Hur man rengör rostfritt stål sänkor

Rostfritt stål är ett populärt material som används i sänkor. Om du har en diskbänk i rostfritt stål måste du rengöra den minst en gång i veckan. Med de rätta materialen är det ganska lätt att rengöra rostfritt stål. Det finns några speciella överväganden du bör ta när du rengör. Se till att du väljer rätt städprodukt för din specifika diskbänk. Om du märker fläckar eller repor, hantera dem på lämpligt sätt. Upprätthålla en ren, repfria diskbänken i framtiden genom att begränsa användningen av vissa produkter i din handfat.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av diskbänkenTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Clean Stainless Steel Sinks Steg 2
1. Samla rätt leveranser. När du har valt din produkt, få rätt leveranser. För att tvätta diskbänken behöver du en mjuk till medium nylonskrubbborste. Något mer slipande kan skrapa ytan på din handfat. Du kanske också vill ha handskar med handskar under rengöring.
  • Läs tillverkarens instruktioner för att välja ett rengöringsmedel. Rostfria handfat är alla gjorda av något olika material. Dessa material svarar annorlunda på olika typer av rengöringsmedel. För att du ska välja rätt produkt för din diskbänk, är det bäst att skjuta upp till tillverkarens instruktioner när det gäller vård, städning och allmän underhåll.
  • I avsaknad av instruktioner, använd din bästa bedömning och välj en städprodukt som rekommenderas av tillverkare och tillverkarens byråer när det gäller rostfritt stålkvård.
  • Produkter som ofta rekommenderas för en rostfri diskbänk är Fantastik antibakteriell tunga, formel 409 Antibakteriell all ändamål, Windex, Bar Keeper`s Friend and Soft Cleanser, och rostfritt stål rengörare och polska.
  • Olivolja kan fungera om du letar efter ett organiskt alternativ!
  • 2. Skölj diskbänken för att ta bort matpartiklar. Slå på vattnet och låta matpartiklar strömma ner i avloppet. Du kan använda en svamp för att hjälpa till med att styra partiklarna ner i avloppet. I händelse av maten fastnar på diskbänken, häll en liten mängd disk tvål på diskbänken och skölj sedan med varmt vatten.
  • 3. Tvätta diskbänken med varmt vatten och en svamp. Applicera din rengörare till din trasa eller borste. Borsta städaren på, arbetar i riktning mot sänkens metallkorn. Se till att du kommer ihåg att städa av kranen och sänkens handtag, som smuts ofta bygger upp på dessa platser.
  • 4. Skölj diskbänken noggrant. Många rengöringsmedel innehåller blekmedel eller andra kemikalier som kan vara frätande mot en sänk i rostfritt stål över tiden. Slå på kranen och skölj rengöraren helt. Se till att du fortsätter att skölja tills du inte längre ser några rester eller bubblor från städprodukten.
  • Var noga med att skölja bort hårda platser också. Ta en våt trasa och torka ner på kranen, handtag och andra platser. Se till att du fortsätter att torka tills någon återstod tas bort.
  • 5. Torka diskbänken. Använd pappershanddukar eller en torr trasa för att torka diskbänken helt. Rostfritt stål kan rosta om vatten avdunstar på sin yta. Var noga med att gnugga nedsänkningen tills den är helt torr efter rengöring för att förhindra denna fråga.
  • Se till att du använder mjukare trasor och pappershanddukar för att torka diskbänken. Använda en trasa som är för slipande kan orsaka repor.
  • Del 2 av 3:
    Hantera fläckar och reporTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Clean Rostfritt stål sänkor Steg 7
    1. Låt några repor blandas över tiden. Varje dags användning orsakar de flesta rostfria sänkor att klia något, även med korrekt vård. Om inte repor är särskilt stora eller otäckt, kan det vara en bra idé att helt enkelt låta dem blanda. Så småningom kommer små repor att skapa en unik finish för din handfat.
  • Bild med titeln Clean Rostfritt stål sänkor Steg 8
    2. Bestäm hur du tar bort en skrapa. Mindre repor är ett vanligt problem för rostfritt stål sänkor. Hur du tar bort reporna beror på vilken typ av handfat du har. Om du har tillverkarens instruktioner, se dessa. Du kan också fråga din hyresvärd om du hyr.
  • Borsta rostfria stål som kommer i ett nummer 3 eller nummer 4 är ganska typiska. Repor här kan vara svårt, men inte omöjligt, att ta bort. Hårlinjen, en annan penselfinish, kanske inte svarar bra på behandlingar. Men slipande kuddar eller sandpapper kan användas för att avlägsna repor på dessa ytor.
  • Du bör alltid skjuta upp till tillverkarens instruktioner om du har dem. Om du har instruktioner för din specifika typ av diskbänk, använd en produkt som rekommenderas av dessa instruktioner.
  • 3. Använd sandpapper eller slipande kuddar för att ta bort reporna. Sandpapper eller abrasiva kuddar med ett grepp mellan 80 och 120 kan användas på repor för borste rostfritt stål. Du kan köpa sandpapper på en lokal hårdvara. Gnugga sandpapper längs längden på repet tills den tas bort.
  • Se till att du vet vilken typ av rostfritt stål du har innan du använder sandpapper. Icke-borsta rostfritt stål kanske inte svarar bra på sandpapper.
  • Om du hyr, kanske du vill fråga din hyresvärd att reparera diskbänken. Om du orsakar ytterligare skador kan du bötas. Din hyresvärd har sannolikt en underhållsarbetare som kommer att veta hur man reparerar din handfat.
  • 4. Titta på butik köpte produkter för att ta bort fläckar och rost. Du kan också använda butiken köpt flytande rengöringsmedel för att ta bort rost, fläckar och minska utseendet på repor. Autosol Rust Remover rekommenderas av vissa tillverkare av rostfritt stål och kan framgångsrikt hantera skador som rost.
  • Följ användningsanvisningarna för sådana produkter. Med vissa produkter kan du lägga produkten på diskbänken och skölj sedan det. Med andra produkter kan du behöva låta vätskan torka över en fläck eller rep innan du tar bort fläcken.
  • 5. Prova hemlagad botemedel på fläckar. Vissa människor råder vissa hemmetoder för fläckar. Medan det inte finns någon garanti kommer sådana rättsmedel att fungera, de är värda ett försök om du kämpar med en satt i fläck på din handfat.
  • Blanda lika delar citronsaft och bakpulver i en pasta. Gnugga denna pasta över fläcken med en fuktig svamp. Låt pastan sitta i 15 till 20 minuter och torka sedan området rent.
  • Blanda en matsked grädde med tartar med ett par droppar citronsaft. Gnugga denna pasta på rostfläckar och fläckar tills de kommer av.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla en ren handfatTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Clean Rostfritt stål sänkor Steg 12
    1. Använd inte stålull. Stålull är väldigt slipande. Om det används på en sänk i rostfritt stål kan det lätt orsaka repor. Hålla sig till mjukare och icke-slipande borstar och svampar vid rengöring av en rostfri stålbänk.
  • Bild med titeln Rengör rostfritt stål sänkor Steg 13
    2. Undvik gummiens matmattor. Placera inte en gummi-matmat på botten av en rostfritt stålbänk. Dessa produkter kan fälla vatten, vilket resulterar i missfärgning över tiden.
  • Om du föredrar att använda en gummirättsmatta när du gör rätter, lämna mattan i diskbänken medan du tvättar. Ta sedan bort det och torka området under när du är klar.
  • Bild med titeln Rengör rostfritt stål sänkor Steg 14
    3. Håll våta trasor ur diskbänken. Du kan placera en våt trasa någonstans i diskbänken när du slutar göra diskar eller torka ner bänkskivor. Även om det här är bekvämt, bör du aldrig lämna våta trasor eller svampar i en rostfri sänk. Överskott av vatten kan orsaka rost och fläckar. Förvara dina våta trasor någon annanstans i ditt kök.
  • Bild med titeln Clean Rostfritt stål sänkor Steg 15
    4. Lämna inte gjutjärnskokare i en sänk i rostfritt stål. Gjutjärn köksredskap ger mycket rester som kan bära ner rostfritt stål. Om det lämnas i en rostfritt stål, kan det leda till att disken och fläcken är. Det är inte heller bra för gjutjärnskokare som ska lämnas våt för länge, eftersom det kan orsaka att köksredskapet är också.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Många människor förespråkar ättika och bakpulver som en städprodukt. Medan kombinationen inte nödvändigtvis skadar din rostfria handfat, neutraliserar vinäger och bakpulver. Du är bättre att använda andra städprodukter för din rostfria handfat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande