Hur man rengör en vit handfat

En vit handfat kan komplettera ett kök eller ett badrum perfekt, men processen med att hålla en ren kan vara mindre än perfekt. Enkel disk tvål får inte lysa en välanvänd, men något hård kan skrapa ytan och locka smuts. Genom att ta steg för att skydda din handfat och försök lätt fläckavlägsnande tekniker kan du hålla din vita handfat.

Steg

Metod 1 av 3:
Ljusa din handfat
  1. Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 1
1. Använd vit vinäger för att ta bort limescale. Bli av med tråkig, dingy limescale buildup med vit vinäger. Fyll en tom sprayflaska med ren, vit vinäger och spraya den på din vita handfat. Skruva omedelbart ytan med en icke-skrapa skrubbborste eller svamp tills uppbyggnaden är borta. Skölj alla vinäger med vatten.
  • Vinäger arbetar också som desinfektionsmedel.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 2
    2. Spruta diskbänk med väteperoxid. Väteperoxid lyfter försiktigt upp en vit handfat. Fyll en sprayflaska med väteperoxid, spraya din diskbänk över och lämna den över natten. Väteperoxiden kommer att bleka och ljusa diskbänken. Skölj bara och torka av sinken torka nästa morgon.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 3
    3. Torka din handfat med glasrengöringsmedel. Glasrenare innehåller ammoniak, vilket kommer att avlägsna smuts och skina en vit handfat. Spraya ytan på handfatet med glasrengöringsmedel, låt den sitta i 30 sekunder och torka det torrt med en pappershandduk.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 4
    4. Skruva fast handfat med natron och ammoniak. För en månatlig djup rengöring av din vita handfat, blanda tillsammans en gallon varmt vatten, A /4 kopp (59 ml) bakpulver och a /4 kopp (59 ml) ammoniak. Blötlägg en icke-skrapa svamp i blandningen och skrubba helt med din sinks yta.
  • Skölj väl efteråt, så du är inte kvar med en film från städaren.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 5
    5. Spraya din handfat med klorblekmedel. Klorblekning kan äta bort vid metallavlopp och kranar, så se till att du undviker dessa områden när du använder den för att ljusna en vit handfat. Späd klorblekmedel genom att lägga till 1 tesked (4.9 ml) till en vattenfylld sprayflaska. Spruta yta på diskbänken, låt blandningen sitta i några minuter och skrubba med en icke-skrapa svamp. Skölj väl med vatten.
  • Blanda aldrig klorblekmedel med ammoniak, eftersom det bildar en skadlig gas.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort envisa fläckar
    1. Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 6
    1. Blötläggningar med syreblekmedel. Hitta en oxygenerad blekmedel i pulverform och blanda den med vatten enligt tillverkarens instruktioner. Doppa 2 till 3 trasor i blandningen, beroende på hur stor diskbänken är och lägg de mättade trasorna längs botten av diskbänken. Lämna räcken ensam i 15 minuter, ta av dem och skrubba eventuella återstående fläckar med en icke-slipande borste.
    • Häng mättade trasor över kanten av diskbänken för att ta bort alla fläckar längs sidorna.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 7
    2. Rengör rostfläckar med salt och citronsaft. Rost eller andra envisa fläckar står inte en chans till en DIY Cleaner gjord av salt och citronsaft. Stänk bordsalt på några fläckar, skära en citron i hälften för att pressa sin juice direkt över saltet och skrubba med en ren skålen. Skölj området med vatten och upprepa om det behövs.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 8
    3. Använd flytande diskmaskinsåpe. Flytande diskmaskinsåp är starka saker och du behöver bara lämna den på din vita handfat för en kort tid för att skära genom fett, smuts och fläckar. Squirt en liten mängd på en mjuk trasa eller svamp och torka din handfat överallt med det. Gå inte bort och skölj din handfat med vatten efter en minut.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra en smutsig handfat
    1. Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 9
    1. Skydda botten av ett kökshandfat med en gummimatta. En gummimatta fäst vid botten med sugkoppar skyddar din handfat från smutsiga rätter och scuffs gjorda av krukor och kokkärl. Hitta en billig matta i din lokala hemaffär och använd det varje gång du gör rätter. Förhindra ytterligare fläckar och vattenmärken genom att ta bort mattan när den inte är i bruk.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 10
    2. Torka och torka din handfat efter varje användning. Få vana att torka din handfat efter varje användning för att förhindra gulning eller färgning i första hand. Använd en liten mängd diskmedel på en våt, mjuk trasa eller svamp och torka av din vita handfat. Skölj tvålen med vatten och torka helt med handduken med en pappershandduk eller annan torr trasa.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 11
    3. Undvik att lämna rätter i din handfat över natten. Saker som kaffe, te eller fett kan fläcka vit porslin eller brandlera. Se till att du inte lämnar halvfyllda, droppar kaffekoppar eller smutsiga stekpannor i handfatet över natten. De längre smutsiga plattorna håller sig i handfatet, desto längre fläckar måste sättas in.
  • Bild med titeln Rengör en vit handfat Steg 12
    4. Skydda din diskbänk med citronolja. Polera och ge din diskbänk en skyddande beläggning med citronolja. Lägg till flera droppar citron eterisk olja till en mjuk, torr trasa för att belägga din vita handfat med. Kom ihåg att torka din handfat först innan du lägger till glans och avstötande rester med citronolja.
  • Tips

    Använd en magisk suddgummi för att försiktigt och enkelt ta bort fläckar.
  • Använd den mest mjuka renaren först och försök andra i ökande styrkor.
  • Låt inte sura livsmedel som frukter, ättika och dressingar sitter i din handfat. De kan fläcka eller skada din handfat över tiden.
  • Varningar

    Var försiktig när du tar bort fläckar. Hårda städare kan ets och tråkig porslin.
  • Blanda aldrig rengöringsmedel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande