Hur man tar öring


Fiske kan verka som en svår förfluten tid för att du ska komma in på grund av de olika sorterna av fiske och all utrustning. Du kan köpa all utrustning för ett relativt billigt pris och det är lätt att använda. Fiske efter öring i en flod eller sjö är mycket fredlig och trevlig. Få all utrustning, sätt upp det och gå till din närmaste sjö eller flod så fort du kan för att fånga lite öring.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för fiskeStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Catch Trout Steg 1
1. Ta reda på reglerna för att fånga öring. På de flesta ställen regleras öringfiske på ett antal sätt. Fiskpopulationer och sötvattenekosystem måste skyddas mot skadliga praxis. Kontakta din lokala Wildlife Management Department för att hitta öringfiskereglerna i ditt område.
  • En fiskekort krävs i de flesta fall för att tillåta dig att fiska efter öring. Du kanske kan köpa en fiskekort på din lokala sportbutik.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 2
    2. Köp en öppen rulle om du har fiskeupplevelse. Öppna rullar är lite svårare att använda men fungerar bättre för att spinna och andra typer av fiske. Öppna rullar kan enkelt manipuleras och tillåta dig större kontroll över fiskelinjen.
  • En låsningsmekanism förhindrar att handtaget vrids medan fisken drar på linjen.
  • Du kan hitta bra stång och rulle kombinationer för runt $ 20.
  • Fiskepolen kommer att ha vikten av linjen som skrivs ut på den. Du måste köpa en stång som kan bära en vikt mellan 2-8 pund (0.91-3.63 kg).
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 3
    3. Få en stängd rulle om du är ny att fiska. Stängda rullar är lätta att använda och är bra för bete fiske. Men de är också benägna att tangla. Tangling kan lätt frustrera människor nya att fiska och vända dem från sporten. Många fiskare kommer inte att använda en stängd rulle på grund av hur svårt de kan vara att undämta.
  • Goda stavar och rullar kan köpas för $ 20 eller så.
  • Välj en stång som är utformad för att bära en vikt mellan 2-8 pund (0.91-3.63 kg) för att fånga öring.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 4
    4. Köp krokar, linjer och vikter på fiskebutiken. Fiske är en sport som kräver mycket olika utrustning. Men du behöver inte spendera massor av pengar för att få denna utrustning. Krokar, linjer och vikter kan köpas för ett relativt klosterpris.
  • Om fiske är en passion av din, köp dyrare utrustning som kommer att hålla dig mycket längre än billigare motsvarigheter.
  • Stången och rullen kan komma förspolad med linje. Kontrollera linjen för att se till att den kan klara sin nominella styrka. Om inte, måste du köpa 4-8 lb (1.8-3.6 kg) testfiske och spole linjen på rullen.Många sportartiklar har högsta kvalitetslinje i bulk, och kan spola det till dig till en mycket rimlig kostnad.
  • Du behöver också # 6 till # 10 krokar, "splitskott" vikter och ett nät. Split skottvikter är små, runda bitar av metall som används för att ställa in flottören.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 5
    5. Köp Earthworms, Salmon Roe eller Corn Kernels på din lokala fiskehandel. Kontrollera regler för att se vad bete är tillåtet. Jordmaskar, laxro och majskärnor är de mest populära typerna av bete. Ta reda på innan du köper om någon av dessa beten är förbjudna av de lokala myndigheterna.
  • Om du fiskar i en liten flod, använd lättare lockar. Ett undantag till detta är små, snabba floder. Dessa vatten kräver tyngre lock. Snabba flyttare är mer kraftfulla och du behöver en starkare stav här. Små floder och strömmar lägger inte så mycket tryck på stången, så du kan använda en ljusare lock.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in din utrustningStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Catch Trout Steg 6
    1. Hitta en flod eller sjö med coolt och rent vatten. Öring är en mycket vanlig fisk. De kan lätt hittas i vatten som är coolt och rent. Vatten med massor av vattenlevande insekter och skydd från rovdjur kommer också att vara fulla av öring. Du kan hitta öring i stillvatten som sjöar och dammar eller i rörliga vatten som floder och strömmar.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 7
    2. Rig upp din utrustning innan du avgår. Det enklaste att göra är att knyta på en fatwivel med en enkel klinchknut. Under ingen omständighet bör en överhand knut användas. Detta kommer att orsaka monofilamentlinjen att skära sig själv. Försök att binda en av dessa knutar i linjen och ge den en snabb ryck om du vill se hur skadlig denna knut är.
  • För att knyta en klinch knut, tråd i slutet av din fiskelinje genom krokens öga. Därefter dubbel tillbaka och vrid linjen runt stående linjen. Vrid linjen 6 eller flera gånger runt den stående linjen. Ta slutet på linjen tillbaka den första slingan bakom ögat och sedan genom den större slingan. Lätt suga knuten och skjut den tätt mot kroken. Klipp överflödig linje med sax och stäng knuten.
  • För att ställa in en pol utan linje på den, dra linjen genom hålen på stången. När du kommer till rullen, tråda linjen genom linjeguiden, som ligger på framsidan av spolen. Vik linjen runt rullen och binda 2 knop för att hålla linjen säkra. Klipp av eventuell överflödig linje med sax. Flicka rullehandtaget och linjen kommer att röra sig ner och på rullen. Fortsätt spolning av linjen tills det är tätt sårat runt rullen.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 8
    3. Fäst split skott vikter till linjen. Detta tjänar 2 ändamål. Det låter dig kasta din linje mer effektivt och det låter dig styra hur snabbt din bete kommer att driva i vattnet. Placera vikterna ca 2 meter (0.61 m) under kroken. Se till att du knyter dem tillräckligt hårt så att de inte kommer att röra sig på linjen, men löst nog att du kan justera sin position.
  • Använd 3 vikter först och ta bort eller lägg till vikter beroende på hur snabbt din bete rör sig.
  • Del 3 av 3:
    Fiske efter öringStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Catch Trout Steg 9
    1. Fisk under morgonen eller kvällen när vädret är rättvist. Fisken kommer att bita i nästan vilket villkor som helst, men du bör åtminstone försöka förbli torr, så vänta på gott väder. Om du inte har något emot att fiska i dåligt väder, kan du matcha ditt bete till väderförhållandena. Under en regnstorm och upp till 24 timmar efteråt tvättas många regnmaskar i floden. Det här är den bästa tiden att fiska efter maskar.
    • Den bästa tiden på dagen för att fiska efter öring är tidigt på morgonen och sent på kvällen. Trout gillar inte starkt ljus. De kommer att bli mer benägna att komma närmare ytan för att mata när ljuset är mindre intensivt.
    • På blåsiga dagar är betag som gräshoppor eller crickets effektiva. Detta beror på det faktum att blåsiga förhållanden gör att dessa buggar hamnar i vattnet.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 10
    2. Scout floden eller sjön när du anländer till en fiskeplats. Lämna alla dina fiske saker i bilen. Leta efter andra fiskare längs strandlinjen. Leta efter några fina clearings på stranden som är lättillgängliga. Du vill också leta efter långsamma rörliga fläckar av djupt vatten, eller något område där vattnet går från djupt till grunt eller grunt till djupt.
  • Konvergerande strömmar är en annan bra sak att leta efter som fisk kommer att dras in i dessa konvergerande områden. Om det är en lagrad flod eller sjö, borde det finnas gott om människor som fiskar.
  • Om du är oerfaren, var inte rädd att prata med andra fiskare. De kommer sannolikt att vara glada att visa dig repen.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 11
    3. Få ditt fiskeredskap och gå till din scout-plats. Du riggade upp all utrustning hemma så nu är allt du behöver göra är att sätta upp det vid sjön eller floden. Var försiktig när du kan förlora din fot när som helst. Wade inte för djupt in i vattnet.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 12
    4. Fäst din bete till din krok. Om du använder en av maskarna måste du trycka kroken i slutet av masken. Arbeta längden på masken på kroken tills masken kommer till slutet av kroken, dra sedan spetsen av kroken ut genom masken för att exponera den. Klämma av resten av masken ca 1 tum (2.5 cm) bort från kroken så att en liten del danglar från slutet.
  • Om du använder roe eller majsen, tryck bara ett par bitar på kroken precis förbi barb.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 13
    5. Kasta fiskelinjen något uppströms eller i strömmen. En bra tumregel för att försöka fånga synlig fisk är att gå 20-50 fot (6.1-15.2 m) nedströms och kastas uppåt förbi fisken. Detta tjänar två ändamål. Som tidigare sagt måste du ha en livlig drift på din bete eller locka. Det betyder att om du går nedströms är du bakom dem och mindre benägna att ses.
  • För att kasta stången, ta stångspetsen bakom dig långsamt. Tryck och håll ned knappen på rullen med tummen. Ta snabbt stångspetsen direkt framför dig och släpp knappen i mitten av gjutet. Var försiktig så att stången är för hårt eller din bete kommer att kastas av kroken.
  • Om du använder en stång utan en knapp, använd ditt pekfinger för att hålla linjen och vrid bailen (den lilla stapeln) upp och fortsätt att hålla linjen.Följ samma instruktioner som ovan, genom att hålla fram till mitten och låta den flyga.
  • Du kan kasta från stranden av sjön eller floden eller du kan vada i vattnet. Du har förmodligen mer framgång att fånga öring om du wade in i vattnet. Men dina rörelser kan också skrämma bort dem.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 14
    6. Låt betet drifta, hålla stången spets upp och om ansiktsnivå. När betet blir förbi dig, börjar linjen strama upp, så håll ögonen på stångspetsen och där linjen går i din perifera vision. Alla små drag på stångspetsen kan vara betet som studsar av stenar eller det kan vara en öring som provar betet. Vänta på att öring ska ta betet.
  • Du kommer att känna ett stort drag på staven när du har en fisk på linjen.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 15
    7. Ställ in kroken när du har en bit. Gör detta genom att snabbt rycka stången spets upp 1-2 fot (0.3-0.6 m). Om du har krossat fisken, kommer din stav att vara tungt böjd över. Rulla långsamt och håll stångspetsen ovanför ditt huvud. Om du sänker stångspetsen kan fisken komma ur kroken när den kastar våldsamt i vattnet. När du har fisken rullas in i stranden, ta ditt nät och försiktigt skopa upp det.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 16
    8. Håll öringen om du vill laga den senare. Du behöver veta reglerna om vilken storlek fisk du får behålla. Lagerfisk är vanligtvis ca 9 tum (22.9 cm) lång om så är liten. Dessa är för små till filé men är läckra när de är beredda.
  • Håll bara öring om du ska äta den.
  • Lagerfisk överlever sällan över vintern eller reproducera och konkurrera med vildfisk.
  • Om du inte filterar fisken måste du rengöra den (ta bort dess innards) innan du lagar det.
  • Bild med titeln Catch Trout Steg 17
    9. Skydda fisken om du bestämmer dig för att släppa den. Om du inte vill behålla fisken är det väldigt viktigt att du inte hanterar fisken alls om möjligt. Blöta dina händer och nät innan du hanterar fisken. Försök hålla fisken i vattnet och ta tag i kroken på kurvan, antingen med fingrarna eller tången och ta försiktigt bort det från fisken.
  • Öring, som all fisk, har en skyddande beläggning av slime på dem. Rörande dem tar bort slime och kommer faktiskt "bränna" fisken där du rör den. Använd ett nät för att returnera fisken till vattnet.
  • Om fisken slukade kroken måste du klippa linjen och försök att inte dra på det väldigt mycket som du kommer att rippa fiskens insider och det kommer sannolikt inte att överleva.
  • Krama inte fisken, eftersom det kommer att orsaka inre blödning och en mycket långsam, smärtsam död för fisken.
  • Kasta inte eller släpp fisken från en höjd eftersom det kan spränga öringens luftblåsor.
  • De flesta öring överlever en ordentlig release.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kasta en liten mängd bete i det vatten som du kommer att vara fiske i kan hjälpa till att koka fisken för att ha mer och komma närmare.
  • Om vattnet är mycket tydligt, fortfarande och grunt, kommer en enda mask som är minst 5 tum bakom sin syndare eller sked att fungera .
  • Om du får din linje snagged, antingen på en sten eller i ett träd, försök att få så nära det som möjligt utan att sträcka din linje innan du skär det lös, eller du kan försöka få det att lossna genom att dra i flera riktningar (det här kan Eller kanske inte lyckas, så i slutändan, om allt annat misslyckas bara klippa linjen).
  • I mindre floder är det också viktigt att "resten" ett hål efter att ha tagit en fisk. Detta medför väntar 15 - 20 minuter innan du fiskar hålet igen, eller fiskar en annan plats för ett tag innan du kommer tillbaka.
  • Varningar

    Öring lever i kallt vatten, runt 45-55 ° F (7-13 ° C). Om du vill komma ut i floden för att fiska, behöver du skyddsutrustning eller du kommer snabbt att få hypotermi.
  • Om du aldrig har varit i det vilda, var uppmärksam på andra djur som kan vara nära, särskilt ormar.
  • Vissa floder har dammar på dem. Du måste veta var dammarna är och om de är vattenkraft. Dessa dammar kan börja generera när som helst. De kommer att få floden att stiga drastiskt och orsaka extremt farliga strömmar.
  • Saker du behöver

    • stav
    • Bete, lock eller flugor
    • Fiskelinje
    • Fiske licens (minimum krävs ålder varierar från stat till stat.)
    • Fiskelåda
    • Stringer-att hålla fisk i vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande