Hur man hittar vilda ätbara växter

Vänligen kontrollera alla dessa växter med andra webbplatser före förbrukning. Vilda ätbara växter är överallt du vänder.Inte bara det är fri mat, men att äta vilda växter är en stor steg mot vildmarkens självförsörjning. När du väl vet var du ska titta och hur du förbereder växter du hittar i det vilda, blir du väl förberedd om du planerar att överleva på fria gröna eller du vill bara prova några nya smaker nästa gång du går camping. Var försiktig, men: Att äta fel växt kan vara dödlig.

Steg

  1. Bild med titeln GILA_RIVER_ (4) _674
1. Vet var den bästa maten är, beroende på var du bor. Tänk på att om du bor i en fuktig region kommer majoriteten av vildmat att vara i solen - vare sig clearing eller "kant".I en torr region, som sydväst om USA, kommer det mesta av den vilda maten att vara nära vatten.
  • 2. Plocka upp en lokal växtguide.Få guider till de vanligaste ätbara växterna i ditt område, vanligtvis kallat "ogräs."Lär dig toppen 20 eller 25 och försök att memorera dem - de kan komma till nytta senare.
  • 3. Börja med numret-ett livsmiljö för vilda ätbara växter - din gräsmatta.Varje plats som regelbundet rensas är potentiellt laddad med ogräs som maskros, chickweed, plantain, vildlök, violetter, trä sorrel, henbit, klöver, dödsnål och sågstycke - alla är 100% ätbara. Några av dessa kan kallas något annat där du bor eller foder för mat.
  • Börja inte med gräs, eftersom inte allt gräs är ätbart (till exempel innehåller bambu cyanogena glykosider som din kropp metaboliserar i vätecyanid). (Även om det inte är tillrådligt för dem med svag mage) någonting under 6 år" är lätt att tugga och smälta.Smaken varierar från intensivt söt till mild till bitter - någon som smakade ett skott av wheatgrass vet hur sött gräs kan vara.Gräs som är över 6 år" kan antingen tuggas för juice och spotta ut, eller springa genom en manuell wheatgrass juicer för ett hälsosamt skott.Bild med titeln Edible_Plants_2_006_219.jpg Många gräs har ätbara frön också men det är bättre att lära sig att identifiera en specifik anläggning istället för att lära sig ify tips.
  • 4. Besök andra områden som regelbundet rensas.Prova vägar (notisvarning nedan), fält, parker och så vidare. De kommer också ha massor av ätbara växter.Chickweed kan plockas av bucketful.Här är vad du ska leta efter:

  • Maskros (Taraxacum officinale): De unga utfyllda greenerna i mitten är stora råa.Hela växten kan ångas.Blomman är den bästa delen.Plocka det av stammen, och med fingrarna nypa av den gröna basen av blomman, så det finns ingen vit sap (sap är väldigt bitter).Du är kvar med en söt, köttig, fyllning av vildmat som finns i otroligt överflöd. Du kan också kasta några av dem i en kruka för att koka lite maskros te.Bild med titeln Edible_Plants_3_014_428.jpg
  • Chickweed (stellaria media): Hela växten kan ätas rå.Den har en söt, gräsbevuxen smak.Om du vill undvika stammarna, och äta mestadels den nya tillväxten, plocka av topparna och äta de.Bild med titeln Edible_Plants_3_007_999.jpg
  • Trä sorrel (oxalis spp): Hela växten är stor rå - den har en fin syra smak, uppfriskande.Blommorna på kosmopolitiska ogräs är gula, men många sorter växer i naturen med rosa blommor. Om du äter det, prova stammen, men inte den röda delen som den och bladen är bittera.Detta är en växt som är extremt vanlig, inte bara i gräsmattor och rensade områden, men också djupt i öknen.Det bör inte konsumeras i stor mängd eftersom den innehåller relativt höga oxalsyra, vilket, medan det är avgörande för människor, kan orsaka den gastrointestinala upprörda eller sjukdomen när de konsumeras i stora mängder.Bild med titeln Edible_Plants_2_009_667.jpg
  • Henbit (Lamium Amplexicaule): En annan anläggning helt ätbar rå.Det är en Lam, En mycket mild mint.Liksom chickweed, det har en söt, gräsbevuxen smak - plocka av toppen för att undvika stammarna.Denna växt kommer att bilda stora mattor på platser, mycket tidigt på året, med en understory till chickweed under den.Bild med titeln Edible_Plants_3_016_756.jpg
  • Dödsnål (Lamium purpureum): Annan Lam, Precis som Henbit.Det är ätit på samma sätt - och kommer också att bilda stora mattor som täcker marken, särskilt på våren.Bild med titeln Atlanta_Trees_064_997.jpg
  • Plantain (Plantago Lanceolata): Unga löv i mitten är bra rå - har en liten salt smak.Det finns både en gemensam och en engelsk plantain, som är mycket likartade.Bild med titeln Edible_Plants_3_010_454.jpg
  • Sår tistel (Sonchus spp): De unga bladen är anständigt - behandla det som maskros och försök att undvika den bittera latexsoppa.Sow Thistle har utmärkta gula blommor som mycket liknar maskros, men ännu bättre, det är berett på samma sätt och ätit rå.Till skillnad från maskros, har Sow Thistle en uppriktig stjälk och ett mer prickigt utseende tistelliknande utseende.Bild med titeln ATLANTA_TRES_032_555.jpg
  • Vildlök (Allium spp): Mycket vanligt i områden som klipps.En mycket mild lök som är utmärkt rå.Skörda bunter av det och använd det precis som scallions.Bild med titeln Edible_Plants_2_004_371.jpg
  • Cress (kardemin spp): Detta är en av de många vilda växterna i den fasta familjen som är vanlig i städer. När unga är bladen utmärkt råa, med en mild senapsmak.När de blir äldre kan de fulla växterna ångas, precis som du skulle förbereda senap greens hemma.Bild med titeln Edible_Plants_2_007_383.jpg
  • Bild med titeln Edible_Plants_3_019_925.jpg
    5. Leta efter bär på prydnadsbuskar, som denna silverberry.Ebbings silverbär planteras ofta i städer som buskar och häckar - men det kommer att fly i någon störd habitat och bilda tjocktar.Stammarna, lövverket och bär är alla specklade med silver.De röda bären är utmärkt när de är helt mogna.
  • Bild med titeln Evergreens_039_626.jpg
    6
    Leta efter bär på träd. Även i vinterens döda, som på denna Laurelcherry.Liksom de flesta vilda körsbär, har dessa en lång mognadsprocess och är inte helt mogna tills frukten börjar mjukna och skrynkliga.
  • Bild med titeln Atlanta_Trees_012_854.jpg
    7. Kolla in prydnadsväxter.Dessa planteras för sina pråliga blommor - de blommorna kan leda till frukt, som körsbär eller krabba äpplen eller plommon.De kan vara små, men kan vara mycket välsmakande.
  • 8. Leta efter nötter under träd.Valnötter och hickory nötter kan smashas öppna med en sten och det ätbara köttet plockade ut.Färska nötter är våta och fyllande och lätt att smälta, med mycket smak.Ekollon är rikliga under ekar - om eken har runda lobed löv, behöver ekollonerna minimal till ingen bearbetning.Vissa vita ek ekollon har ingen tannin alls.Och kom ihåg att du blir van vid och sluta märka det efter de första - det är hur duvor äter så många ekollon.
  • Bild med titeln Persimmons_338
    Bild med titeln Persimmons_338
    9. Hitta fruktträd. Kontrollera vägarna (notisvarning nedan), skogs kanter och bredvid vatten för fruktträd.Frukt behöver sol till mogna - det finns inte mycket frukt i djupa skogar."Kanterna" av någon miljö är de mest produktiva träden befruktas och håller en fukt och fuktighet från skogen bakom dem, men har tillgång till full sol i utkanten av en clearing eller vattenväg.Här hittar du frukt som persimmons, vilda äpplen, mulberries, höstoliver, hackbär och så vidare.Nedan är persimmons.
  • Bild med titeln Wild_Foods_242
    10. Leta efter växter som växer i våta områden.Sökkroppar av vatten för tecken på cattail, bulrush och vattenkryssning.Cattail behöver vanligtvis ett område av stillastående vatten för att trivas, även om det kommer att växa i streamsides.Cattail kan vara i förebyggande överflöd i sjöar och vikar.Skottarna är underbara råa, och pollen i början av sommaren smakar som tårta mjöl.Du kan samla hela väskor av det.Dess pollen är så näringsrik det anses vara a "superfood."
  • 11. Nibble på säkra blommor.Prova blombladet av växter du vet att vara nonpoisonous.Blommor är ofta mycket milda till söta och fulla av antioxidanter.Några utmärkta blommor är dagljus, violetter och kaprifol. Ät inte azaleor! Azaleor är dödligt giftiga.
  • Basen av blommor kan vara stark till bitter (och i fallet med vissa, som Wisteria, toxiska) - det är bättre att bryta bort kronblad och inte äta det gröna materialet.
  • Bild med titeln Chattahoochee_089_296.jpg
    12. Kolla in thorny brambles för mat.Ros, björnbär, hallon och greenbriar är bra exempel.Rose har ätbara höfter (den vanliga weedy-tjocklek som bildar Multiflora Rose är bäst - höften är liten och tangy), BlackBerry / hallon har bär och greenbriar skott och tendrils, liksom bär som är ganska smaklösa men fortfarande ätbara.Nedan är en Multiflora Rose.
  • 13. Lär dig dina vinstockar så att du kan skilja druvan.Vilda druvor finns i hela U.S. och är en av de bästa vilda matarna.Det finns en mängd som du kommer att se överallt i hela söder om USA kallas "muscadin" - Druvorna är tjockskinnade och mycket stora, med en smak som bubbelgummi.Vilda druvor har både ätbara löv och tendrils såväl som frukt - bladen kan brytas i äppelcidervinäger och brukade göra Dolmas.Muscadine löv är hårdare och dra nytta av en veckolång glasburk jäsning.Grape Vines gör också mycket robusta korgar.
  • 14. Hitta lövblad.Prova de lövträds löv som Linden, Sassafras, Boxelder, Sourwood - Alla är utmärkta råa.Bokblad är också mycket ätbara när unga, för de första 2 till 4 veckorna.Du kan dra hela sallader från träden.Lindenblad är så stora att de kan användas som tortillor.
  • Bild med titeln Edible_Plants_2_011_412.jpg
    15. Välj den nya tillväxten av barrträd på våren.De unga gröna skottet på grenarnas tips är stor rå - en trevlig syra smak.De manliga pollenkottarna på barrträd är också ätbara - vissa är väldigt söta.Och igen är det pollen - extremt näringsrika.Många arter av tall har ätbara nötter i konerna på sensommaren att falla.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var försiktig med att äta vissa växter som maskros eftersom de kan få små buggar på dem, och du inte ska inte äta dem.
  • Ignorera hype om sprutning.De flesta clearings gräver regelbundet och ignoreras annars - de sprutas inte.Medan majoriteten av mataffärsmaten har sprutats tungt under hela sitt liv, får sedan sitta och samla bakterier och damm och mögel.De vilda växterna du väljer är den renaste maten möjlig. Kom bara ihåg att torka av någon synlig smuts. Dessutom skulle de enda områden där du behöver använda försiktighet vara i mulched trädgårdsbäddar där de medvetet försöker hålla ner ogräs.Denna kale som växer på baksidan av en bädd av pansies är ett exempel - men kom ihåg att om de bara sprutat, kommer växten att smaka hemskt.Om de hade sprutat ett tag, har regnskuret tvättat ner det i jorden, förvaras i rötterna.Ät inte rötterna.
  • Överväg att få en Wildlife Guide med illustrationer och beskrivningar av växter, eftersom det kan vara mycket användbart när man identifierar ätbara.
  • Prova provtagning av vilda växter på en tom mage med en ren gom.Om du bara har haft en burgare och pommes frites, kommer den maskros inte att smaka som mycket.
  • Var noga med att prova en liten mängd en växt i taget när du först foder. På det här sättet, om du är allergisk mot anläggningen, vet du exakt vilken den var, och du kommer förhoppningsvis inte att ha en allvarlig reaktion.
  • Det finns ingen anledning att undvika växter med mjölkvita sap förutsatt att de kan identifieras och förberedas ordentligt. Maskrosor, vildsalat och Milkweed är alla ätbara växter med mjölkiga SAP.
  • Gå långsamt med svamp. Svampar är mycket svåra att lära, och expertis tar år.Stick med det uppenbara, som ostron svamp, hummer, kantareller, morels, boletes, puffballs - det här är lätta att identifiera och förstå.Men kom ihåg att svampar kan påverka människor olika sätt, och många kan vara svåra att smälta även efter lång matlagning, som ostron och hummer svamp.
  • Varningar

    Undvik att växter som växer i områden som kan ha potentiellt utsatt för dumpning av giftigt avfall.
  • Speciellt om du bor i ett urbana eller högtrafikområde, undvik växter som växer omedelbart bredvid vägarna, eller något med en klibbig svartaktig rest. Detta kan stelna luftföroreningar!
  • Nästan detsamma är inte detsamma. En växt med lönnliknande löv är inte en lönn. En växt med en gul knopp är inte alltid en primrose. Det måste vara exakt detsamma för att vara säker.
  • Undvik morotfamiljen Om du är nybörjare, och du kommer inte ha några bekymmer om att bli allvarligt förgiftad av vilda ätbara växter.Art som vattenhemslock och gift-hemlock kan döda dig.Skörda växter som vild morot är inte värda risken att förvirra det med en dödlig relativ, om du inte vet vad du gör.
  • Försök inte äta vilda ärter. Även om vissa kan se väldigt ut som trädgårds ärter - de flesta är giftiga. Men mer avancerade fackmän kan ha mycket framgång med ätbara ärtor som pisum och lathyrus.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande