Hur man hittar gelatin ersättare för vegetarianer

Gelatin är ett djur biprodukt som hämtas från djurhovar, ben, brosk och andra delar av slakterier. Som sådan är det inte lämpligt för alla vars kost utesluter djuravledda produkter eller produkter från djur som dödats för konsumtion. Det är möjligt att hitta växtbaserade substitut som kan mima gelatin i en mängd olika rätter.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 1
1
Använd agaragar (Kanten). Agaragar är ett traditionellt ersättare för gelatin i många recept och i princip ersätter det i ett förhållande av en lika stor mängd agar för gelatin vid utbyte av liknande (det är pulveriserat för pulveriserat, etc). En matsked pulveriserad agaragar kan användas i stället för en matsked pulverformigt gelatin.
  • Den granulerade formen av agaragar är dubbelt så stark som den flakade formen, medan den pulverformiga formen är tre gånger så stark.
  • Följ anvisningarna för att aktivera agaragar med stor omsorg. Det sitter inte i samma temperaturer som gelatin, och därmed tenderar människor att anta att det inte fungerar. Det gör det, förutsatt att det hanteras korrekt. Till exempel kräver agaragar en snabb koka och inte en liten simmer för att aktivera när den läggs till ett recept som kräver uppvärmning. Och agar agar geler vid rumstemperatur när gelatin kräver kylning.
  • Soak agar agar först i 10 minuter i vätskan ska den kokas i. Detta gör det lättare att lösa upp.
  • 2 matskedar av pulver, 1 matsked flingor till 600 ml (1 pint) vätska kommer att producera en fast gelé.
  • Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 2
    2. Använd Carrageenan (Irish Moss) (Chondrus crispus). Detta kommer inte att sättas så hårt som agaragar men det kan fortfarande användas för flytande miljö. En uns av torkad karragenan kommer att ställa in en kopp vätska. Det är också ett bra gelningsmedel för en lätt, delikat balanserad gelé eller blancmange.
  • För att använda torkad karragen, skölj det försiktigt och suga det i vatten för att få det att svälla. Lägga till den vätska som ska ställas in. Koka vätskan i 10 minuter och spänna sedan ut karragenan.
  • Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 3
    3. Använd kuzu (kudzu, japansk arrowroot). Kuzu används som ett förtjockningsmedel i Japan. Att använda, lägg till cirka 1 1/2 matskedar Kuzu till varje kopp vätska som används för att göra en sås eller sås. Om du vill gela en vätska, lägg till 2 matskedar per kopp.
  • Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 4
    4. Använd guargummi. Från guarbönan kan guargummi användas som en acceptabel ersättning för gelatin men kräver olika hantering. Förbered ingredienser som receptet dikterar. För gelatinsubstitutionen, dela mängden gelatin som krävs av receptet med 6 för att komma fram till mängden guargummi som skall användas. Till exempel, en matsked gelatin dividerad med 6 resulterar i 1/2 en tesked guargummi. Detta måste spelas runt med, men som 1: 6-förhållandet är en guide, inte exakt. Därefter tillsätt guargummit till de torra ingredienserna först under blandning av de flytande ingredienserna i en annan skål. Introducera båda uppsättningarna av ingredienser långsamt, omrör hela tiden för att förhindra att guargummit från att vrida klumpigt. Nyckeln till guargummitillägg är - gradvis och fortsätt att testa den.
  • Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 5
    5
    Använd xantangummi. Xantangummi produceras från jäsning av ett kolhydrat. Om du ersätter xantangummi för gelatin, använd halva mängden xantangummi som receptet föreslår för gelatinet. Till exempel, om ett recept kräver 2 teskedar av gelatin, använd endast en tesked xantangummi.
  • Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 6
    6. Använd arrowroot. Arrowroot är en stärkelse från rötterna i en tropisk ört, Maranta Arundinacea. Det är bra för att förtjocka en sur vätska. Det är också bra för förtjockning av geléer / geled substanser - Victorianerna brukade göra en pilrootgelé. Använd dock inte arrowroot med mejeriprodukter som dessa tenderar att vända det smal.
  • Arrowroot hanterar inte höga temperaturer väl. Om det måste läggas till något varmt, rör om arrowroot i någon kall vätska först, lägg till den heta blandningen och lämna på värme i högst 30 sekunder.
  • Bild med titeln Hitta gelatin ersättare för vegetarianer Steg 7
    7. Förvänta några flops och vissa framgångar, och var redo att tweak när du lär dig. Mycket av detta kommer att bli försök och fel när du gör substitut för recept som kräver gelatin.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Pektin rekommenderas inte riktigt som en ersättare eftersom det är noga och kräver rätt syra och sockerhalt - okej för sylt och geléer men ofta inte så bra för andra matstrukturer och typer.
  • I allmänhet är tandköttet förtjockningsmedel och är vanligtvis inte lämpliga att skapa geler. Men du hittar undantag.
  • Ground linfrön kan fungera som bindemedel ibland men det här är mer av ett ersättare för ägg än för gelatin.
  • Det finns ett företag som heter flygplan som inte har gelatin i sina gelékristaller. Detta kan inte vara ett gelatinbyte, men är en gelé som vegetarianer och andra kan äta. Jag är inte 100 `/, säker på det här eftersom jag läser den på en webbplats, men om du kan hitta den i snabbköpet kanske du vill kolla.
  • Många kosher gelatiner är vegan. Kontrollera bara ingredienserna när du köper. Men var försiktig eftersom vissa har testats och befunnits innehålla animaliskt protein.
  • Ingredienser med hög surhet kan kräva mer agar agar än en en-till-en substitution för att ställa in ordentligt. Och mango, pawpaws och ananas måste kokas först eller de kommer inte att ställa in.
  • Johannesbrödgummi (carob gummi, carobin) är ett annat förtjockningsmedel som kan användas som ett substitut. Det används ofta för att tjockna pajfyllningar i stället för majs eller veteprodukter.
  • Fruktpektin kan vara en stor ersättning för gelatin.
  • Varningar

    Tångförtjockningsmedel kan vara svåra att källa i vissa länder på grund av importrestriktioner.
  • Som med alla livsmedelsprodukter kan vissa orsaka allergiska reaktioner hos mottagliga människor. Du måste vara medveten om detta när du gör substitutioner - vet källan som ersättaren härrör från och vilka möjliga allergiska reaktioner kan uppstå. Guargummi är känt för att orsaka allergier hos vissa människor på grund av sitt böns ursprung. Corn allergier kan utlösas av xantangummi.
  • Barer av agar agar är fiddlier än de pulverformiga eller flingformerna.
  • Kuzu och Arrowroot är inte samma ingrediens men är ofta förvirrade för varandra.
  • FDA höjde viss oro över säkerheten hos karragenan. Se till att du käller den från en välrenommerad leverantör - FDA begränsade inte användningen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande