Hur man rengör en muffinpanna

Med så många hål och sprickor är muffinpannor notoriskt svåra att bli rena. Tack och lov, det finns flera sätt att ta bort tufft fett och caked-on smuts. Om du använder en tennmuffinpanna kan du rengöra den genom att blötlägga det i varmt vatten med ett torkduk eller genom att baka det med en bakpulitlösning. Om din muffinpanna är gjord av silikon, rengör den genom att först skrubba den med disken tvål, sedan med en bakpulverpasta för att ta bort envisa fläckar.

Steg

Metod 1 av 3:
Blötande tennpannor med torktumlare
  1. Bild med titeln Clean a muffin pan steg 1
1. Fyll diskbänken med varmt vatten. Vrid sänkvattnet på både varmt och kallt och låt det springa i några sekunder, justera efter behov tills det är varmt men inte varmt. Anslut sedan diskbänken så det fylls om ¾ av vägen upp med det varma vattnet.
  • Om fettet eller smuts är särskilt caked-on, hjälper till att lossa det ännu mer.
  • 2. Placera muffinpannan och torkduken i det varma vattnet. Lägg muffinpannan i diskbänken så att muffinhålen är uppåt. Försök att nedsänka det så mycket som möjligt. Därefter lägg 1 eller 2 torktumlare platt i vattnet ovanpå muffinpannans hål.
  • Medan 1 torktumlare kommer sannolikt att fungera för de flesta pannor, om din muffinpanna har mycket gammalt caked-on fett och smuts, kan du behöva använda 2 torktumlare.
  • Bild med titeln Clean a Muffin Pan Steg 3
    3. Lämna muffinpannan för att suga i minst en timme. För bästa resultat, lämna din muffinpanna att suga i vattnet med torkduken över natten. Detta kommer att ge rengöringstillsatserna i torkarken mer tid att lösa upp och lossa mycket fett. Om du behöver använda dem förr eller vill få dem att rengöra snabbt, men låt dem suga i minst 1 timme.
  • Bild med titeln Clean a muffin pan steg 4
    4. Tvätta av någon återstående röra med en spatel eller svamp. Medan du blötlägger med torkarken, kommer mycket av fettet och smuts att lossa och falla av muffinpannan på egen hand. Om det finns någon återstående röra efter att du släppt, kan du dock använda en spatel för att skrota av kakad mat och använd en svamp för att torka bort något fett.
  • Efter att ha torkat bort eventuella kvarvarande smuts kan du skölja din muffinpanna en sista gång med diskmedel och varmt vatten för att ta bort kemisk återstod från torkduken.
  • Metod 2 av 3:
    Bakfett och smuts av tennpannor
    1. Lös upp natron i varmt vatten medan du förvärrar ugnen. Ställ först ugnen för att förvärma till 350 ° F (177 ° C). Medan ugnen förvärms, mäta ut och häll 2 matskedar (25 gram) bakpulver i en skål fylld med 1 US Quart (0.95 l) varmt vatten. Rör om blandningen tills bakpuljen är helt upplöst.
    • Medan du kan baka lite av fettet och smuts av din tennmuffinpanna med bara vatten, hjälper till att lossa och ta bort mer av den envisa röra.
  • Bild med titeln Clean a muffin pan steg 6
    2. Häll vattnet och bakningszodblandningen i varje muffinhål. Fyll varje hål tills det är ungefär 2/3 av vägen fullt. Oroa dig inte om något av fett och smuts är på toppen av pannan - ångan från lösningen i kombination med värmen från ugnen hjälper dig att rengöra toppen av pannan också.
  • Bild med titeln Clean a muffin pan steg 7
    3. Baka muffinpannan i 8 till 20 minuter. Om din muffinpanna har mycket gammalt caked-on fett, kommer du sannolikt att baka pannan i 20 minuter. Om du bara försöker få det rent efter en enda användning, kan du bara behöva baka det i 8 minuter.
  • Bild med titeln Clean a muffin pan steg 8
    4. Ta bort pannan från ugnen. När muffinpannan och lösningen har bakat, ta bort den från ugnen och dumpa bakpulverlösningen i diskbänken. Placera sedan pannan på en värmesäker yta och låt den svalna nog att du kan hantera det men inte så länge att det är helt kylt.
  • Se till att du använder ugnsmitt för att skydda dina händer när du hanterar den heta pannan.
  • 5. Skrubba muffinpannan med varmt vatten och diskmedel. Squirt en dime-stor mängd disk tvål på en svamp eller nylonborste borste och skrubba pannan för att ta bort eventuellt kvarvarande fett och smuts. Medan bakningen pannan med bakpulverlösningen lossnar och ta bort några av röra, kan det fortfarande vara några som behöver skruvas av.
  • Om du använder en borstborste, se till att du väljer en nylonborste så att den kommer att skrubba din panna rent utan att skrapa tennet. Du kan också en mikrofiberduk eller den mjuka sidan av en svamp.
  • När du har skruvat pannan, skölj det med vatten för att ta bort eventuella tvålrester så det är klart att använda.
  • Metod 3 av 3:
    Tvätta silikonmuffinpannor
    1. Bild med titeln Clean a muffin pan steg 10
    1. Placera pannan i diskbänken under mycket varmt vatten. Först, vrid sänkvattnet så varmt som det kommer att gå, låt det springa i några sekunder för att värma upp så mycket som möjligt. Sedan placera försiktigt silikonmuffinpanelen under det rinnande vattnet.
    • Om ditt handfat blir riktigt varmt, kommer du sannolikt att behöva bära gummihandskar för att skydda din hud.
    • Att låta pan sköljning under varmt vatten först hjälpa några av fett eller bakad mat börjar lossa, vilket gör det lättare för dig att skrubba av.
  • 2. Skrubba pannan med en svamp och diskmedel. Medan pannan sköljer under vattnet, spruta en dime-stor mängd diskmedel på en svamp. Sedan skrubba över hela muffinpannan, skölj det med varmt vatten efter behov.
  • Du kan behöva spendera lite extra tid att skrubba inuti muffinhålen, eftersom kanterna kan vara lite svårt att nå.
  • 3. Skölj pannan och skaka den för att ta bort något av överskottsvattnet. Efter att ha skrubbat noggrant, håll muffinpannan under rinnande vatten för att skölja av tvålen och lossna smuts. En gång sköljde, stäng av vattnet och skaka försiktigt pannan så att det inte är drenket med vatten men är fortfarande lite våt.
  • 4. Blanda bakpulver med ett stänk av vatten för att göra en rengöringspasta. Om det fortfarande finns något fett och smuts fast på din muffinpanna efter att du skrubbar den med disken och vatten, använd en bakpulverpasta för att lossa den och ta bort den. För att göra pastan, häll ca 2 matskedar (25 gram) bakpulver i en skål med ett litet stänk av vatten. Använd en sked för att blanda bakpulver och vatten tillsammans, lägga till mer bakpulver eller vatten som behövs för att skapa en tjock pasta liknande i textur till tandkräm.
  • I stället för att göra pastaen i en skål kan du också hälla natron direkt på pannan så snart du har sköljt det medan det fortfarande är vått. Använd sedan fingrarna eller en sked för att blanda bakpuljen med vattnet kvar från sköljningen för att skapa pasta.
  • 5. Sprid pasta över fettet och fast-på smuts. Med hjälp av fingrarna eller en sked, sprida ett tjockt lager av den bakpulverpasta över de smutsiga fläckarna på pannan. Se till att du helt täcker något envis fett eller smuts.
  • Bild med titeln Clean a muffin pan steg 15
    6. Låt bakpulverpastaen torka helt på pannan. Pastan kan ta var som helst från några minuter till över en timme för att torka, beroende på hur tjock du lagt den på. Bakspaketet kommer att absorbera fettet när det torkar, vilket gör det lättare för dig att torka av muffinpannan.
  • Bild med titeln Clean a muffin pan steg 16
    7. Tvätta bakpulverpastaen från pannan med en svamp. När pastan är helt torkad och härdad till beröring, skölj det under varmt vatten igen för att ta bort pastaen. Eftersom det sköljs, sprutar du en annan dime-stor mängd disk tvål på en svamp och skrubba över pannan igen för att säkerställa att all pasta avlägsnas och tillsammans med det återstående fett och smuts.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din muffinpanna inte har några tuffa fläckar, fett eller smuts, kan du kanske rengöra det med hand med diskmedel och vatten.
  • Om din muffinpanna är diskmaskin säker kan du rengöra den genom att köra den genom diskmaskinen. Du kanske vill undvika att göra det, men om det finns några rester, eftersom värmen från diskmaskinen kan få det att hålla fast på ännu mer. Dessutom, om din panna är non-pinne, kan diskmaskinen ta bort non-stick beläggningen över tiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande