Hur man fångar white sea bass

Vit havsabborre, som vanligtvis finns längs Kalifornien kusten upp till Alaska, kan vara en av de mest utmanande fisken att fånga. Väger in på cirka 25 till 30 pund (11.3 till 13.6 kg) med några till och med över 60 pund (27.2 kg), White Sea Bass är inte en lätt spelfisk och du måste utöva någon fysisk styrka för att rulla in det. Det finns några speciella tekniker som måste vara anställda när man lär sig att fånga White Sea Bass. Dessa tekniker kan appliceras både före och samtidigt som man försöker fånga den elusiva fisken.

Steg

  1. Bild med titeln Catch White Sea Bass Steg 1
1. Notera de bästa årstiderna för att fånga White Sea Bass. Från och med mars är White Sea Bass rikliga nära Catalina Island, San Clemente, och de nordliga kanalöarna som inkluderar Santa Cruz, Santa Rosa, San Miguel, San Nicolas och Santa Barbara Island i Kalifornien. Sommar är den bästa säsongen för fiske efter havsabas i södra Kalifornien, men de kan fångas in i hösten och vintermånaderna. Men de flesta fokuserar på andra typer av viltfisk under de kallare månaderna.
  • Bild med titeln Catch White Sea Bass Steg 2
    2. Få rätt bete. Vit havsabborre är mycket selektiva när det gäller vad de kommer att bita. Tidig vår White Sea Bass fångas vanligtvis med levande eller nyländsk bläckfisk. Vit havsbas som fångas på sommaren eller senare månader är inte lika picky och kan fångas på nästan alla bete eller jig.
  • Bild med titeln Catch White Sea Bass Steg 3
    3. Fäst linjen, kroken och andra tillbehör till din fiskepole.
  • Bild med titeln Catch White Sea Bass Steg 4
    4. Använd en vit järn jig i kombination med 2 levande bläckfisk för ditt första försök. White Sea Bass njuter av större mängder mat, och 2-bläckfiskkombinationen är svår för dem att motstå. Denna typ av bete oftentimerar lockar större vita havsbas, så se till att du använder en linje som kan hålla minst 40 pund (18 kg).
  • Bild med titeln Catch White Sea Bass Steg 5
    5. Använd en medelstor makrill om den tidigare beten inte fungerade. Att använda större bete kommer att förhindra att mindre fiskar att attackera din bete samtidigt som du lockar den vita havsbasen. Låt makrillen simma fritt, och håll ett nära öga på det. När den vita havsabborgen är ansluten, börja spola in den.
  • Bild med titeln Catch White Sea Bass Steg 6
    6. Låt din järn jig eller leva bete djupt in i vattnet om de föregående 2 stegen inte fungerade. Denna teknik fungerar bäst när man försöker fiska för White Sea Bass under våren och början av sommarmånaderna. Du vill uppmärksamma Barracuda, som ofta följs av White Sea Bass. Makrill fungerar bra i den här situationen eftersom barracuda vanligtvis inte försöker mata på den. Om en nyligen fångad White Sea Bass råkar simma av, kan det vara ett tillfälle att fånga det i sin försvagade stat.
  • Tips

    Även om sommarvitt havsabborre är kända fångas på nästan alla bete eller jig, är du mer benägna att få en bit med stora sardiner, makrill eller levande bläckfisk.
  • När du hooking Live Bait är det idealiskt att haka det i näsan i sidled (det kommer att simma något sidled), i krageområdet (det kommer att simma åt sidan och något nedåt) eller i magen (det kommer att simma nedåt och ifrån båten). Om du är osäker på hur du vill att betet ska simma, koppla den i näsan i sidled, eftersom det kommer att låta betet vara längre.
  • Varningar

    Det finns typiskt strikta gränser som verkställs på antalet vita basbas som du kan fånga. Kolla med din statens fisk- och djuravdelning för att bestämma vad numret är.
  • Vit havsabborre kan vara mycket svårt att fånga och landa. De har mycket mjuka munnar och skarpa gyllenplattor, som båda kan fraja din fiskelinje. De kan också leda dig i områden med kelp eller rev och bryta din linje.
  • Saker du behöver

    • Fiske Pole Tillbehör
    • Bete lämpligt till säsong och teknik
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande