Hur man skapar och publicerar en roman som tonåring

Så, du vill publicera en roman, och du tror att du är för ung, men du har fel. Vem som helst kan skriva böcker, oavsett ålder, och tonåringar kan definitivt skapa ochpublicera romaner, lika bra som, om inte bättre än, vissa vuxna. Så vad sitter du runt? Få skriva!

Steg

  1. Bild med titeln Passera ett fysikexamen steg 14
1. Har ett genuint förtroende för att detta är möjligt. Var inte skrämmad eller överväldigad. Du är kompetent. Din ålder spelar ingen roll. I själva verket, om du skriver en tonårs roman, kopplar din ålder dig till dina läsare.
Del 1 av 3:
Planerar romanen
  1. Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 2
1
Start med en idé, passion och en inspiration. Skriv vad du vård handla om. Du behöver en bra uppfattning om vad din roman kommer att bli, och du behöver tillräckligt med passion och kör för att komma igenom det.Du behöver inte ha en fullständig idé att komma igång - du kan börja med bara några tecken och en inställning, eller kanske bara en öppningssats.Det finns många mindre allmänna artiklar som kan hjälpa dig att bestämma vad du ska skriva om om du är osäker (se "Relaterade wikihows").
  • Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 4
    2. Välj din genre. Det finns romaner av romantik, fantasi, fiktion, sci-fi, action, mysterium, icke-fiktion, skräck, etc.
  • Om du vill kan du blanda genrer. En mycket populär blandad genre är romantik-fantasi.
  • Bild med titeln bli inspirerad att skriva steg 25
    3. Bestäm ditt ämne. Här är där du skapar dina karaktärer, titel, tomt, etc. Detta steg är där du gör din "Prompt".
  • Bildbeteckningen blir inspirerad av att skriva steg 8
    4. Skriv din blurb. Det är saken på baksidan av boken som berättar vad det handlar om. Du kan också skriva saker som prologen eller intro. Det här är inte absolut nödvändigt, men det trevliga med att göra det är att det håller dig fokuserat på navet i din historia och det hoppade resultatet.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 11
    5. Skissera dina kapitel. Ange dina föreslagna kapitel och bestämmer huvudsaklig sak som händer i varje kapitel. Lägg inte mindre saker i ditt kapitel.
  • Skapa en skiss för kapitel ett. Lista de saker som kommer att hända i det. Du sammanfattar i grund och botten i kapitlet, så att när det gäller det faktiska skrivandet är det redan i skelettformulär och du börjar krossa detaljerna.
  • Bild med titeln skriver ordentligt och formatera ett bok steg 1
    6. Tänk på följande saker när du skapar din roman:
  • Mer än troligt skriver du om en tonåring eller preteen fast i någon situation. Några saker du vill komma ihåg är:
  • Använd inte förvirrande ord och långa stycken. Din läsare kommer att bli avstängd omedelbart.
  • Villkor som preteens och tonåringar använder blir gammal över tiden. Om du använder dessa ord är det också en avstängning. Använd inte samma villkor om och om igen. Dina läsare kommer att bli uttråkad.
  • Se till att det är lämpligt för den ålder du skriver för.Till exempel skriv inte en tonårs roman som heter "Regnbåge, den magiska ponnyen sparar dagen."
  • När du är klar, visa ditt arbete till en vän, förälder eller lärare. Få dem att ge dig feedback om vad du ska redigera.
  • Kasta råd och gå med vad som känns rätt och rättvist original. Nya sätt att se världen måste dyka upp från någonstans plus en dos av mod. På den mycket unga och den mycket gamla har råd att vara den vågiga, så riskera det.
  • Del 2 av 3:
    Skriva romanen
    1. Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 7
    1. Hitta din skrivstil. Du måste spela lite för att ta reda på vad som känns bekvämt för historien du skriver.Olika stilar kan innehålla förflutna och nuvarande spänd, första och tredje person, prosa och vers.Det beror på dina karaktärs röst och vad du försöker uttrycka.Försök ta ditt första kapitel och skriva om det i olika stilar tills du slår den som passar bäst.
  • Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 6
    2. Försök skriva lite varje dag. Men var inte rädd för att sätta din bok åt sidan i några dagar, eftersom det här är bättre än du hatar att skriva.Att skriva en bok kommer att ta dig lång tid och mycket hårt arbete. När du fastnar, och hit författarens block, inte freak out.Det finns ungefär hundra olika sätt att, och den mest praktiserade är bara att vänta det.Det kommer att passera.Varje författare har ett annat sätt att komma igenom en roman, så ingen kan verkligen säga det bästa sättet att gå om det.Vissa skriver direkt från början till slut, och andra hoppar runt - vissa skriver ett kapitel om dagen, och andra skriver bara när inspirationshits-det är verkligen inget definitivt sätt att komma fram till slutet av din roman.Men i slutändan, om du ger det tid, och om du har passionen, kommer du att komma dit.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad av att skriva steg 12
    3. Gradvis. Om det är svårt för dig att skriva i sekventiell ordning, och du är mer intresserad av en del och sedan en annan nästa dag, skriv sedan i bitar.Förhoppningsvis kommer du att veta din plot tillräckligt bra för att kunna arbeta i bitar och sedan gå tillbaka och sya de här bitarna tillsammans. Skriva i sekventiell ordning kan bli tråkigt, så skriv vad som intresserar dig den dagen. Även om det är en annan idé, kommer det att komma ihop så småningom. Det finns emellertid risken att bli lat och inte vilja gå tillbaka och fylla i de delar som är mer tråkiga att skriva. Kom inte till den platsen, kollegig tonårskribent - om ens du är inte intresserade av en viss del av din bok, vad får dig att tro att läsare kommer att vara?
  • Ta din tid. Om du når en punkt i romanen där du är fast, ta en paus och kom tillbaka till det senare. Frustration kommer att vara din enda belöning om du bara sitter där kämpar och försöker göra något du inte kan. En bra bok eller serie tar tid att göra. J.K Rowling och hennes böcker (Harry Potter) tog henne över 17 år att slutföra. Ta din tid och på lång sikt blir det värt det.
  • Stanna inte upp sent, hela natten, försöker få det hela som är färdigt i en månad. Det är tveksamt att det kommer att hända och det kommer bara att göra dig riktigt trött.Detta kommer i sin tur att göra det svårare för dig att tänka och arbeta på vad du har.Få tillräckligt med sömn, äta frukost, gör det bra i skolan, etc.Du kommer att få det färdigt - även om det tar ett år, får du det färdigt om du arbetar med det.Rushing genom saker kommer inte att förbättra ditt skrivande, om något kommer det att göra det värre.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad av att skriva steg 33
    4. Redigera och revidera ditt första utkast.Din första kritiker är dig själv - du måste gå tillbaka över allt du har skrivit och revidera det för att göra det bättre.Speciellt om det här är din första roman, kommer du att ha mycket att fixa.Det är svårt att släppa, men ibland behöver även bra skrivning raderas för att flytta historien i rätt riktning.Det kan finnas stora förändringar som måste göras innan du kommer till nästa steg.
  • Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 9
    5. Få extern redigering hjälp. Få några vänner eller familjemedlemmar att läsa den och ge dig riktning, och då kanske du vill ha en professionell litterär redaktör. Du kan hitta en online, även i telefonboken, och de kan vara till hjälp.Men de kan också vara dyra, så om du är säker, kan du hoppa över pro redaktören. Dessutom borde du veta att din utgivare förmodligen kommer att vilja att sin egen redaktör ska titta på det innan det är publicerat, ändå. Ändå bör du åtminstone skicka den till en lärare eller en annan vuxen med litterär erfarenhet som du litar på. Tonåringar och vänner, men hjälpsamma, kommer att sakna saker som lärare och andra vuxna kommer att hämta sin första gång, och / eller kommer att vara mild för att spara dina känslor.Var inte rädd för kritik, Som ibland är det ganska pinsamt, men det mesta hjälper det verkligen att växa som en författare.
  • Del 3 av 3:
    Bli publicerad
    1. Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 11
    1. Leta efter en agent.Skicka ditt manuskript direkt till utgivaren kan spara agentkostnader, men det tar mycket lång tid för de fina och kapabla och upptagna förlag och redaktörer att komma igenom det som vanligtvis är känt som "Den slush stapel".Det finns en anledning till att det kallas det.Få en litterär agent. De är inte billiga, men de gör en författares arbete lätt. Många förlagshus (enligt ovan) fungerar bara genom litterära agenter.Skicka ditt arbete till dem, de är trevliga och de hjälper verkligen.Men, se till att du ger dem exakt vad de ber om, om du inte är oincinlined från början att representera dig. Och det kommer bara att göra saker svårare.
    • När du letar efter en agent, hitta en som är intresserad av den genre som du skriver in.Läs en bra artikel om att skriva sökbrev, få lite övning, gå inte över en sida och följ agentens preferenser.Om de säger att bara skicka snigelpost, skicka sedan snigelpost.Om de vill ha det första kapitlet, ge dem inte hela boken. Prova Agentquery.com för ett första utseende.
    • Det kan vara svårt att hitta en agent. Det kan dock vara väldigt användbart, så uthålligt. Din agent kommer att ta med din bok till förlag som han / hon tycker kommer sannolikt att publicera det, och många utgivare idag kommer bara att hantera författare genom en litterär agent. Du måste hitta en som är tillgänglig och skicka ett frågebrev. Var inte rädd om man avvisar dig, fortsätt bara till nästa. Även j.K. Rowling avvisades, tolv gånger, när hon försökte publicera Harry Potter.
    • Så ärlig som du vill vara med de agenter som du frågar, är det bäst att inte berätta för dem din ålder. Du skulle bli förvånad över hur många författare (även de vuxna) inte berätta för agenterna hur gamla de är. Om du skriver din fråga och manuskript tillräckligt bra, kommer agenterna att låta skrivandet tala för sig själv, och de kommer inte ens inse att du är tretton eller fjorton eller ett hundra sjutton. Om de gillar det kommer de att ringa, oavsett din ålder och tidigare referenser.
    • Om agenten får dig att känna sig obekväma på något sätt, då slutar du konversationen så fort som möjligt. Utnyttjas inte av."Ja, tack så mycket. Men jag har haft några andra erbjudanden (även om du inte har, använder du fortfarande det här. Det är artigt, det är en vit lögn, och det är bättre att släcka en dålig agent och vänta på en bra, dåliga agenter hjälper dig inte.) och jag skulle vilja tänka på dem.Jag tackar dig så mycket för din tid.Ska jag kontakta dig om jag bestämmer att jag skulle vilja att du ska representera mig, eller ska vi träna något annat?"Eller något sådant.Ett dåligt medel får dig ingenstans.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 13
    2. Skicka din färdiga produkt direkt till utgivaren, eller din litterära agent. Skicka ditt arbete till flera agenter i taget.De är bra, men få är mirakelarbetare, och de är mycket upptagna.De har dussintals på dussintals manuskript för att läsa förutom din. I din fråga, glöm inte att tacka agenten (er) för deras värdefulla tid: den tid som kan intressera dem i ditt arbete och få dig publicerad.Dessutom är det vanligt artighet.
  • Observera att inte varje förlagsföretag online är säkert och sant.
  • Bild med titeln skriver ordentligt och formatera ett bok steg 6
    3. Vet att när din agent hittar dig en förläggare, kommer du att kunna arbeta därifrån med förlaget.Låt dem inte titta ner på dig för din ålder - få dina royalties avgjort, prata om vad du vill ha för omslag, uttrycka din åsikt.Du kommer förmodligen vilja ta med en erfaren vuxenvän att vara din rådgivare med royalties och sådan.Olika företag kommer att arbeta på olika sätt och förvänta sig olika saker, men de kommer att hålla dig i slingan. Njut av processen, även om det tar tid.
  • När en agent ringer - och ger dig samtalet - var då glad.Var artig, och artig, och tack så mycket för att läsa vad du har skrivit.Vara ödmjuk - jämför inte ditt arbete till bästsäljare eller andra böcker som de har representerat eller andra verk alls.Det är dålig form. Du kan ställa frågor - även litterära agenter vet inte allt. Var professionell och när de frågar din ålder, om de frågar din ålder, var mycket mogen och berätta för dem exakt hur gammal du är. Ligger kommer inte att hjälpa, du kan inte skriva ett kontrakt när du är under arton - det är olagligt - och ljuger kommer bara att komma tillbaka och bita dig i rumpan.
  • Bild med titeln Skriv ditt första bok steg 12
    4. Få din bok där ute.Du är nu en publicerad författare.Anmäl dig till offentliga läsningar, författare och boka evenemang i grannskapet.Gör en bok som loggar in på ditt bibliotek.Och vara stolt över dig själv.Du arbetade hårt.
  • Teen Novel Prover

    Prov Teen Novel Outline

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Sample Teen Novel Excerpt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Inte alla agenter debiterar, även om de kan ta en summa ut ur de pengar du gör från boken. Det kallas en provision, och det är hur de får betalt.
  • Samlas med andra författare.Det finns tonåringsläger och klubbar.Få stöd från andra tonårsförfattare runt dig och det kommer att hjälpa enormt.
  • Gå till biblioteket för att försöka hitta en bok om publicering.
  • Läs skrivreferensböcker.Dessa typer av böcker ger bara tips och idéer för att hjälpa dig ur författarens block, och plus, de är underhållande.
  • Se till att du har en klar plotlinje. Försök inte vänta från det eller gå över hela stället. Det kommer bara att förvirra dig själv dina läsare.
  • Läs mycket. Läs så mycket som du skriver och då några. Läs alla genrer, inte bara vad du skriver - läs poesi, fiktion, nonfiction, biografier, fantasi, ordboken.Det hjälper dig att skapa en bra historia.
  • Låt inte andra människor berätta hur din bok ska skrivas.Du är författaren.Även om en professionell redaktör ger du Förslaget-du kan välja om du ska ta dem eller inte.
  • Om du fortfarande är i skrivprocessen, se till att du inte delar några av dina idéer. Om idéerna inte är upphovsrättsliga än, kan någon stjäla dem och skriva boken själva.
  • Människor säger att agenter inte kommer att ta frågor från författare som inte tidigare publicerats eller berömts - det är en fullständig felaktighet och är inte sant i det minsta. Nästan varje agent, förutom de som är mer exklusiva i sina kunder baserat på klienten, inte innehållet, accepterar frågor från alla som skrevs en roman av en genre som de representerar - det är på engelska.
  • Det är verkligen svårt att hitta tid att skriva som en tonåring, med skolan, läxor, vänner, fester och distraheringar, men håller fast vid det.Det finns alltid några minuter här, några minuter där. Slutresultatet är värt det.
  • Om du är intresserad av att publicera, kolla in "Skapelsespace", Det är en tjänst från Amazon. Det har gratis publicering och du har kontroll över priset och distributionen. Se till att du frågar en förälder, eftersom det kommer att kräva ett skatte-ID.
  • Om du vill ha en prolog men inte en epilog eller vice versa, så är det bra - det här är valfritt.
  • Du kommer att få avstötning. Du kan få många avslag. Du kan få hundra avslag. Låt det inte faze dig - alla får avstötning.Även Tolkien fick avstötningsglips.
  • "Jag älskar mina avslag. De visar mig jag försöker." - Sylvia Plath
  • Du kan också publicera historier på en webbplats som Wattpad.
  • Använd ett barns förlagsplats som Sigmas bokhylla, som uteslutande är för tonåringar, eftersom de kommer att göra det enklare och du behöver inte gå igenom pappersarbete och betalningar.
  • Lär dig att ta kritik. Ingen bra författare kan överleva länge utan det.
  • Upprätta din romas röst. Läs böcker med liknande genrer till romanen du skriver och bestämmer vilken typ av röst (ton) du vill ha din bok att ha. Detta gör din bok ljud mer professionell.
  • Varningar

    Skicka inte ditt arbete till en litterär agent när du inte har slutat och polerat hela manuskriptet. Förutom att vara oprofessionellt kan en agent vara intresserad av vad du måste skriva (även om det ibland verkar som om det aldrig kommer att hända, det gör, chockerande nog) och när de är intresserade kommer de att begära hela manuskriptet. Det finns ingen försäkran om att de ska sätta sig tillräckligt länge för att du ska kunna avsluta det. Chanserna att det händer är smala om du inte är en super-typer och kan skriva sidor och sidor och sidor om dagen, men igen mycket osannolikt.
  • Dröm stor, men dröm inte för stor. På det här sättet, om du inte blir en nationell känd författare, kan du fortfarande ha ditt skrivande, och låt inte någon berätta för dig.
  • Lägg inte din historia online på skrivplatser. Det låter bra, men det är inte upphovsrätt säkert tills det har publicerats.
  • Som en tonårsskribent kommer du inte att tas så seriöst som någon som har gått till universitetet eller högskolan. Det sagt, du måste vara professionell och seriös när du diskuterar och skickar ditt manuskript till att publicera hus.
  • Ge inte upp dig själv. Det kan ta månader och månader att accepteras av en utgivare, men det finns många av förlag. Det är en fråga om att hitta den rätta.
  • Skicka aldrig ditt manuskript till en förläggare om du inte har googled sitt namn bredvid orden fåfänga eller bluff. Om du inte vet vad en fåfänga utgivare är mer forskning.
  • Se till att agenten eller redaktören du hittar är pålitlig. Du kanske vill göra forskning om andra böcker som de har gjort. Det finns människor där ute som väntar på att bluffa en första gången tonårsförfattare som aldrig gjort det här förut.
  • Redigera alltid ditt arbete minst två gånger, eftersom du sannolikt kommer att sakna saker under det första utkastet och först redigera. Du kan aldrig vara för försiktig.
  • Bli inte så involverad med ditt skrivande att du glömmer allt annat.Spendera tid med människor, skratta, ha kuddar, äta så mycket godis som du känner dig sjuk.Gör bara saker, spela sport, göra dina läxor och läsa andra böcker.En författare behöver uppleva varje stadium av livet till fullo. Många gånger gör dessa saker kommer att utlösa idéer, och dessa idéer kan ofta vara avgörande och pivotala till ditt arbete.
  • Böcker av tonåringar

    • Stonens profetia av flavia bujor
    • Bran hambriker av Kaleb Nation
    • De Sällskapsdjur smart trilogi, av aaron e. Kates
    • Swordbird och Sword Quest av Nancy Yi fan
    • Eragon, äldsta, brisingr och arv av Christopher Paolini (han var 15 när han först började skriva Eron)
    • De som är utanför av s.E. Hinton
    • I nattens skog av Amelia Atwater-Rhodes (hon var 14)
    • Corydon och Isle of Monsters av Tobias Druitt (en pseudonym (falskt namn) för en moder och son skrivande partnerskap)
    • 7 i 1 av Joanna Lew
    • Problem hela vägen av Sonya Hartnett
    • De märkligaste äventyr trilogi av Alexandra Adornetto
    • Halo trilogi av Alexandra Adornetto
    • Tweaked Av Katelyn Schneider
    • Förrätter med mocktales av Aditya Krishnan
    • Ett gråta från Egypten av Hope Auer
    • Alvor av zecoh av Karen Hurley
    • Great Railroad Series: Vårt första lokomotiv av Isaac Ben Levi (han var 16 när hans första bok lanserade som # 1 ny utgåva i barnens klassiker).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande