Hur man rengör din eteriska oljediffusor

En eterisk oljediffusor kan hjälpa till att ge ditt hem en trevlig doft. Men de kräver regelbunden rengöring. Efter varje användning, ge din essentiell oljediffusor en grundlig tvätt. En gång i månaden, djupt rengör din diffusor. Var vaksam om rengöring för att undvika uppbyggnad av gunk och smuts i din diffusor.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengör din diffusor efter användning
  1. Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 1
1. Häll överflödigt vatten i diskbänken. Häll vattnet ut bakifrån, eftersom det här hindrar dig från att spilla på diffusorns driftsknappar. Detta kan orsaka skador på diffusorn.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 2
    2. Rengör insidan och utsidan av din diffusor. DAB en liten mängd av ett naturligt diskmedel på en bomullsborste. Använd det här för att ge tanken en mild torka ner, ta bort smuts och torka sedan ut ur diffusorns utsida.
  • Använd endast naturliga städare utan några kemiska tillsatser. Hårda kemikalier kan skada diffusorn.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 3
    3. Skölj diffusorn. Använd en trasa fuktad med rent vatten. Gnugga inuti tanken och på utsidan av diffusorn. Detta bör ta bort eventuella tvålrester. Se till att gnugga diffusorn med en ren trasa tills något vatten som löper av det är rent.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 4
    4. Rengör mistchipet. Det borde finnas ett litet ultraljudschip inuti vattentanken. Om du inte är säker på var din diffusors chip är, kontakta din bruksanvisning. Använd en bomullspinne doppad i gnidning alkohol för att torka ner dimmachipet.
  • Metod 2 av 3:
    Djupt rengöring av din diffusor
    1. Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 5
    1. Fyll din diffusor med vatten. Använd ren, rumstemperatur kranvatten. Fyll tanken ungefär halvvägs full.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 6
    2. Lägg till 10 droppar vit vinäger. Vit ättika rensar, desinfekter och hjälper till att bryta ner några oljor som fastnar inuti diffusorn. Lägg till cirka 10 droppar vit vinäger till din tank.
  • Se till att du använder ren vit ättika. Du borde inte använda något med kemiska tillsatser på en diffusor.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 7
    3. Kör diffusorn i 10 till 15 minuter. Anslut din diffusor och sätt på den. Låt det springa i 10 till 15 minuter. Detta kommer att lossa upp några oljor som fastnar på diffusorns sida.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 8
    4. Dumpa ut vattnet. Efter att ha kört diffusorn, koppla ur den. Dumpa ut något vatten från tanken nerför diskbänken, på samma sätt som du skulle när du normalt använder diffusorn.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 9
    5. Torka ner insidan av diffusorn. Använd antingen en mjuk trasa, bomullspinne eller liten borste för att torka ner diffusorns tank. Mål någon fast på smuts på tankens sidor. Dessa kan späda luktar när du använder din diffusor.
  • Var noga med att torka av dimma av dimmachipet på din diffusor. Om detta är blockerat kan det orsaka en diffusor som körs felaktigt.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 10
    6. Torka ner utsidan av diffusorn. När insidan är ren, ta en mjuk trasa, bomullspinne eller pensel fuktad med vatten. Torka av smuts, skräp eller fläckar som fingeravtryck från diffusorn.
  • Var försiktig så att du inte får något vatten i knapparna eller under maskinen.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 11
    1. Läs tillverkarens instruktioner först. De flesta diffusorer kan rengöras säkert med hjälp av metoderna ovan. Men varje diffusor är annorlunda. Din kan ha speciella rengöringsanvisningar, så hänvisa till dessa när du rengör diffusorn.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 12
    2. Ta bort vatten och olja efter varje användning. Ju längre du släpper vatten och olja sitter i en diffusor, desto svårare blir det att rengöra. Varje gång du rengör din diffusor, dumpa ut överskott av vatten eller olja. Detta kommer att hålla din diffusor ren, skärning på rengöringstiden.
  • Bild med titeln Rengör din eteriska oljediffusor Steg 13
    3. Koppla ur och töm din diffusor innan du rengör. Börja aldrig att städa din diffusor när den fortfarande är ansluten till väggen. Varje gång du rengör, koppla ur din diffusor. Om det finns något vatten eller olja som sitter i diffusorn, kassera detta före rengöring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande