Hur man räknar rättvisa marknadsvärde donationer

I U.S., Personlig egendom som du donerar till en kvalificerad välgörenhetsorganisation kan dras av från federala inkomstskatter om du specificerar avdrag om schema A i formulär 1040. Kläder, hushållsartiklar och fordon är de vanligaste donationerna. Generellt är det rättvisa marknadsvärdet på det datum som fastigheten doneras använt för att bestämma delaktigheten av avdraget.

Steg

Metod 1 av 3:
Värdering av kläder eller hushållsartiklar
  1. Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 1
1. Använd tillgängliga online-källor för att ställa in det verkliga marknadsvärdet. För att dra av värdet av donerade föremål måste du hävda det verkliga marknadsvärdet. Detta är det pris du kan förvänta dig att någon ska betala för objektet om du erbjöd det till salu. Några av de ledande donationsmarknaderna, frälsningsarmén och goodwill, till exempel, har webbplatser som ger rimliga rättvisa marknadsvärden för ett brett spektrum av föremål.
  • Till exempel, frälsningsmärken värdering webbplatsen, https: // satruck.Org / Home / DonationValuEguide, Ställer in rekommenderade värden för sådana olika föremål som luftkonditioneringsapparater, köksredskap och en rad kläder som kategoriseras efter ålder och kön.
  • Craigslist.com är ett annat alternativ för att bestämma värderingen av hushållsartiklar som apparater och möbler.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 2
    2. Gör din bästa godtrogen uppskattning av värde. Online-värderingsidorna ger vanligtvis ett "lågt" och ett "högt" värde för varje objekt på deras lista. Det är ditt jobb som ägaren att bestämma var på den skalaen för att ställa in värdet. Om du tror att dina föremål eller kläder är i utmärkt skick, bör du välja ett värde nära "High" -änden. Om du tror att föremålen är i dåligt eller rättvist skick, välj ett värde nära "Low" -änden.
  • Ditt beslut är sannolikt inte ifrågasatt av någon. När donationen har gjorts är det liten chans att en översyn av dina speciella föremål. Du är i grunden till din ära för att göra en rättvis och ärlig värdering.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 3
    3. Använd ett skatteprogram för att bestämma ett rättvist marknadsvärde. Om du skickar dina skatter med ett kommersiellt program som TurboTax, H & R Block eller TaxAct, kommer du att bli uppmanad av programmet om eventuella välgörenhetsgivare. Programvaran kommer att be dig att identifiera de saker du donerade och deras tillstånd (bra, rättvist eller fattig). Programmet kommer då att tilldela ett rimligt värde till dina donationer.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 4
    4. Forskning jämförbara föremål i lokala butiker som säljer använda kläder och hushållsartiklar. Innan du gör dina donationer kan du besöka lokala butiker som marknadsför liknande föremål. Leta efter saker som är lika i kvalitet till din. Notera de priser som du hittar, och behåll dessa anteckningar som en post. Inkludera datum och plats för ditt besök, bara om du någonsin behöver underbygga dina värderingar.
  • Sändningsbutiker är en bra resurs för att bestämma värdet av högre prissatta kläder, som kappor, affärskvoter, klänningar och kvällsklänningar.
  • Besök sparsamhetsbutiker för att bestämma värdet av billigare kläder och hushållsartiklar.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 5
    5. Få en professionell bedömning för värdefulla kläder. Om du har en enda klädsel eller ett hushållsobjekt som är värt mer än $ 500 och är mindre än "Bra" Villkor, du måste få en professionell bedömning av objektet innan du donerar det. Du behöver inte bifoga bedömningen till din avkastning, men du bör hålla den till dina poster om din donation är ifrågasatt.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 6
    6. Rapportera dina rättvisa marknadsvärderingar till IRS. Håll en rekord av alla donationer du gör under året. När du förbereder din avkastning, komplett IRS Form 8283 och fästa den för att bilda 1040 om det verkliga marknadsvärdet av icke-kontantdonationer överstiger $ 500.
  • Metod 2 av 3:
    Bestämning av värdet av begagnade bilar eller andra fordon
    1. Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 7
    1. Använd en välrenommerad använd-car-guide för att ställa in värdet. Internet har många använda bilvärderingsguider som du kan använda för att bestämma det verkliga marknadsvärdet för de flesta bilar. Det finns också flera tryckta bilvärderingsguider som du kan hitta i referensavsnittet i ditt lokala bibliotek. Välj en guide, eller försök flera olika källor, för att jämföra de tilldelade värdena för ditt fordon.
    • En av de mest populära och universellt refererade guiderna är Kelley Blue Book (eller KBB).
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 8
    2. Titta upp din bil med fordonsmodell och år. Begagnade bilvärderingsguider, oavsett om de är online eller i tryck, är organiserade med bil och modell och listas per år. Hitta den exakta matchen till bilen som du donerar.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 9
    3. Göra justeringar som behövs för det tilldelade värdet. Värderingsguider ger vanligtvis ett antal värden, från låg till hög. Sänka det verkliga marknadsvärdet om ditt donerade fordon har högre än genomsnittlig körsträcka eller är i dåligt skick. Du bör också rabatt på det verkliga marknadsvärdet om fordonet inte är i drift, har skador på utsidan eller inredningen, eller har överdriven slitage på däck eller andra delar.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 10
    4. Få en skriftlig "Bekräftelse" om din donation är värd mer än $ 500. För att kräva en donation på mer än $ 500 för ett enda fordon måste du få en skriftlig bekräftelse från Donee-organisationen vid tidpunkten för din donation. Detta skriftliga uttalande måste innehålla en beskrivning av bilen och värderingen som organisationen har kommit överens om. Du måste bifoga denna bekräftelse till din avkastning.
  • Om fordonets rättvisa marknadsvärde är större än basen eller justeras, kan det verkliga marknadsvärdet behöva minskas för att bestämma donationen.
  • Men när det rättvisa marknadsvärdet är större än grunden, kommer en vinst att uppstå, och godtyckligt sänka det verkliga marknadsvärdet för att bli av med vinsten är en dålig idé.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 11
    5. Rapportera lämpligt värde med din skatteplans. När du skickar in din avkastning är du berättigad att dra av antingen det överenskomna värdet av bilen som visas i Donees bekräftelsesdeklaration, eller det belopp som donaren senare får när du säljer bilen, beroende på vilket som är lägre.
  • Om bilen inte säljs men används av den välgörenhetsorganisationen, kan du dra av det beräknade rättvisa marknadsvärdet.
  • Om värdet på fordonet är $ 500 eller mindre behöver du inte dra av ett försäljningspris. Du kan dra av det beräknade rättvisa marknadsvärdet.
  • Metod 3 av 3:
    Rapportera värdet av donationer som är större än $ 5000
    1. Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 12
    1. Grupp tillsammans alla donationer av liknande föremål för året. Om du gör flera donationer, eller till och med en enda donation som består av många separata föremål, kräver IRS att du beräknar det totala värdet av liknande föremål som en donation. Till exempel värderas enskilda möbelprodukter i ett intervall från $ 50 upp till $ 1000, beroende på kvalitet. Tagen individuellt skulle det inte kräva en bedömning. Om du donerar många saker kan det dock överstiga $ 5000. Om så är fallet, skulle du behöva få en bedömning av de saker du donerar.
    • För värderingsändamål kan du kategorisera objekt i sådana grupper som målningar, fotografier, böcker, kläder, smycken, möbler, elektronisk utrustning, hushållsapparater, leksaker, vardagliga köksredskap, porslin, kristall eller silver. Gränsen på $ 5 000 skulle gälla för varje separat grupp.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 13
    2. Få en värdering från en kvalificerad bedömare. IRS kräver att du måste få en bedömning inte mer än 60 dagar före datumet för din donation. Bedömaren måste vara någon som har erkänts av en professionell organisation eller som bedriver bedömningar professionellt.
  • Appraiser kommer att slutföra IRS Form 8283 för varje grupp av donerade föremål som värderar över $ 5000.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 14
    3. Ta fotografier eller få annan dokumentation av de donerade objektens kvalitet. Om möjligt, ta fotografier för att hjälpa dig att underbygga de värden som du placerar på din egendom. IRS tillåter endast avdrag för egendom som doneras i god eller användbar form. Om din donation är ifrågasatt kan foton hjälpa dig att bevisa sitt tillstånd.
  • Bild med titeln Figur Fair Market Value Donations Steg 15
    4. Hävda ditt avdrag och ge lämpligt pappersarbete. När du skickar in din avkastning skickar du in IRS Form 8283 med din blankett 1040. Om du donerade mer än en grupp av varor som överstiger $ 5 000 i värde, skicka en separat formulär 8283 för varje grupp.
  • Varningar

    Du kan inte dra av välgörande donationer till individer eller okvalificerade organisationer. Du kan inte dra av donationer om du får en fördel i gengäld.
  • IRS sätter gränser för det belopp du kan dra av för välgörande bidrag. Dessa gränser beskrivs i IRS-publikation 526.
  • Kläder och hushållsartiklar värderade till mindre än $ 500 måste vara i gott skick att dras av.
  • IRS kräver att du slutför Form 8283 för egendom värderad över $ 500. Avsnitt B är för bedömda fordon och egendom värderad över $ 5000.
  • För stora tillgångar måste bidraget vara fullständigt för att kunna vidtas för avdrag. Delvis intresse, där du behåller en rätt att använda egendomen, är inte berättigad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande