Hur man firar asian pacific american heritage month

Asiatisk Pacific American Heritage Month är att fira och titta tillbaka på bidrag och historia som både asiater och Stillahavsområdet Islanders har gjort i USA. År 1978 proklamerades en vecka lång fest, och 1990, passerade det i kongressen för att förlänga detta för maj månad.

Steg

  1. Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 1
1. Forskning på de geografiska platserna. Observera att etniciteten går från hela Östat Asien (Korea, Japan, Kina), Indien och det är subkontinent (Sri Lanka, Pakistan, Nepal) och Stillahavsområdet (Samoa, Mikronesien).
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 2
    2. Forskning om vad som gör en person vara en asiatisk Pacific American. En person i USA som är Asien Pacific American, har förfäder från både en asiatisk och Stillahavsområde.
  • Använd Census-webbplatsen och kolla upp din egen stad eller stat för att ta reda på hur många asiatiska Pacific-amerikaner bor där. Flerkulturella generationer har ökat oerhört över hundratals årtionden. Detta kan bredda din kunskap om din omgivning och ge dig en inblick på den.
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 3
    3. Lär dig om deras religion. Även om du inte är religiös eller följ samma religiösa system som dem, försök att delta i en asiatisk Pacific American Church eller Temple. Fråga dig själv vilka egenskaper som följer ditt system eller är annorlunda än din? Forskning om vad eller vem de följer i livet och de olika stilarna av bön- de har.
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 4
    4. Besök en lokal Chinatown. Utforska en kinesisk kultur som har etablerats över hela världen. Många platser har volvat runt Amerikas moderna kultur, så upptäck dolda fläckar där asiatiska traditioner fortfarande underhålls. Ta bilder av några stadgar / landmärken eller prova nya livsmedel som du inte kan se i din lokala stormarknad.
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 5
    5. Besök en lokal asiatisk restaurang, men äter inte bara där - prata med ägarna. Lyssna på sina historier och lär dig hur de började sin verksamhet, de hinder som de mötte och lokala problem som påverkar dem som affärsägare.
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 6
    6
    Intervjua en person med en asiatisk pacific amerikansk härkomst. Komma upp med frågor, till exempel om han / hon någonsin blivit plockad på i skolan på grund av deras etnicitet eller hur ser han / hon livet som en asiatisk Pacific American? Vilka roller har äldre generationer har spelat i sina liv? Försök att intervjua en APA som äger ett företag. Hur har den här personen skapat ett företag i Amerika och var där några hinder som de har övervunnit?
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 7
    7. Titta igenom alla populära tidningar för att se hur Asien Pacific Americans är porträtt. Är porträtten positiva eller negativa? Hur skildras kvinnorna? Vilka stereotyper är avbildade? Vilket meddelande skickar detta till andra läsare?
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 8
    8. Gå till din lokala bokhandel eller bibliotek för att hämta en bok med en asiatisk Pacific American. För barnböcker, tidigare American Library Association President Loriene Roy rekommenderar Bee Tree av Stephen Buchman och Dana Cohn, En sång för Kambodja av Michelle Lord, Surfer av seklet: Dekanens liv Kahanamoku av Ellie Crowe, och Whale ryttare av Witi Ihimaeru.För vuxna är några kända asiatiska Pacific American-författare Amy Tan, Ruth Ozeki och Gish Jen.
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 9
    9. Ta dig tid att lära dig om Asian Pacific American History. Läs böcker, titta på dokumentärer och delta i händelser Lokala bibliotek, samhällscentra och akademiska institutioner.
  • Bild med titeln Fira asiatisk Pacific American Heritage Month Steg 10
    10. Reflektera den här månaden på dig själv. Fråga hur mycket av din etnicitet påverkar ditt dagliga liv. Är du behandlad annorlunda än andra? Är du nöjd med vem du är och din historia? Prata om det med din familj och dela åsikter och insikt om dem.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande