Hur man fångar torsk

Eftersom det är en lågkalori, högproteinfisk rik på omega-3 fettsyror och olika andra hjärt-friska vitaminer, är det inte konstigt att torsk är en av de mest populära havsmaterna.Vidare tas torskleverolja ofta som ett kosttillskott för sina fördelaktiga fettsyror, vitamin A och vitamin D. Förutom att vara i hög efterfrågan kan torsk också vara en av de knepigare fisken att fånga. Men med rätt utrustning och rätt teknik har du inget problem att haka den vitfiska.

Steg

Del 1 av 3:
Samla rätt utrustning
  1. Bild med titeln 1440488 1
1. Hitta en "tungt" stång och en flätad linje. Stången ska klassificeras i femtio pund eller tyngre. Den föredragna stånglängden är 6`6 "till 7`6". Rullen ska ha en väsentlig diameter för att hantera de större locken eller beten som du kommer att använda, liksom en tyngre fiskelinje. Erfaren torskfiskare rekommenderar att du använder en stång som klassificeras som "snabb" eller "extra snabb."Detta hänvisar till stångens" åtgärd ", som i enkla termer hänvisar till hur mycket stången kommer att böja medan du rullar i din torsk. Snabba actionstavar böjer mycket mindre, och endast i den övre delen av längden. Det här är bra för jigfiske, vilket kommer att förklaras i mer djup senare. Använd en femtio pund flätad linje. Flätade linjer har mindre sträcka än enskilda linjer, och de är extremt starka. Det kan stödja en större mängd än vanlig fiskelinje, och en fisk kommer inte att kunna bryta den lätt.
  • Bild med titeln 1440488 2
    2. Köp betet. Torsk kan vara ganska betydande och de är också starka. När det gäller att fånga torsk, kommer det inte att skära den. Du borde använda bläckfisk, musslor, krabba eller mycket stora maskar. Använd Live Bait om möjligt. Om inte, använd den färskaste, högsta kvalitetsbete som är tillgängliga. Med en sjunker, eller en vikt, förutom betet, hjälper ditt bete till botten.
  • Bild med titeln 1440488 3
    3. Använd en jig, om du inte använder bete. Jigging är en populär metod för att fånga torsk. En jig är en typ av fiske lock som består av en sjunker och en täckt krok. Liksom med bete, kräver jiggen en tung sjunker för att nå djupet som cods bor i.
  • Del 2 av 3:
    Hitta den bästa platsen
    1. Bild med titeln 1440488 4
    1. Fisk i kallare vatten. COD finns måste rikligt i norra Atlanten och arktiska oceanerna, i vatten från 32 grader till 40 grader Fahrenheit. I allmänhet rör COD kust under vintermånaderna och offshore under vintermånaderna, men deras flyttmönster är inte enhetliga bland alla populationer.
  • Bild med titeln 1440488 5
    2. Gå djupt. COD är bottenbostadsfisk, så du kommer inte fånga dem nära ytan av vattnet. Vanligtvis bor de djup på 200 till 1300 fot. På grund av sitt djup är det vanligtvis lättare att fånga torsk från en båt. Om du är en fritidsfiskare och inte har tillgång till en båt, försök att hitta en plats där du kan vara direkt över djupt vatten, som på en brygga eller brygga.
  • Bild med titeln 1440488 6
    3. Hitta sina utfodringsplatser. Cod matar mest på djur som bor på havsbotten, som maskar och krabbor. Lyckligtvis är COD också varelser av vana. Om du fångar torskmatning på en plats, kommer du sannolikt att hitta andra där regelbundet. Notera de fläckar där du hittar COD. Medan de inte utgör extremt täta skolor som vissa fisk, samlas torsk.
  • Del 3 av 3:
    Fånga torsken
    1. Bild med titeln 1440488 7
    1. Sätt betet på din krok. När det gäller att beta, är det inte nödvändigtvis bättre. Erfaren torskfiskare rekommenderar att du använder väl trimmad bete med bara en bit hängande av kroken. Täck inte på knäet på kroken med bete. Genom att lämna den exponerad kommer du att ha en lättare tid som hakar torsken.
    • Du kan öka dina chanser att locka torsk genom att lägga till färgglada grubs till din krok. Grubs är små, mjuka lock som kan röra sig lätt i vatten, vilket kommer att locka fisk.
  • Bild med titeln 1440488 8
    2. Kasta din linje. För att göra detta, håll din stång på midjenivå och justera dina händer så att du håller handtaget och linjen bekvämt. Flytta dina händer så att du har en tumme över utlösningsknappen. När du trycker på, kommer linjen i din stång att vara på plats. När du inte trycker på det är linjen fri att flyga. Självklart är det att frigöra linjen den viktigaste delen av gjutningen! När du trycker på Släppknappen ner, dra tillbaka stången så att den är över din dominerande axel. Sedan sopa sedan stången framåt. När du gör det, fokusera på ditt avsedda mål. När stångens spets är på ögonivå, släpp knappen. Beteens eller jigens vikt kommer att dra linjen. När linjen har blivit helt släppt och du är nöjd med djupet på din krok, tryck på knappen igen.
  • Se till att du har gott om utrymme bakom dig innan du kastar. Detta kräver ett stort antal rörelse och du kommer att ha en skarp krok på slutet av din stav, så använd försiktighet för att förhindra att någon eller skadar någonting.
  • Bild med titeln 1440488 9
    3. Rycka betet eller jig något upp och ner för att skapa rörelse. Gör det här när betet eller jig har sjunkit till botten och linjen är tätt. Förflyttningen kan göra jiggen eller beten som en levande varelse, som kommer att locka torsken.
  • Bild med titeln 1440488 10
    4. Haka din torsk. När du känner en bogserbåt på linjen, dra upp din stång så mycket som behövs för att säkerställa att din linje är tätt. Låt inte din linje gå och släcka. För att hålla linjen tätt, rulle i din linje om fisken verkar simma mot dig, och avbryta reeling om det simmar i motsatt riktning av dig.
  • Bild med titeln 1440488 11
    5. Reel din torsk i. Först, lyft hela din stång så att fisken dras mot dig. När du har dragit den första mot dig, sänk stången igen något och börja spola snabbt. Fortsätt spola snabbt tills fisken är tillräckligt nära för att komma ur vattnet. När fisken kämpar mot din linje, kommer det att tröttna sig ut. Det kan vara till hjälp att låta det fortsätta att kämpa och däcka det. Sedan få torsken nära ytan och skopa upp med ett nät, eller bara dra fisken på ytan om möjligt.
  • Tips

    Scrod och Whitefish är båda alternativ till torsk. De smakar mycket lika, men kan fångas i grundare vatten med krok och linje och andra icke-trålmetoder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande