Hur man rengör mässingshandtag

Det är svårt att slå det glänsande, majestätiska utseendet på mässingshandtag. Det enda problemet är att de kan ta sig och bli smutsiga över tiden. Så småningom kan de även oxidera och bilda ett grönt pulver på ytan. Lyckligtvis är det egentligen lätt att rengöra och polera mässing så att du kan hålla dina handtag ser vackra ut under en lång tid. För att göra jobbet ännu enklare har vi svarat några av de vanligaste frågorna som folk har om vad som krävs för att rengöra mässingshandtag.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad är det enklaste sättet att rengöra mässing?
  1. Bild med titeln Clean Brass Handles Steg 1
1. Använda tvål och vatten är det enklaste sättet att rengöra det. Om du letar efter ett enkelt sätt att rengöra dina mässingshandtag, fyll en behållare med varmt vatten och lägg till några droppar diskmedel. Skruva sedan ytan med en mikrofiberduk eller en ren tandborste doppad i rengöringslösningen. När mässingen är ren, torka av den med en ren trasa.
  • Om handtagen är super smutsiga eller tarnished kan du ta bort dem och suga dem i tvålvatten innan du skrubbar dem rena.
Fråga 2 av 6:
Hur rengör du dåligt tarnished mässing?
  1. Bild med titeln Clean Brass Handles Steg 2
1. Använd ketchup för tuffare mässing rengöring jobb. Det kan tyckas konstigt, men de naturliga syrorna i ketchup kommer faktiskt att ta bort det utan att skada eller färgas. Faktum är att tomatsås eller pasta också kommer att fungera! Gnugga en tunn kappa över ytan av den tarnished mässing och låt den sitta i minst en timme. Sedan skrubba mässingen ren med varmt, tvålvatten och en mikrofiberduk eller en ren tandborste.
  • De naturliga syrorna i ketchup- eller tomatpastaen kommer att avlägsna smältning utan att skada eller färgas.
Fråga 3 av 6:
Vad är den bästa hemlagad mässingsrenare?
  1. Bild med titeln Clean Brass Handles Steg 3
1. Försök att göra en lösning med salt, mjöl och vit vinäger. Ta en ren blandningsskål och lägg till lika delar salt, mjöl och vit vinäger. Blanda lösningen tillsammans riktigt bra så det är helt kombinerat. Sprid pasta över mässans yta och låt den sitta i upp till en timme. Sedan skölj pastaen bort med varmt vatten och buff mässing torr med en mikrofiberduk.
  • Till exempel kan du kombinera ½ kopp salt (144 gram), ½ kopp mjöl (68 gram) och /2 kopp (120 ml) vit vinäger för att bilda en pasta som rengör din mässing utan att skada ytan eller ändra färgen.
  • Du kan också använda Baking Soda istället för mjöl. Med hjälp av olika kombinationer av vatten, ättika, bakpulver och salt kan du få dina mässingshandtag som skiner igen.
  • Ett annat alternativ är att skära en citron i hälften, doppa sedan det plana ansiktet på det i salt. Gnugga den saltade citronen över ytan av dina mässingshandtag. Torka handtagen med en fuktig trasa och torka dem med en ren diskduk.
Fråga 4 av 6:
Hur tar du bort grön oxidation från mässing?
  1. Bild med titeln Ta bort färg från Windows Steg 24
1. Torka ytan med mineral sprit för att avlägsna fett och smuts. När mässing oxiderar och korroderar kan det bilda ett grönt pulver på ytan. Ta några mineraliska andar, även känd som vit ande och tillämpa den på en ren trasa eller swab. Torka ner ytan på mässingen för att ta bort eventuell smuts som kan täckas oxidationen så det är lättare att ta bort.
  • Mineral-andar släckte skadliga rök, så var noga med att arbeta i ett välventilerat område.
  • 2. Tryck av den gröna korrosionen med en träspett. Ta en träspett, bambu kebab pinne, eller till och med en bambu chopstick och trimma slutet för att bilda en mejselform. Skrapa försiktigt och tryck den pulverformiga gröna oxidationen av mässans yta. Torka sedan ytan ren med mer mineral sprit.
  • Fråga 5 av 6:
    Rengör WD-40 BRASS?
    1. Bild med titeln Get Tree SAP av dina händer Steg 8
    1. Ja, du kan använda WD-40 för att rengöra tarnished mässing. Lossa plaststråmen från burken och fäst den på munstycket. Spraya en liten mängd i en mjuk, ren trasa och gnugga det tarnerade mässingshandtaget i en cirkulär rörelse. Fortsätt polera mässans yta tills den är ren och glänsande.
    Fråga 6 av 6:
    Hur återställer du glansen till mässinghandtag?
    1. Bild med titeln Clean Brass Handles Steg 7
    1. Använd en kommersiell mässingsrengörare för att polera mässingen. Välj en kommersiell mässingsrengörare som är utformad speciellt för mässing. Tvätta handtagen med tvål och vatten för att ta bort damm eller smuts från ytan. Då polera handtagen med mässingstädaren och en mjuk trasa för att förhindra repor på ytan.
    • Genom att städa och polera dina handtag regelbundet kan du hålla dem glänsande och vackra i åratal.

    Tips

    Oljorna på din hud kan leda till tarnishing, så försök att röra mässingen så sällan som möjligt.

    Varningar

    Se till att du arbetar i ett välventilerat utrymme om du använder skadliga kemikalier som mineraliska andar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande