Hur man fixar ett chip i en kvarts bänkskiva

Kvarts bänkskivor är kända för att vara ett robust och väsentligt alternativ för kök. Gjord med en blandning av sten och harts är kvarts ett hårt material som granit men har också en estetiskt tilltalande blank och icke-porös yta. Trots att det är tufft, är kvarts bänkskivor inte oförstörbara och kan bli flisade eller knäckta på grund av köksolyckor. Men i de flesta fall kan du reparera det drabbade området utan att behöva byta ut hela plattan.

Steg

Metod 1 av 3:
Reparera mindre chips med lim
  1. Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 1
1. Rengör räknaren med en Ammoniakbaserad renare. Innan du börjar med reparationerna, rengör området med en icke-slipande renare. Spraya rengöraren och torka området med en mjuk fuktig trasa.
  • Vänta på att det ska torka innan du börjar reparerna.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 2
    2. Stick maskeringstejp runt chipet för en bättre finish och för att förhindra limfläckar. Cordon av den flisade delen genom att klibba remsor av maskering eller målareband runt den. På så sätt är det lättare att applicera limet endast på den flisade delen som ger dig en nivå och ren finish. Det kommer också att förhindra onödiga fläckar och spill från limet på din räknare.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 3
    3. Fixa sprickor på ljusfärgade bänkskivor med superglue. Limfyllnad eller superlim är ett bra alternativ att reparera mindre chips på ljusare färgade ytor eftersom de är mindre märkbara. Använd en borste eller spatel för att applicera tunna lager av limet på det drabbade området tills chipet är jämnt med resten av ytan. Lämna limet för att bota i minst 24 timmar.
  • Applicera inte för mycket på en gång som det kommer att förlänga härdningstiden.
  • Välj Superglue med en tunn konsistens för att behandla flisade ytor och en tjockare för flisade kanter.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 4
    4. Använd pigmenterat epoxi lim för mörka eller texturerade räknare. Om din bänkskiva är texturerad eller mörkfärgad, välj en pigmenterad epoxi istället för superglue. För det bästa resultatet kan du blanda epoxi med ett färgämne som ligger i närmaste nyans till ytan. Applicera den här mixen till det flisade området i de tunna skikten tills den är jämn med resten av bänkskivan. Låt det torka i 24 timmar.
  • Epoxiblandningen kan krympa lite under torkning, så det är bättre att överfylla chipet och sedan sanda ner överskottet senare.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 5
    5. File limplåstret när det härdas. Använd SuperFine sandpapper med ett högre grit på 360 till 600 för att släta över plåstret när det härdar.
  • Du kan också använda ett rakblad för att fila ner ett chip på ytan av bänkskivan. Lätt glida bladet på det drabbade området från sida till sida.
  • Metod 2 av 3:
    Patching yta chips med caulk
    1. Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 6
    1. Rengör det krackade området. Använd en fuktig trasa och en icke-slipande rengöringsmedel för att torka området rent innan du börjar. Se till att torka det noggrant.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 7
    2. Stick maskeringstejp runt sprickan för att undvika caulk fläckar. Att arbeta med caulking kan bli rörigt. Så, stavremsor av maskeringstejp runt sprickan för att undvika att det kommer på resten av bänkskivan. Det hjälper dig också att få en jämn linje medan du caulskar sprickan.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 8
    3. Häll caulk i sprickan. Börja med att hälla caulk långsamt i den största delen av spricka från ett caulk-rör eller pistol. Stadigt och konsekvent rör sig genom resten av sprickan.
  • Använd Silicone Caulk om du kan skapa en smidig linje i första försöket. Använd Urethane Acrylic Caulk om du är mindre självsäker - eftersom det är lättare att städa upp, och du kan applicera ett andra lager på toppen om det behövs.
  • Använd gummihandskar medan du arbetar med silikon caulk.
  • Bild med titeln Fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 9
    4. Nivå caulk jämnt. Torka bort överskott av caulk eller tätningsmedel enligt tillverkarens instruktioner. Sedan med ett platt hårt material som plast eller ditt våta pekfinger, smoothen och platta linjen av caulk. Upprepa processen tills chipet är på nivå med resten av bänkskivan.
  • Rensa överskottet. Överdriven torkad caulk kan skrapas av med en nytta kniv genom att försiktigt köra den sidled över den drabbade ytan.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 10
    5. Ta bort maskeringsbandet och låt det torka. När du är nöjd med resultatet, ta bort bandet och låt caulk bota för den tid som anges av tillverkaren.
  • Metod 3 av 3:
    Få professionell hjälp för större sprickor
    1. Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 11
    1. Kontrollera om du har råd med den professionella reparationen. Medan professionell reparation gör chips eller sprickor i din bänkskiva nästan obestridlig, kommer du säkert att märka kostnaden för denna tjänst. Men om du inte är säker på att reparera det själv, är det bäst att söka experthjälp.Annars kan det sluta kosta mer om du botchar upp det.
  • Bild med titeln fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 12
    2. Be proffs att avfölja kanten. Om den flisade kanten på din bänkskiva är förolämpande, överväga att be installationsföretaget för att avfölja kanterna för en mjukare finish och sedan polera den. Du kan också fråga dem om slipning av de flisade kanterna skulle vara ett lönsamt alternativ.
  • Bild med titeln Fixa ett chip i en kvarts bänkskiva steg 13
    3. Såg av motkanten om chipet är djupt. Som en extrem åtgärd, för räknaren och dina fickor, överväga att diskutera med din entreprenör om att rippa hela längden på den flisade kanten och re-polering. När den flisade kanten är avstängd kan tillverkaren föreslå en kantdesign som passar dina behov och bänkskivans tjocklek för att se till att reparationerna inte sticker ut.
  • Ju mer komplexa din kantdesign, desto högre kostar. En fyrkantig bänkskivel eller mejselgodkant, eller rundat Bullnose Corner är några av de något billigare anpassade kantdesignerna på marknaden.
  • Denna process kan vara tidskrävande och kan vandra upp din slutliga kostnad.
  • Tips

    Nästa gång, när du installerar en kvarts bänkskiva, väljer du avrundad kanten eftersom de är mindre benägna att chip.
  • Innan du utför några reparationer, kontrollera garantin för din bänkskiva. De flesta av dem kommer med en 1-20 års garanti och kan innehålla fri reparation för chips eller sprickor. Så kontakta din leverantör för instruktioner.
  • Pigmenterad epoxi och caulk finns i olika färger. Blanda dem med färgämnen för att få skuggan närmast din bänkskiva.
  • Varningar

    Använd handskar och mask medan du använder lim och caulking.
  • Kvarts bänkskivor är svåra att polera om toppen är skadad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande