Hur man rengör ett handfatavlopp

En smutsig diskbänk kan lukta hemskt och vara ohälsosamt att använda. Om du vill behålla en bra luktande och bakteriefria dränering är det viktigt att du håller diskbänken dränering ren. Rengöring av handfat kan vara mycket svårare än att rengöra ett handfat eftersom det är svårt att nå med en traditionell svamp. Lyckligtvis finns det metoder som du kan använda för att rengöra en vanlig diskbänk eller ett avfallshantering av sopor med hjälp av alla naturliga ingredienser som citron och ättika.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av ättika och bakpulver
  1. Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 1
1. Ta bort ditt avloppsskydd. Ta bort eventuella lock som är ovanpå ditt avlopp. Om du har ett popup-dräneringspropp, vrid locket moturs för att ta bort det från avloppet. Eliminera eventuell överskott av mat som är kvar från att tvätta eller hår som är uppbyggt nära toppen av avloppet. Töm ut ur diskbänken innan du börjar rengöra avloppet.
Expertips

Försök att köra ett ormverktyg genom avloppet 3-5 gånger för att samla hår eller skräp i avloppet, spola sedan ur avloppet med varmt vatten.

Bridgettpris

Bridgettpris

Husrengöring Professionalbridgett Priset är en städsguru och mede-ägare av Maideasy, ett städserviceföretag som tjänar Phoenix, Arizona Metropolitan Area. Hon har en befälhavare från University of Phoenix, specialiserat på digital och traditionell marknadsföring.
Bridgettpris
Bridgettpris
Husstädning Professionell
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 2
    2. Spola ditt avlopp med kokande vatten. Koka en kruka med vatten i en vattenkokare och häll den ner i avloppet innan du börjar. Denna initiala spolning tar bort några mindre partiklar som har byggt upp i avloppet.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 3
    3. Häll 1/2 kopp (110.40 g) bakpulver lodra ner i avloppet. Mät en 1/2 kopp (110.40 g) Bakpulver i en mätkopp. Häll långsamt pulveret ner i avloppet.
    Expertips
    Bridgettpris

    Bridgettpris

    Husrengöring Professionalbridgett Priset är en städsguru och mede-ägare av Maideasy, ett städserviceföretag som tjänar Phoenix, Arizona Metropolitan Area. Hon har en befälhavare från University of Phoenix, specialiserat på digital och traditionell marknadsföring.
    Bridgettpris
    Bridgettpris
    Husstädning Professionell

    Använd en orange-doftande renare för ett trevligt alternativ. Jag gillar att spola ut avloppet med varmt vatten och häll sedan en apelsinbaserad produkt längs diskbänken tillsammans med värmen. Det kommer helt att rengöra avloppet och doften, och det skapar en fin doft som tränger igenom hela badrummet. Då, när du slår på diskbänken för att tvätta händerna, aktiverar det doften igen, så det är verkligen underbart.

  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 4
    4. Häll en 1/2 kopp (118.29 ml) vit vinäger ner i avloppet. Häll vinäger ovanpå bakpulken för att skapa den kemiska reaktionen som ska rengöra och sanera din avlopp. Bakpulveret kommer att börja fizz.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 5
    5. Tillåt blandningen i ditt avlopp till fizz i 10 minuter. Låt blandningen sitta i 10 minuter, och lösningen kommer att fungera ner i avloppet för att ta bort potentiella träskor eller uppbyggnad.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 6
    6. Spola din diskbänk en sista gång med kokande vatten. Koka en annan kruka med vatten och häll den nerför diskbänken för att tvätta den återstående bakpulken och ättika i din handfat. Om du fortfarande luktar vinäger lukt från diskbänken kan du spola den igen med en annan kruka med kokande vatten.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av skräpavfall
    1. Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 7
    1. Skär en citron i skivor. Skär en bit citron i enskilda skivor som är tillräckligt små för att passa in i varje sektion av ett Icecube-bricka.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 8
    2. Sätt skivorna i en Icecube-bricka och lägg dem med ättika. Fyll iskubbrickan med ättika. Vinäger kommer att hjälpa deodorisera och sanera ditt avfallsavfall. Det kommer också att rengöra sprickor i ditt skräpavfallshantering.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 9
    3. Låt isbitarna härda. Lämna brickan i frysen över natten och låt alla isbitarna härda.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 10
    4. Placera isbitarna i ditt skräpavfall. Bryta isbitarna ur brickan och dumpa dem i ditt avfallsavfall.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 11
    5. Slå på skräpavfallet tills du bryter upp all is. Kör kallt vatten över isbitarna och sätt på din avfallshantering. Bladen ska bryta upp isen, och citrus och ättika bör fräscha upp lukten och rengöra din avlopp. När du är klar, kör kallt vatten för att skölja ut avloppet.
  • Kallt vatten härdar oljor och fett så att skräpavfallet kan bryta upp dem.
  • Metod 3 av 3:
    Håller din dränering ren
    1. Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 12
    1. Håll fett, kaffebryggare och hår ur din avlopp. En vanlig anledning att avlopp blir täppt är att du sätter fel saker ner dem. Undvik att lägga mat, hår, kaffebryggor eller fett ner diskbänken, eftersom det kan orsaka träskor.
    • Om du behöver kassera olja, samla den i en glasburk efter tillagningen och kasta den bort i soporna.
    • Om du rakar över diskbänken kan du radera bassängen med pappershanddukar eller livsmedelspåsar för att fånga håret innan det går ner i avloppet.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 13
    2. Skölj ditt avlopp med kokande vatten när du tvättar dina rätter. Om du gör en djup rengöring av diskbassängen eller tvätta disken i handfatet, häll kokande vatten ner i avloppet efteråt. Att göra detta kan förhindra att lukt bildas i ditt avlopp.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 14
    3. Använd en mesh-skärm eller dräneringskåpa. Att använda ett avloppsskydd förhindrar att saker kommer att dränera det som gör det möjligt för dig att rengöra det mindre ofta. Om du inte har ett avloppsskydd kan du också få en nätskärm som ett alternativ.
  • Bild med titeln Rengör ett handfatavlopp Steg 15
    4. Häll regelbundet blekning ner i avloppet. En eller två gånger i veckan, häll bleka ner i avloppet och låt det sitta över natten. Detta kommer att bidra till att förebygga bakterier och luktar inuti ditt avlopp. Om du inte gillar lukten av blekmedel, kan du strö baka soda ner i avloppet när du rengör dina rätter för att absorbera den fula doften.
  • Saker du behöver

    • Vattenkokare eller kruka för att koka vatten
    • Bakpulver
    • vit vinäger
    • Citron
    • Iskubs låda
    • Bleka
    • Mesh Screen eller Drain Cover (Valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande