Hur man äter körsbär

Körsbär är några av de mest läckra frukterna runt. Deras söta smak och snapperbar storlek har gjort dem till en favorit för många. Förutom deras unika smak finns det gott om hälsofördelar som är förknippade med att äta körsbär regelbundet, inklusive lägre risker för cancer och hjärtsjukdom, och till och med få bättre sömn. Med det i åtanke finns det ingen anledning till varför du inte ska göra körsbär en större del av din kost! Som de finaste sakerna i livet är det dock en konst att uppskatta körsbär. Fokusera på sin söta smak, som orsakar sina juice och njuter av tangy eftersmak är enkla glädje många människor tar för givet.Bäst av allt kan du lägga till dem i de flesta av dina favoritrecept! Möjligheterna är praktiskt taget oändliga med denna fantastiska frukt.

Steg

Metod 1 av 2:
Njuter av körsbär på egen hand
  1. Bild med titeln Ät körsbär Steg 1
1. Känn dina körsbär. Medan de flesta tycker om körsbär som en enda typ av liten röd frukt, finns det många sorter av körsbär, var och en med egen form, storlek och användning. Att göra lite forskning (liksom att veta vad du vill ha körsbär för) är ett smart första drag. Här är några av de mest populära typerna av körsbär du borde veta om:
  • Bing körsbär är förmodligen den mest kända, arketypiska körsbären. De är röda och mycket mångsidiga, bra både för att använda i recept och äta på egen hand.
  • Rainier körsbär är stora körsbär med en gul nyans till dem. När de är mest mogna utvecklar de en mer rödaktig färg.
  • Lapin körsbär tenderar att vara mörka röda och ganska stora. De är perfekta för att göra sylt med.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 2
    2. Köp dina körsbär, helst handpicked. Även om det finns konserverade och förpackade alternativ, vill du få körsbär fräscha när det är möjligt. Handplockning dem är det bästa alternativet, eftersom det ger dig mest kontroll över vilka de ska köpa. Gå till en lokal och betrodd producera butik, och köp en påsful.
  • Som regel, om du får de populära Red Bing-körsbären, bör du leta efter de mörkaste körsbären i partiet. Mörkare körsbär är Riper och har en sötare spark till dem. Lättare körsbär är i allmänhet sura och bättre lämpade för bakning snarare än att äta dem själva.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 3
    3. Tvätta dina körsbär i varmt vatten. Att ge dina körsbär en bra tvätt hemma kommer att ta bort eventuella kvarvarande bekämpningsmedel, vilket gör dem säkrare att äta. Denna regel gäller för alla obesvarade produkter, så se till att ge allt en sköljning innan du går framåt! Att sätta dem under kranen i cirka 30 sekunder borde vara tillräckligt.
  • Försök att undvika att tvätta dina körsbär innan du lagrar. Att lägga fukt kommer att torka ut dem och skada deras smak, så det är bättre att tvätta dem rätt innan du äter.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 4
    4. Pit dina körsbär. Den mest komplexa och unika aspekten av att äta körsbär är pittingprocessen. Medan du tar bort gropen från en körsbär är det inte nödvändigt, lämna dem på sätt, du måste spotta gropen ute efteråt, eftersom att äta dem är mildt giftigt. Det är lätt att äta runt de gropar som persikor, men en körsbär är så liten att den ska tas bort manuellt. Det finns flera sätt att göra detta, och det rekommenderas att du provar de flesta för att se vilken som passar dig bäst.
  • Det bästa alternativet om du ska äta mycket körsbär är en specialiserad körsbärspitter. Dessa enkla kontur är vanligtvis rimligt prissatta, och kan göra pittingprocessen flera gånger snabbare än de skulle vara om du gör dem för hand.
  • Om du inte är intresserad av att plocka upp en pitter kan du få en stadig momentum med hjälp av en chopstick och en glasflaska. Placera körsbären ovanpå flaskan med stammen på toppen och tryck chopsticken genom körsbären. Gropen bör falla igenom i flaskan, vilket eliminerar eventuell uppringning från andra metoder.
  • Om du letar efter en lätt, grundläggande lösning för att grop, ta en kniv och skära runt kanten av stammen. När du har klippt runt kan du dra ut gropen. Denna process tar betydligt längre än de andra metoderna, men det kommer att göra i en nypa om du inte har många redskap runt.
  • Om du vill kringgå pittingprocessen helt och hållet kan du alltid köpa ett paket med pitted körsbär. Tänk på att dessa tenderar att vara mindre färska än om du var handplockade dem själv.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 5
    5. Hitta någonstans tyst och avkopplande för att njuta av dina körsbär. Förmodligen den mest förbisedda delen av det sätt som någon äter är var De äter. Att försöka äta någonstans upptagen och trångt kommer inte att låna sig till en minnesvärd snacking-upplevelse. Hitta något där du inte behöver oroa dig för någonting som distraherar dig från dina körsbär.
  • Du kan hitta det fördelaktigt att lägga till ett element av ritual för din körsbärsåt. Även om det bara är att hitta en favoritstol att sitta i varje gång du äter dem, kan du behandla erfarenheten med en luft av betydelse, berika din upplevelse.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 6
    6. Njut av körsbären. Det är självklart att den viktigaste delen av att njuta av körsbär äter dem! Nyckeln här är att dra ut erfarenheten av att äta det - låt körsbäret sitta på tungan och låta dig fokusera på smaken som du biter ner i den. Stäng dina ögon, och låt dina smaklökar uppskattar varje körsbär för alla de är värda!
  • Njut av mat är en förlorad konst i den nuvarande åldern av expedience och effektivitet. Om du har svårt att pocka dig själv medan du äter, försök att ge dig ungefär 45 sekunder för varje körsbär.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 7
    7. Frysa vilka delar du inte kommer att äta snart. Det är viktigt att notera att körsbär är mycket förgängliga. I ett kylskåp kan de vara en vecka om du har tur! Om du vill spara dig besväret att ständigt gå tillbaka till mataffären, kan du frysa dem i bulk. Ta ut dem och låt dem tina några timmar innan du planerar att äta dem.
  • Frysta körsbär äts bäst inom ett år, även om det inte är troligt att du sitter runt en bråkdel av den tiden!
  • Metod 2 av 2:
    Använda körsbär i recept
    1. Bild med titeln Ät körsbär Steg 8
    1. Forskning några recept. Om du är ny att använda körsbär i din matlagning, rekommenderas det definitivt att titta online för vissa standardalternativ. Oftast används körsbär i efterrättsrätter för sin söta smak. För vissa recept (särskilt bakning) du vill ha lättare tonade, sura körsbär. Om du lägger dem som ett accent, som du skulle på toppen av en sundae, vill du ha dem mörka och söta. Du behöver inte tänka dig, men det är en bra idé att ha lite vagtidé om vad du vill göra med dina körsbär.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 9
    2. Förbered körsbär som om du skulle äta dem på egen hand. Detta inkluderar tvätt och pitting dem. Att komma ihåg att göra detta är förmodligen ännu viktigare när du använder dem i ett recept - om du kör i en paj, till exempel, utan att först passa dem, kommer hela pajen att bli förstörda!
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 10
    3
    Baka dem i en paj. Den mest kända användningen av körsbär i matlagning är förmodligen i pajer. Cherry Pie är en häftapparat i många kaféer, och av god anledning! Du kan lägga till körsbär i din paj hela om du vill, eller du kan mossa dem i en tjock pasta så att de kan sprida sig jämnare. Du kan till och med försöka bakning med körsbärssylt! Det finns många möjligheter när det gäller bakning - leta upp några solida recept, och du kommer att sluta med en utsökt sommartid.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 11
    4. Lägg till dem i sallader. Ett ännu enklare sätt att lägga till körsbär är genom sallader. Sallader tenderar att vara inklusive alla typer av frukter och grönsaker. Du behöver inte för många körsbär för att accentuera din sallad - bara några kommer att ge en tangy spark till din måltid kommer du inte snart att glömma.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 12
    5. Accent en glass sundae med en körsbär! På många sätt är en glass sundae den ultimata efterrätten. Det kan göras ännu bättre genom att lägga till en körsbärs ovanpå en vispgrädde. Medan det kommer att smaka bra, lägger till körsbär som accenter den extra fördelen med att skryta med lite visuell pekache också. Det är ett enkelt sätt att ge dina hemkonfigurationer utseendet på god mat.
  • För Sundaes vill du bli sötare, mörkare körsbär. Den sura smaken av lätta körsbär komplimanger inte också glass.
  • Bild med titeln Ät körsbär Steg 13
    6
    Göra en körsbärssylt. Jam är en av de mest mångsidiga skapelser du kan göra från frukt. Sötmen i körsbär gör dem perfekt för att göra sylt med. Pit dina körsbär, plocka av stammarna och huggen huggen upp dem. Lägg sedan till lite socker och pektin och blanda dem tills de gör en jämn pasta. Koka sedan ihop det. Titta upp några speciella recept, och du får din egen hemlagad sylt på nolltid alls.
  • Körsbärssylt serveras bäst på bröd, men det är också bra i pajer och på glass.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    På grund av sin lilla storlek är körsbär perfekta för att ta med dig när du är ute. Förvara en handfull i en väska och ta ut dem när du känner dig hungrig.
  • Se till att du har en torka eller pappershandduk, som körsbär kan vara klibbig och rörig att äta.
  • Varningar

    Körsbär är läckra, men de kan också vara en röra också. Deras juice är känt för att fläcka kläder, så var försiktig när du äter dem.
  • Vissa människor hittar Pit-Spitting Rude, så håll ditt företag i åtanke om du bestämmer dig för att gå den här vägen. Fråga dem om det är okej om du är osäker.
  • Körsbär är kända för att potentiellt orsaka dålig diarré om du äter tillräckligt med dem, så se till att du håller dig nära en toalett om du planerar att äta många av dem.
  • Körsbär också orsaka mild magont när det ätas i överskott medan det kan vara svårt att begränsa dig själv, hålla din ätning i kontroll begränsar risken för en upprördhet senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande