedömning. Kontakta regelverket i ditt område för att ta reda på vilka steg du behöver ta för att kvalificera dig för licens i din region. De flesta av dessa kroppar kommer att kräva att du tar 1 eller flera licensprov för att visa dina kompetenser inom omvårdnad. Till exempel, för att påbörja processen att bli en licensierad sjuksköterska i Ontario, måste du registrera dig med College of Nurses of Ontario. I Quebec måste alla potentiella sjuksköterskor ansöka om Ordre des Infirmières et infirmiers du Québec (OIIQ).
  • 2. Ta National Council Licensure Exam (NCLEX). För att bli en registrerad sjuksköterska i Kanada måste du passera NCLEX. Varje regleringskropp eller omvårdnad i Kanada har sina egna behörighetskrav för medlemmar som vill ta NCLEX, så kontakta den lämpliga organisationen i ditt område för att ta reda på vad du behöver göra innan du ansöker om att ta provet. När du är redo att tillämpa, kommer de att ge dig de nödvändiga applikationsmaterialen. Efter att ha slutfört din ansökan, registrera dig för tentamen på http: // pearsonvue.com / nclex /. Du kan också ringa 866-496-2539 för att registrera dig via telefon.
  • Bild med titeln Bli en sjuksköterska i Kanada Steg 5
    3. Möt de 4 grundläggande kraven som ska registreras som sjuksköterska i Kanada. Du måste bevisa att du är flytande i skriftlig och talad engelska eller franska, du har registrering eller behörighet att registrera sig i den jurisdiktion där du avslutat ditt vårdprogram, du har kanadensiskt medborgarskap, permanent uppehållstillstånd eller tillstånd att öva omvårdnad under kanadensiska Invandrings- och flyktingskyddslagen, och att du har bra karaktär och lämplighet att träna. Som en del av bedömningen av din karaktär och lämplighet kommer du förmodligen att behöva lämna in en kriminalregistreringskontroll.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur hittar du ett jobb som sjuksköterska i Kanada?
    1. Hantverk ett bra CV. Ett starkt CV är avgörande för att få ett vårdjobb. Ett CV är typiskt 1-3 sidor långt och består av en sammanfattning av dina karriärintressen, utbildning och erfarenhet. En omvårdnad återuppta bör innehålla ett kortfattat uttalande av dina karriärmål, en sammanfattning av din utbildning, en lista över alla heder och utmärkelser du har fått, en sammanfattning av ditt arbete och klinisk erfarenhet, och en lista över professionella medlemskap / anslutningar du har.
  • Bild med titeln Bli en sjuksköterska i Kanada Steg 7
    2. Sök efter vårdjobb i ditt område. Du kan hitta kanadensiska sjuksköterska jobb på en mängd allmänna och specialiserade jobbbrädor. Leta efter jobb för sjuksköterskor med dina kvalifikationer, som är registrerade på jobbet i ditt territorium eller provins. Nursing jobb i varje territorium eller provins i Kanada är listade på den kanadensiska regeringens jobbbanks webbplats, här: https: // jobbank.gc.CA / HOME-ENG.do?lang = eng. Det finns också regionspecifika arbetsstyrelser för omvårdnad och andra sjukvårdsjobb, såsom den registrerade sjuksköterskans associering av Ontarios RNCareers webbplats: https: // rncareers.ca / rncareers / index.htm
  • Fråga 4 av 6:
    Hur kan jag förbättra mina chanser att få jobb som sjuksköterska?
    1. Få en specialcertifiering. Sjuksköterskor i Kanada kan specialisera sig på olika områden (e.g., Samhällshälsa, kritisk vård eller perianestesi). Att få en certifiering efter sjukskolan kan göra dig mer omsättningsbar och hjälpa dig att hitta jobb som matchar dina intressen. För att kunna kvalificera sig för en certifiering måste du ha en viss mängd utbildning och erfarenhet i ditt valda specialområde. Du måste också slutföra en certifieringsexamen.
  • Bild med titeln Bli en sjuksköterska i Kanada Steg 9
    2. Utöka dina horisonter genom att bli sjuksköterskautövare. När du blivit en praktiserad registrerad sjuksköterska har du möjlighet att så småningom bli en sjuksköterskespraktiker. NPS kan beställa och tolka diagnostiska test, kommunicera diagnoser till patienter, förskriva läkemedel och utföra vissa medicinska förfaranden. Kraven på att bli en NP kan variera beroende på regleringsorganets regler i din provins eller territorium.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur immigrerar du till Kanada för att bli sjuksköterska?
    1. Få dina referenser bedömda innan du ansöker om arbete. För att arbeta som sjuksköterska någon annanstans i Kanada måste du först följa en serie steg för att kvalificera sig för ett arbetstillstånd. Som en del av din bedömning kommer du sannolikt att krävas för att ta National Council Licensure Exam (NCLEX). Kontakta regleringsmyndigheten i din föredragna provins eller territorium för att ta reda på hur du kvalificerar dig till NCLEX. Besök den här sidan för att hitta information om hur du kontaktar regleringskroppen / omvårdnaden i varje provins eller territorium: https: // ncsbn.org / kontakt-bon.htm.
  • 2. Registrera dig som sjuksköterska i det område där du vill arbeta. När dina uppgifter bedöms måste du registrera dig med antingen Canadian Nurses Association (CAN) eller det kanadensiska rådet för praktiska sjuksköterska regulatorer (CCPNR). Förfarandet för registrering varierar beroende på det territorium eller provins där du planerar att arbeta. Den här webbplatsen har länkar till sidorna som listar registreringskrav på varje territorium / provins: https: // cicnews.KOM / 2013/08 / Kommande-Kanada-Nurse-Process-082835.html # gs.Axmkbau
  • Bild med titeln Bli en sjuksköterska i Kanada Steg 12
    3. Ansök om ett vårdjult och ett arbetstillstånd. När du är registrerad för att fungera som sjuksköterska i Kanada är nästa steg att säkra ett jobbbjudande. Du kan söka efter vårdjobb i Kanada med hjälp av jobbsökverktyg som den här: https: // canadavisa.com / canada-jobb-sökverktyg.html. Efter att ha fått ett jobbbjudande måste du få ett arbetstillstånd. Du kan ansöka om ett arbetstillstånd online eller på papper. För att starta en online-applikation eller nedladdningsformulär för en e-postansökan, besök den kanadensiska invandrings- och medborgarskapets webbplats här: http: // cic.gc.CA / engelska / information / applikationer / arbete.asp?_ga = 2.212897300.1629361107.1519254835-883044291.1519254835.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur immigrerar du till Quebec att bli sjuksköterska?
    1. Välj Quebec-skickliga arbetstagarprogram för att få permanent uppehållstillstånd. QSW-programmet tillåter kvalificerade sjuksköterskor att immigrera till Quebec som fast bosatta utan att behöva säkra ett erbjudande. Om du har tillräckligt med poäng (minst 50 för en enda sökande och minst 59 om du har en make / partner) baserat på programmets lista över valfaktorer kan du kvalificera dig för ett Quebec-urvalscertifikat. QSC gör att du är berättigad till en kanadensisk permanent bosatt visum. Urvalsfaktorer inkluderar:
    • Din utbildningsnivå
    • Ditt specialområde
    • Oavsett om du har ett validerat anställnings erbjudande
    • Din ålder (kandidater i åldern 18-35 tjänar högre poäng än äldre kandidater)
    • Din språkkunskaper på franska eller engelska
    • Poäng är också utdelade på grundval av om du har familj i Quebec, oavsett om du kommer att åtföljas av en make / partner och / eller barn, och din nivå av ekonomisk självförsörjning.
    • För mer information om hur man ansöker, besök den officiella Quebec-invandringswebbplatsen här: http: // Immigration-Quebec.GoUV.qc.CA / EN / Immigrate-bosättare / permanent anställda / index.html.

    Tips

    Ta reda på om din skola erbjuder karriärjänster. Vissa högskolor eller universitet erbjuder tjänster som är utformade för att hjälpa studenter och nyutbildade kandidater hitta jobb i deras fält.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande