Hur balanserar du en fiskestång

Fiskare vidtar ofta åtgärder för att balansera sina stavar. En balanserad fiskestång är lättare att kasta och hantera under långa perioder, vilket reducerar trötthet i händerna och underarmar. Många professionella fiskare tror också att en balanserad stång hjälper till att förbättra känsligheten i stångspetsen, vilket gör det lättare att upptäcka fisk som slår på betet. Om du vill veta hur du balanserar en fiskestång, följ dessa riktlinjer.

Steg

  1. Bild med titeln Balansera en fiskestång Steg 1
1. Bestäm om din stav och rulle verkligen behöver balanseras.
  • Riggar med hjälp av rörliga beteendationer behöver inte balanseras eftersom de fiskas ner. En balanserad rigg är viktigare när man fiskar med stilleståndslingar, som maskar och jiggar.
  • Dessa beten fiskas med stångspetsen vid klockan 10. En balanserad fiskestång håller fiskarens händer i ett avslappnat läge som gör det möjligt för dem att upptäcka små förändringar i linjespänning. Det minskar också trötthet från timmar av gjutning och håller riggen upprätt.
  • Bild med titeln Balansera en fiskestång Steg 2
    2. Prova ett antal stång-och-reel kombinationer innan du köper.
  • Nybörjare kan klara sin fiskepole med en spincastrulle, eftersom de är enklaste att använda. Baitcast Reels ger fiskare med bättre gjutningsnoggrannhet och är tillräckligt kraftfull för att dra tunga lockar genom undervattensväxt. Båda typerna monterar på toppen av stången, i rullsätet. Se till att din stav är utformad för dessa typer av rullar för att säkerställa korrekt balans.
  • Spinnrullar monteras under stången och måste matchas med specialdesignade spinnstänger för optimal effektivitet.
  • När du har matchat din stav och rulle, testa rigens balans. Om du har en spincast eller Baitcast-uppställning, försök att balansera den horisontellt på ditt pekfinger. Placera ditt finger längs stångens undersida, precis framför rullen. Om spetsen kanter nedåt är stången för tung för rullen. Om handtaget spetsar nedåt, välj en lättare reel för att uppnå optimal balans.
  • Om du testar en spinnstång för balans, försök att hålla den med ditt pekfinger rätt där rullen sitter i stången. Om uppställningen är neutral, ska stången hålla ett horisontellt plan medan du håller det.
  • Få set-ups kommer att ha perfekt balans. Nyckeln är att hitta en kombination som inte snabbt spetsar i en riktning eller den andra när du försöker balansera den på ditt finger.
  • Bild med titeln Balans En fiskestång Steg 3
    3. Lägg till ytterligare vikt i stavhandtaget för att förbättra balansen.
  • Vissa fiskare lägger en viktad keps på sitt stånghandtag för att flytta balanspunkten bort från riggen ner till handtaget.
  • En botten-tung stång gör det möjligt för en fiskare att driva tyngre betärningar längre och reducerar också armstammen på grund av repetitiv gjutning. Tillverkare säger "nollvikt" Balans som tillhandahålls av de vägda kepsarna förbättrar också stångkänsligheten, vilket gör det möjligt för fiskare att känna sig till och med synförändring i linjespänningen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänk på vilken typ av bete du använder oftast innan du stör med att hitta stångbalans. Lätta lockar fiskade med en förhöjd stångspets kräver korrekt balans. Balans är mindre av hänsyn till lock som fiskas snabbt eller med särskilda åtgärder.
  • Butt-Cap-kit är kommersiellt tillgängliga och tillåta fiskare att lägga till exakta vikter för att uppnå utmärkt stångbalans. De flesta vikter är ca 1.5 oz (42.5 g).
  • Många fiskare har 2 separata uppställningar varje gång de fiskar. En är balanserad för att minska trötthet och öka stångkänsligheten när fiske-presentationslocken, den andra är för tyngre, snabba baits.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande