Hur man ordentligt för att citera dialog i mla

När du skriver ett papper om ett litteraturarbete, som ett spel eller en historia, kan du behöva citera från dialogen. Om du använder Citation Style of the Modern Language Association (MLA), kommer din uppgjorda post att vara densamma som det skulle vara för någon bok, spela eller annan källa. Formatet och in-text-citatet av dialog kan dock vara lite knepigt, särskilt när du citerar flera rader av dialog direkt.

Steg

Metod 1 av 3:
I-text citat

Använd den här metoden om ditt citat är kort (3 linjer eller färre) och innehåller bara tal från ett tecken.

  1. Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 1
1. Sätt enstaka citattecken runt talet om det bara är en del av den citerade passagen. Om den passage du citerar innehåller både tal- och exponeringstext, använd dubbla citattecken i början och slutet av den citerade passagen. Använd enstaka citattecken för att sätta av den del av den passage där karaktären talar.
  • Till exempel kan du skriva:
    Nick, berättaren av historien, har tydligt klassens osäkerhet: ""Du får mig att känna mig ociviliserad, daisy," Jag bekände på mitt andra glas Corky men ganska imponerande Claret. "Kan du inte prata om grödor eller något?`" (Fitzgerald 15)
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 2
    2. Använd dubbla citattecken om du bara citerar talet. Låt dina läsare veta genom din text att citatet är ett tecken som talar, använd endast dubbla citattecken runt själva talet. Du behöver inte använda ett extra enstaka citattecken för att visa att du citerar dialog.
  • Till exempel kan du skriva:
    Tom ger sin rasism hela centrum när han utropar det "civilisationen går i stycken." (Fitzgerald 15)
  • 3. Placera sidnumret eller intervallet i parentes efter citatet. Om du inte har nämnt författaren i texten i ditt papper, inkludera deras efternamn först. Skriv sedan bara sidnumret eller den första sidan av intervallet och den sista sidan i intervallet, åtskilda av en bindestreck. Placera en period utanför den stängande parentesen.
  • Till exempel kan du skriva:
    Tom beskriver en bok han har läst och hävdar "Tanken är om vi inte ser ut den vita tävlingen kommer att vara - kommer att vara fullständigt nedsänkt. Det är alla vetenskapliga saker - det har bevisats" (Fitzgerald 16).
  • Metod 2 av 3:
    Block citat

    Använd den här metoden för citat som är längre än 3 linjer eller inkluderar tal från mer än ett tecken.

    1. Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 4
    1. Introducera blocket citat med en kolon. Använd en mening i ditt papper för att ställa in blockkitatet genom att förklara vad det visar, sammanfatta innehållet eller beskriver dess betydelse i förhållande till ditt pappers tema. Avsluta den meningen med en kolon.
    • Till exempel kan du skriva:
      "Du behöver inte läsa långt in i Fitzgeralds bok för att stöta på direkt rasism:" och följ sedan med ett block citat om Tom diskutera sina vita supremacistiska tankar.
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 5
    2. Ställ in kvarterets vänstra marginal 0.5 i (1.3 cm) över från din text. Den här nya vänstra marginalen gäller hela blocket. Den högra marginalen förändras inte. För varje ny stycke eller dialogrutan, streck en annan 0.5 i (1.3 cm) från blockets citatets marginal. Detta inkluderar den första raden, så om ditt block citat startar i början av ett stycke eller första raden av dialog, skulle den första raden vara indragna 1 i (2.5 cm) från marginalen på din huvudtext.
  • Med dialog från en roman eller novell, behåll det styckeformat som visas i den ursprungliga källan och använd dubbla citattecken runt den talade dialogen.
  • Om du citerar dialog från ett spel är marginalerna olika. Hela citatet är avstängt 1 i (2.5 cm) från texten i ditt papper. Varje efterföljande linje bortom en karaktärs första är indragna en extra 0.25 i (0.64 cm) (ca 3 mellanslag).
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 6
    3. Börja varje rad med karaktärens namn när du citerar ett spel. Skriv karaktärens namn i alla stora bokstäver, följt av en period. Kopiera sedan den karaktärens linjer. Om ditt block citat innehåller linjer från mer än ett tecken, gör det samma för varje tecken du citerar.
  • Använd inte citattecken var som helst i dialogen när du blockerar dialog från ett spel.
  • Till exempel kan du citera dialogen före Romeo och Juliets första kyss:
    Romeo. Har inte heliga läppar och heliga palmer också?
    Juliet. Ay, pilgrim, läppar som de måste använda i bön.
    Romeo. O då, kära helgon, låt läpparna göra vad händer gör.
    De ber: Grant Du, för att tro på förtvivlan.
    Juliet. Saints rör sig inte, men beviljas för böners skull.
    Romeo. Flytta sedan inte medan min böns effekt jag tar. (Shakespeare 1.5.112-117)
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 7
    4. Lägg till sidnumret eller intervallet i parentes i slutet av blocket. Med ett blockcitat går sidnumret eller intervallet utanför stängningspunkten för citatet. Ingen skiljetecken är nödvändig efter stängning parentes. Om du inte har med namnet på författaren i din text som föregår blocket citat, lägg den till din parentesistiska före sidnumret eller intervallet.
  • Till exempel kan de sista raderna i ditt block citat se ut så här:
    Och jag hoppas att hon blir en dåre - det är det bästa en tjej kan vara i den här världen, en vacker liten dåre." (Fitzgerald 19-20)
  • Metod 3 av 3:
    Verk citeras

    Använd den här metoden för att organisera information om källan i din uppdragna post.

    1. Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 8
    1. Starta dina verk citerade inträde med författarens namn. Skriv författarens efternamn först, följt av ett komma, då deras förnamn. Placera en period i slutet av författarens förnamn. Inkludera initialer efter behov, om de är med på titelsidan i källan.
    • Exempel: Fitzgerald, f. Scott.
    • Om det finns 2 författare, lista dem i den ordning de visas på bokens titelsida. Placera ett komma efter den första författarens förnamn, skriv sedan ordet "och," följt av den andra författarens för- och efternamn. (Exempel: Smith, John och Sally Ride)
    • Om det finns 3 eller fler författare, lista endast den första författarens namn, lägg till ett komma efter deras förnamn, skriv sedan förkortningen "et al." (Exempel: Smith, John, et al.)
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 9
    2. Lägg till titeln på källan. För de flesta litteraturens verk är källan en bok eller liknande volym, så du skulle lägga titeln i kursiv. Om du råkar citera från ett mindre arbete, till exempel en historia i en tidskrift eller litterär tidskrift eller ett spel i en uppsamlad volym av spel, sätt titeln i dubbla citattecken. Kapitalisera det första ordet av titeln och alla substantiv, pronomen, verb, adverb och adjektiv. Placera en period i slutet av titeln (inuti dubbla citattecken, om du använder dem).
  • Bokexempel: Fitzgerald, F. Scott. Den store Gatsby.
  • Kort historia Exempel: Fitzgerald, F. Scott. "Diamanten så stor som ritz."
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 10
    3. Inkludera titeln på det större arbetet och redaktören om det behövs. Om historien eller spelningen har citerat kom från ett större arbete, lägg till titeln i kursiv efter källans titel. Kapitalisera det på samma sätt som du aktiverade källans titel, med ett komma i slutet. Om det finns en redaktör, lägg till orden "redigerad av" följt av deras namn. Placera ett komma i slutet av namnet.
  • Kort historia Exempel: Fitzgerald, F. Scott. "Diamanten så stor som ritz." De korta berättelserna om f. Scott Fitzgerald, Redigerad av Matthew J. Bruccoli,
  • För litterära tidskrifter eller andra tidskrifter, Inkludera volymen och utgåva numren.
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 11
    4. Lista utgivaren och år av publikation. Skriv namnet på utgivaren, följt av ett komma, lägg sedan till året källan publicerades. Placera en period i slutet.
  • Bokexempel: Fitzgerald, F. Scott. Den store Gatsby. Scribner, 2004.
  • Kort historia Exempel: Fitzgerald, F. Scott. "Diamanten så stor som ritz." De korta berättelserna om f. Scott Fitzgerald, Redigerad av Matthew J. Bruccoli, Scribner, 1995.
  • Bild med titeln CITE DIALOG I MLA STEG 12
    5. Stäng din post med en URL om källan är tillgänglig online. Kopiera och klistra in den direkta webbadressen för källan, utan "http: //" del. Placera en period i slutet av webbadressen.
  • Bokexempel: Fitzgerald, F. Scott. Den store Gatsby. Scribner, 2004. gutenberg.netto.au / ebooks02 / 0200041h.html.
  • Kort historia Exempel: Fitzgerald, F. Scott. "Diamanten så stor som ritz." De korta berättelserna om f. Scott Fitzgerald, Redigerad av Matthew J. Bruccoli, Scribner, 1995. stadsbibliotek.Storbritannien / e-böcker / 28/66.pdf.
  • Tips

    Om du citerar Shakespeare, Använd lagen, versen och raden, snarare än sidnummer för den specifika utgåvan du använder. Med andra spel, använd sidnumret, som du skulle med någon bok.

    Varningar

    I den här artikeln beskrivs hur man citerar dialog med MLA 8: e upplagan (2016). Om din instruktör eller handledare har du använder en annan upplaga, kan formatet vara annorlunda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande